07/07/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Σφάζονται στη ΝΔ - Χτύπημα κάτω από τη ζώνη Παπαγιάννη σε Γιόγιακα λίγο πριν ανοίξουνε οι κάλπες

Ιουλίου 07, 2019 0
Την προηγούμενη εβδομάδα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας, με τίτλο "Άνω κάτω η τοπική ΝΔ" περιγράφαμε το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ και πως όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης βάλλουν ο ένας εναντίον του άλλου. Αναρωτιόμασταν πως γίνεται αυτοί οι άνθρωποι που αλληλοκαταγγέλλονται θα μπορέσουν να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν τον τόπο.
Δεν πέρασαν όμως λίγες ημέρες και ήρθε να προστεθεί μια ακόμη κόντρα μεταξύ των συνυποψηφίων Γιάννη Παπαγιάννη και Βασίλη Γιόγιακα.
Τι συνέβη
Το πρωί της Παρασκευυής 5 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ρεπουμπλικάνων Ελλάδας, Ιωνάθαν Κωνσταντίνου ανήρτησε στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο facebook, την παρακάτω ανακοίνωση:
"Με λύπη μας διαπιστώσαμε μετά από έρευνα στην Θεσπρωτία, ότι τέως στέλεχος της αυτοδιοίκησης και νύν βουλευτής ενέχεται σε κύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων Τσάμηδων. Περισσότερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας μετά τις εκλογές".
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος
Ιωνάθαν Κωνσταντίνου
Αυτή ήταν η αναρτηση στο facebook η οποία μάλιστα έγινε γνωστή ευρέως, δεδομένου ότι προωθήθηκε και ως χορηγούμενη, δηλαδή πληρωμένη διαφήμιση. Και βέβαια ο πολιτικός που φωτογραφίζει η καταγγελία δεν είναι άλλος από το Βασίλη Γιόγιακα! Οι σχέσεις του Βασίλη Γιόγιακα με τη γείτονα χώρα, τόσο με τους Έλληνες της Αλβανίας, όσο και με Αλβανούς είναι γνωστές. Γνωστό είναι άλλωστε ότι η μεγαλύτερη μερίδα των ομογενών ψηφοφόρων στηρίζουνε το Γιόγιακα, άγνωστο για ποιους λόγους! Πολλά έχουνε ακουστεί, ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε μια τόσο σοβαρή καταγγελία περί παράνομων ελληνοποιήσεων Αλβανών και μάλιστα Τσάμηδων. 
Για όσους δεν γνωρίζουνε, ο συνυποψήφιος του Β. Γιόγιακα, Γιάννης Παπαγιάννης, είναι από την 1η Ιουνίου Επόπτης του παραρτήματος Ηπείρου της Οργάνωσης Ρεπουμπλικάνων, δηλαδή της Οργάνωσης που προέβη στη σοβαρή αυτή καταγγελία. Σε ανάρτησή του τότε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, ανέφερε:
"Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τον διορισμό του κου Ιωάννη Παπαγιάννη, ως Επόπτη του νέου παραρτήματος της οργάνωσής μας στα Ιωάννινα, με ευθύνη όλης της Ηπείρου. 17.000 ΕλληνοΑμερικανοί της Ηπείρου θα βοηθήσουν τον κο. Παπαγιάννη στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην ενίσχυση των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων καθώς και των σχεδίων του Προέδρου Τραμπ για την ισχυροποίηση της Ελλάδος στο γεωστρατηγικό επίπεδο...".
Αυτά ανέφερε τότε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης. 
Μάλιστα μια μέρα πριν τη δημοσίευση της καταγγελίας, στις 4 Ιουλίου, ο κ. Κωνσταντίνου είχε συνάντηση με τον κ. Παπαγιάννη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας Άλκη Λάμπρου στην Ηγουμενίτσα. 
Δεν ξέρουμε αν συζητήθηκε εκεί το θέμα, ποιος έκανε την έρευνα και ποια στοιχεία έχουνε συγκεντρώσει εναντίον του Γιόγιακα, ωστόσο μια τέτοια δημόσια καταγγελία λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουνε οι κάλπες, μόνο ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη μπορούνε να θεωρηθούνε, δεδομένου ότι ακόμη κι αν δεν ισχύουν, ο καταγγελόμενος δεν έχει το χρονικό περιθώριο να απαντήσει. Αλήθεια, τόσο καιρό δεν μπορούσαν να δημοσιεύσουνε μια τόσο σοβαρή καταγγελία; Το θυμήθηκαν λίγες ώρες πριν ανοίξουνε οι κάλπες;
Απ' ό,τι φαίνεται η δικαστική διαμάχη των Γιόγιακα - Παπαγιάννη θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Μέχρι στιγμής οι δυο συνυποψήφιοι έχουνε βρεθεί αντιπέτωποι στις δικαστικές αίθουσες, δεδομένου ότι ο κ. Παπαγιάννης ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Θωμά Δήμα, πρώην αντινομάρχη του Γιόγιακα και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας στην πολυετή δικαστική διαμάχη του με τον κ. Γιόγιακα.
Όπως και να έχουνε τα πράγματα, είτε ευσταθούν οι καταγγελίες η Οργάνωση την οποία εκπροσωπεί στην Ήπειρο ο κ. Παπαγιάννης έχει προαναγγείλει την παραπομπή της στη δικαιοσύνη ή αν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, υποθέτουμε ότι ο κ. Γιόγιακας θα προσφύγει εκείνος με τη σειρά του στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση. 
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στην παράταξη της ΝΔ στη Θεσπρωτία, λίγες ώρες πριν ανοίξουνε οι κάλπες, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεκδικούν με αξιώσεις όχι μόνο την εκλογή, πιθανώς και την αυτοδυναμία.  Θα έχουνε χρόνο άραγε να κυβερνήσουνε ή θα τρέχουνε στα δικαστήρια;
Ο καθένας οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του!
Συνέχεια...