07/02/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Φιλιάτες: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΕΛΤΑ και Τράπεζα Πειραιώς

Ιουλίου 02, 2020 0
Φιλιάτες: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για ΕΛΤΑ και Τράπεζα Πειραιώς

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Φιλιάτες 2-7-2020 

Κατά τη συνεδρίαση της 25/6/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών και μετά την εισήγηση του Δημάρχου για το προ ημερησίας θέμα που αφορά την αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Φιλιατών καθώς και την υποστελέχωση και συνεχή υποβάθμιση της λειτουργίας των ΕΛΤΑ, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.: 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

1) Διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς που εκμεταλλευόμενη την πανδημία προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας της αθετώντας την συμφωνία "κυρίων" που προέβλεπε τη λειτουργία της τρεις μέρες την εβδομάδα. 

2) Ζητά από τη Δ/νση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της και να τοποθετήσει παράλληλα ΑΤΜ στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Σαγιάδας. 

3) Καταγγέλλει τη συνεχή υποβάθμιση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου. 

4) Απαιτεί από την Κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων να στηρίξουν το ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ στη βάση των προτάσεων των τοπικών φορέων με στόχο την κοινωνικοοικονομική του ανάκαμψη, τη δημοσιονομική του τόνωση και τη δημογραφική ανάσχεση πριν είναι πλέον πολύ αργά. 

5) Προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων και πολιτών, εφόσον τα αιτήματά του δεν εισακουστούν. 

6) Το παρόν να σταλεί στους Βουλευτές του Νομού, στους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και των ΕΛΤΑ, στο Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, στον Περιφερειάρχη και στους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νομού, στο Επιμελητήριο Θεσ/τίας και στα τοπικά ΜΜΕ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 

Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι

Ιουλίου 02, 2020 0
Μάριος Κάτσης: Να υπαχθούν στο κτηματολόγιο της Θεσπρωτίας όλες οι περιοχές που ανήκουν στο Ελευθέρι 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, για το γεγονός ότι το Κτηματολόγιο έχει εντάξει ακίνητα που ανήκουν στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, στους κτηματολογικούς χάρτες του Νομού Πρεβέζης. 
Με την Ερώτηση στη Βουλή, ο Μάριος Κάτσης ζητά να διορθωθεί το λάθος αυτό και να υπαχθούν όλα τα ακίνητα του Ελευθερίου στους κτηματολογικούς χάρτες της Θεσπρωτίας, ώστε να μην υποχρεώνονται οι κάτοικοι να πηγαίνουν στο αρμόδιο γραφείο της Πρέβεζας και να μη δημιουργείται η παραμικρή σκιά σχετικά με τα διοικητικά όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2020 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη 
Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο 

Θέμα: «Λανθασμένη αποτύπωση στο Κτηματολόγιο τοποθεσίας που ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου Θεσπρωτίας» 

Η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, ανήκει διοικητικά στη Θεσπρωτία και, συγκεκριμένα, στην Κοινότητα Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, έπειτα και από σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας την 5/8/1981. Η Κοινότητα Ελευθερίου, το έτος 1965, είχε μοιράσει οικόπεδα στην ως άνω τοποθεσία στους κατοίκους της, λόγω αύξησης πληθυσμού. 
Ωστόσο, με την έναρξη της κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης, οι κάτοικοι της παραπάνω τοποθεσίας υποχρεώθηκαν να δηλώσουν τα ακίνητά τους στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδαρίου, που ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης. 
Οι κάτοικοι της τοποθεσίας υποχρεώθηκαν, έτσι, να εξυπηρετούνται από το γραφείο κτηματογράφησης στην Πρέβεζα και όχι στην Ηγουμενίτσα, όπου ανήκουν διοικητικά. 
Επειδή η υπαγωγή περιοχών της χώρας σε κτηματολογικούς χάρτες διαφορετικής Κοινότητας, Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας από αυτή που ανήκουν διοικητικά, προκαλεί σύγχυση και προβλήματα στην κτηματογράφηση, όπου πολίτες χάνουν προθεσμίες κ.ά.. 
Επειδή οι παραπάνω διαφορές μεταξύ διοικητικών και κτηματολογικών ορίων, προκαλούν έντονες ανησυχίες στους κατοίκους σχετικά με τη σαφήνεια των διοικητικών ορίων. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

- Για ποιο λόγο η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» δεν υπάγεται στο κτηματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, όπου και ανήκει διοικητικά, αλλά υπάγεται στο κτηματολόγιο άλλης, όμορης Τοπικής Κοινότητας και Περιφερειακής Ενότητας; 

- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε η τοποθεσία «νέα θέση Ελευθέρι» να υπαχθεί στο κτηματολόγιο της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ώστε να μην υποχρεώνονται οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από το γραφείο κτηματογράφησης στην Πρέβεζα και να μη δημιουργούνται συγχύσεις και ανησυχίες, σχετικά με τα διοικητικά όρια; 

Ο ερωτών βουλευτής 
Κάτσης Μάριος 
Συνέχεια...

Τι συζητήσατε κύριοι;;;

Ιουλίου 02, 2020 0
Τι συζητήσατε κύριοι;;;

Ακόμη μια συνάντηση είχανε πολιτικοί εκπρόσωποι της Θεσπρωτίας με τον υπουργό Ναυτιλίας για θέματα που αφορούν την περιοχή μας.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά ο Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο επισκέφθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.
Για τη συνάντηση (που δεν ξέρουμε πότε πραγματοποιήθηκε) ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση, ούτε από το Βουλευτή, ούτε από το Δήμαρχο.

Ο κ. Γιόγιακας έκανε χθες (1/7) την παρακάτω ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook...!
"Με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο συναντήσαμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για τα θέματα της χερσαίας ζώνης και της επέκτασης των δραστηριοτήτων του ΟΛΗΓ, με έμφαση στο έργο της Μαρίνας Ηγουμενίτσας".

Ακόμη μια συνάντηση στην Αθήνα πολιτικών στελεχών της Θεσπρωτίας, για την οποία όμως δεν δίνουν καμία πληροφόρηση στην τοπική κοινωνία, τι ακριβώς συζητήθηκε και ποια τα αποτελέσματα της συνάντησης!!
Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες (11/6), οι δύο άνδρες ήτανε πάλι στην Αθήνα όπου συναντήθηκαν με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα. Αθηνά Καλύβα για το θέμα της χερσαίας ζώνης.

Οφείλουμε να τους συγχαρούμε για την κινητικότητά τους και τα χιλιόμετρα που διανύουν για να πηγαίνουν κάθε τόσο στην Αθήνα για να λύσουν σημαντικά προβλήματα της περιοχής, αλλά καλό θα ήτανε να ενημερώνουν και τους πολίτες τι συζητάνε και ποια τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών. Η πολιτεία έχει προνοήσει και τους παρέχει ειδικούς συνεργάτες για τη στελέχωση των γραφείων Τύπου. Ένα δελτίο Τύπου μπορούν να δημοσιεύσουν! 
Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι πήγανε τόσες φορές στην Αθήνα και δεν καταφέρανε τίποτα...! Ας μας πουν κι εμάς τουλάχιστον...!

Υ.Γ. Παρατηρήσαμε στις φωτογραφίες ότι οι κύριοι φοράνε τα ίδια ρούχα στις δυο διαφορετικές συναντήσεις. Δε νομίζουμε ότι οι δύο άνδρες έκαναν τις συναντήσεις την ίδια ημέρα και απέκρυψαν επί δύο εβδομάδες τη συνάντηση με τον Υπουργό...!

Συνέχεια...

Στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ο ΕΟΔΥ για ελέγχους covid-19 (+ΦΩΤΟ)

Ιουλίου 02, 2020 0
Στο λιμάνι Ηγουμενίτσας ο ΕΟΔΥ για ελέγχους covid-19 (+ΦΩΤΟ)
Ξεκίνησαν χθες 1/7/2020 παρουσία των αρμόδιων Υγειονομικών Αρχών οι έλεγχοι στους επιβάτες των πλοίων που φτάνουν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ιταλία. 
Ειδικότερα όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form. Κατά την άφιξή τους γίνεται ανάλυση και εκτίμησης των επιδημιολογικών δεδομένων, βάσει του οποίου οι επισκέπτες υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (τεστ Covid-19), τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στα Νοσοκομεία Αναφοράς. 
Ο λιμένας Ηγουμενίτσας αποτελεί την κύρια δυτική θαλάσσια πύλη της χώρας γι’ αυτό και όλοι οι επισκέπτες οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Νύχτες θερινού σινεμά - Απόψε στο Thirsty Dog

Ιουλίου 02, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Νύχτες θερινού σινεμά - Απόψε στο Thirsty Dog

Απόψε, Πέμπτη 2/7 ώρα: 9:30 το thirsty dog φιλοξενεί για δεύτερη φορά την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας στην αυλή του για μια βραδιά θερινού σινεμά!
Αυτή τη φορά συνεχίζουμε με μια ταινία που φέρει κάτι από άρωμα της δεκαετίας το '60 αναδύοντας ρομαντισμό και επαναστατικότητα και υπογράφει ο μοναδικός σε στυλ Γουές Άντερσον.
Πρόκειται για το Moonrise Kingdom -Ο έρωτας του Φεγγαριού!
Με τους: Μπρούς Γουίλις, Μπιλ Μάρει, Εντουαρντ Νόρτον, Φρανσις Μακ Ντορμαντ, Τζαρεντ Γκιλμαν, Κάρα Χειγουαρντ!


Thirsty Dog: Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Τοποθέτηση του Μ. Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 02, 2020 0
Τοποθέτηση του Μ. Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτση στο σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» 

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στην αρμόδια Επιτροπή, αφού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα μεγάλο Mea culpa του κ. Πιερρακάκη, τόνισε μεταξύ άλλων, τη μεγάλη επιτυχία του εμβληματικού έργου του ΕΚΟΜΕ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ν.4339/2015. Μια επιτυχία που έφερε την έγκριση 62 επενδυτικών σχεδίων, ύψους περίπου 56 εκατομμυρίων, εκ των οποίων τα μισά περίπου αφορούν διεθνείς παραγωγές, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να χτίσει πάνω σε αυτή την παρακαταθήκη ώστε να προωθήσει τις οπτικοακουστικές παραγωγές, ακύρωσε στην πράξη τις προκηρύξεις για τη στελέχωση του ΕΚΟΜΕ που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα πάγωσε δύο σημαντικές δράσεις με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκαριστεί 100 εκατομμύρια ευρώ ρευστότητας. Το πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων επιχειρήσεων παραγωγής οπτικοακουστικών έργων ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, και το επενδυτικό ταμείο για οπτικοακουστικές παραγωγές ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ. 
Είστε έκθετος κ Πιερρακάκη απέναντι στον κλάδο που περιμένει πως και πώς να προχωρήσετε τα έργα μας, είπε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τις κωλυσιεργίες και τις αστοχίες του Υπουργείου. 
Όσον αφορά τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο στις αρμοδιότητες και τις διοικητικές δομές του Υπουργείου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ότι τόσο από την εισηγητική έκθεση που αναφέρει καθυστερήσεις τους τελευταίους 10 μήνες, όσο και από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΠΔ του οργανισμού του Υπουργείου που δημοσιεύτηκε μόλις πριν δυο μήνες, αποδεικνύεται η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα του «Επιτελικού Κράτους», ενώ αναρωτήθηκε γιατί συστήνονται επιπλέον 60 νέες οργανικές θέσεις στο Υπουργείο σήμερα, και πως αυτές θα πληρωθούν; 
Τέλος ο Μ. Κάτσης ζήτησε την άμεση απόσυρση των άρθρων 23 και 24, καθώς δια της πλαγίας οδού η κυβέρνηση τροποποιεί τον εμβληματικό νόμο 4538/2018 του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή και την υιοθεσία, και μάλιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της διαδικασίας που είναι το ταίριασμα του παιδιού με τους υποψήφιους γονείς.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ιουλίου 02, 2020 0
Ολοκληρώθηκαν εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού και μερικής εκβάθυνσης για την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων σε ράμπες πρόσδεσης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας αλλά και στον χώρο ακτοπλοΐας εσωτερικού. 
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την απομάκρυνση φερτών υλικών που είχαν συσσωρευτεί στον πόδα της ράμπας 6 - 7 και 13 όπως επίσης και στο λιμένα εσωτερικού, στο ρέμα Λάκκας, καθώς αποτελούσαν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα. Επιπλέον, αφορά στην αποκατάσταση των βαθών κατά μήκος της προβλήτας και επαναφορά σε βάθος -10,50μ και -7,00μ αντίστοιχα. 
Αναβαθμίζουμε τους χώρους ευθύνης μας προκειμένου να ικανοποιούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών και των επιβαινόντων.

Γραφείο Τύπου ΟΛΗΓ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα