05/31/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Μαΐου 31, 2019 0

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα επίσημα αποτελέσματα και η σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το νέο δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών θα απαρτίζουν οι εξής:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΗΛΙΑ 1274 
ΠΑΠΠΑ ΜΑΛΛΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (PANIA) του ΧΡΗΣΤΟΥ 718 
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ 710 
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ 705 
ΓΚΙΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 496 
ΣΚΟΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ 475 
ΤΣΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 469 
ΝΤΑΦΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 455 
ΖΙΑΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 430

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 
ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1110 
ΓΚΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1021 
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ 863 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΕΥΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ  
ΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)
ΤΟΛΗΣ ΦΟΡΗΣ 462
ΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 462
ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 369
ΛΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 349
ΚΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 335

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 750
ΚΟΛΙΟΜΙΧΟΣ ΣΠΥΡΟΣ 563

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΕΡΤΗ ΡΕΓΚΑΣ
ΛΑΕΡΤΗΣ ΡΕΓΚΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)
Συνέχεια...

Η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Μαΐου 31, 2019 0


Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας, το μεσημέρι της Παρασκευής, τα επίσημα αποτελέσματα και η σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. 
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το νέο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας θα απαρτίζουν οι εξής: 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΓΚΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 979 
 2. ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) 948 
 3. ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 751 
 4. ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ 732 
 5. ΤΖΕΛΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 678 
 6. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 673 
 7. ΛΩΛΗΣ ΗΛΙΑΣ 672 
 8. ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΙΠΙΝΑ) 647 
 9. ΤΣΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 624 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 
 1. ΜΗΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1.144 
 2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1.043 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ 
 1. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 1.108 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 
 1. ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 800 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 
 1. ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 423 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΓΟΛΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 
 2. ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 685 
 3. ΚΟΤΖΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 664 
 4. ΛΙΩΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 566 
 5. ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 538 
 6. ΚΑΤΣΑΡΗ ΣΟΦΙΑ 486 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 
 1. ΒΑΛΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 779 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 
 1. ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 621 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 
 1. ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 424 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 
 2. ΚΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 419 
 3. ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 189 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ 
 1. ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) 

Συνέχεια...

Ποιοι εκλέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών από την παράταξη του Σπύρου Παππά

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημήτρη Γκαμπρέλλα για την εκλογή του ως Περιφερειακός Σύμβουλος

Μαΐου 31, 2019 0

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και μου δώσανε δύναμη να συνεχίσω καθώς επίσης και τον Σπύρο Ριζοπουλο, που με εμπιστεύτηκε και με έκανε μέλος της όμορφης παρέας "Ορίζοντες Ηπείρου". Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί γνώρισα μια ομάδα ανθρώπων που κοινός μας στόχος ήταν να δουλέψουμε για μια παράταξη, χωρίς κομματική ταυτότητα, με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας. Την εκλογή μου αυτή θα ήθελα να την αφιερώσω στη μνήμη ενός πολύ καλού μου φίλου, που έφυγε νωρίς από κοντά μας, του Σπύρου Κ. Λωλου, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση μου και ήταν και ο άνθρωπος που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά.
Σας ευχαριστώ ξανά όλους και υπόσχομαι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας.
Συνέχεια...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα εκλογικά αποτελέσματα

Μαΐου 31, 2019 0
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Μάη 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους, τα μέλη μας, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη και συνέβαλαν στην ενίσχυση του κόμματος και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους αγωνιστές σε δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. 
Ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται, για να παίξουν το ρόλο του αναχώματος ή συμπληρώματος στην αντιλαϊκή διαχείριση. 
Συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό το φαινόμενο, ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις: η ΝΔ που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη πολιτική, με το μανδύα της "προόδου". 
Η υποχώρηση της Χ.Α. πρέπει να συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από την Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί στη συνολικότερη αναμόρφωση του ακροδεξιού χώρου. Η κατάσταση οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν έδειχναν ανοχή απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις. 
Αυτή τη βδομάδα δίνουμε την μάχη του 2ου γύρου σε 5 Δήμους. Στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες που έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. 
Σε σχέση με την περιοχή μας η άνετη κατάκτηση της δεύτερης έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η άνοδος μας σε ψήφους και ποσοστό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό της περιοχής μας. Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη άνοδός μας στην ΔΕ Αχέροντα όπου και υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, τα άκρως ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε πολλά χωριά της ΔΕ Παραμυθιάς (Σέλιανη, Ξηρόλοφος, Σεβαστό, Παγκράτι, Νεοχώρι κ.α) αλλά και η άνοδος στην ΔΕ Σουλίου παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Τέλος τα σταθερά αξιόλογα αποτελέσματά μας σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και Ευρωβουλής δείχνουν ότι οι θέσεις μας έχουν πλατιά απήχηση. 
Δώσαμε έναν ελπιδοφόρο αγώνα με αυταπάρνηση, κόντρα στα προγνωστικά, στις πιέσεις, στους εκβιασμούς. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο 3 μέρες πριν τις εκλογές να μας καταστρέψουν πολιτικό υλικό (αφίσες και πανό) που τοποθετήθηκε χάρη στην οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από τον λαό και να βεβηλώσουν μια μαρτυρική περιοχή με ναζιστικά σύμβολα! Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και σε υλικά άλλων πολιτικών κομμάτων, ενέργειες τις οποίες καταγγέλλουμε, καλώντας τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας σε εγρήγορση, επισημαίνοντας ότι τον φασισμό τον γεννά και τον εκτρέφει το ίδιο το σύστημα και η κρίση του. 
Μπροστά μας τώρα έχουμε τις βουλευτικές εκλογές. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπών κομμάτων. Η επίσπευση των εκλογών έχει, επιπροσθέτως, ως στόχο να μην ανακοπεί η προώθηση σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (π.χ Κυπριακό) σε βάρος των λαών. Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που ψήφισαν και αυτή τη φορά με «κρύα καρδιά» (και είναι πολλοί !!!), να κάνουν στις εθνικές εκλογές την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στη βουλή και στο λαό. 

Παραμυθιά, 29 Μάη 2019
Συνέχεια...

Απόψε η τελική ομιλία νίκης του Ν. Κάτσιου στην Παραμυθιά

Μαΐου 31, 2019 0
Στις 21:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών» προσκαλεί όλους τους συνδημότες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι στην τελική προεκλογική ομιλία του. Η ομιλία νίκης με την οποία θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα στο β’ γύρο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, στις 21:15 στο χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο της παράταξης (Κων/νου Καραμανλή 108-δίπλα στα ΕΛ.ΤΑ.). 
Στο μήνυμά του προς τους συνδημότες ο Ν. Κάτσιος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πρωτιά και τη νίκη που μας δώσατε με την ψήφο σας την περασμένη Κυριακή, η παράταξη “Τόπος Αξιών” πρωταγωνιστεί για τη συγκρότησης μιας ευρύτερης αυτοδιοικητικής πλειοψηφίας στο δήμο Σουλίου. Γεφυρώνοντας προγραμματικές θέσεις και προγράμματα, συνθέτουμε το κοινό μας όραμα και ενώνουμε πολιτικές με προστιθέμενη αξία ανάπτυξης για τον τόπο και τους πολίτες. Ολοκληρώνουμε την προεκλογική μας προσπάθεια με μια σχέση συνεργασίας και αξιοπιστίας, με μια ισχυρή διακυβέρνηση για το δήμο. Σας περιμένουμε όλες και όλους στην τελική εκδήλωση νίκης για να μας δώσετε τη δύναμη να προχωρήσουμε και να πάμε από τον προσεχή Σεπτέμβριο την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι ακόμη πιο ψηλά».
Συνέχεια...

Την Παρασκευή στις 20:45, η προεκλογική ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη

Ο Αχέροντας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Καραγιάννη με τον Συντονιστή Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ

Μαΐου 31, 2019 0

Η συνεργασία του δήμου Σουλίου με την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και η πορεία του έργου των "Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στον Αχέροντα", ήταν το αντικείμενο της επικοινωνίας του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με τον Συντονιστή της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ της ΜΟΔ κ. Κωνσταντίνο Αρβανίτη.
Μεταξύ άλλων και σύμφωνα με την ενημέρωση του στελέχους της ΜΟΔ, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα άξιας 1.500.000€ με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή, ενώ το επόμενο βήμα είναι οι σχετικοί φάκελοι να δρομολογηθούν για έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης από την Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι ώστε η υλοποίηση τους να ξεκινήσει.
Για μελέτες που δεν υπάρχουν, απαιτείται περίπου χρόνος 2 ετών για να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εκτίμηση του Συντονιστή της Ομάδα Υποστήριξης Δικαιούχων ΕΣΠΑ, ο οποίος σημείωσε πως η ΜΟΔ βοήθησε στην υλοποίηση των τεχνικών δελτίων.
Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες παραλαβής της μελέτης και δημοπράτησης του έργου.
Σε δηλώσεις του σχετικά με τον Αχέροντα ο Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε:
"Οι Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις στον Αχέροντα, είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη δράση που πραγματοποιείται με την συμμετοχή τόσων φορέων. Ο κάθε φορέας, oπως και ο Δήμος Σουλίου, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστηρίξει το μεγαλόπνοο σχέδιο που μπορεί να δώσει στην μυθική περιοχή του Δήμου μας, μια βιώσιμη ανάπτυξη. H συνεργασία μας με την ΜΟΔ, για την παρακολούθηση και την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα είναι μόνιμη. Η ΜΟΔ στηρίζει τον Δήμο Σουλίου για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή του προγράμματος και είμαστε σίγουροι πως το έργο θα ολοκληρωθεί, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα και το προϊόν του Αχέροντα. Μέσω του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης θα επιδιωχθεί η αναβάθμιση της υφιστάμενης οργάνωσης δραστηριοτήτων σε πολλά σημεία του ποταμού καθώς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας."
Συνέχεια...