03/02/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 02, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  66
ΠΕ Θεσπρωτίας  41
ΠΕ Ιωαννίνων  289
ΠΕ Πρέβεζας  86
Συνέχεια...

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα

Μαρτίου 02, 2022 0
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για το θάνατο του Δημήτρη Τσοβόλα
Δημήτρης Τσοβόλας (1942-2022)

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο συμπατριώτη μας Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος πέθανε σήμερα 25.2.2022 σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας και είχε σπουδάσει νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν διακεκριμένος δικηγόρος. Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη και έχει δυο παιδιά.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεκλέχθηκε το 1981 και το 1985.
Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989.
Τον Οκτώβριο του 1995 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφώνησε ιδεολογικά και πολιτικά και στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ).

Το ΔΗΚΚΙ μπήκε στη Βουλή το 1996 καθώς και στην Ευρωβουλή, ενώ το 2004 πρότεινε την διάλυση του κόμματος, η οποία και αποφασίστηκε στο Συνέδριο της 30-10-2004. Από τότε επέστρεψε στη δικηγορία.
Εργατικός και τίμιος αγάπησε την Ήπειρο και ήταν πάντα περήφανος για την καταγωγή του.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Συνέχεια...

Σίδερη Θεσπρωτίας: Με θέα στο «Γκραν Κάνυον»

Μαρτίου 02, 2022 0
Σίδερη Θεσπρωτίας: Με θέα στο «Γκραν Κάνυον»

Ο Γιάννης Βέλλης μας παρουσιάζει την ορεινή Σίδερη, τις γωνιές της και το ιδιαίτερο μουσείο της και μας προτρέπει για μια επίσκεψη τώρα που πλησιάζει η άνοιξη.

«Καλό το Φοινίκι, αλλά έλα και προς τη Σίδερη»…Αυτό μου είχε γράψει πριν αρκετό καιρό κάτοικος της περιοχής Φιλιατών που είχε διαβάσει το άρθρο μου και με προσκαλούσε άτυπα να γνωρίσω τον τόπο του. Όχι πως δεν το είχα πρόγραμμα, αφού από την Ελαία, που έχω κοντινούς συγγενείς μου, απολάμβανα από τη μια τη Ντούλκα απέναντι και από την άλλη τη Σίδερη αριστερά ψηλά, με την υπόσχεση στον εαυτό μου να πάω μια βόλτα προς τα εκεί. Αλλά η πανδημία τα έφερε όλα πίσω. Ευτυχώς δεν τα σταμάτησε…

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
Συνέχεια...

Στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ο Γιάννης Γόγολος...!

Μαρτίου 02, 2022 0
Στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ο Γιάννης Γόγολος...!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟΥ

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιάννης Γόγολος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κοτζαπαναγιώτου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η.
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, κατόπιν αιτήματος του κ. Γόγολου και άμεσης ανταπόκρισης της διοίκησης της Επιχείρησης.

Στην ωριαίας διάρκειας συνάντηση, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Μήτση και τον Διευθυντή κ. Γεωργόπουλο για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία μιας ζωτικής σημασίας υπηρεσίας του Δήμου για τους πολίτες, η στρατηγική και η προοπτική εξέλιξης της Εταιρείας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Όπως και η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία των αντλιοστασίων.

Επίσης όπως επισήμανε ο κ.Γόγολος για τις εντάξεις των νέων έργων σε προγράμματα χρηματοδότησεις, να συνεχίσει με νέες μελέτες να είμαστε έτοιμοι να κατατεθούν σε όποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης ανοίγει, σε αυτό το σημείο συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζομένους για τη συνεισφορά τους στις νέες εντάξεις.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης απο τα Νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχιστεί από αντιπροσωπεία της Παράταξης στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αυτόφωρο για 2 Ιταλούς - Κυνηγούσαν στο Σκάνδαλο με άδεια Λαμίας...!

Μαρτίου 02, 2022 0
Θεσπρωτία: Αυτόφωρο για 2 Ιταλούς - Κυνηγούσαν στο Σκάνδαλο με άδεια Λαμίας...!

Η αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε σε βάρος δύο αλλοδαπών κυνηγών, που συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου γιατί δεν κατείχαν άδειες θήρας, ώστε να ασκούν νομότυπα τη θήρα στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τ.Κ Σκάνδαλου του Δήμου Σουλίου, όταν κατά την περιπολία και τον έλεγχο κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής διαπιστώθηκε, ότι τα δύο άτομα είχαν εκδώσει μεν άδεια θήρας, η οποία όμως είχε τοπικό χαρακτήρα και αφορούσε στην περιοχή της Λαμίας, όπου είχε εκδοθεί. Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία και αφού ζητήθηκε συνδρομή και των Δασικών Υπηρεσιών, τα δύο άτομα είχαν ασκήσει θήρα στην περιοχή της Λαμίας πριν από κάποιες εβδομάδες, στη συνέχεια επέστρεψαν στη χώρα τους και πριν από λίγες ημέρες επέστρεψαν ξανά στην Ελλάδα, για να ασκήσουν θήρα, στην περιοχή της Θεσπρωτίας, αυτή τη φορά. 

Όμως η τοπική άδεια θήρας που είχαν εκδώσει, αυτονόητα, δεν έχει ισχύ για καμία άλλη περιοχή της χώρας, πλην της περιοχής στην οποία εκδόθηκε και ως εκ τούτου ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Αφού οδηγήθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατασχέθηκαν τα δύο κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια που είχαν μαζί τους και οι άδειες θήρας.

Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας & Σουλίου

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα