02/28/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Γαλάζιες …αστοχίες στη Θεσπρωτία!

Φεβρουαρίου 28, 2023 0
Γαλάζιες …αστοχίες στη Θεσπρωτία!

Σε υποτονικό κλίμα και με μισογεμάτη αίθουσα, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις παλιές καλές ημέρες της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ, με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη.

Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι της τοπικής κομματικής οργάνωσης είναι τόσο σίγουροι, που εκτιμούν ότι δεν τους χρειάζεται να είναι ενωμένοι στη μάχη της μονοεδρικής.

Διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί με επιδεικτικό τρόπο δεν εκφώνησαν ούτε τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ούτε τους επίσης παρευρισκόμενους τρείς πρώην προέδρους της ΝΟΔΕ.

Την παράσταση όμως έκλεψε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος αν και ενεργό μέλος του τοπικού ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Κάποιος βέβαια πρέπει να του εξηγήσει πως για να δείξει ένας Δήμαρχος ότι είναι υπερκομματικός, δεν χρειάζεται να πηγαίνει σε όλες τις κομματικές συγκεντρώσεις. Αρκεί να μη πηγαίνει σε καμία κομματική συγκέντρωση.

Από την άλλη μεριά, στο βαριεστημένο κομματικό ακροατήριο, ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας επανέλαβε την προσφιλή του γκάφα (το είχε ξανακάνει παλιότερα, ανακοινώνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Σεπτέμβρη ή στις 2 Οκτώβρη 2022) δηλώνοντας για λογαριασμό του πρωθυπουργού που τον είχε -φαίνεται- εξουσιοδοτήσει, για ακόμη μια φορά, τηλεφωνικά από το Μέτσοβο όπου βρίσκεται… ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου!!!

Συνέχεια...

Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Πλαταριά

Φεβρουαρίου 28, 2023 0
Εισροή υδάτων σε σκάφος στην Πλαταριά

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες στις 25/2/2023, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για περιστατικό εισροής υδάτων, στο Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος «VENERA» N.Π. 11738, στον λιμένα Πλαταριάς.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη υδάτων, εντός του ανωτέρω σκάφους. Συγκεκριμένα, το “VENERA” είχε υποστεί κλίση στην πλώρη του, χωρίς όμως να βυθιστεί.

Η απάντληση των υδάτων πραγματοποιήθηκε από ιδιοκτήτες όμορων σκαφών και τεχνικού, ενώ δύτης προέβη σε έλεγχο των υφάλων, χωρίς να διαπιστώσει την ύπαρξη ρήγματος. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “VENERA”, μέχρι προσκομίσεως του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (27/2 - 5/3)

Φεβρουαρίου 28, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (27/2 - 5/3)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ

28/02/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

01/03/2023

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

02/03/2023

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

03/03/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

04/03/2023

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00Συνέχεια...