07/22/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Απάντηση του Π. Τακλάκογλου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ιουλίου 22, 2023 0
Απάντηση του Π. Τακλάκογλου στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Σε απάντηση της εναντίον μου καταγγελίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, θέλω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1) Η συμπεριφορά μου κατά την επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας την 19 – 7 – 2023 σε καμία περίπτωση δεν ήταν απρεπής, ανάρμοστη, προσβλητική, επιθετική και αλαζονική και φυσικά πολύ απέχει από το να χαρακτηρίζεται αυθαίρετα ως φασιστική. Σίγουρα υπήρξε ένταση, η οποία οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλω τα τέσσερα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας, να διεκδικήσω τα καλύτερα για το χωριό μου. 

Η ένταση αυτή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη γιατί το αντικείμενο της διεκδίκησης ήταν ο καθαρισμός των οικοπέδων από ξερά χόρτα, ενόψει της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ξεσπάσουν φωτιές και να κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες.

2) Στη συζήτηση με την αρμόδια υπάλληλο –την οποία σέβομαι απόλυτα ως επαγγελματία– δημιουργήθηκε μια διαφωνία, που οδήγησε στο «ανέβασμα των τόνων». Τίποτα πέραν αυτού. Συνεπώς, το να αποδίδονται τραμπούκικες και εκφοβιστικές συμπεριφορές σε έναν εργαζόμενο που υπηρετεί επί πολλά έτη με αφοσίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργατών (από 2007-2016 ως πρόεδρος στο Σύλλογο Φορτοεκφορτωτών Ηγουμενίτσας, μέλος στις επιτροπές Κ.ΑΦ λιμανιού Ηγουμενίτσας, μέλος Ε.Ρ.Φ λιμανιού Ηγουμενίτσας, εκπρόσωπος του Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος από το 2007 έως σήμερα, μέλος Δ.Σ Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας από το 2007 έως σήμερα, μέλος διοίκησης Α.Ε.Ν.Σ, πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας 2014-2016) μόνο θυμηδία προκαλεί. 

Εκτός και αν πίσω από αυτήν την προσωπική επίθεση σε βάρος μου, υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες τις οποίες αρνούμαι να πιστέψω.

3) Σε σχέση με την Παγία την οποία λαμβάνει η Νέα Σελεύκεια, αυτή ανέρχεται στο ποσό των 4.000€ από την οποία αφαιρούνται εισφορές και φόροι που κυμαίνονται ανάλογα με τις αξίες των τιμολογίων και ως καθαρό ποσό η κοινότητα μας διαχειρίζεται περίπου 2.800€ κατ’ έτος. Τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλα τα έξοδα της Κοινότητα μας.

4) Η κλήση της αστυνομίας έγινε γιατί αρνούμουν να εξέλθω από το γραφείο της υπαλλήλου μετά από προτροπή της αντιμετωπίζοντας το δημόσιο χώρο ως ιδιωτικό και παρακάμπτοντας τις διαδικασίες. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να έρθει ο αστυνομικός υπάλληλος έπρεπε εσπευσμένα να επιστρέψω στην εργασία μου για μερικά λεπτά αφού πρώτα περίμενα στον εξωτερικό χώρο για περίπου 10 λεπτά. Επιστρέφοντας, ανέφερα τα παράπονα μου στον αντιδήμαρχο καθαριότητας.

Τέλος, αν κάποιος θεώρησε ότι προσβλήθηκε από τη συμπεριφορά μου και παρά τις εξηγήσεις που δίνω με την παρούσα επιστολή μου εξακολουθεί να νιώθει προσβεβλημένος, δεν ήταν κάτι σκόπιμο.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Τακλάκογλου
Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Νέας Σελεύκειας
Συνέχεια...

Μαζική παρέμβαση πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για ελεύθερη παραλία στην «Ελιά»

Ιουλίου 22, 2023 0
Μαζική παρέμβαση πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για ελεύθερη παραλία στην «Ελιά»
(ΦΩΤΟ: epiruspost.gr)

Γράφει ο Παύλος Αλεξίου

Πρωτοφανής και μαζική ήταν η παρουσία των πολιτών -πλατύ κόσμου και νεολαίας- της Ηγουμενίτσας -εντός και εκτός της αίθουσας- στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 21/7, για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την παραχώρηση σε επιχειρηματία της τελευταίας ελεύθερης παραλίας της Θεσπρωτίας.

Εν τω μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί περίπου χίλιες υπογραφές κατοίκων που αντιδρούν στην απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει την παραλία, μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες με έναν υποψήφιο, για μία τριετία και με αντίτιμο χίλια ευρώ!!!.

Μέσα από μια διαδικασία που κράτησε τέσσερις ώρες, με συνθήματα, πανό και παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών σφυροκοπήθηκαν κυριολεκτικά οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί της Δημοτικής Αρχής, που απηχούσαν ουσιαστικά το γνώριμο παραμύθι της τουριστικής ανάπτυξης. 

Και παρά το γεγονός ότι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι έμειναν κυριολεκτικά «γυμνοί» μπροστά στον κόσμο, να μη θέλουν να δεχτούν τα αυτονόητα και να αναζητούν σανίδα σωτηρίας μέσα από μια πρόταση επανελέγχου της υλοποίησης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Μάλιστα απέδωσαν τη μαζική μαχητική παρουσία του κόσμου στην προεκλογική περίοδο και σε υποκίνησή των (!!!), γενόμενοι καταγέλαστοι από τον κόσμο.

Ήταν τόσο έντονη η παρέμβαση του ακροατηρίου, που αναγκάστηκαν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που είχαν υπερψηφίσει την πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή, να δηλώνουν ότι ανακαλούν την ψήφο τους και να ζητούν την ανάκληση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με προκλητική επιμονή η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους, πρότεινε να παραπεμφθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, που είναι δήθεν άλλο όργανο, αλλά ξεγυμνώθηκαν όταν εκπρόσωπος των πολιτών ανέγνωσε τα ονόματα των μελών της Οικονομικής Επιτροπής που ήταν όλα παρόντα!

Απέναντι στην δολιχοδρομία της νομιμότητας, και μόνον μετά την επιμονή του κόσμου, ο προκλητικός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάστηκε να βάλει σε ψηφοφορία και την πρόταση για «Ανάκληση της Απόφασης Παραχώρησης -Ελεύθερη η παραλία της «Ελιάς», η οποία δεν πέρασε, με την πλειοψηφία να ψηφίζει την πρόταση του Δημάρχου και με τους κατοίκους αγανακτισμένους να ετοιμάζονται για τις περαιτέρω κινήσεις για να μείνει ελεύθερη η παραλία.

Ιδιαίτερα εύστοχες ήταν οι παρεμβάσεις εκπροσώπων και πολιτών, που ξεκαθάρισαν ότι το ζήτημα της παραχώρησης δεν είναι ζήτημα νομιμότητας (οι νόμοι άλλωστε υπηρετούν αυτήν την πολιτική), αλλά ζήτημα πολιτικής απόφασης, ζητώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους «πάρτε πίσω την απόφαση», αναδεικνύοντας ταυτόχρονα συνοπτικά «το θαύμα του τουρισμού», με την σερβιτόρο έγκυο ξενοδοχοϋπάλληλο να δουλεύει στο λιοπύρι, το σερβιτόρο - δύτη, τον τσουρουφλισμένο και κρυμμένο στο ψυγείο μαθητευόμενο μάγειρα, τον απλήρωτο και ξυλοκοπημένο νέο στην Πάργα, τις τιμές Μυκόνου, αλλά και στην κατάληψη του αιγιαλού, στην άναρχη εμπορευματοποίηση των παραλιών, την πλήρη απάλειψη κάθε ελεύθερου χώρου.

(Δείτε το βίντεο από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ΕΛΙΑ, όπου τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι πολιτών)Συνέχεια...