04/03/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία

Απριλίου 03, 2021 0
6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 24
ΠΕ Πρέβεζας 4
Συνέχεια...

Άμεσα και με ακρίβεια τα ραντεβού με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Απριλίου 03, 2021 0
Άμεσα και με ακρίβεια τα ραντεβού με τα ΚΕΠ Ηγουμενίτσας μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας κάνει γνωστό πως οι πολίτες μέσω της πλατφόρμας rantevou.kep.gov.gr, έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Η πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία, με σκοπό τη διευκόλυνση των πολιτών για την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία και τον συνωστισμό.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 26653 6122, 26653 61222.

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών και μέσω του https://www.gov.gr/
Συνέχεια...

Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Παραμυθιάς Αριστοτέλης Φούρκας

Απριλίου 03, 2021 0
Έφυγε από τη ζωή ο πρ. δήμαρχος Παραμυθιάς Αριστοτέλης Φούρκας

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης σε ηλικία 94 ετών, ο πρ. δήμαρχος Παραμυθιάς Αριστοτέλης Φούρκας.

Ο αείμνηστος Αριστοτέλης Φούρκας γεννήθηκε στην Παραμυθιά στις 8 Νοεμβρίου του 1927 και αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία σχολή Ιωάννινων. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το εμπόριο και τον τουρισμό.

Δήμαρχος Παραμυθιάς διατέλεσε για 2 θητείες, η πρώτη τη διετία 1973-1974 και η δεύτερη την τετραετία 1978-1982. Απο το 1975 μέχρι το 1978, ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αριστοτέλης Φούρκας ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Σούλι Παραμυθιάς και μάλιστα υπηρέτησε από αυτή τη θέση το τοπικό ποδόσφαιρο επι 20 χρόνια. Το 2018 για την προσφορά του, τιμήθηκε απο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο 1ο κοιμητήριο Παραμυθιάς στον Ι.Ν κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Συνέχεια...

Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 03, 2021 0
Δείτε την ομιλία του Φώτη Ραπακούση για τον Αλή Πασά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συνέντευξη - συζήτηση με τον Φώτη Ραπακούση που πραγματοποιήθηκε ζωντανά το Σάββατο το απόγευμα, από τους thesprotikoiantilaloi.gr, το thespro.gr, την paramythia-online.gr για τη ζωή του Αλή Πασά και το πόσο επηρρέασε την ελληνική επανάσταση.

Ο διευθυντής του μουσείου για τον Αλή Πασά στο νησί Ιωαννίνων, με τις εξαιρετικές γνώσεις του αποτύπωσε μαγευτικά το βίο του Αλή Πασά που καθήλωσε το κοινό μέχρι το τέλος της συζήτησης, έχοντας έντονη αλληλεπίδραση μαζί, με τη μορφή ερωτήσεων.

Εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να μάθουμε τόσα ιστορικά στοιχεία, ζώντας δυνατά την επέτειο της απελευθέρωσης.

Συγχαρητήρια στους πολιτιστικούς συλλόγους Λαδοχωρίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Παραποτάμου για τη διοργάνωση, όπως και την εκπαιδευτικό Ρεντζεπέρη Άννα για το συντονισμό της εκδήλωσης.

Συνέχεια...

Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην εστίαση

Απριλίου 03, 2021 0
Νέα δράση για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκ. ευρώ, για παροχή κεφαλαίου κίνησης στην Εστίαση.

Η ενίσχυση θα αφορά την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους και δεν θα είναι επιστρέψιμη (υπό προϋποθέσεις), απευθύνεται σε επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Περιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις franchise υπό την προϋπόθεση πλήρωσης ορισμένων κανονιστικών κριτηρίων του ΕΣΠΑ.

Το ποσό της ενίσχυσης θα ανέρχεται στο 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019 με μέγιστο ποσό ενίσχυσης τις 100.000€ ανά ΑΦΜ.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020, το ποσό της ενίσχυσης θα ορίζεται ως εξής: [(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας]*365*7%.

Τα κριτήρια ένταξης στη δράση θα είναι:

Α) Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%.

Β) Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας.

Γ) Συσταθείσες εντός του 2020 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση.

Δ) Επιχειρήσεις. εστίασης που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 και ξεκίνησαν να έχουν έσοδα το 2020 αντιμετωπίζονται ως συσταθείσες εντός του 2020.

Ε) Επιχειρήσεις εστίασης που είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την έγκρισή του θα εκκινήσει και η υποβολή αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 31.07.2021 προκειμένου να μπορέσουν ν ενταθούν και οι εποχιακές επιχειρήσεις.

Η αξιολόγηση θα είναι άμεση και η εκταμίευση της επιχορήγησης θα γίνεται αμέσως μετά την ένταξη και την έγκριση της αίτησης, ενώ οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλώσουν την επιχορήγηση μέχρι 31.12.2021. Ο έλεγχος θα γίνει με βάση τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και τα δηλωθέντα έξοδα.

Επισημαίνεται ότι

Α) Το ποσό της ενίσχυσης που θα χορηγηθεί από τη δράση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 70% του αθροίσματος των ποσών των Κωδικών 361, 363 και 364 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2021.

Β) Το άθροισμα του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης από την παρούσα δράση, του ποσού της δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με την μορφή επιχορήγησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του αθροίσματος των ποσών που αναγράφονται στον Κωδικό 367 του εντύπου των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2021.

Σε περίπτωση που ισχύει είτε το (Α) είτε/και το (Β) τότε το ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης της δράσης καταλογίζεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν και επιστρέφεται από το λήπτη της ενίσχυσης.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

"Επι μένουμε Θέατρο" με τη ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 03, 2021 0
"Επι μένουμε Θέατρο" με τη ΘΕΑΤΟ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΘΕΑΤΟ μάζεψε τους φίλους της σε οθόνες και τηλέφωνα και θελήσαμε να κάνουμε πρόβες διαδικτυακά σε κείμενα δικών μας Ηπειρωτών φίλων καλλιτεχνών.

Σαν μια παρέα που θέλει να φτιάξει το δικό της παιχνίδι και να παίξει και να το φχαριστηθεί.

Η αφηγήτρια και ποιήτρια Γιάννα Κούλα από τα Γιάννενα, η φιλόλογος ,συγγραφέας και ηθοποιός Μαίρη Σιδηρά από την Πάτρα αλλά κα δικοί μας μέλη και φίλοι της ΘΕΑΤΟ έδωσαν τα κείμενα για τις διαδικτυακές μας πρόβες και ο κάθε ένας από εμάς στο σπίτι του δούλεψε το κείμενό του και το έγραψε στο κινητό του και δέθηκαν με το μοντάζ και την σκηνοθεσία.

Με την ιδιαίτερη αυτή παράστασή μας θέλουμε να δείξουμε πώς ακόμα κι αν τα θέατρα είναι κλειστά , εμείς βρίσκουμε τρόπο να μεταδώσουμε την ΤΕΧΝΗ και να «συνομιλήσουμε» μαζί σας μέσα από αυτήν.

Ο καθένας από το σπίτι του και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά τις συναντήσεις μας (ράπιντ κόβιντ τεστ και μάσκες) καταφέραμε μέσα στην καραντίνα να μην αφήσουμε αυτόν τον ιό να καταστρέψει ολοκληρωτικά τα όνειρά μας...Συνέχεια...