11/28/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ταφόπλακα στο Τμήμα Μετάφρασης Ηγουμενίτσας βάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Νοεμβρίου 28, 2019 0
Ταφόπλακα στο Τμήμα Μετάφρασης Ηγουμενίτσας βάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας 37 νέων ακαδημαϊκών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας με έδρα την Ηγουμενίτσα, έρχεται η ταφόπλακα του τμήματος, με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στη συνεδρίαση της, την Τρίτη 26/11, η Σύγκλητος αποφάσισε να επιμείνει στη λειτουργία των άλλων δύο νέων τμημάτων (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τα Ιωάννινα και του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα). Προς τούτο, θα υποβάλει Μελέτη Σκοπιμότητας και Πρόγραμμα Σπουδών για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ. 
Αντίθετα για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας με έδρα την Ηγουμενίτσα, η Σύγκλητος θεωρεί ότι το Τμήμα αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, επειδή: 
α) Το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας δεν υπήρχε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ούτε έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο, 
β) είναι ήδη υποστελεχωμένο, μετά την υποβολή αιτήσεων μετακίνησης των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ, 
γ) πρόκειται για Τμήμα χωροθετημένο εκτός της έδρας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, που είναι στα Ιωάννινα.
Η απόφαση της Συγκλήτου είναι ομόφωνη και λήφθηκε με βάση μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια. Ως εκ τούτου, δεν θα υποβληθεί Μελέτη Σκοπιμότητας προς το Υπουργείο για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Με λίγα λόγια, τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφάσισαν το οριστικό λουκέτο του τμήματος στην Ηγουμενίτσα, με αποτέλεσμα, του χρόνου, και μετά από μια εικοσαετία η θεσπρωτική πρωτεύουσα να παύσει να φιλοξενεί οποιοδήποτε ακαδημαϊκό τμήμα, κάτι που δε συνέβη σε καμιά άλλη πόλη της Ηπείρου. Μπορεί οι συγκλητικοί να τονίζουν ότι η απόφασή τους ελήφθη με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, ωστόσο εντελώς τυχαία, τα ακαδημαϊκά κριτήρια αφήνουν μόνο την Ηγουμενίτσα χωρίς ακαδημαϊκό τμήμα.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Αλμπάνη τι είχε πει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 30/7/2018 όταν συζητήθηκε το θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.
                                              ......................................................
"Η αναδιοργάνωση αυτή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνοδεύεται, επιπλέον, με 3 νέα τμήματα εξαρχής, τα οποία συμπληρώνουν το Πανεπιστήμιο, αιτήματα, τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα της οικονομίας της Ηπείρου και της επιστημονικής κοινότητας".
                                               .....................................................
Δηλαδή, τότε αποτελούσαν πάγιο αίτημα της οικονομίας της Ηπείρου και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά όταν ήρθε η ώρα της κρίσιμης απόφασης, ξεχάσανε ΜΟΝΟ το Τμήμα της Ηγουμενίτσας.
Αναλυτικότερα προσεχώς...!!!

Αναλυτικά η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Απόφαση Συγκλήτου
Συνεδρία Αρ. 1077/26-11-2019

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην υπ. αριθμ. 1077/26-11-2019 Συνεδρία της, συζήτησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των νέων Τμημάτων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 7-11-2019.
Μετά από διεξοδική συζήτηση, η Σύγκλητος αποφάσισε να επιμείνει στη λειτουργία των Τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τα Ιωάννινα και του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα. Προς τούτο, θα υποβάλει Μελέτη Σκοπιμότητας και Πρόγραμμα Σπουδών για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ. Τα Τμήματα αυτά θα ενεργοποιηθούν ακαδημαϊκά, όταν η Σύγκλητος θεωρήσει ότι συντρέχουν οι κατάλληλες εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές συνθήκες.
Όσον αφορά την ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, το οποίο έχει ιδρυθεί με τον Νόμο 4559/2018 (ΦΕΚ 142/3-8-2018, τ. Α΄) με έδρα την Ηγουμενίτσα, η Σύγκλητος θεωρεί ότι το Τμήμα αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, επειδή: α) Το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας δεν υπήρχε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ούτε έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο, β) είναι ήδη υποστελεχωμένο, μετά την υποβολή αιτήσεων μετακίνησης των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ, γ) πρόκειται για Τμήμα χωροθετημένο εκτός της έδρας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, που είναι στα Ιωάννινα.
Η απόφαση της Συγκλήτου είναι ομόφωνη και λήφθηκε με βάση μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια. Ως εκ τούτου, δεν θα υποβληθεί Μελέτη Σκοπιμότητας προς το Υπουργείο για το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας.
Τέλος, η Σύγκλητος θεωρεί ως μέγιστη ευθύνη τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο λειτουργεί υπό τη σκέπη του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, με βάση πρόγραμμα σπουδών τεχνολογικής κατεύθυνσης. Η Σύγκλητος προτείνει προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα εξής:
α) τη μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, που έχουν ενταχθεί στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, σε συναφή Τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας, όπως έχει ήδη υποβληθεί
ή, εναλλακτικά,
β) τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του, με τη συγκρότηση προσωρινής Γ.Σ., υπό την ευθύνη της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ιωάννινα, 27 Νοεμβρίου 2019
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ

Νοεμβρίου 28, 2019 0
Β. Γιόγιακας: Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ

Στο 75% το πλεόνασμα ενέργειας που μπορεί να διατεθεί από αγρότες αυτοπαραγωγούς ΑΠΕ
Τροπολογία 8 βουλευτών που συνυπέγραψε ο Βασίλης Γιόγιακας

Αυξάνεται στο 75% -από το 20% που ισχύει σήμερα- τα ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να πωληθεί από σταθμούς αυτοπαραγωγής από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. που υπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που συνυπέγραψαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Γιόγιακας και ψηφίζεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αγορά ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ και τις ανανεώσιμες πηγές.
Η τροπολογία – προσθήκη αφορά την παρ. 16 του άρθρου 3 του ν. 4414/2016 σύμφωνα με την οποία χορηγείται Λειτουργική Ενίσχυση στους κατόχους των σταθμών αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ή Μέγιστης Ισχύος Παραγωγής μικρότερης των 500kW «για το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα ή το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο, το οποίο μπορεί να ανέλθει μέχρι ποσοστού 20% της συνολικά παραγόμενης, από τους σταθμούς αυτούς, ηλεκτρικής ενέργειας, σε ετήσια βάση». Με την πρόταση των οκτώ βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος το όριο του 20% αυξάνεται στο 75% εφ’ όσον οι παραπάνω σταθμοί παραγωγής εξυπηρετούν αποκλειστικά αγροτική εκμετάλλευση.
Η αλλαγή αυτή έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του κόστους της δραστηριότητας της αγροτικής παραγωγής μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.




Συνέχεια...

Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Νοεμβρίου 28, 2019 0
Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας 

Στο πλαίσιο του έργου «ADRIPASS - Ολοκλήρωση διατροπικών συνδέσεων στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (Integrating multimodal connections in the Adriatic-Ionian region)» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Adriatic – Ionian (ADRION), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Το έργο ADRIPASS και η εφαρμογή του στην Π.Ε. Θεσπρωτίας». 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος εταίρος για την τεχνική εφαρμογή του έργου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποδομών Μεταφορών στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, με έμφαση στους κόμβους κατά μήκος των επεκτάσεων των Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Μεταφορών. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η πιλοτική εφαρμογή του έργου στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας παρακολούθησης και ανάλυσης της εμπορευματικής κίνησης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (adripass.indigital.gr) καθώς και την εφαρμογή περιήγησης για κινητές συσκευές η οποία παρέχει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με τη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (διαθέσιμο στο Google Play και στο App Store: ADRIPASS AR navigation). Παράλληλα, παρουσιάστηκε η στρατηγική του ADRIPASS για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εντοπίζονται στα σημεία συμφόρησης προς διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων και βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες για την κοινή αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ADRIPASS: adripass.adrioninterreg.eu
Συνέχεια...

Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ και τις ΑΠΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 28, 2019 0
Ομιλία Βασίλη Γιόγιακα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΠΑ και τις ΑΠΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βασίλης Γιόγιακας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των ΑΠΕ. «Όσοι από την αντιπολίτευση κάνουν σήμερα κριτική για το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ αποσιωπούν τις σοβαρές ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης για την παρά λίγο χρεωκοπία της», τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας

Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα έχει καλά νέα για τους καταναλωτές, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για την εθνική οικονομία.
Ένα πολύ καλό νέο είναι ότι προχωρά το σχέδιο διάσωσης της Δ.Ε.Η..
Και έχει σημασία να το τονίσουμε αυτό.
Γιατί δεν έχει γίνει αντιληπτό πόσο κοντά έφτασε η ΔΕΗ στην χρεωκοπία και πόσο καταστροφικό θα ήταν κάτι τέτοιο.
Γιατί υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την τότε Κυβέρνησης, που σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση τις αποσιωπά…
Ο κόσμος όμως, πρέπει να γνωρίζει!
Πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αγνοήσει όλα εκείνα που προειδοποιούσαν για την τραγική κατάσταση της ΔΕΗ:
τον απότομη βουτιά του τζίρου,
τη μεγάλη έκθεση σε δανεισμό,
την έκρηξη των ανεξόφλητων οφειλών,
τα προβλήματα ρευστότητας.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο τρόπος που η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας είχε αποτέλεσμα να χάσει η ΔΕΗ μερίδια αγοράς με τους χειρότερους δυνατούς όρους.
Με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει στους ανταγωνιστές της ρεύμα σε τιμή κάτω του κόστους.
Με τη συνολική ζημιά να έχει υπολογιστεί στα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Στην αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ μείωσε δραστικά το οικονομικό όφελος για την ΔΕΗ.
Με τις επιλογές της γκρέμισε την αξία των μετοχών της Επιχείρησης.
Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πόσο βαθιά θα άφηνε το σημάδι της στην οικονομία μια πολύ πιθανή, πριν μερικούς μήνες, χρεωκοπία της ΔΕΗ.
Τις επιπτώσεις στους μεγαλύτερους και μικρότερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που πουλούσαν στη ΔΕΗ.
Τους προμηθευτές και μικρούς εργολάβους σε κάθε περιοχή που δραστηριοποιείται η ΔΕΗ.
Στη ΔΕΠΑ, που έχει σημαντικότερο πελάτη για την προμήθεια φυσικού αερίου τη ΔΕΗ.
Στις μεγάλες βιομηχανίες που θα μείωναν την παραγωγή τους χωρίς τα ειδικά τιμολόγια και τις ειδικές παροχές της ΔΕΗ.
Αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δε θα μπορούσαν να σηκώσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστους και θα έβαζαν λουκέτο.
Στις τράπεζες, που θα έβλεπαν τα αποτελέσματά τους να χειροτερεύουν καθώς είχαν αποδεσμεύσει καταθέσεις της ΔΕΗ πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν εγγύηση σε χρήμα για την αναχρηματόδοτηση των δανείων της Επιχείρησης.
Πάνω απ’ όλα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι χιλιάδες νοικοκυριά θα έμεναν χωρίς ρεύμα ή με συνεχείς διακοπές ρεύματος.
Με μεγαλύτερο πρόβλημα να έχουν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας, που η ΔΕΗ ηλεκτροδοτεί ως προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου.
Αυξήσεις τιμών, πτώση της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας.
Πολύ απλά, κυρίες και κύριο συνάδελφοι, η ΔΕΗ ήταν πολύ μεγάλη να αποτύχει!
Γιατί αυτό θα είχε αντίκτυπο σε όλη την οικονομία μας!
Αυτή την αλήθεια αποκρύπτουν όσοι από την αντιπολίτευση κάνουν σήμερα κριτική για το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ.
Ευτυχώς όμως, το σχέδιο αυτό προχωρά.
Το πρώτο βήμα έγινε με τα πρόσφατα μέτρα για να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης και με τα οποία διασφαλίστηκε ότι η ΔΕΗ είναι βιώσιμη.
Το δεύτερο βήμα είναι αυτά που προβλέπονται στο νομοσχέδιο ώστε η ΔΕΗ να μπορεί να λειτουργήσει ως σύγχρονη επιχείρηση σε μια ανοιχτή αγορά.
Όχι με όρους παλιού Δημοσίου σε μια μονοπωλιακή αγορά.
Το τρίτο βήμα είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου ανάπτυξης που αναμένουμε να θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα καλά νέα που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο για τους καταναλωτές, για τους επενδυτές, για την οικονομία μας είναι κι άλλα.
Είναι το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου στη χώρα μας και στη μεγαλύτερη χρήση του από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Είναι η μικρότερη επιβάρυνση όλων των καταναλωτών που μοιράζονται το κόστος για την ηλεκτροδότηση των μη διασυνδεδεμένων νησιών.
Είναι η στήριξη μεγάλων έργων για σύνθετους σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ισχύ πάνω από 250 μεγαβάτ και η συμμετοχή περισσότερων μονάδων ΑΠΕ στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Είναι η πρόβλεψη κανόνων για να αναπτυχθεί το δίκτυο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που είναι βασική προϋπόθεση για να στραφεί μαζικά ο κόσμος στην ηλεκτροκίνηση.
Είναι το φιλικότερο πλαίσιο αδειοδότησης σταθμών βιοαερίου-βιομάζας από φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που θα βοηθήσει περιβαλλοντικά και οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες.
Είναι η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών σε γη υψηλής παραγωγικότητας, χωρίς αυτή να αποβαίνει σε βάρος της καλλιεργητικής δραστηριότητας και της αγροτικής παραγωγής.
Με όριο το 1% αυτής της γης ανά νομό και για παραγόμενη ενέργεια μέχρι 1 μεγαβάτ.
Αυτό θα βοηθήσει τους αγρότες μας να απεξαρτηθούν από το πετρέλαιο και τη βενζίνη του χρησιμοποιούν σήμερα για διάφορες ανάγκες τους.
Να έχουν καθαρή ενέργεια εκεί που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται, αλλά και να μπορούν να ενισχύουν το εισόδημά τους πουλώντας το περίσσευμα…
Πίσω όμως από τα καλά νέα που φέρνουν οι ρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, για την ηλεκτροκίνηση, υπάρχει ένας μεγάλος, φιλόδοξος στόχος:
Είναι η οριστική απεξάρτηση της χώρας μας από τον λιγνίτη το αργότερο μέχρι το 2028.
Και η αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών, ώστε από αυτές να παίρνουμε το 35% της ενέργειας που καταναλώνουμε και το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουμε.
Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά.
Με καθαρούς κανόνες που διαμορφώνουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, ευνοούν τις επενδύσεις και διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.
Αυτή είναι η πυξίδα μας, αυτή είναι η φιλοσοφία μας, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε μέσα και έξω από τη χώρα.
Μιας κυβέρνησης που τολμά ρήξεις με το παρελθόν, για μία Ελλάδα που θα αντικρίζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον!
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)




Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα