07/21/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο για τις εξορύξεις

Ιουλίου 21, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία της Greenpeace στο Δρέπανο για τις εξορύξεις

Εάν θέλουμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα τυρκουάζ νερά του Ιονίου και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, επιβάλλεται να σταματήσουμε άμεσα όλα τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων. 
Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Natura του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας. Η δράση πραγματοποιήθηκε από μέλη της ομάδας μας και της Greenpeace. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν.
Συνέχεια...

Χιονίστρα: 1.644 μέτρα πιο κοντά στ' αστέρια... (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 21, 2020 0
Χιονίστρα: 1.644 μέτρα πιο κοντά στ' αστέρια... (+ΦΩΤΟ)

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελαταριάς παρά τις φετινές δυσκολίες και πάντα πιστός στους στόχους του για ανάδειξη της περιοχής μέσω του εναλλακτικού τουρισμού με παράλληλη διαφύλαξη της παράδοσης αυτού του τόπου, διοργάνωσε με επιτυχία στις 18 και 19 Ιουλίου την εκδήλωση Χιονίστρα, "1644 μέτρα πιο κοντά στ' αστέρια"
Η εκδήλωση περιλάμβανε ανάβαση στην κορυφή του βουνού της Χιονίστρας. Πραγματοποίηση δρώμενου με συμβολική αξία, φέρνοντάς τον, ήχο της παράδοσης της Ηπείρου, το κλαρίνο, στις πλαγιές του βουνού. 


Ακολούθησε διανυκτέρευση στην κορυφή όπου πραγματοποιήθηκε αστροπαρατήρηση με ένα από τα κυριότερα θέματα την παρατήρηση του κομήτη NEOWISE (C/2020 F3). 
Το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ελαταριάς Θύμιο Πανταζή, τον μουσικό (κλαρίνο) Αντώνη Γιάκη, το φαρμακείο Κάτσιου για τη χορηγία του φαρμακευτικού υλικού και όλα τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες φυσικά στους συνοδοιπόρους μας που μαζί εκεί πάνω στα 1644 μέτρα της Χιονίστρας ζήσαμε αξέχαστες στιγμές
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης σε Υπουργείο Υγείας: "Ένα χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα για τις δομές υγείας της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 21, 2020 0
Μ. Κάτσης σε Υπουργείο Υγείας: "Ένα χρόνο τώρα δεν έχετε κάνει τίποτα για τις δομές υγείας της Θεσπρωτίας" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για το πάγωμα προσλήψεων μονίμων γιατρών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη Θεσπρωτία, στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλειος Κοντοζαμάνης. 

Ο Μάριος Κάτσης άσκησε κριτική στον Υφυπουργό Υγείας, για το γεγονός ότι ένα χρόνο τώρα, με κυβέρνηση ΝΔ, στη Θεσπρωτία δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου γιατρού, ούτε από αυτές που ήταν προκηρυγμένες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποια επιπλέον από αυτές που υποτίθεται ότι θα ενίσχυαν τις δομές υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη δευτερολογία του μάλιστα είπε ότι ο Υφυπουργός τον επιβεβαίωσε πλήρως στην απάντηση του, καθότι ότι ανέφερε σχετικά με προσλήψεις στη Θεσπρωτία αφορούσε την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας άσκησε δριμεία κριτική για το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για την απόκτηση μαγνητικού τομογράφου για πρώτη φόρα σε δημόσια δομή στο νομό, η νέα κυβέρνηση έως σήμερα δεν έχει προμηθευτεί ακόμα τον μαγνητικό, ενώ παράλληλα, παρότι βρήκε έτοιμο τον νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο Φιλιατών, δεν έχει ακόμα μεταφέρει τον παλιό στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός της προηγούμενης περιόδου. Εξαιτίας αυτών των γεγονότων, οι πολίτες της Θεσπρωτίας στερούνται κρίσιμες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στο νομό, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν είτε στα Γιάννενα είτε σε ιδιώτες. Ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε επίσης στην αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του Υπουργείου Υγείας, στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο νοσοκομείο Φιλιατών όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Μάριος Κάτσης απαίτησε από τον Υφυπουργό Υγείας να μην αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Θεσπρωτίας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ενώ έχουμε χιλιάδες εισόδους και εξόδους από τα σύνορα στο Μαυρομάτι, δεν γίνονται τεστ για τον κορονοϊό παρότι στην Αλβανία υπάρχει έξαρση. 

Ο Μάριος Κάτσης μετα την επίκαιρη ερώτηση προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«O Yφυπουργός Υγείας δεν απάντησε σε τίποτα, έκανε λαθροχειρία αναφέροντας ότι έφερε το νέο αξονικό που είχε έρθει επί ημερών μας και παρουσίασε τις προσλήψεις που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ ως καινούργιες παρότι παραμένουν 1 χρόνο μετά ανολοκλήρωτες. Όσο για τον μαγνητικό και το σύστημα οξυγόνου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις καθυστερήσεις του. Το επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε και το επικείμενο κλείσιμο της οφθαλμολογικής κλινικής όσο και του ΙΕΚ Φιλιατών που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση. Μας γυρίζουν πίσω στην περίοδο 2012-2015».

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 20 έως 26/7/2020)

Ιουλίου 21, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (Από 20 έως 26/7/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα από 20 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου 2020, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Δευτέρα (20-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 

Τρίτη (21-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (22-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (23-07-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (24-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Σάββατο (25-07-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα