03/05/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Θεσπρωτίας, με ομιλήτριες την Ιωάννα Τσώνη και την Αγγελική Τζοβάρα

Μαρτίου 05, 2019 0
(Η Ιωάννα Τσώνη και η Αγγελική Τζοβάρα θα μιλήσουνε στην εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας)
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Θεσπρωτίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΝΘΕΟΝ, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουνε δυο νέες γυναίκες επιστήμονες, η Ιωάννα Τσώνη, ασκούμενη δικηγόρος, με θέμα "Η γυναίκα από το χθες στο σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο" και η Αγγελική Τζοβάρα, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, με θέμα "Η μοναδικότητα της κάθε γυναίκας".
Επίσης θα γίνει ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων.


Συνέχεια...

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Θεσπρωτία (4/3 – 9/3)

Μαρτίου 05, 2019 0

Ανακοινώνεται από τη Γ.Π.Α.Δ.Η.. ότι για την ερχόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (4-3-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι– Δάφνη– Άνω Ξέχωρο– Ριζό (Αράχωβα)– Κοκκινολιθάρι– Νεροχώρι- Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας– Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (5-3-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη– Γηρομέρι– Μαυρονέρι– Κάτω Ξέχωρο– Κερασοχώρι – Παλαμπάς– Άγιος Νικόλαος– Άγιοι Πάντες– Κρυονέρι- Αμπελώνας.
Τετάρτη (6-3-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς– Βαβούρι– Λιάς– Λίστα– Κουρεμάδι– Κεφαλοχώρι– Μηλέα– Γαρδίκι Φιλιατών- Αναβρυτός.
Πέμπτη (7-3-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος- Πηγαδούλια– Άγιος Αρσένιος– Σμπόκια– Κυπάρισσος– Παλαιοχώρι– Δονάτος– Γολά– Ροδοστίβα.
Παρασκευή (8-3-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός– Άνω Παλαιοκκλήσι– Κάτω Παλαιοκκλήσι– Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)– Χλωμός- Αχλαδιά.
Σάββατο (9-3-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο– Πέντε Εκκλησίες– Πλακωτή– Πετροβίτσα– Ραβενή– Καλλιθέα– Χαραυγή– Λεπτοκαρυά.
Συνέχεια...

Συνάντηση του Μάριου Κάτση με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Μαρτίου 05, 2019 0

Συζήτηση για το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας και τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα

Συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4/3/2019 ο Μάριος Κάτσης, με την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Ο Βουλευτής συνεχάρη την Υπουργό για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε τα τελευταία χρόνια τόσο στην προσέλκυση τουριστών, όσο και στην αύξηση των επενδύσεων στον κλάδο, καθώς και στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Τα επιτεύγματα είναι αδιαμφισβήτητα, με τα ρεκόρ να καταρρίπτονται κάθε χρόνο, στηρίζοντας σθεναρά την ελληνική οικονομία και τον κόσμο της εργασίας.  
Αφού συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί περεταίρω το τουριστικό προϊόν της Θεσπρωτίας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της επιτάχυνσης της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει η αδειοδότηση της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα.
Η δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο Μάριος Κάτσης εξήγησε στην Υπουργό, ότι η αδειοδότηση της μαρίνας αποτελεί το καθοριστικό βήμα ώστε να προχωρήσει σε δεύτερο στάδιο η κατασκευή της. Η δημιουργία της θα γεννήσει νέες ευκαιρίες στην προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου, που με τη σειρά της θα ισχυροποιήσει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει καινούριες προοπτικές για το συνολικό τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Η Υπουργός τόνισε από την πλευρά της τη σημασία που έχουν τα παράλια και η ενδοχώρα της Ηπείρου γενικότερα, στην υλοποίηση του στόχου του Υπουργείου για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, με παράλληλη ανάδειξη νέων προορισμών. Όσον αφορά τη δημιουργία μαρίνας στην Ηγουμενίτσα, η κα. Κουντουρά εξέφρασε τη στήριξη της στο project και δήλωσε διαθέσιμη να συνδράμει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης.


Συνέχεια...

Σεμινάρια ΕΦΕΤ από την ΕΚΑΤΗ με ειδική προσφορά για το Μάρτιο