09/12/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 22 και 18 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV: "Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών"

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV: "Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών"

«O κ. Mητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ ήταν πανικόβλητος, πολιτικά απομονωμένος και χωρίς απαντήσεις στα συντριπτικά προβλήματα που έχει επιφέρει η πολιτική του στην ελληνική κοινωνία. Οι υποκλοπές ήταν το καταφύγιο του για να γαντζωθεί στην εξουσία ανακαλύπτοντας εσωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται τη χώρα εντός του πολιτικού συστήματος. Είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και άκρως επικίνδυνος» είπε στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Ερωτώμενος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Θεσπρωτίας ισχυρίστηκε πως «Ο πρωθυπουργός άφησε παράθυρο για αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά τις διαψεύσεις. Για εμάς η απλή αναλογική είναι θέση μας γιατί πιστεύουμε στις συνεργασίες και τις προγραμματικές συγκλίσεις καθώς και τα μικρά κόμματα πρέπει να τίθενται προ του ευθυνών τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η στείρα άρνηση θα έχει κόστος. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δηλώνει αδυναμία να σχηματίσει κυβέρνηση καθότι απομονωμένος πολιτικά και είναι ο ίδιος ο παράγοντας αστάθειας καταφεύγοντας στο σημείο να ποντάρει σε αποστασία βουλευτών άλλων κομμάτων για να τον στηρίξουν. Είναι σε αποδρομή και δεν μπορεί να πετύχει την επανεκλογή του, ο ελληνικός λαός θα βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Κάτσης τόνισε πως « αν ήθελε η κυβέρνηση να ανακουφίσει τους πολίτες που υποφέρουν από την ακρίβεια δεν θα άφηνε τον μηχανισμό της αισχροκέρδιας υπέρ των συμφερόντων και θα έβαζε πλαφόν στην τιμή ενέργειας και να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ττον ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής ανάγκης. Αυτή τη στιγμή με τα μέτρα της κυβέρνησης τροφοδοτείται από την τσέπη των πολιτών η αισχροκέρδια και η κυβέρνηση τους επιστρέφει πίσω υποπολλαπλάσια ποσά. Πρόκειται για κλεψιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στο ζήτημα του κόστους της στέγης τα μέτρα είναι πολύ μακριά από αυτό που απαιτεί η νέα γενιά .Δεν ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης κανένα κονδύλιο όπως έκαναν η Πορτογαλία και η Ισπανία και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με ΣΔΙΤ και δάνεια που οφελούν τις Τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας και ανάταξης τη Δημοκρατίας στη χώρα από το βήμα της ΔΕΘ» είπε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών ο Μάριος Κάτσης ανέφερε πως «όσοι επικαλούνται το απόρρητο είναι για να συγκαλύψουν την υπόθεση και τις ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη. Ο κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να απαντήσουν στην ανοιχτή πρόσκληση -πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα των Βουλευτών και ευρωβουλευτών αν έχουν παρακολουθηθεί. Αν η ΝΔ το αρνηθεί αυτός είναι ακόμα μια ομολογία ενοχής».


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκαν και φέτος σε Δημοτικά Σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας και σχολικά προγράμματα με σελιδοδείκτες διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Για ακόμη μία χρονιά ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια και ευχές για τη νέα σχολική χρονιά σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευσή τους για την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού.

Η συγκεκριμένα δράση πρόκειται για πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ μέσα από τα διανεμόμενα φυλλάδια δίνονται βασικές συμβουλές προς τους μικρούς μαθητές για την ασφαλή κυκλοφορία τους.

Επιπλέον, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων τροχαίας για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι θα συνεχιστούν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!


Συνέχεια...

Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Μήνυμα Μ. Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη προσδοκίες αλλά και προκλήσεις για τους μαθητές, τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς. Το δημιουργικό ταξίδι της γνώσης, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι περισσότερες οικογένειες, αποτελεί το όχημα για την οικοδόμηση του αύριο.

Η Πολιτεία έχει χρέος να σκύψει πάνω στα εντεινόμενα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά. Την επάρκεια δηλαδή σε εκπαιδευτικό προσωπικό, την εύκολη πρόσβαση όλων των μαθητών στα σχολεία, την απρόσκοπτη θέρμανση των κτηριακών υποδομών, την υγειονομική ασφάλεια μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, και την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά μας, παραμένουμε δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, προτείνοντας λύσεις όπου απαιτούνται, αλλά και σχεδιάζοντας την ισχυρή Δημόσια Παιδεία της επόμενης μέρας, η οποία οφείλει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ώστε να έχουν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Εύχομαι από καρδιάς, καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη και χαμόγελα!»

Συνέχεια...

Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Μήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα, πλούσια σε στόχους και προσδοκίες στον δρόμο προς την κατάκτηση της γνώσης. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για καλή αρχή, με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και οι Σχολικές μας Επιτροπές συμπορεύονται μαζί σας, καθώς προτεραιότητά μας είναι η σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, διατηρώντας τα ασφαλή, καθαρά, λειτουργικά και φιλόξενα.

Η εκπαίδευση αποτελεί αναμφισβήτητα τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε εντατικά να αναβαθμίζουμε τα σχολεία μας και να εμπλουτίζουμε τις δράσεις μας για την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Με τη συμβολή όλων η κάθε μέρα στον Δήμο μας γίνεται και καλύτερη. Συνεργαζόμαστε λοιπόν, όλοι μαζί, για αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλή, δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά!

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Στην τελική ευθεία για καταδυτικό πάρκο στα Σύβοτα

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Στην τελική ευθεία για καταδυτικό πάρκο στα Σύβοτα

Μία προσπάθεια επτά περίπου ετών εισέρχεται στην τελική ευθεία. Πρόκειται για την δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Πάργα και στα Σύβοτα.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης η διαδικασία έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, καθώς αναμένονται οι αδειοδοτήσεις.

Το καταδυτικό πάρκο στα Σύβοτα έχει οριοθετηθεί στην περιοχή Αγίου Νικολάου- Μπέλα Βράκα.

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί ο τουρισμός ενώ μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Συνέχεια...

Ένα ταξίδι στον ποταμό Καλαμά και στους παραποτάμους του (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Ένα ταξίδι στον ποταμό Καλαμά και στους παραποτάμους του (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ποταμός Καλαμάς (ο αρχαίος Θύαμις) πηγάζει από το λεκανοπέδιο στο Καλπάκι του νομού Ιωαννίνων και εκβάλει τα νεράτου στο Ιόνιο πέλαγος πάνω από την πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας την Ηγουμενίτσα.


Το μήκος του είναι 115 χλμ. περίπου, ενώ δέχεται τα νερά πολλών παραποτάμων.
Στο ξεκίνημά του ο Καλαμάς δέχεται τα νερά του Γορμού που έρχεται από την περιοχή του Πωγωνίου.


Από την αριστερή πλευρά του, δέχεται τα νερά του Βελτσίστικου, του Σμολίτσα του Τύρια και του Ζαλογγοπόταμου, ενώ από τη δεξιά του πλευρά (βόρεια) δέχεται το Νιζερό, τη Λιμπόυζντα, το Νίστικο τη Γερομήτσαινα τον Κούτση, τον Κουσοβίτικο, τη Λαγγάβιτσα τον Καλπακιώτικο και το Μπογάζι.


Οι μεγαλύτερες πηγές της λεκάνης απορροής του Καλαμά είναι στον Κακόλακκο, στο Κεφαλόβρυσο, στην Γκλάβα (Ωραιόκαστρο) και στους Αγιούς στον Γορμό, στο Καλπάκι οι πηγές του ποταμού, στη Νίστοκα (Ιερομνήμη), στη Μάνα του νερού
(Γερομήτσαινα), στην Κεφαλή (Κοκκινόχωμα, Σμολίτσας) στη Μάνα του νερού (Λίστα, Λαγγάβιτσα) στα Αναβρυστικά (Ραβενή) στα Σπυροπηγάδια (Οσδίνα) και στους Μύλους (Σκέφαρη, Μπογάζι).Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (12 - 18/9)

Σεπτεμβρίου 12, 2022 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (12 - 18/9)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

12/09/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

13/09/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

14/09/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

15/09/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

16/09/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

17/09/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα