08/26/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας απόψε στις 20:00 με δύο μόνο θέματα

Αυγούστου 26, 2019 0

Σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00 συνεδριάζει για τελευταία φορά το υφιστάμενο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας με δύο μόνο θέματα. Την Τετάρτη 28 Αυγούστου ορκίζεται η νέα δημοτική αρχή και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η σημερινή συνεδρίαση με δύο μόνο θέματα, έχει περισσότερο αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα για τους συμβούλους και τις παρατάξεις που δεν επανεξελέγησαν. Συγκεκριμένα τα δύο θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο 
Χορήγηση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ιδιωτικής έκτασης με κοινοτική στην Τ.Κ. Πέρδικας. -Εισηγητής: Δήμαρχος. 
ΘΕΜΑ 2ο 
Περί καθορισμού Κ.Α. του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 ως δεκτικού κωδικού έκδοσης Εντάλματος Προπληρωμής. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος. Συνέχεια...

Πέντε συλλήψεις για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό του Τ.Ο.Ε.Β. στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών

Αυγούστου 26, 2019 0
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας 
Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (23/8/2019) το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέντε άτομα, για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό αντλιοστασίου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για έναν 26χρονο αλλοδαπό και τέσσερις ημεδαπούς, τρεις άνδρες ηλικίας 33, 38 και 17 ετών καθώς και μία 31χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για απόπειρα κλοπής και φθορά σε εξοπλισμό από αντλιοστάσιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στον Άγιο Αρσένιο Φιλιατών Θεσπρωτίας, που έγινε χθες (23/8/2019) αργά το απόγευμα, ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δραστών, οι οποίοι στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντοπίστηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα όπου και συνελήφθησαν. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.
Συνέχεια...

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων Σουλίου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Ηλία Κουτσή και Ηλία-Δημήτρη Χρήστου για την ορκωμοσία και τη νέα δημοτική θητεία

Αυγούστου 26, 2019 0
Έχοντας υπ' όψη τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώσαμε ότι δεν συμφωνούμε με τη διαδικασία τέλεσης θρησκευτικού όρκου, γιατί αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με μια καθαρά πολιτική πράξη όπως είναι η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού, πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας, διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση.
Ως εκ τούτου οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δώσαμε τον παρακάτω πολιτικό όρκο:
"Δηλώνουμε με βάση την τιμή και τη συνείδηση μας πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού."
Σχετικά με τη νέα δημοτική περίοδο, ελπίζουμε αυτή να είναι πετυχημένη… Και πετυχημένη δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο, σημαίνει ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των διεκδικήσεων, των αναγκών και των προβλημάτων του λαού.
Πετυχημένο, για το λαό και τον τόπο, Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αυτό που θα συγκρουστεί με όλους εκείνους που ευθύνονται για τα δεινά των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, δηλαδή τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στους Δήμους είναι δύσκολη ειδικά μετά και τη νέα μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» όμως εκτιμούμε, γιατί η ιστορία το έχει αποδείξει, ότι η λύση των προβλημάτων έρχεται μόνο μέσα από τους αγώνες. 
Ποτέ κανείς δεν κέρδισε διότι παρακάλεσε ή έσκυψε το κεφάλι. Και μείς θέλουμε το λαό μας περήφανο και νικητή και τη νεολαία πραγματικό πρωταγωνιστή και γι' αυτό θα παλέψουμε σκληρά εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Παραμυθιά, 24 Αυγούστου 2019
Συνέχεια...