04/10/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

«Mom shaming»: Όταν η μητέρα επικρίνεται - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Απριλίου 10, 2021 0
«Mom shaming»: Όταν η μητέρα επικρίνεται - Της Αγγελικής Τζοβάρα

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Η μητρότητα για μια γυναίκα αποτελεί πράξη φροντίδας και έκφρασης αγάπης προς έναν άλλον άνθρωπο εκτός του εαυτού της, αφού η μητέρα είναι υπεύθυνη τόσο για την κάλυψη των δικών της αναγκών όσο και για την επίτευξη συνθηκών κατάλληλων και με ασφάλεια για την ανατροφή του παιδιού της.

Παρόλο που δεν υπάρχει μία και μοναδική γραμμή για το ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος για την ανατροφή των παιδιών, δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιες θέσεις και απόψεις είναι πιο επιτυχημένες από άλλες. Δυστυχώς, η τάση αυτή οδηγεί αναπόφευκτα στην ενοχοποίηση μερίδας μητέρων που επιλέγουν να πράξουν με διαφορετικούς τρόπους. Το λεγόμενο «mommy shaming» ορίζεται ως ένα έντονα οδυνηρό συναίσθημα που εκπορεύεται από την πεποίθηση ότι μια μητέρα υστερεί σχετικά με τις επιλογές της για την ανατροφή των παιδιών της, ότι αποτυγχάνει και ότι δεν αξίζει. Με βάση έρευνα του 2017, σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών έχουν βιώσει ενοχή και ντροπή για τις γονεϊκές τους πρακτικές από τους άλλους.

Το «mom shaming» συμβαίνει όταν οι άνθρωποι επικρίνουν μια μητέρα για τις επιλογές της οι οποίες διαφέρουν σε σχέση με εκείνες που κάνουν οι ίδιοι, όπως για παράδειγμα «αν δεν θηλάσεις το παιδί σου είσαι κακή μαμά». Καλλιεργείται ως εκ τούτου, ανασφάλεια και ανησυχία στις μητέρες, με αποτέλεσμα το «mom shaming» να είναι εκτός από αναποτελεσματικό και καταστροφικό.

Όταν οι μητέρες δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες, αισθάνονται απογοήτευση, ότι είναι αποτυχημένες και ανασφαλείς για τις ικανότητές τους με συνέπεια να είναι συχνή η αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης.

Ο κάθε γονιός βρίσκεται σε μια οικογένεια μοναδική με άπειρους παράγοντες που διαφέρουν σε σχέση με των άλλων, καθότι τα οικογενειακά συστήματα είναι πολυπαραγοντικά. Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι αντιμετωπίζει κάθε μητέρα και φυσικά δεν θα πρέπει να κρίνει.

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες περιπτώσεις που αποτελούν συχνά αφορμή επίκρισης για τις μητέρες:

Θηλασμός
Ορισμένες γυναίκες είτε είναι αδύνατον να θηλάσουν ή επιλέγουν να μην το κάνουν για διάφορους λόγους όπως αντίστοιχα κάποιες άλλες επιλέγουν να θηλάσουν το μωρό τους. Δεν μπορεί να κρίνει κανείς τη μια ή την άλλη πρακτική.

Να εργαστεί ή όχι;
Οι μητέρες επικρίνονται με παθητικοεπιθετικό τρόπο για την επιλογή τους να εργαστούν ή όχι, ενώ αυτή η επιλογή αρκετές φορές ενδέχεται να επιβάλλεται από τις συνθήκες, όπως για παράδειγμα αν μια γυναίκα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι ή να επιστρέψει στην εργασία της για οικονομικούς λόγους ή για λόγους υγείας.

Μεγαλώνει σωστά το παιδί της;
Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, οι άνθρωποι πολύ συχνά στη θέα πρακτικών που δεν ταυτίζονται με τους δικές τους, προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους. Αναρωτηθείτε μόνο αν τα παιδιά που συναντάτε είναι υγιή, φροντισμένα και κυρίως ευτυχισμένα.

Το σώμα της μητέρας
Επίσης συχνή είναι και η αναφορά στο σωματότυπο της μητέρας πριν γεννήσει, όταν θηλάζει ή όταν μεγαλώσει το παιδί της, σχετικά με το αν πήρε βάρος, πόσο βάρος, αν το έχασε ή όχι, αν κάνει γυμναστική και παραμελεί τα παιδιά της. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τόσο τις σωματικές μεταβολές και που οφείλονται όσο και την ελεύθερη βούληση του κάθε ανθρώπου στο πώς θέλει να διατηρεί τη σωματική του κατάσταση

Αμφισβήτηση των επιλογών τοκετού
Κάποιες μητέρες γεννούν με επισκληρίδιο, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέξει με ποιον τρόπο θα φέρει στον κόσμο το παιδί της. Αμφισβητώντας και επικρίνοντας τις επιλογές της, δεν βελτιώνεται καμία συνθήκη στη ζωή της.

Όπως καθίσταται σαφές, κάθε μητέρα για τους δικούς της προσωπικούς λόγους είναι ελεύθερη να επιλέγει με ποιόν τρόπο θα επιτελέσει το γονεϊκό της ρόλο κι ας αναλογιστεί ο καθένας μας αν έχει πέσει ποτέ στην παγίδα του «mom shaming» ως θύτης. Ας προστατέψουμε τη μητέρα που δίνει έναν καθημερινό αγώνα, πολλές φορές ακόμα και πριν τη σύλληψη του μωρού της μέχρι και την ενηλικίωσή του.

- Δεν κρίνω τις επιλογές των άλλων. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση κάποιου και είναι φυσιολογικό ο καθένας να φτάνει σε διαφορετικά συμπεράσματα.

- Στηρίζω τις άλλες μητέρες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι χρειάζονται υποστήριξη όταν επικρίνονται.

- Επαναπροσδιορίζω το σκεπτικό μου. Αντί να παίρνω ως προσωπική επίθεση την αντίθετη άποψη κάποιου, προσπαθώ να κατανοήσω πώς έφτασε σε αυτή την επιλογή. Με τον τρόπο αυτό, αποκτώ περισσότερη ενσυναίσθηση και γίνομαι λιγότερο επικριτικός.

*Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα, τηλ. επικοινωνίας 6983719069

Συνέχεια...

2 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Απριλίου 10, 2021 0
2 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Θεσπρωτία - Η εικόνα σε όλη τη χώρα

Επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο ανά Περιφερειακή Ενότητα
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 28
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 293.763 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 83 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.833 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.853 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 504 (ημερήσια μεταβολή -9.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Grua: Η πρώτη Συλλογικότητα Γυναικών στην Ηγουμενίτσα

Απριλίου 10, 2021 0
Grua: Η πρώτη Συλλογικότητα Γυναικών στην Ηγουμενίτσα


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, μαθήτριες, μητέρες, αγρότισσες, συνταξιούχες, μετανάστριες.

Πίσω από την κατηγορία «γυναίκες» μπορούμε να δούμε γυναίκες - θηλυκότητες με διαφορετικές ταυτότητες. Υπάρχουν στοιχεία διαφοροποίησης, ωστόσο υπάρχει σύγκλιση ως προς τον τρόπο που βιώνεται η εμπειρία των γυναικών μέσα στον κοινωνικό ιστό.


Η γυναικεία εκμετάλλευση ως απόρροια του καταπιεστικού κοινωνικοοικονομικού συστήματος, κινείται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικούς χώρους. Υποτίμηση και εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς μας με παραβιαστικές συμπεριφορές από τα αφεντικά. Βία και κακοποιήσεις τόσο στον «ιδιωτικό» χώρο (περιστατικά γυναικείας κακοποίησης αποκρύπτονται μέσα στο και καλά ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον) όσο και στον δημόσιο χώρο (σεξουαλικοποιημένες επιθέσεις από τους γυναικολόγους, παραβιαστικές συμπεριφορές στα μπαρ που βγαίνουμε και στο δρόμο που κυκλοφορούμε, έμφυλη διάκριση και εξουσιαστικές πρακτικές στο χώρο του πανεπιστημίου από τους καθηγητές) , βιασμοί από τα λεγόμενα «τέρατα», ποινικοποίηση των εκτρώσεων και άρνηση της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με συμπεριφορές που μας υποτιμούν και δημιουργούν μια αίσθηση κατωτερότητας συγκριτικά με την ανδρική υπεροχή, σε συνδυασμό με την ευθύνη που μας έχει αποδοθεί για την αναπαραγωγή της οικογένειας, την οικιακή εργασία και τις σεξουαλικές μας υποχρεώσεις απέναντι στους συζύγους.


Όλα αυτά μας ωθούν στο να υπερασπιστούμε τις εαυτές μας με όσα μέσα διαθέτουμε και να συλλογικοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Ως γυναίκες που ζούμε στην πόλη της Ηγουμενίτσας θεωρούμε πως υπάρχει μια αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια ομάδα, η οποία θα κινείται απευθείας προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Έχουμε αντιληφθεί το κενό που υπάρχει στην πόλη μας ως προς την υποστήριξη και την αλληλεγγύη στα γυναικεία ζητήματα. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε σχέσεις ανάμεσα σε εμάς τις γυναίκες που βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την καθημερινή ακραία υποτίμηση και να στηρίξουμε τις αυτονομίες και τις επιθυμίες μας –που συνήθως υποχωρούν στο όνομα της πατριαρχικής κοινωνίας. Η συγκρότηση αυτής της συλλογικότητας γίνεται για να μας υπενθυμίζει ότι ο φεμινισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά κοινωνική αναγκαιότητα και εμείς έχουμε την θέληση να δράσουμε εκτός των άλλων και στο πλαίσιο της αυτομόρφωσης και της ενίσχυσης της γυναικείας συνείδησης.

Σε μια εποχή που ακόμα υπάρχουν ανισότητες, #metoo που προτάσσει τον ατομικό και όχι τον συλλογικό δρόμο, βία και υποτίμηση της θηλυκότητας, που οι γυναίκες αναγκάζονται να ζουν καθημερινά σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε στην ισότητα - ισονομία. Μπορούμε, όμως, να καταφέρουμε πολλά. Αρκεί όλες μαζί να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή και τη δύναμή μας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ

Ακολυθήστε τη Συλλογικότητα στη σελίδα της στο facebook:
https://www.facebook.com/grua.fem/
Συνέχεια...

Σε δημοπρασία εκ νέου τα καταστήματα του Δρεπάνου από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Απριλίου 10, 2021 0
Σε δημοπρασία εκ νέου τα καταστήματα του Δρεπάνου από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Στις 21 Απριλίου θα διενεργηθεί δημοπρασία για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων του Δρεπάνου (ΚΕΝΤΡΙΚΟ και ΣΟΧΟ) από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Είναι η τρίτη φορά σε ένα χρόνο που ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει δημοπρασία για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Την πρώτη φορά η διαδικασία απέβη άγονη. Για το ΚΕΝΤΡΙΚΟ δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι, ενώ για το ΣΟΧΟ υπήρξε ανάδοχος, ο οποίος όμως δεν ανέλαβε τελικά το κατάστημα για δικούς του λόγους.

Η δεύτερη προκήρυξη έγινε το Μάρτιο, η οποία όμως αναβλήθηκε με την επίσημη δικαιολογία των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού. Ταυτόχρονα όμως ο ΟΛΗΓ είχε προσφύγει δικαστικά για την ακύρωση του διαγωνισμού, επικαλούμενοι ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί των ακινήτων. Εξέλιξη για την οποία ο Δήμος Ηγουμενίτσας δε φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες.

Έτσι, ο Δήμος, χθες 10 Απριλίου προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση των δύο αυτών καταστημάτων για τις 21 Απριλίου. Σε 10 μόλις ημέρες...

Δεν ξέρουμε αν τελικά ο Δήμος ήρθε σε συνεννόηση με τον ΟΛΗΓ ή το ΤΑΙΠΕΔ για το ξεκαθάρισμα της χερσαίας ζώνης, ώστε ο διαγωνισμός να είναι γόνιμος και νόμιμος ή απλώς επιχειρεί μια επικοινωνιακή κίνηση για να ρίξει την ευθύνη της μη λειτουργίας των καταστημάτων στο στρατόπεδο του ΟΛΗΓ...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση των καταστημάτων του Δρεπάνου (όπως και όλης της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας) μυρίζει πιο πολύ και από τους βόθρους τους...!!

Δείτε τις διακηρύξεις των δημοπρασιών για τα δύο καταστήματα, όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας:

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα για κοπή δέντρων και αλλαγή φώτων (+ΦΩΤΟ)

Απριλίου 10, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα για κοπή δέντρων και αλλαγή φώτων (+ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της κοπής επικίνδυνων δέντρων επί της οδού Κουγκίου Κιάφας από την αρχή της οδού (1) μέχρι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, από το Σάββατο 10 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 17 Απριλίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τη δεξιά πλευρά του δρόμου, ενώ ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας.Επίσης στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εργασιών υλοποίησης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ» θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

- Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, κατά το χρονικό διάστημα από τις 14:00 έως τις 20:00 της ιδίας, απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή και μέχρι τέλους της οδού Κύπρου.


- Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, κατά το χρονικό διάστημα από τις 08:00 έως τις 17:00 της ιδίας, απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή και μέχρι τέλους της οδού Κύπρου.

- Την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 5 τόνων, από την οδό 8ης Δεκεμβρίου και κατά μήκος της οδού Κύπρου, κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες και χρονικά διαστήματα.- Η κίνηση των οχημάτων θα διενεργείται μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις σε κατάστημα που παίζανε texas poker

Απριλίου 10, 2021 0
Θεσπρωτία: Αστυνομική επιχείρηση με 6 συλλήψεις σε κατάστημα που παίζανε texas poker
(Φωτό αρχείου)

Αστυνομική επιχείρηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου διεξάγονταν τυχερό παίγνιο

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ακόμη 5 συμμετέχοντες

Σε βάρος των συλληφθέντων και ακόμη έξι (6) θαμώνων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού συνολικού ύψους -8.600- ευρώ

Αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-04-2021) μετά τα μεσάνυχτα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσπρωτία, όπου διεξάγονταν τυχερό παίγνιο.

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και 5 άτομα, που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για διεξαγωγή και συμμετοχή σε τυχερό παίγνιο και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης είχε εγκαταστήσει εντός του καταστήματος ειδικά διασκευασμένο τραπέζι χωρίς την άδεια της αρμόδιας αρχής, στο οποίο διεξάγονταν με παιγνιόχαρτα το τυχερό παίγνιο «TEXAS POKER», στο οποίο συμμετείχαν οι 5 συλληφθέντες.
Το παραπάνω τραπέζι κατασχέθηκε καθώς και το χρηματικό ποσό των -1.730- ευρώ.

Για την παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα στους παραπάνω συλληφθέντες και σε ακόμη 6 θαμώνες του καταστήματος, συνολικού ύψους 8.600 ευρώ.

Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης με ικανοποιητική συμμετοχή (+ΦΩΤΟ)

Απριλίου 10, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης με ικανοποιητική συμμετοχή (+ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε χθες τo απόγευμα, Παρασκευή 9 Απρίλη, συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στην Πλατεία Δημαρχείου, που είχαν καλέσει το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ) και η «Συνέλευση εργαζομένων και ανέργων», ενώ στη συνέχεια έγινε και πορεία στους δρόμους της πόλης.
Η συμμετοχή κρίθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητική για τα δεδομένα της πόλης και της περιόδου (πάνω από 100 άτομα), με ιδιαίτερη τη συμμετοχή νέων.


Στην πορεία, φωνάχτηκαν αγωνιστικά συνθήματα ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ και πρόστιμο 5.000 ευρώ - Πρόστιμο και σε 11 πελάτες

Απριλίου 10, 2021 0
Θεσπρωτία: Σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ και πρόστιμο 5.000 ευρώ - Πρόστιμο και σε 11 πελάτες

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες 9-04-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 102 παραβάσεις.

Ειδικότερα:

Βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν 2 άτομα και βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, ως ακολούθως:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, συνελήφθη ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο στον ίδιο και σε 11 πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο-οβελιστήριο) για εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, συνελήφθη ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (12) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...