09/14/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Παράταση της έκθεσης Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σεπτεμβρίου 14, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Παράταση της έκθεσης Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο

PORTaRT 2023
Περιοδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

10 Ιουλίου – 8 Oκτωβρίου 2023

Λόγω του αμείωτου ενδιαφέροντος του κοινού αλλά και για να διευκολυνθούν τα σχολεία που επιθυμούν να την επισκεφθούν, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι η διάρκεια παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης PORTaRT 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για τρίτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2017. 

Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και συνάμα ένα γεμάτο προσδοκίες ξεκίνημα, άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων.

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας: καθημερινά 8.00 – 20.00 (εκτός Τρίτης). Για επιβεβαίωση του ωραρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2665028539.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ο Γιώτης Παργανάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Λώλου

Σεπτεμβρίου 14, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ο Γιώτης Παργανάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Λώλου

Ο συνδυασμός "Δύναμης Προοπτικής" του Γιάννη Λώλου για το Δήμο Ηγουμενίτσας θα έχει στο ψηφοδέλτιό του ένα αγαπητό παιδί της πόλης, το Γιώτη Παργανά.

Ο Γιώτης, στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας, εκπαιδευτής σχολής οδηγών, πτυχιούχος μηχανοτρονικής και φοιτητής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ, γνωστός σε όλους για την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του σε ποικίλες θέσεις ευθύνης. 

Τμηματάρχης Νέων στη ΝΟΔΕ, π. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και εθελοντής πυροσβέστης ο κ. Παργανάς διαθέτει ένα πλήθος ικανοτήτων που ενισχύουν την προσπάθεια για ένα λειτουργικό και αποτελεσματικό Δήμο.

Καλή επιτυχία Γιώτη!

Συνέχεια...

Φιλιάτες: Το Σάββατο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Βασίλη Τζίγκου

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η παρουσίαση προγραμματικών θέσεων και συνδυασμού του Αντώνη Μπέζα

Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή η παρουσίαση του συνδυασμού του Γιάννη Λώλου

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα