10/13/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Κάλεσμα του Παναγιώτη Νταή για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Κάλεσμα του Παναγιώτη Νταή για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών

Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες.
Φθάσαμε στο τέλος μιας μακράς, αλλά άκρως ενδιαφέρουσας προεκλογικής περιόδου. Καθ΄ όλη τη διάρκειά της, μιλήσαμε, επικοινωνήσαμε, γνωριστήκαμε και ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες συμπατριώτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους την προηγούμενη Κυριακή. 

Μαζί με όλους αυτούς, πραγματοποιήσαμε έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα, πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις και προσωπικές εμπάθειες, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμα και από τους ανθυποψήφιους Συνδυασμούς.

Οι πολίτες του Δήμου επιβράβευσαν την προσπάθειά μας και με τη συμμετοχή μας στο β΄ γύρο των εκλογών, το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε. Με την ετυμηγορία του α΄ γύρου, έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για αντιστροφή της αρνητικής εικόνας που επικρατεί στο Δήμο.

Το μήνυμα αυτό γιγαντώθηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, με την αθρόα υποστήριξη του Συνδυασμού μας, από δημότες οι οποίοι στον α΄ γύρο ψήφισαν άλλους Συνδυασμούς. Διαμορφώνεται κατ΄ αυτό τον τρόπο μια ευρεία κοινωνική υποστήριξη στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Ο Συνδυασμός μας είναι ταγμένος στην επίτευξη συναινέσεων και συνεργειών μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων, σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα του Δήμου. Δεσμευόμαστε επίσης ότι ως Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξουμε τους Συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ουσιαστικό, εποικοδομητικό και παραγωγικό τρόπο. Τέλος, υποσχόμαστε μια ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με όλα τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ανεξάρτητα από το Συνδυασμό στον οποίο ανήκουν.

Φίλες και φίλοι,
Τις ημέρες που ακολούθησαν τον α΄ γύρο των εκλογών, συνεχίσαμε τον προεκλογικό αγώνα με ήπιους τόνους, με επίκεντρο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Παναγιώτης Νταής, με συνεντεύξεις του, αλλά και με τη συμμετοχή του στην τηλεμαχία (debate) ανέλυσε ξανά τις βασικές προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού και κατέστησε σαφές το διακύβευμα του β΄ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης.

Την επόμενη Κυριακή οι δημότες καλούνται πλέον να εκλέξουν τον Δήμαρχο και την ομάδα που θα αποτελέσει τη Δημοτική Αρχή και όχι να εκπληρώσουν οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και φιλικές υποχρεώσεις. Συνεπώς, σας καλούμε να επιλέξετε αυτούς που θεωρείτε πραγματικά πιο ικανούς και αποτελεσματικούς να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου και όχι τους ίδιους αποτυχημένους δημοτικούς άρχοντες της τελευταίας δεκαετίας και τους γραφικούς – πλην όμως επικίνδυνους – όψιμους συνοδοιπόρους τους, που αποτελούν την «σκιώδη» αλλά πραγματική εξουσία στον αντίπαλο Συνδυασμό.

Αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι χάνουν τις εκλογές, επιστρατεύουν το «χαρτί» της κομματικής υποστήριξης, γνωρίζοντας όμως πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Σας καλούμε να αποφασίσετε αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, στηρίζοντας τον ανεξάρτητο, υπερκομματικό και καθαρά αυτοδιοικητικό Συνδυασμό «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

Καταλαβαίνοντας την επερχόμενη ήττα, εκμεταλλεύονται ασύστολα τον τοπικό μηχανισμό εξουσίας, με αθέμιτες και εκβιαστικές τακτικές, για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας. Προκειμένου να διατηρήσουν τις αμειβόμενες θέσεις τους, εξαπατούν τον κόσμο, εξαγοράζοντας συνειδήσεις.

Θα λάβουν όμως ηχηρή απάντηση από τους συμπατριώτες, τους οποίους καλούμε να ασκήσουν αβίαστα το δημοκρατικό τους καθήκον, να ψηφίσουν στις εκλογές, αψηφώντας τις ενδεχόμενες απειλές που δέχονται. Τους καλούμε να συμβάλλουν με την ψήφο τους, που αποτελεί το ύψιστο και ιερό δημοκρατικό δικαίωμα που διαθέτουν, στην τελική επικράτηση του Συνδυασμού μας, ως κύριου εκφραστή του αιτήματος για αλλαγή στην Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά, το Μαργαρίτι, την Πέρδικα, τον Παραπόταμο, αλλά και σε όλα τα χωριά του Δήμου.

Τους καλούμε να στηρίξουν δυναμικά τον ανεξάρτητο Συνδυασμό μας, τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή και τα στελέχη του, που διαθέτουν την αναγκαία εμπειρία, τη γνώση, την ικανότητα και το ήθος, για τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορεία του Δήμου.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και τον ίδιο πολιτικό πολιτισμό τον αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Αντιμετωπίζουμε δυναμικά τα φαινόμενα υποβάθμισης των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών. Ψηφίζουμε Παναγιώτη Νταή και «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ – ΘΕΛΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Συνέχεια...

Κάλεσμα του Γιάννη Λώλου στους πολίτες

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Κάλεσμα του Γιάννη Λώλου στους πολίτες

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Απευθυνόμαστε σε σας, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια που βρεθήκαμε δίπλα σας, κοντά σας και όχι εξ αποστάσεως.

Καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή τον απολογισμό των πεπραγμένων μας, ο οποίος δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, ενώ παράλληλα σας κάναμε κοινωνούς ενός ολοκληρωμένου πολυεπίπεδου προγράμματος το οποίο βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα.

Βρεθήκαμε απέναντι σε όλους όσοι, για ιδιοτελείς σκοπούς, συκοφαντούσαν τον τόπο μας. Κάτι που εδώ και μέρες υποψήφιοι τους συνεχίζουν να κάνουν με συκοφαντίες, προσωπικές μομφές κι ανυπόστατα σχόλια, καθώς αδυνατούν να μιλήσουν με πολιτικό λόγο και με όραμα για το αύριο του Δήμου.

Τους θέτουμε ερωτήματα για το πρόγραμμά τους, αλλά δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και μιλούν μεταξύ άλλων και για διεκδίκηση έργων τα οποία ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης.

Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στην καθοριστική συμβολή της Δημοτικής Αρχής στη θετική έκβαση της χερσαίας ζώνης, ούτε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας.
Όλα τα αντιπαρέρχονται και άκριτα τα υποβαθμίζουν.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Μας ανέδειξε η κοινωνία γιατί κατοικούμε, εργαζόμαστε και δημιουργούμε εδώ. Δεν είμαστε αυτόκλητοι σωτήρες, ούτε βρισκόμαστε ευκαιριακά στην Ηγουμενίτσα.

Μας γνωρίζετε! Είμαστε χρόνια συνοδοιπόροι στο ταξίδι της δημιουργίας και της προόδου. Άλλους τους μαθαίνετε τώρα ως υποψήφιους. Ταυτόχρονα τους μαθαίνετε και για τον τρόπο που λειτουργούν το τελευταίο διάστημα.

Δεν μπορεί να μας κουνούν το δάχτυλο εκείνοι που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι, ενώ έχουν ξεκάθαρο κομματικό υπόβαθρο. Γιατί το κρύβουν; Είναι ήλιου φαεινότερο ότι ο συνδυασμός τους αποτελείται από κομματικούς παράγοντες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο ίδιος ο επικεφαλής τους είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι,
Ο Συνδυασμός μας είναι παρών, σύσσωμος δίπλα στους πολίτες καθημερινά, ακούει όπως έκανε πάντα και δεν εμφανίζεται στην κοινωνία μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Είναι εδώ με στοχευόμενο, ρεαλιστικό σχέδιο, με όραμα και προοπτική, ώστε ο Δήμος τον οποίο ξεχρεώσαμε και για τον οποίο δουλέψαμε σκληρά και δρομολογήσαμε βασικές υποδομές να μπορεί να αναπτυχθεί ισόρροπα προς όφελος των δημοτών.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε εκείνους που με ήθος, εργατικότητα, γνώση και εμπειρία ανέδειξαν τον Δήμο Ηγουμενίτσας. Εκείνους που παλεύουν καθημερινά χωρίς να θεωρούν τον Δήμο κληρονομικό τους δικαίωμα.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον Συνδυασμό μας «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» και τον Δήμαρχο Γιάννη Λώλο.

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ιωάννης Λώλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής»

Συνέχεια...

Ευχαριστήριο μήνυμα της Βασιλικής Τσώτου

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Ευχαριστήριο μήνυμα της Βασιλικής Τσώτου

Ευχαριστώ τους πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν σε μία από τις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του συνδυασμού μας.

Η στήριξη ιδιαίτερα στο πρόσωπό μου, υποδηλώνει πως οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου δεν έχουν κομματικά στεγανά και η επιλογή τους έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και ορθολογικά κριτήρια.

Η επιλογή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νταή κρίθηκε από τους πολίτες απολύτως θετική και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη αλλά και μεγάλη ευθύνη ώστε οι προσδοκίες τους να μην διαψευστούν.

Νιώθω ταυτόχρονα την ανάγκη, να ευχαριστήσω δημόσια την ευρύτερη οικογένειά μου και ιδιαίτερα το σύζυγό μου και τις δύο κόρες μου, οι οποίοι στάθηκαν θερμοί υποστηρικτές της υποψηφιότητας μου και ακούραστοι αρωγοί στον αγώνα μου.

Τους ευχαριστώ θερμά διότι κατανόησαν πλήρως, την προσπάθεια που κάνω να εκπροσωπήσω με αξιοπρέπεια τους δημότες στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηγουμενίτσας σε πιθανή νίκη του συνδυασμού.

Η αρχή της αλλαγής ξεκίνησε την 8η Οκτωβρίου.

Αγαπητοί συμπολίτες, σας καλώ όλους να κάνετε το βήμα της αλλαγής. Σας καλώ να γίνετε μέρος της ιστορίας του δήμου μας. Σας καλώ να εμπιστευθείτε τον Παναγιώτη Νταή και να τον εκλέξετε νέο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας.Το οφείλουμε στα παιδιά μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ!

Με εκτίμηση
Βασιλική Τσώτου
Μαθηματικός Med

Συνέχεια...

Η σταυροδοσία των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Θεσπρωτίας (ΤΕΛΙΚΟ)

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Η σταυροδοσία των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Θεσπρωτίας (ΤΕΛΙΚΟ)

Ολοκληρώθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με την επίσημη δημοσίευση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας η σταυροδοσία έχει ως εξής:


ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                       223
ΓΟΥΡΝΑΡΗ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ ΑΣΗΜΟΥΛΑ  79
ΚΩΣΤΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                              312
ΛΙΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                                       192
ΜΠΑΪΚΟΥΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                243
ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                166
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      417
ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                             568
ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                         45
ΣΟΦΙΑΣ ΔΟΝΑΤΟΣ                          616
ΣΤΡΑΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ              135
ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ      1.992

ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ     815
ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑ     1.423
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   3.545
ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΡΕΓΓΙΝΑ   2.516
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ   435
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ   2.673
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΙΤΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ  491
ΜΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  608
ΜΠΡΑΪΜΗ-ΜΠΟΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    3.071
ΜΩΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   706
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    3.712
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ   5.205
ΣΑΣΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   1.810
ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   1.326
ΧΡΗΣΤΟΥ-ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ    825

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    122
ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ     370
ΚΟΥΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ     442
ΜΑΡΕΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    346
ΜΠΕΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  204
ΝΤΑΪΚΟΥ ΜΑΡΙΑ    65
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ   197
ΡΕΓΚΑΣ ΛΑΕΡΤΗΣ    170
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ   208
ΧΑΪΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ     36

ΦΩΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     104
ΖΙΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        161
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    52
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ)    251
ΛΟΥΚΑ ΠΑΝΩΡΑΙΑ   99
ΝΤΙΝΗ ΟΛΓΑ    32
ΝΤΟΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    83

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ     83
ΚΟΥΡΤΗ ΙΟΥΛΙΑ     100
ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ     107
ΣΟΥΡΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   63
ΤΖΕΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      50
ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    113

ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ Τόπος να ζεις
ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ      122
ΚΟΛΟΒΟΣ ΒΑΪΟΣ        278
ΚΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ    878
ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ   753
ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ   230
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ    203
ΤΖΑΝΝΗ ΙΣΙΔΩΡΑ      153
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    137

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ            831
ΔΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (ΒΑΓΙΑ)        148
ΚΑΛΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ)     266
ΚΟΛΙΟΜΙΧΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ (ΒΑΛΑΝΤΗΣ)     278
ΛΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       430
ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ      716
ΜΥΛΩΝΑ-ΣΚΕΥΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (ΦΕΝΙΑ)    286
ΝΤΟΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ        270
ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΙΡΗΝΗ- ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (ΛΙΝΑ)     309
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ         138
ΠΗΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ)    115
ΠΡΟΒΙΔΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΝΗ    161
ΣΤΑΥΡΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ     164
ΤΣΟΥΝΗ ΟΛΓΑ        182
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     588


Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι συνέπεια της πολύχρονης κατοχής από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους, που διαπλέκεται με τους εντεινόμενους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή.

Όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ευρωΝΑΤΟϊκή ευθυγράμμιση, στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Επιχειρούν να διαγράψουν μονοκοντυλιά τον άγριο πόλεμο σε βάρος των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες, την κατοχή της Παλαιστίνης και τα συνεχή εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων. Με υποκρισία κλείνουν τα μάτια στις βαρβαρότητες του Ισραήλ, όπως και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο λαός του γίνεται τελικά θύμα αυτής της επιθετικότητας του κράτους – δολοφόνου.

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν τον απάνθρωπο αποκλεισμό από το ισραηλινό κράτος και μια ζωή γεμάτη στερήσεις, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες τη μέρα, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με τραγικές ελλείψεις σε στοιχειώδη αγαθά.

Αποτελούν καθημερινότητα οι τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, οι έφοδοι σε σπίτια αμάχων για έρευνες «υπόπτων», οι συλλήψεις εφήβων και παιδιών, το γκρέμισμα σπιτιών, ισοπεδωμένα χωριά και συνοικίες, ρημαγμένοι προσφυγικοί καταυλισμοί. Χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι σαπίζουν στα κελιά των ισραηλινών φυλακών. ‘Υψώνονται τεράστια τείχη – φράχτες, στήνονται «φυλάκια ελέγχου», εγκλωβίζοντας τους Παλαιστίνιους στην ίδια τους τη γη. Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά.

Ακόμα και ο στραγγαλισμός 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς νερό, ρεύμα και καύσιμα, που ανακοινώθηκε από το Ισραήλ, παρουσιάζεται ως… «πολιορκία».

Με φόντο τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και τη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας – Ισραήλ, που εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αστικά επιτελεία λυσσάνε απέναντι σε οτιδήποτε ξεσκεπάζει την ευρωΝΑΤΟική μονοφωνία. Το έργο είναι γνωστό: Όποιος καταγγέλλει το χρόνιο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης και το αναφαίρετο δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αγωνίζεται για τον τερματισμό της είναι… φιλο-«τρομοκράτης».

Κόντρα λοιπόν σε όσους καλούν τον λαό να συνταχθεί με το κατοχικό ισραηλινό κράτος και να εμπλακεί ακόμα πιο βαθιά σε σχεδιασμούς που βρωμάνε μπαρούτι, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος, αυτό που τώρα επείγει είναι να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η στήριξη στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα του: 

§ Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.

§ Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

§ Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

§ Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

§ Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

§ Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

§ Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
Συνέχεια...

Νέα πρόεδρος στους Ορίζοντες Ηπείρου η Μάγδα Τάτση

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Νέα πρόεδρος στους Ορίζοντες Ηπείρου η Μάγδα Τάτση

Η Μάγδα Τάτση αναλαμβάνει νέα πρόεδρος στους Ορίζοντες Ηπείρου μετά την παραίτηση του Σπύρου Ριζόπουλου.

Η μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης εξελέγη πρώτη στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Με δήλωση της η νέα πρόεδρος αναφέρει: 

“Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Ηπειρώτες που τίμησαν την παράταξη με την ψήφο τους θα συνεχίσουμε ενωμένοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ασκούμε γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση εκφράζοντας τις ανάγκες και τις προσδοκίες όλων των συμπολιτών μας”.

Ο κύριος Ριζόπουλος με την επικύρωση από το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει σε άμεση αποποίηση της θέσης του εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου σε παραίτηση που θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Ως εκ τούτου τη θέση του θα καταλάβει ο πρώτος σε σταυρούς της Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρος Υφαντής.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου θα εκπροσωπούνται από τρεις εκλεγμένους στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Πιο συγκεκριμένα θα είναι η Μάγδα Τάτση από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο Δημήτρης Βασιλάκης από την Π.Ε. Άρτας και ο Σπύρος Υφαντής από την Π.Ε Ιωαννίνων.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών

«Μαζί με το λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που έκαναν το σημαντικό βήμα και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια. Με την ψήφο τους έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιατί αντιστάθηκαν στη συνειδητή επιλογή των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, να μην αναδειχτούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι), να μην γίνουν κριτήριο ψήφου.

Ειδικότερα η άνοδος των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στη Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο, αποτυπώνει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκή πολιτικής.

Σε αντίθεση με τα παζάρια και τις ευκαιριακές συγκολλήσεις, όπου πρωταγωνιστούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η "Λαϊκή Συσπείρωση" απευθύνθηκε στο λαό με ενιαίο τρόπο, τόσο για τον πρώτο όσο και για το δεύτερο γύρο των τοπικών - περιφερειακών εκλογών. 

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν στον πρώτο γύρο να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή σύμπλευση των συνδυασμών όλων των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα για το λαό ζητήματα και μετά να αλλάζει στάση και να τον καλεί να ψηφίσει με διαφορετικό κριτήριο;

Πώς είναι δυνατόν να καλεί το λαό να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ όσο και αν κυκλοφορούν με την προβιά του ανεξάρτητου, (γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση), και στο β' γύρο να τα «γυρνάει» και να καλεί σε υπερψήφιση ορισμένων απ' αυτούς, με ξεδοντιασμένα κριτήρια, όπως το ποιος είναι πιο ...«προοδευτικός»; Αλήθεια με ποια κριτήρια;

Για αυτό και η θέση που διατυπώσαμε από στον πρώτο γύρο ήταν ξεκάθαρη. Να καταψηφιστούν τα άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητα», επειδή (παρά τις όποιες διαφορές τους) όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση.

Με συνέπεια στα όσα λέγαμε προεκλογικά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να καταδικάσουν τους υποψηφίους του δεύτερου γύρου ρίχνοντας ΑΚΥΡΟ –ΛΕΥΚΟ.

Αυτή η διαχρονική θέση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον β' γύρο είναι στάση πολιτική, απόλυτα συνεπής με όσα έλεγε προεκλογικά. Και αυτή η συνέπεια είναι στοιχείο που εκτιμούν και αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ευρύτερα τμήματα του λαού.

Όσο για την ανακοίνωση στήριξης του κ. Νταή από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση του συνθήματος «τώρα… ΠΑΣΟΚ» που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής πρώτου γύρου πουλώντας φούμαρα περί «προοδευτικών μετώπων» απέναντι στη ΝΔ. Μόνο που το «αντιδεξιό» τους μέτωπο έχει κοντά ποδάρια, αφού τόσο ο κ. Λώλος όσο και ο κ. Νταής έχουν υπηρετήσει τη κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική από τις δημόσιες θέσεις που έχουν χρηματίσει. 

Εξάλλου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κοσμούν» τα ψηφοδέλτια τόσο του κ. Νταή, όσο και του κ. Λώλου, αλλά και του κ. Μπέζα. Η σύμπραξη αυτή ουσιαστικά λειτουργεί ως πρόκριμα για διεργασίες, παζάρια, ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που αναζωπυρώθηκαν μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη Κασσελάκη στην ηγεσία του και είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ηγουμενίτσα 12/10/2023

Συνέχεια...

Π. Νταής: "Ούτε ζητήσαμε, ούτε πήραμε χρίσμα από κανένα κόμμα..."

Οκτωβρίου 13, 2023 0
Π. Νταής: "Ούτε ζητήσαμε, ούτε πήραμε χρίσμα από κανένα κόμμα..."

Με έκπληξη διαβάσαμε το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, με την οποία καλούσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ηγουμενίτσα, τον Παναγιώτη Νταή... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της τον Αύγουστο καλούσε τα μέλη του κόμματος "να ψηφίσουν κατά συνείδηση, να στηρίξουν προοδευτικά σχήματα εκτιμώντας, την διαδρομή και την στάση τους στα κρίσιμα ζητήματα της ΤΑ και των πόλεών μας".

Αλήθεια, τι άλλαξε από τότε και θυμήθηκαν να δώσουν στήριξη στον Π. Νταή στο β' γύρο;
Το μόνο που άλλαξε, είναι ότι έφυγε από τη μέση ο Αντώνης Μπέζας, τον οποίο φαίνεται πως στήριξαν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ...!

Η τωρινή στήριξη στον Π. Νταή, το μόνο που προσπαθεί να καταφέρει είναι το ξέπλυμα από τη στήριξη στη ΝΔ και καπέλωμα του υποψήφιου δημάρχου, από κάποιους που δεν τοποθετήθηκαν εξ αρχής.

Και φαίνεται πως ο κ. Νταής, το αντιλήφθηκε και έσπευσε να απαντήσει άμεσα. Σε ανάρτησή του ο κ. Nταής, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη στο πρόσωπό του, αναφέρει:

"Όπως είναι γνωστό ο Συνδυασμός μας είναι και παραμένει μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση.

Επίσης γνωρίζουμε όλοι, ότι ούτε ζητήσαμε ούτε πήραμε χρίσμα από κανένα κόμμα. Τα στελέχη μας προέρχονται από όλα τα κόμματα.

Η υποστήριξη από οποιοδήποτε κόμμα είναι ευπρόσδεκτη, γίνεται στη βάση του προγράμματός μας για το Δήμο Ηγουμενίτσας και δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τα ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά μας χαρακτηριστικά.

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή τους και συνεχίζουμε υπερκομματικά μέχρι την τελική επικράτηση".

Συνέχεια...