06/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Δοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στην Ηγουμενίτσα

Ιουνίου 07, 2020 0
Πολλές ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη του Δοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στην Ηγουμενίτσα

Πλήθος ειδήσεων έδωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης κατά την επίσκεψή του στη Θεσπρωτία, συνοδευόμενος από το βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα. Ενημέρωσε τόσο για ενέργειες που έχουν ήδη γίνει (και δεν τις μάθαμε), αλλά και για αρκετές που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δεσμεύτηκε... 

Ξεκινάνε οι έλεγχοι για κορωνοϊό
Πρώτα αναφέρθηκε στους ελέγχους για κορωνοϊό στο υγειονομικό προσωπικό των ΚΥ Υγείας και του Νοσοκομείου Φιλιατών, διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αν και είναι σε εκκρεμότητα από τον ΕΟΔΥ το που θα στέλνονται τα δείγματα για εξέταση. Το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ λοιπόν...
Όπως συνέβη κι όταν ρωτήθηκε για τα υγειονομικά μέτρα που θα ληφθούν στις Πύλες Εισόδου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Τελωνείο Μαυροματίου) όπου επίσης δήλωσε αναρμόδιος και είπε ότι πρόκειται για ευθύνη και αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Το ίδιο επίσης και για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων...

Πολλές προσλήψεις...
Περισσότερες ειδήσεις έδωσε πάντως για τις μονάδες υγείας της Θεσπρωτίας και τη στελέχωσή τους, αφού ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προσληφθεί περισσότερα από 30 άτομα διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά επίσης ανακοίνωσε την πρόσληψη 28 ατόμων διοικητικού νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και την πρόσληψη ενός γυναικολόγου για το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας, δύο (2) γενικών ιατρών για το κέντρο υγείας Παραμυθιάς και ενός (1) γενικού ιατρού για το κέντρο υγείας Μαργαριτίου (άμεσα), ενώ ερωτώμενος για άλλες ειδικότητες που είτε έφυγαν με μετάθεση είτε συνταξιοδοτήθηκαν είπε ότι υπάρχουν μόνιμες θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Φιλιατών στο συμβούλιο κρίσης και ευελπιστεί ότι αυτές οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών...
Μάλιστα, ανακοίνωσε και την πρόσληψη οδηγού και πληρώματος ασθενοφόρου για το νοσοκομείο Φιλιατών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αποδοχή δωρεάς της οικογένειας Μήτση από τη Λίστα Φιλιατών, η οποία είναι δεσμευτική για το Νοσοκομείο Φιλιατών, οπότε θα γίνει και η στελέχωση του ασθενοφόρου. Να το δούμε κι αυτό επιτέλους, δεδομένου ότι υπάρχει το παράδοξο, μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο Φιλιατών να μη διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά να καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας...

Αλλάζει χρήση το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας;;;
Ίσως η σημαντικότερη είδηση είναι η δήλωσή του ότι θα πρέπει να εξεταστεί ως τι είδους δομή υγείας θα λειτουργήσει το ΤΕΠ, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός προμήθειας του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, κάτι που δεν αφορά ένα ΤΕΠ και ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα πρέπει να αποφασιστεί, ως τι είδους κλινική θα μπορούσε να λειτουργήσει η πτέρυγα αυτή, που παραμένει κλειστή μέχρι σήμερα...!
Ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούγεται από επίσημο παράγοντα αυτό που σιγοψιθυρίζεται εδώ και 20 χρόνια, ότι τελικά το ΤΕΠ θα λειτουργήσει ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας, δηλαδή νοσοκομειακή μονάδα. Αναμένουμε βέβαια περαιτέρω ενημέρωση από τον κυβερνητικό βουλευτή για το θέμα, για το οποίο έχουνε ειπωθεί πολλά και έχουνε γίνει σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις!

Θα λειτουργήσει η ΜΑΦ;;;
(Πέρασαν έξι χρόνια από την παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν έχει λειτουργήσει ακόμη)
Επίσης, ο κ. Καρβέλης -ο οποίος ήταν ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα των δομών της Θεσπρωτίας- αναφέρθηκε στην -κλειστή μέχρι σήμερα- Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου Φιλιατών, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα να στελεχωθεί με τις απαραίτητες εκείνες ειδικότητες για τη λειτουργία της, όπως εντατικολόγου και 24ωρη λειτουργία των εργαστηρίων.  Κάτι πάντως που δε φαίνεται να γίνεται άμεσα, όπως αντιληφθήκαμε από τα συμφραζόμενα...!

Προαγωγή ιατρών
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε και η κρίση για προαγωγή των γιατρών Κοτζαπαναγιώτου Κων/νου, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του διευθυντή, Βασιλικού Παναγιώτας και Τσιρώνη Λουΐζας επίσης σε διευθύντριες, καθώς και της Τάτση Μαγδαληνής στο βαθμό της επιμελήτριας Α’. Κ.Υ. Παραμυθιάς
Καλά λόγια είχε να πει ο κ. Καρβέλης για τη λειτουργία του Κ.Υ. Παραμυθιάς, για το οποίο ανακοίνωσε -εκτός της πρόσληψης δύο γενικών ιατρών και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της 6ης ΥΠΕ με το Δήμο Σουλίου, ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες ανάπλασης του χώρου πέριξ του κέντρου υγείας.

Κτίριο πρώην Κ.Υ. Ηγουμενίτσας: Παραχώρηση σε 3 φορείς...

Τέλος ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε την παραχώρηση του κτιρίου όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας σε 3 διαφορετικούς φορείς (Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ) κατά το μεγαλύτερο μέρος του στο Δήμο Ηγουμενίτσας για τη στέγαση παιδικών σταθμών, ενώ κάποιοι χώροι θα παραχωρηθούν στον ΕΟΠΥΥ για τη στέγαση της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας και ένα τμήμα θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη στέγαση των γραφείων της εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. 

Συνέχεια...

Thirsty Dog: Απόψε Κυριακή το πρώτο live του καλοκαιριού με τους Trio Tenoro

Ιουνίου 07, 2020 0
Thirsty Dog: Απόψε Κυριακή το πρώτο live του καλοκαιριού με τους Trio Tenoro

Η πρώτη μουσική καλοκαιρινή εκδήλωση στο αγαπημένο στέκι Thirsty Dog, στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί απόψε, Κυριακή 7/6 μετά τις 9:30 το βράδυ, με την αγαπημένη μπάντα της πόλης, τους Trio Tenoro, με ποικιλία μουσικών ήχων!
Μετά από αρκετό καιρό οι διψασμένοι φιλόμουσοι θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με αγαπημένες μουσικές στον άνετο και φιλόξενο χώρο του Thirsty Dog, ακολουθώντας τις οδηγίες ασφάλειας, προστατευμένοι και υγιείς!

Κυριακή 7/6 Come back!! Σας περιμένουμε στο Thirsty Dog να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ γεμάτο μουσική!!! Τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας... Καλό καλοκαίρι σε όλους!!
Συνέχεια...

Εξόρμηση του ΝΑΡ Ηπείρου -Κέρκυρας-Λευκάδας για την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης της οργάνωσης

Ιουνίου 07, 2020 0
Εξόρμηση του ΝΑΡ  Ηπείρου -Κέρκυρας-Λευκάδας για την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης της οργάνωσης

Γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας 
του Νέου Αριστερού Ρεύματος (Ν.Α.Ρ.) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση 
συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. 

Να μην πληρώσει ο λαός την πανδημία! 
Να ανέβει το μπόι της απάντησής μας μπροστά στην πολλαπλή κρίση! 

Η πανδημία του κορωνοϊού, που εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι «αόρατος εχθρός» όπως προσπάθησε να μας πείσει το σύστημα, για να κρύψει τις ευθύνες του. Αναπτύχθηκε και εξακολουθεί να αναπτύσσεται στο έδαφος του καπιταλισμού της εποχής μας, το οποίο είναι βαθιά μολυσμένο με τον ιό του κέρδους και της εκμετάλλευσης της εργαζόμενη πλειοψηφίας. 
Έτσι, τις αιτίες της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε πρέπει να τις ψάξουμε στην ανυπολόγιστης έκτασης περιβαλλοντική καταστροφή, στις συχνά απάνθρωπες συνθήκες ζωής και υγιεινής για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στα τεράστια αστικά κέντρα, στις διαρκώς διογκούμενες κοινωνικές ανισότητες και κυρίως στη συνειδητή (από την πλευρά των κυβερνήσεων) υποβάθμιση των δημόσιων συστημάτων πρόληψης και υγείας προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
Στη χώρα μας ο λαός έδωσε και δίνει μια σοβαρή μάχη ενάντια στην πανδημία. Στον αγώνα του όμως αυτό βρέθηκε «χωρίς όπλα»: Δεν πάρθηκαν μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με την αναγκαία χρηματοδότηση για εξοπλισμό και για πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αρνήθηκε να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά τις ενίσχυσε κιόλας προκλητικά. Δεν έγινε στοχευμένη προστασία των ευπαθών ομάδων. Δεν πραγματοποιήθηκαν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό και τη θεραπεία των νοσούντων, ώστε να υπάρξει μια ασφαλής εκτίμηση της κατάστασης. 
Αντιθέτως, η κυβέρνηση στην πραγματικότητα τυφλά μας «έβαλε» και τυφλά μας «βγάζει» από την καραντίνα. Ουσιαστικά, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την πανδημία μέσω της πολιτικής διαφήμισης, για να χτίσει ένα καινούργιο «success story». 

Λαέ της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, 
η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει σε μια σοβαρότατη πολλαπλή κρίση υγειονομικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων, η οποία θα σφραγίσει τις εξελίξεις στον καπιταλισμό και την ταξική πάλη για τα επόμενα χρόνια. 
Η εικόνα αυτή μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη για τη χώρα μας. Στη διάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού, και κυρίως στη δική μας περιοχή, παίζουν καθοριστικό ρόλο οι κλάδοι και οι τομείς της οικονομίας που θα πληγούν πολύ βαριά από την παρούσα κρίση (τουρισμός/ επισιτισμός/ εμπόριο/ μεταφορές) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα έχουμε επιπλέον αρνητικές εξελίξεις και σε άλλους κλάδους (ιχθυοκαλλιέργειες , κτηνοτροφία κ.α.). Και όλα αυτά συντελούνται στο φόντο όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών κυβερνήσεων, του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πάλι της ΝΔ που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν ευλαβικά και με συνέπεια όλες τις αναδιαρθρώσεις που ήθελε να επιβάλλει το κεφάλαιο σε βάρος της εργασίας και της φύσης. 
Όλοι αυτοί θέλουν να ξεχάσουμε την τεράστια ευθύνη που φέρουν για την κατάσταση στη περιοχή: Τη διάλυση μιας σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων με τα κλεισίματα των εργοστασίων μετάλλου, κλωστοϋφαντουργίας, ιματισμού και μαρμάρου με αποτέλεσμα χιλιάδες ανέργους. Το χτύπημα του κατασκευαστικού κλάδου, την εξαφάνιση της επιπλοποιίας για την επικράτηση των αντίστοιχων πολυκαταστημάτων. Αντίστοιχα στο εμπόριο και στον τουρισμό με φαραωνικά έργα και επενδύσεις άχρηστες τις περισσότερες φορές για τις λαϊκές ανάγκες. Την ιδιωτικοποίηση (αεροδρομίων, λιμανιών κτλ) και το ξεπούλημα των πάντων. Την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα του κέρδους. Τον σχεδιασμό, το κλείσιμο και την απαξίωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ και της Αγροτικής Τράπεζας. Από τις χωματερές, το ξερίζωμα των αμπελιών, στην κατάργηση καλλιεργειών (καπνός, βαμβάκι) και τις ποσοστώσεις στο γάλα. Την απαξίωση του ελαιόλαδου και το πέταγμα παραγόμενων τροφίμων στις σύγχρονες χωματερές. Την μεγάλη μείωση των αγροτοκτηνοτρόφων. Το κλείσιμο της ΣΒΕΚΗ και της ΒΙΚΗ κ.α. 

Δεν καταστρέψανε αλλά αναδιαρθρώσανε τον παραγωγικό ιστό για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λίγα χέρια. 
Όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις, που μονίμως «σώζανε» το λαό, συνοδεύονταν από τη μείωση στα μεροκάματα και τη γενίκευση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας. Διαμορφώθηκαν έτσι, συνθήκες εργασιακής γαλέρας που οργιάζουν ειδικά στη ναυαρχίδα του τουρισμού (εργασία 7 μέρες στις 7 χωρίς ρεπό και αργία) και στις κατασκευές. Συνθήκες που εκτός από την απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση ντόπιων και ξένων εργαζομένων δημιούργησαν και νέα κύματα ελλήνων μεταναστών (π.χ. στον επισιτισμό της Γερμανίας και σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους ανά τον κόσμο). 
Σα να μην έφταναν όλα αυτά το κεφάλαιο ξεκοκάλισε ανενόχλητα επιδοτήσεις από κράτος και την Ε.Ε και ταυτόχρονα έριξε τα απαραίτητα «δωράκια» δεξιά αριστερά για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη σιωπή στην ασυδοσία του αλλά και να διαμορφωθούν οι ανάλογες συμμαχίες που διασφαλίζουν την κερδοφορία του. 
Τώρα με αφορμή την πανδημία επιδιώκουν να τη βγάλουν πάλι αλώβητοι με το βλέμμα στο κρατικό κορβανά για να «σώσουν» πάλι το λαό σκορπίζοντας απολύσεις μίση δουλειά και μισή ζωή. 
Η πανδημία, λοιπόν, δε δημιουργεί την οικονομική κρίση. Με την εμφάνισή της όμως την ενισχύει και ταυτόχρονα αποτελεί τη «χρυσή ευκαιρία» για την κυβέρνηση, την αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να περάσουν επιπλέον αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που είχαν στο «συρτάρι» του εδώ και χρόνια. 

Λαέ της Ηπείρου, της Κέρκυρας και της Λευκάδας εργαζόμενες και εργαζόμενοι : 
Νισάφι πια! Πρέπει να σωθούμε από αυτούς που ισχυρίζονται ό τι μας «σώζουν»!. Η ζωή είναι στα χέρια μας και μας ανήκει. 
· Η πανδημία μάς έβαλε σε μια νέα εποχή. Απέναντι στην «καταστροφή που μας απειλεί» χρειάζεται ν’ ανεβάσουμε το μπόι της απάντησής μας! 
Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τον ηγετικό ρόλο που τους αρμόζει, ειδικά τώρα που όλοι ορκίζονται στο όνομα όσων παρέμειναν στην πρώτη γραμμή· «χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά» κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα όλο αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία στα σουπερ μάρκετ, στις μεταφορές και στα χωράφια. Μια χούφτα καπιταλιστών που κάνει κουμάντο στη περιοχή μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς, αλλά εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς! Δεν τους χρειαζόμαστε! 
Μπορούμε να βάλουμε τα δημόσια αγαθά πάνω από κάθε ατομική «λύση» και «διέξοδο». Να παράγουμε πλούτο και να τον διαχειριζόμαστε με βάση τις ανάγκες μας με τα συλλογικά όργανα των ελεύθερα συνεταιριζόμενων παραγωγών σε σύγκρουση με το κέρδος των καπιταλιστών. Με τη δική μας δημοκρατία ενάντια στον έλεγχο κάθε ικμάδας της ζωής μας. 

· Για να ανοίξει ο δρόμος επιβολής της λαϊκής θέλησης, απαιτείται σύγκρουση με τους υπάρχοντες μηχανισμούς εξουσίας και όχι μια καλύτερη φιλολαϊκότερη διαχείριση των «θεσμών». Με ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ρήξης για: 
α) Πλούτος υπάρχει τεράστιος. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Να φορολογηθούν βαριά οι τράπεζες ,οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστές και ο συσσωρευμένος πλούτος. 
β) Ανατροπή – ακύρωση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων παλιών και νέων. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά γι όλους με αυξήσεις στους μισθούς, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης. 
γ) Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Πλήρεις ποιοτικές και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Να μην υλοποιηθεί καμιά ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση του θεσμού των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που παραδίδει τα πάντα στους ιδιώτες. 
δ) Κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και της επιτροπείας των αιματηρών πλεονασμάτων. Διαγραφή του χρέους για εμάς και όλες τις χώρες. 
ε) Εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο. (διατροφή, ενέργεια , μεταφορές κτλ) 
στ) Αποδέσμευση του περιβάλλοντος και της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής από τα δεσμά του κεφαλαίου, για να ανοίξουμε το δρόμο για πρωτοβάθμιους δημοκρατικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς (στη φυτική-ζωική παραγωγή, στην ιχθυοκαλλιέργεια και την αλιεία), ενταγμένους σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές αναθεωρήσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μπλοκάρουμε την εξόρυξη υδρογονανθράκων. 
ζ) Τουρισμό ως πολιτισμική διαδικασία γνωριμίας ανάμεσα στους λαούς, κάτι που αντιστρατεύεται τη λογική του κέρδους των κολοσσών της τουριστικής βιομηχανίας, την υποταγή στην ευτέλεια και την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου και την εμπορευματοποίηση του αιγιαλού. Αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής για μια νέα αρμονική σχέση ανθρώπου-φύσης. 
η) Έξω από τη Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Για μια έξοδο που δε θα μας απομονώνει αλλά θα συμβάλλει στο δημοκρατικό επαναπροσδιορισμό των διεθνών μας σχέσεων με κριτήριο την ειρήνη, τα συμφέροντα των λαών και όχι των αστικών τάξεων. Για ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της πολεμικής προετοιμασίας. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωση των μεταναστών. Ελεύθερη μετακίνησή τους. 
θ) Αγώνας για δημοκρατία που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων και τις λαϊκές ελευθερίες. 

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπει φραγμός στην νέα αντιλαϊκή επίθεση, για να διεκδικηθούν ξανά η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κλιμακώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στο ολέθριο έργο τους. 
· Επιβάλλουμε άμεσα με τον αγώνα μας 
1) ουσιαστική και θαρραλέα ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, 
2) συνθήκες υγιεινής και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και παντού, 
3) ακύρωση όλων των μέτρων που έχει πάρει και παίρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας (Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου , αντιδραστικά νομοσχέδια για περιβάλλον, παιδεία κ.τ.λ.) 
4) ταμεία ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους. 

Στις συνθήκες αυτές ή θα νικήσει ο φόβος και ο ιός του κέρδους και της αδιέξοδης ατομικής λύσης ή θα νικήσει ο συλλογικός αγώνας, η αλληλεγγύη και η απελευθέρωση από τα δεσμά του άρρωστου καπιταλιστικού συστήματος και του σύγχρονου ψηφιακού μεσαίωνα. 

Μάης-Ιούνης 2020 
Συνέχεια...

Τα αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ

Ιουνίου 07, 2020 0

Τα αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ ευχαριστεί όλους όσους ενίσχυσαν οικονομικά το ΚΚΕ σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο της Παραμυθιάς και του Αχέροντα για τη διαχρονική στήριξη και την προσφορά δώρων στην ετήσια λαχειοφόρο αγορά της οργάνωσης που έχει γίνει θεσμός.
Δυστυχώς τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19 δεν επέτρεψαν, σε αυτή τη φάση, την πραγματοποίηση του ετήσιου γλεντιού μας. Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, η Κομματική μας Οργάνωση στο πλαίσιο πλατιάς σύσκεψης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, προχώρησε και στην κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.
Το smartphone κερδίζει ο λαχνός 461 ενώ οι υπόλοιποι 36 τυχεροί στον σχετικό πίνακα παρακάτω:

Αρ.
Περιγραφή Δώρου
Κατάστημα
Αριθμός Λαχνού
1
Γυναικείες πιτζάμες
Κατάστημα Εσωρούχων «ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΙΡΗ»
395
2
Προϊόντα styling
Κομμωτήριο «Τάτση Ανδρομάχη»
459
3
Κορνίζα
Φωτογραφείο «Ζιάγκος Κωνσταντίνος»
245
4
Γυναικεία τσάντα (φάκελος)
Κατάστημα έτοιμων υποδημάτων «TATSIS SHOES»
875
5
Δωροεπιταγή αξίας 20 ευρώ
Κρεοπωλείο «Τσίλης Κωνσταντίνος»
319
6
Σετ wireless handsfree (ασύρματα ακουστικά)

Κατάστημα ηλεκτρονικών PC CENTER «ΔΙΑΥΛΟΣ»
227
7
Ξύλινη εικόνα
Άνθη – Φυτά – Δώρα «Κόκορη Χρυσάνθη»
491
8
Κόσμημα (γυναικείο βραχιόλι)

Κοσμηματοπωλείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ»
499
9
Γυναικεία μπλούζα
Κατάστημα έτοιμων ενδυμάτων «ΜΑΝΤΩ»
137
10
1 Τούρτα
Ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΣΣΑ»
174
11
Κορνίζα
Φωτογραφείο «PHOTO BRESTAS»
168
12
Σετ Κουζίνας
Κατάστημα «ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΑΡΕΤΑ»
222
13
Προϊόντα περιποίησης
Φαρμακείο «ΧΟΒΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ»
324
14
Γυναικεία πλεκτή μπλούζα
Βιοτεχνία πλεκτών ενδυμάτων «ΒΙΟΜΑΡΚ»
489
15
Διακοσμητικό μπουκάλι
Προσφορά της Μπόλωση Άννας
351
16
Χειροποίητη κορνίζα
Πρόσφορα της Μπολώση Άννας
024
17
Χειροποίητο κάδρο
Προσφορά της Μπόλωση Άννας
128
18
Πετσέτες προσώπου
Κατάστημα Λευκών Ειδών «ΓΕΩΡΓΙΑ»
165
19
Δωρεάν τεχνικός έλεγχος κινητού
Κατάστημα «WIND»
073
20
Λογοτεχνικό βιβλίο
Βιβλιοπωλείο «ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»
198
21
Επιτραπέζιο παιχνίδι
Παιδικά ενδύματα – Παιχνίδια «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»
352
22
Πετσέτες Προσώπου
Κατάστημα Λευκών ειδών «DREAMHOME»
123
23
1 Νωπό Κοτόπουλο
Κρεοπωλείο «Ο ΜΗΤΡΟΛΙΑΚΟΣ»
003
24
Δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ
Κατάστημα Οπτικών «ΜΠΑΛΕΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ»
129
25
Γυναικεία τσάντα (φάκελος)
Κατάστημα έτοιμων υποδημάτων «APOSTOLIDIS SHOES»
114
26
Δωροεπιταγή αξίας 10 ευρώ
Σούπερ μάρκετ « ΡΑΜΜΟΣ»
457
27
Δωροεπιταγή αξίας 10 ευρώ
Σούπερ μάρκετ « ΡΑΜΜΟΣ»
414
28
Δωροεπιταγή αξίας 10 ευρώ
Σούπερ μάρκετ « ΡΑΜΜΟΣ»
235
29
Παιδικό σετ (γάντια, κασκόλ, σκούφος)
Κατάστημα παιδικών ενδυμάτων «ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ ΑΛΕΚΑ»
140
30
Ανδρικό T- shirt
Κατάστημα έτοιμων ενδυμάτων «BAREZI»
242
31
Ξύλινο γούρι
Είδη δώρων και Διακόσμησης «ΣΑΚΑΡΕΛΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ»
485
32
Προϊόντα περιποίησης
Κατάστημα Ορθοπεδικών ειδών «ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»
364
33
Χτένισμα
Κομμωτήριο «CUT & STYLE» Μαρία Τσίπη
015
34
1 Κατεψυγμένο Κοτόπουλο
Κρεοπωλείο «ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΒΛΑΧΟΣ Α. – ΜΑΣΤΟΡΑΣ Α.»
107
35
Σετ Ακουστικά (handsfree)
Εμπορία & Επισκευή Η/Υ, Δικτυακά, Κάμερες Ασφαλείας και Αναλώσιμα Αναστάσιος Μπίκας « THE TECH STORE»
155
36
Τραπέζι 4 ατόμων (φαγητό – ποτό)
Πιτσαρία «ΜΕΛΥΔΡΟΝ»
191Συνέχεια...

Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τύπου

Ιουνίου 07, 2020 0
Τηλεδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τύπου 

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποίησαν ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκος Αργυρόπουλος, γραφείο Τύπου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, με φορείς - εκπροσώπους του Περιφερειακού Τύπου, ημερήσιου, εβδομαδιαίου και περιοδικού, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία και εντάθηκαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. 
Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, τέθηκαν προς συζήτηση τα κομβικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο, όπως το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο στήριξης του Τύπου, για το οποίο διαπιστώθηκαν οι καθυστερήσεις και τα πισωγυρίσματα της Κυβέρνησης. 
Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε η μεγάλη έλλειψη που δημιούργησε το πάγωμα των προγραμμάτων ενίσχυσης του Τύπου, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ, που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει με διαφανείς διαδικασίες, σαφείς κανόνες και κριτήρια. Διαπιστώθηκε, επιπλέον, η αδιαφανής και παραθεσμική διαδικασία που ακολούθησε η Κυβέρνηση στην κατανομή των 20 εκατ. ευρώ προς ΜΜΕ για ενημερωτικά μηνύματα για τον κορονοϊό, μέσω απευθείας ανάθεσης σε διαφημιστική εταιρεία. Όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, οι φορείς τα χαρακτήρισαν ανεπαρκή και διατύπωσαν την ανάγκη λήψης γενναίων μέτρων, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και η πρόσβαση των επιχειρήσεων τύπου στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ. 
Οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν ότι πρέπει να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια ένταξης στα Μητρώα Περιφερειακού Τύπου και online media, καθώς και να λυθεί οριστικά το θέμα της διατήρησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης διακηρύξεων, προκηρύξεων κ.ά., που προσπάθησε να καταργήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά και διατήρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2020. 
Τέλος, οι φορείς έθεσαν ζητήματα για τους όρους με τους οποίους εφαρμόζεται το 30% της διαφημιστικής δαπάνης φορέων του Δημοσίου στα Περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και πάγια ζητήματα ασφαλιστικών τους επιβαρύνσεων. 
Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία του Περιφερειακού Τύπου για τις τοπικές κοινωνίες και τη συμβολή του στη λειτουργία της πολυφωνίας και της δημοκρατίας. Συμφώνησαν στην αξία της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα παραπάνω θέματα, καθώς και στη συνέχιση της μεταξύ τους διαβούλευσης για την περαιτέρω εξειδίκευση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου, με όρους υγιούς ανταγωνισμού, ώστε να διαδραματίζει επιτυχώς το ρόλο του ως πυλώνας της Δημοκρατίας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου: 
Αθανασίου Ευάγγελος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) 
Μουντάκης Αντώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) 
Σαββάκης Μιχάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) 


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα