06/08/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μ. Κάτσης: "Φιάσκο η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου"

Ιουνίου 08, 2021 0
Μ. Κάτσης: "Φιάσκο η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του τελωνείου Μαυροματίου"

Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε πολλούς να πανηγυρίζουν για τη δήθεν συμβολή τους στην επαναλειτουργία του τελωνίου του Μαυροματίου, μετά από έναν σχεδόν χρόνο που παρέμενε κλειστό. Σήμερα όμως που ήρθε η μέρα της επαναλειτουργίας, αποκαλύφθηκε η ανοργανωσιά, η ανικανότητα, και η έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί ομαλά και με ασφάλεια.

Δεν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα plf για να το συμπληρώνουν οι διερχόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισέλθει κανείς από τη γειτονική Αλβανία. Από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει έρθει κάποια επίσημη ενημέρωση, ούτε έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει την εμπορική κίνηση και τη διέλευση φορτηγών και εμπορευμάτων, ενώ προς το παρόν το μόνο που γίνεται είναι να βγαίνουν ΙΧ από τη χώρα μας χωρίς να γνωρίζουν ωστόσο αν μπορούν να επιστρέψουν λόγω plf από το τελωνείο Μαυροματίου, ή αν πρέπει να πάνε από Κακαβιά για να ξαναμπούνε στην Ελλάδα.

Ας αφήσουν λοιπόν οι «αρμόδιοι» τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, κι αφού πρώτα δώσουν άμεσες λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πλήρης απουσία σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του τελωνείου, ύστερα να απολογηθούν στην τοπική κοινωνία, στις επιχειρήσεις της περιοχής, και στα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, γι’ αυτό το μπάχαλο.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 5 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 08, 2021 0
Θεσπρωτία: 5 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (07-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 15 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και

12 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη

Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 08, 2021 0
Νέα κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 12
ΠΕ Πρέβεζας 2

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.339, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 411.534 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.331 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 381 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.520 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 127 (ημερήσια μεταβολή -1.55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 
Συνέχεια...