01/20/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή λαϊκή μουσική απόψε στο Family Tavern

Ιανουαρίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ζωντανή λαϊκή μουσική απόψε στο Family Tavern

Μια ακόμη μαγευτική βραδιά επιφυλάσσει απόψε το Family Tavern (πρώην YAMAS) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.

Εκτός από το την εκλεκτή κουζίνα του, απόψε οι τυχεροί που θα το επισκεφθούν θα γλεντήσουν σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι με κορυφαίους τοπικούς λαϊκούς καλλιτέχνες για μια γεμάτη βραδυά...!

Κάντε την κράτησή σας στα τηλέφωνα: 26654 00234 & 6936 830 938
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Επικήρυξαν με 500 ευρώ το δολοφόνο σκύλου...!

Ιανουαρίου 20, 2023 0
Φιλιάτες: Επικήρυξαν με 500 ευρώ το δολοφόνο σκύλου...!

"500€ όποιος δείξει τον δολοφόνο! Όποιος είδε και ξέρει και έχει στοιχεία! Να καταθέσει στη αστυνομία, ο δολοφόνος πρέπει να πληρώσει"

Αυτό αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φιλιατών σε ανάρτησή του στο facebook, για το θάνατο ενός σκυλάκου, απ' ό,τι φαίνεται με φόλα.

Η θανάτωση ζώου αποτελεί κακούργημα με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να εμποδίζει τη δράση ορισμένων άρρωστων ανθρώπων...!

Οι συνήθειες παλιών εποχών φαίνεται ότι για ορισμένους δεν αλλάζουν. Πρέπει όμως να τις αλλάξουμε εμείς.

Ωστόσο, ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία στην περίπτωση των 5 κουταβιών που πετάχτηκαν πριν ένα μήνα στο ποτάμι από άτομο, το οποίο δήλωσε πως το έκανε κατόπιν εντολής αντιδημάρχου του Δήμου. Κι ακόμη δεν είδαμε μια ανακοίνωση του Συλλόγου για τα 5 κουτάβια...!

Η ζωοφιλία δεν μπορεί να μετράει σταυρούς όμως...!!!

Όταν θανατώνονται ζώα με εντολές αιρετών, τότε τι μπορούμε να περιμένουμε από τους ψηφοφόρους τους;;;

Μακάρι να βρεθεί ο ένοχος αυτού του εγκλήματος, διότι είναι επικίνδυνος για την κοινωνία, αλλά πολλές φορές όταν βρίσκεται ο ένοχος ορισμένοι κάνουν πως δεν βλέπουν...!

Συνέχεια...

(+ΒΙΝΤΕΟ) - Έγγραφη αναφορά Κάτση-Πολάκη στον οικονομικό εισαγγελέα, για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής εταιρίας MARC με ανύπαρκτη εταιρία χωματουργικών

Ιανουαρίου 20, 2023 0
(+ΒΙΝΤΕΟ) - Έγγραφη αναφορά Κάτση-Πολάκη στον οικονομικό εισαγγελέα, για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής εταιρίας MARC με ανύπαρκτη εταιρία χωματουργικών

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης, Βουλευτής Ν. Χανίων και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κόμματος, συνοδευόμενοι από το στέλεχος του Τομέα Διαφάνειας Μάρκο Χατζησάββα, κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Χρ. Μπαρδάκη, έγγραφη αναφορά και στοιχεία τεκμηρίωσης, με την οποία του ζητούν να διερευνήσει κατ' απόλυτη προτεραιότητα την υπόθεση της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε» και τις ύποπτες συναλλαγές της όπως διαφαίνονται σε απανωτά δημοσιεύματα στον Τύπο το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία αυτή, που παρεμπιπτόντως δεν παρουσιάζει ουσιαστικά άλλο κύκλο εργασιών και δεν δημοσιεύει ισολογισμούς τα τελευταία έτη, έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ προς την εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων «ΜΑRC AE» του κ. Γεράκη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία «KRIKEL Μ. ΙΚΕ», που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο από την Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, οι δύο Τομεάρχες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να σύρει τη χώρα σε εθνικές εκλογές εν μέσω εικονικών συναλλαγών με μαύρο πολιτικό χρήμα, και στημένων δημοσκοπήσεων για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, «το θέμα Marc- Ιόνια Τεχνική δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά είναι και ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκοπικών εταιριών, και έναν λαό στο σκοτάδι».

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης στον οικονομικό εισαγγελέα, ο συντονιστής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της μήνυσης που από τον Μάιο του 2021 είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από κοινού με τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Χρήστο Σπίρτζη εναντίον της πρ. ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για απιστία και διασπάθιση δημόσιου χρήματος της περίοδο της πανδημίας. Από τις απαντήσεις που έλαβε και τα έγγραφα που του επέδειξαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εδώ και 1,5 χρόνο και πλέον από την τεκμηριωμένη καταγγελία, εμφανίζεται εσκεμμένη χρονοτριβή των ελεγκτικών υπηρεσιών (κυρίως του ΣΔΟΕ) προκειμένου να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, κι εφόσον το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ εκλεγεί στη Βουλή, να προστατευτεί μέσω της βουλευτικής ασυλίας. 

Για τον λόγο αυτό, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη, αλλά και η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν είναι δεδομένη. Και με αυτούς τους ρυθμούς και τη στάση κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης και ελεγκτικών αρχών επιβεβαιώνεται ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας πάσχει βαριά» Τέλος, διαβεβαίωσε ότι για την υπόθεση της Σ. Νικολάου «…σύντομα θα επανέλθουμε στο ΣΔΟΕ».Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Έκδοση και θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ για το 2023

Ιανουαρίου 20, 2023 0
Θεσπρωτία: Έκδοση και θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ για το 2023

Μετά την υπ΄αρ.πρωτ: 96327/14.10.2022 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 5411 τ.Β’) ΑΔΑ 603Χ46ΜΤΛΚ-6ΘΔ και την αριθμ.253/30.12.2023 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σας γνωστοποιούμε ότι

Από τη Δευτέρα 23-01-2023 και έως 31-10-2023

γίνεται έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α έτους 2023 για τις μετακινήσεις στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, από την Υπηρεσία μας και τα ΚΕΠ των Δήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας (26653 60186 & 26653 60185) καθώς και με τα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού μας.
Συνέχεια...

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Ιανουαρίου 20, 2023 0
Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο κλοπές από σπίτια σε περιοχή της Θεσπρωτίας, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 24-12-2022 και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει διαδοχικά στα σπίτια, από όπου αφαίρεσαν κλειδιά, καθώς και μοτοσυκλέτα και δύο τηλεοράσεις, αντίστοιχα.

Χθες (18-01-2023) το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν την κλεμμένη μοτοσικλέτα στην ευρύτερη περιοχή από όπου είχε αφαιρεθεί και αφού την έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ακινητοποίησαν έναν από τους κατηγορούμενους, που την προσέγγισε για να την παραλάβει.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε και ο συνεργός του και από κοινού παρέδωσαν τις κλεμμένες τηλεοράσεις, οι οποίες, μαζί με τη μοτοσυκλέτα, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα