02/12/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

"Η Μουργκάνα να ανακηρυχθεί σε Ιστορικό και Περιβαλλοντολογικό Πάρκο" - Πρόταση της Αδελφότητας Καλλιθέας για να μην σβήσουν τα χωριά μας

Φεβρουαρίου 12, 2023 0
"Η Μουργκάνα να ανακηρυχθεί σε Ιστορικό και Περιβαλλοντολογικό Πάρκο" - Πρόταση της Αδελφότητας Καλλιθέας για να μην σβήσουν τα χωριά μας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ της Αδελφότητας Καλλιθέας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Καλλιθέας Φιλιατών επικροτεί και συγχαίρει τις 5 Ομοσπονδίες (Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων) και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ), για την αγωνιστική κινητοποίηση της 15ης Φεβρουαρίου στη Βουλή και την επίδοση στο Προεδρείο και τα Κόμματα των αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση των χωριών μας,το παρόν και το μέλλον κατοίκων και αποδήμων.

Η Μουργκάνα και τα χωριά της, όλα τα χωριά της Ηπείρου βιώνουν την εγκατάλειψη. Το περιβάλλον της Μουργκάνας και της Ηπείρου είναι πηγή ζωής και όχι εμπόρευμα. 

Η Μουργκάνα να ανακηρυχθεί σε Ιστορικό και Περιβαλλοντολογικό Πάρκο.

Δεν θα επιτρέψουμε να σβήσει η Καλλιθέα και τα ιστορικά χωριά μας.

Όλοι στη Βουλή 15 Φεβρουαρίου 5μ.μ.

Συνέχεια...

Ξεκινάει το Φιλιατιώτικο καρναβάλι...

Ο Γιάννης Γόγολος για το final four χάντμπολ που έγινε στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 12, 2023 0
Ο Γιάννης Γόγολος για το final four χάντμπολ που έγινε στην Ηγουμενίτσα

Η ερώτηση του κ. Κοτζαπαναγιώτου, ιατρού στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας και Δημοτικού Συμβούλου ήταν απλή όπως διατυπώθηκε από τους συναδέλφους του και από συμπολίτες οι οποίοι θελαν να παραβρεθούν στους αγώνες.

"Γιατί ένα σημαντικό event για την πόλη δεν είχε τη δημοσιότητα που της άξιζε και δεν επετράπη η προσέλευση των πολιτών, παρά μόνο με προσκλήσεις που διέθεσε η Ομοσπονδία του Χάντμπολ ώστε να υπάρχει διάχυση του γεγονότος επ ωφελεία του ίδιου του αθλήματος..."

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσον ο Δήμος Ηγουμενίτσας όσον το ΠΑΚΠΠΟ δεν γνώριζαν πειστικά τον τρόπο διάθεσης των προσκλήσεων.

Σημειώνεται ότι είχε αποφασιστεί η είσοδος των φιλάθλων σε όλους τους αγώνες να γίνει μόνο με 650 προσκλήσεις ανά αγώνα.

Κάθε διαγωνιζόμενη ομάδα θα έπαιρνε 110 προσκλήσεις για τις ανάγκες της ομάδος τους.

Οι υπόλοιπες διατέθηκαν στους διοργανωτές να δοθούν κατά το δοκούν.

Χαιρόμαστε που η Ο.Χ.Ε. επίλεξε την Ηγουμενίτσα ως τόπο διοργάνωσης όπως έπραξε τα τελευταία χρόνια στην Άρτα και τα Ιωάννινα.

Επικροτούμε τη διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας για το σκοπό αυτό, καθώς και των άλλων φορέων που αναφέρονται ως συνδιοργανωτές.

Περιμέναμε μια αντίδραση από τον κ. Καραγιάννη προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναζήτηση λύσης για το πρόβλημα της στέγασης των προπονήσεων της νεοσύστατης ομάδας του στο Χάντμπολ, ώστε να μη γυμνάζονται τα παιδιά ( κάτω των 12 ετών) σε αντίξοες συνθήκες όπως φαίνεται στη foto 1.


Μας δημιουργεί απορία η αποσιώπηση σε συνοδή ανακοίνωση του κ. Καραγιάννη, όντας τότε απών από τα αθλητικά δρώμενα, του σπουδαιότερου enent που έγινε στην Ηγουμενίτσα με οργανωτή τον ΕΡΜΗ VOLEY (ALL STAR GAME VOLEY γυναικών στις 16 Φεβρουάριο του 2013 με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ) αναφερόμενος στην παρούσα "ως την πρώτη διοργάνωση στην Ηγουμενίτσα" Foto2.


Τέλος, όταν συμβαίνει κάποιο αθλητικό γεγονός είναι καλό και κάτι μένει.
Όσο γράφεται η ανακοίνωση φαίνεται ότι έχει μείνει η foto 3.


Όλα τα υπόλοιπα έχουν κίνητρο και εξηγούνται.

Ολοκληρώνοντας οφείλω να αναφέρω ότι "για να νιώσεις απογοήτευση από κάποιον, πρέπει να έχεις προσδοκίες από αυτόν...".

Γιάννης Γόγολος

Συνέχεια...

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προς τους επαγγελματίες για ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους

Φεβρουαρίου 12, 2023 0
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προς τους επαγγελματίες για ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους 

Ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία και στην Συρία και οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκαλούν οδύνη.

Οι εικόνες παιδιών, γυναικών, συνανθρώπων μας πλακωμένοι από τόνους τσιμέντο θα παραμείνουν δυστυχώς για χρόνια χαραγμένα στο μυαλό μας και θα ξυπνούν άσχημες μνήμες από τις στιγμές που ο εγκέλαδος δοκίμαζε τις αντοχές της δικής μας πατρίδας.

Μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές και πρέπει να συνδράμουμε με όσα ο καθένας μπορεί.

Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια για συγκέντρωση αγαθών του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και εκείνη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, δηλαδή:

Παπλώματα, Κουβέρτες, Σεντόνια, Μαξιλάρια, Πετσέτες.

Χειμερινά ρούχα (Μπουφάν, πουλόβερ κλπ.).

Τρόφιμα (μακράς διαρκείας), Παιδικές Τροφές, Γάλα - χυμούς μακράς διαρκείας.

Αρτοσκευάσματα (παξιμάδια- φρυγανιές-μπισκότα-κουλουράκια).

Διάφορα τυποποιημένα γλυκίσματα-σνακ, Δημητριακά, Κονσέρβες, Μαρμελάδες- μέλι, Ζάχαρη.

Είδη Ατομικής Υγιεινής (Χαρτί υγείας-ρολό κουζίνας).

Βρεφικές πάνες, Μωρομάντηλα, Σερβιέτες.

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι:

1. Στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, Π. Τσαλδάρη 18 (ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ.)

2. Στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας) από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου (εκτός Σαββατοκύριακου) από τις 09:00 έως τις 14:00

3. Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, καθημερινά από τις 9πμ - 12μμ και 6μμ - 8μμ.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε 125 κιλά κάνναβη από τη Δίωξη Ναρκωτικών (+ΦΩΤΟ)

Φεβρουαρίου 12, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Μπλόκο σε 125 κιλά κάνναβη από τη Δίωξη Ναρκωτικών (+ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν περισσότερα από -125- κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του

Τη διακίνηση σημαντική ποσότητας ναρκωτικών απέτρεψε χθες (11-02-2023) το απόγευμα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν -89- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -126- κιλών και -380- γραμμαρίων.


Ακόμη, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, καθώς και χρηματικό 650 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας υπολογίζεται ότι ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 315.950 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...