10/12/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ελάχιστα νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Οκτωβρίου 12, 2021 0
Ελάχιστα νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 36
ΠΕ Πρέβεζας 3

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.065, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 682.394 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.033 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.210 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (86.9%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13.1%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.217 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -13.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 188 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Πρέβεζα: Ανασύρθηκε κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου από θαλάσσια περιοχή

Οκτωβρίου 12, 2021 0
Πρέβεζα: Ανασύρθηκε κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου από θαλάσσια περιοχή 

Εικονιστική κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων, πιθανότατα της περιόδου των Αντωνίνων ή των Σεβήρων (2ος - 3ος αι. μ.Χ.), ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 10 μέτρων, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το ΥΠΠΟΑ, η κεφαλή, κατασκευασμένη από πεντελικό μάρμαρο, είναι σχεδόν ακέραιη εκτός από τμήματα των βοστρύχων της κόμμωσης, τη μύτη, το δεξί αυτί καθώς και μικρό τμήμα του πηγουνιού, ενώ βρέθηκε εν μέρει καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.

Η τοποθεσία υποδείχθηκε από τον κ. Δημήτρη Καραμανίδη, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο και συγκάλεσε κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχε και αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Το κλιμάκιο φρόντισε για τη μεταφορά του ευρήματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαλάτωσης και συντήρησής του.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2021

Οκτωβρίου 12, 2021 0
Θεσπρωτία: Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2021


Στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2021, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ,θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός των ελαιόδεντρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
ΠΡΟΣΟΧΗ: O χρόνος αναμονής πριν τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου είναι τουλάχιστον 7 ημέρες μετά την τελευταία εφαρμογή του ψεκασμού στην περιοχή.

Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα και οι κτηνοτρόφοι ή μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη τους από τα ελαιοκτήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες. 
Επίσης καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετέχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Εάν κατά την περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών δεν ολοκληρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους ή άλλους) τότε θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα. 

Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει:
1) Να είναι συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς,
2) Μακριά από κατοικημένες περιοχές.
3) Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2665360151, 2665360160 και 6977520843.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο παραμένει ακόμη πόσα σβήνονται και με ποια κριτήρια

Οκτωβρίου 12, 2021 0
Θεσπρωτία: Συνεχίζονται τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας - Άγνωστο παραμένει ακόμη πόσα σβήνονται και με ποια κριτήρια

Συνεχίζεται η επιβολή προστίμων σε όλη την Ήπειρο και στη Θεσπρωτία για μη χρήση μάσκας, αλλά και για άλλες παραβάσεις που σχετίζονται με τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο, πολλά εξ αυτών σβήνονται, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός αυτών, αλλά κυρίως με ποια κριτήρια.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 30 παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

19 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-13- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

11 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Άρτα: Απότακτος αστυνομικός εκτέλεσε συγγενή του για κτηματικές διαφορές

Οκτωβρίου 12, 2021 0
Άρτα: Απότακτος αστυνομικός εκτέλεσε συγγενή του για κτηματικές διαφορές

Οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν για κτηματικές διαφορές - Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο δράστης

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο ορεινό χωριό Αστροχώρι της Άρτας, όταν απότακτος αστυνομικός διαπληκτίστηκε με έναν μακρινό συγγενή του πατέρα τριών παιδιών για κτηματικές διαφορές και τον «γάζωσε» με τρεις πυροβολισμούς από την καραμπίνα που είχε μαζί του, μπροστά στα μάτια μελών της οικογένειάς του.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο συγγενείς συναντήθηκαν σε δρόμο του χωριού και βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους για να λύσουν τις διαφορές τους. Σε αυτό του θύματος επέβαιναν συγγενικά του πρόσωπα που έμειναν μέσα στο όχημα. Όμως, «πάγωσαν» όταν άκουσαν τους απανωτούς πυροβολισμούς και είδαν τον 62χρονο να σωριάζεται αιμόφυρτος και το όπλο στα χέρια του 64χρονου δράστη να «καπνίζει» ακόμη.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, που ήταν ακαριαίος καθώς είχε υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Ο 64χρονος δολοφόνος μπήκε ξανά στο αυτοκίνητό του και έσπευσε να εξαφανιστεί, όμως εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας λίγο πριν από τις 8 το βράδυ και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr
Συνέχεια...