05/27/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Θεσπρωτία: 65χρονος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Μαΐου 27, 2023 0
Θεσπρωτία: 65χρονος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο

Ένας 65χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην Εθνική Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας, στο ύψος του Μορφατίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος αφού συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το ΙΧ διαλύθηκε και δυστυχώς ο 65χρονος άνδρας, καταγόμενος από κοντινό χωριό, ανασύρθηκε νεκρός.


Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από την Τροχαία Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...

Ο Δήμος Σουλίου συζητά για τις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια...

Μαΐου 27, 2023 0
Ο Δήμος Σουλίου συζητά για τις ανεμογεννήτριες στα Σουλιοτοχώρια...

Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου με σημαντικότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη αυτό του αιολικού πάρκου που σχεδιάζεται να γίνει από τα Θεσπρωτικά ως τα όρη του Σουλίου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα που καλύπτει παράλληλα εκτάσεις και στους Δήμους Δωδώνης και Ζηρού.

Η γνωμοδότηση του Δήμου Σουλίου αναμένεται με ενδιαφέρον όπως και των υπολοίπων δήμων που θα ακολουθήσουν.

Τα θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο 
Καθορισμός του αριθμού των ασκούμενων σπουδαστών ΤΕΙ ανά έτος στο Δήμο Σουλίου

ΘΕΜΑ 2ο 
Έγκριση της αριθ. 14 /2023 απόφασης ΝΠΔΔ «ΑΡΩΓΗ», περί τροποποίησης προϋπ/σμού οικ. έτους 2023

ΘΕΜΑ 3ο 
Διατύπωση απόψεων στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου (Υποκατηγορία Α1 ομάδα 10η ) : «Α.Σ.Π.Η.Ε συνοδών υποστηρικτικών του έργων ,Δ.Ε Λάκκας Σουλίου, Δήμου Δωδώνης ,Π.Ε Ιωαννίνων –Δ.Ε Σουλίου , Δήμου Σουλίου, Π.Ε Θεσπρωτίας –Δ.Ε Φιλοθέης, Βλαχερνών ,Ξηροβουνίου , Δήμου Αρταίων ,Π.Ε Άρτας –Δ.Ε Φιλιππιάδας, Κρανέας ,Θεπρωτικού, Δήμου Ζηρού και Δ.Ε Λούρου , Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε Πρέβεζας , Περιφέρειας Ηπείρου».

ΘΕΜΑ 4ο 
Έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας σε θέματα υπηρεσίας Δόμησης

ΘΕΜΑ 5ο 
Χορήγηση 3ης παράτασης του έργου :«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»

ΘΕΜΑ 6ο 
Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπευθύνων κίνησης λογαριασμών

ΘΕΜΑ 7ο 
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ( αριθμ. 62/2023 Απόφαση Ο.Ε)

ΘΕΜΑ 8ο 
Περί διαγραφής οφειλών από πρόστιμα του Κ.Ο.Κ

ΘΕΜΑ 9ο 
Λήψη απόφασης επί της ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτους 2022
Συνέχεια...

Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων στην 87η ΔΕΘ από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Μαΐου 27, 2023 0
Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρήσεων στην 87η ΔΕΘ από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) προτίθεται να συμμετέχει με περίπτερο έως 25 τ.μ. στην 87η ΔΕΘ στις 9-17 Σεπτεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου προβλέπεται: 

α) να φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) να προβληθεί η Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, 
γ) να προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και να διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν.

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 87η ΔΕΘ, φιλοξενούμενοι στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στο email: mitroa2@e-thesprotias.gr, δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν, τα τ.μ. που θα χρειασθούν, το ΑΦΜ της επιχείρησης και τα στοιχεία του υπεύθυνου επικοινωνίας, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ αλλά και την διοργανώτρια αρχή για την κράτηση του χώρου.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.

Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2022

Μαΐου 27, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Τη Δευτέρα ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2022

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ. 3) θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με μοναδικό θέμα «Απολογισμός των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2022».

Σας καλούμε να παραστείτε.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δημήτριος Πάκος
Συνέχεια...

Δύο βασικά συμπεράσματα και μια αδήριτη ανάγκη - Του Θεόδωρου Χόβολου

Μαΐου 27, 2023 0
Δύο βασικά συμπεράσματα και μια αδήριτη ανάγκη - Του Θεόδωρου Χόβολου

Μια νέα πολιτική κατάσταση διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, ύστερα από την εκλογική νίκη της ΝΔ, που προδιαγράφει κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και όξυνση της πολιτικής αντίδρασης.

Εντολοδόχος της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών, η NΔ αποτελεί την κύρια, δοκιμασμένη κυβερνητική λύση για την εφαρμογή όλων των βάρβαρων, αντεργατικών μέτρων και νόμων που ορίζει το καθεστώς της «δημοσιονομικής πειθαρχίας».

Η εκλογική νίκη της ΝΔ πριμοδοτήθηκε προκλητικά και μεθοδικά από τα κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα και τα διατεταγμένα MME, που βομβαρδίζουν ασταμάτητα το λαό σε ρόλο χειραγωγού, όλα τα τελευταία χρόνια.

Ø Κύρια όμως ευνοήθηκε και ενισχύθηκε από τη στήριξη που πρόσφερε όλη την περασμένη τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Δεξιάς.

Ø Η ουσιαστική ταύτιση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού και τις τύχες της χώρας με την πολιτική της ΝΔ.

Ø H υπερψήφιση της μεγάλης πλειοψηφίας των νόμων που έφερε η ΝΔ στη Βουλή κατά την περίοδο 2019-23, καθώς και τα αντιλαϊκά πεπραγμένα του όταν ήταν κυβέρνηση, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική συντριβή.

Όχι μόνο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την όποια κυβερνητική φθορά από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να αποσπάσει δυνάμεις από την εκλογική επιρροή της ΝΔ αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Άνοιξε, έτσι, διάπλατα ο δρόμος για τη συνέχιση της Δεξιάς κυριαρχίας και της σκληρής νεοφιλελεύθερης επίθεσης στον εργαζόμενο λαό.

Σε αυτό το γενικό πλαίσιο, η αυξημένη εκλογική καταγραφή ακροδεξιών και εθνικιστικών κομμάτων και σχηματισμών δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Tο πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετεκλογικά, είναι αν θα χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να προασπίσει αποτελεσματικά τα άμεσα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Να τον ενώσει πάνω στα γενικά παλλαϊκά αιτήματα.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα οικοδομηθεί μια ανεξάρτητη απέναντι στην κυρίαρχη τάξη, ισχυρή και αξιόπιστη Αριστερά. Μια Αριστερά σταθερός και ασυμβίβαστος εκφραστής της εργατικής τάξης, του λαού και των ταξικών συμφερόντων τους.

Όχι μια Αριστερά κατ’ όνομα, ένα άδειο πουκάμισο, προσαρμοσμένη στις πιέσεις και τις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος. Όχι μια Αριστερά σαν αυτή που γνωρίσαμε στην πρόσφατη ιστορία το 1989/90 και το 2015 που κλήθηκε - και τα κατάφερε - να ξελασπώσει, να διασώσει και να διαιωνίσει την ιμπεριαλιστική και αστική κυριαρχία.

Μια πραγματική και μαχητική Αριστερά, συσπειρωμένη σ΄ ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς την ύπαρξη, την οικοδόμηση και τη δράση του, η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες, ευάλωτες στο πέλαγος των εφήμερων ρεφορμιστικών αυταπατών και με προσδοκίες που πάντα θα διαψεύδονται.

Θεόδωρος Χόβολος
Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας με το Μ-Λ ΚΚΕ 
Συνέχεια...

Ξεκίνησαν οι γιορτές Σουλίου - Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μαΐου 27, 2023 0
Ξεκίνησαν οι γιορτές Σουλίου - Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
26 Μαΐου – 28 Μαΐου 2023

«αφιερωμένες στα 200 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη»

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Μαΐου και το Σάββατο 27 Μαΐου στην Παραμυθιά και με αποκορύφωνα την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στον ιστορικό χώρο του Σουλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου             Ο Δήμαρχος Σουλίου
Καχριμάνης Αλέξανδρος          Καραγιάννης Ιωάννης

Πρόγραμμα

Σάββατο 27 Μαΐου 2023:

Ώρες 10:00-20:00 Σούλι.
- Λειτουργία της Οικίας Τζαβέλλα για το Κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης

Ώρα 20:00 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου.
Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές ,συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ,στην πόλη της Παραμυθιάς

Ώρα 21:15 Παραμυθιά : Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη.
Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Ώρα 6:30 έως 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου

Ώρα 7:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου καιβΠάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ

Ώρα 10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου

Ώρα 10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο

Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου

Ώρα 11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου
Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση
Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών

Κατάθεση στεφάνων
Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Σουλίου
Απονομές μεταλλίων στους δρομείς
Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί ο 10ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Ώρα 9:00 Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής.
Ώρα 11:30 Τερματισμός - λήξη αγώνα στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.

Στις εορτές θα συμμετέχουν οι Σουλιώτες - Όμιλος Απόδοσης Τιμών & Ιστορικής αναβίωσης

Σούλι. Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η Οικία Τζαβέλλα θα είναι ανοικτή για το κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης.
Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας συζητά την απόφαση της Κ.Ε. για το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά

Μαΐου 27, 2023 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας συζητά την απόφαση της Κ.Ε. για το εκλογικό αποτέλεσμα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά
Όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη και καταφέραμε να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη πανελλαδικά αλλά και στο Νομό Θεσπρωτίας

ΣΥΖΗΤΑΜΕ την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκτίμηση του αποτελέσματος.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ τη δράση μας για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη και σε όλες τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Ηγουμενίτσα: Δευτέρα 29 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στις 8:00 μμ.
Θα μιλήσει η Κατερίνα Μιχαλιού μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ

Παραμυθιά: Τετάρτη 31 Μαΐου, στη αίθουσα του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς στις 8:00 μμ.
Θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα