04/15/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Επανεξελέγη Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο θεσπρωτός Μάκης Κιάμος

Απριλίου 15, 2022 0
Επανεξελέγη Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο θεσπρωτός Μάκης Κιάμος

Συγκροτήθηκε σήμερα 15.4.2022 σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ που προήλθε από τις εκλογές 11.4.2022.

Πρόεδρος: Μάκης Κιάμος

Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαρίκα Γκόνη
Β΄ Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Γενικός Γραμματέας: Σωτήρης Κολιούσης
Ειδικός Γραμματέας: Χριστόφορος Ευθυμίου
Ταμίας: Παύλος Χρήστου
Αναπληρωτής Ταμίας: Ελευθερία Γκαρτζονίκα
Έφορος Τύπου: Χρήστος Τούμπουρος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοντός
Έφορος Πολιτισμού: Νίκος Ζέκης
Έφορος Πνευματικού Κέντρου: Νατάσσα Κοντούλη

Μέλη: Νίκος Γιαννούλης, Κώστας Ζηκόπουλος, Γιάννης Νάκης, Γιώργος Μουσγάς, Μαρίνα Τζάκου, Γιώργος Τζομάκας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Σπύρου, Ηλίας Χρηστάκος, Γιάννης Βέλλης, Μηνάς Ζέρβας, Δονάτος Γκέλιας, Δημήτρης Σούκης, Κώστας Λιάγκος
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους που έχουν συναλλαγές με τη ΔΕΞΙΑ"

Απριλίου 15, 2022 1
Γ. Γόγολος: Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Καλή επιτυχία στους υποψήφιους που έχουν συναλλαγές με τη ΔΕΞΙΑ"

Με σημερινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννης Γόγολος, τονίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ (ή όπως αλλιώς το ονομάσουν μέχρι τότε) στις ερχόμενες εκλογές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γόγολος, εδώ και αρκετούς μήνες, έχει δηλώσει ότι ΔΕΝ θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.

Με τη σημερινή του τοποθέτηση, αφενός εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς το εσωτερικό του κόμματός του, δεδομένου ότι ο ίδιος στήριξε το Γ. Παπανδρέου και φαίνεται ότι έχει πέσει σε δυσμένεια της νέας ηγεσίας Ανδρουλάκη, αφετέρου, στοχοποιεί τόσο την ηγεσία, όσο και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία καλοβλέπουν την ιδέα της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, όπως έχει γίνει και στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ωστόσο, παρόλο που κάνει λόγο για κυβερνητική συνεργασία κεντροαριστεράς, δεν έχει κα τις καλύτερες σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υποθέσει κανείς ότι θα  συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, εκτός κι αν....!

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει ο κ. Γόγολος στην ανακοίνωσή του, είναι το τι θα κάνει από δω και πέρα. Ή θα αποσυρθεί από την πολτική (έστω προσωρινά) ή ενδεχομένως να δεθεί σε κάποιο ποιτικό άρμα προς την περιφέρεια... Οψόμεθα...

Η ανακοίνωση του Γιάνννη Γόγολου
Τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα, γίνεται αναφορά περί συνεργασιών των πολιτικών κομμάτων την επόμενη των εθνικών εκλογών.
Βέβαια κατά την άποψή μου αυτό είναι πολύ πρώιμο, αλλά βολεύει το κυβερνών κόμμα να το διατηρεί ως καθημερινό θέμα συζήτησης, για να μπορέσει να αυξήσει τα ποσοστά του.

Το ΠΑΣΟΚ με την νέα του ηγεσία μετά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δεκεμβρίου, είχε όλο το χρόνο να βάλει τις βάσεις για ένα πραγματικό Σοσιαλιστικό κόμμα που να έχει ως βασικό συστατικό τη στήριξη των αδυνάτων και τη στήριξη σε μία κοινωνία που νοσεί πολιτικά από τη λαίλαπα της δεξιάς.
Επίσης η νέα ηγεσία δεν προήλθε στην ουσία από το Δεκέμβριο του 2021 αλλά από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής του Προέδρου που όλα αυτά τα χρόνια γινότανε προετοιμασία ως μια πιθανή νίκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε το Δεκέμβριο με ευρεία νίκη.

Σε όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα δεν είδαμε το καινούργιο, δεν είδαμε τις θέσεις, δεν είδαμε Σοσιαλιστικό προσανατολισμό, πάρα μόνο κάποιες λέξεις όπως "σοσιαλδημοκρατία." Αυτό για εμένα μου δείχνει ανέτοιμοι, χωρίς πυξίδα, χωρίς θέσεις, όπως γίνεται αποτύπωση στη διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου.
Η νέα ηγεσία είκοσι ημέρες πριν το συνέδριο και δεν άνοιξε τα χαρτιά της ακόμη για συνέδρους, νομαρχιακές επιτροπές, κεντρική επιτροπή κτλ.
Δημοσιογραφικες πληροφορίες αναφέρουν ότι εσκεμμένα γίνεται να αιφνιδιάσει τους κομματικούς αντιπάλους.

Ποιους αντιπάλους;
Φαντάσματα δεν υπάρχουν.
Καμία εσωτερική σύγκρουση πάρα μόνο πολιτικό πολιτισμό και στήριξη από το Γ. Παπανδρέου εν λευκώ στο νέο Πρόεδρο.
Ο νέος πρόεδρος πρέπει να διαβάσει το πολιτικό παρελθόν του κόμματος. Να φέρει στη μνήμη του το κόστος της συγκυβέρνησης του Βενιζέλου με τη ΔΕΞΙΑ και με την καταγραφή των τότε εκλογών να έχει ποσοστό στο 4%.
Μπορεί αυτό να ξανασυμβεί;;
Κατά την άποψή μου, ΟΧΙ.

Αλλά τα παιδιά του πολιτικού σωλήνα μπορεί να εφεύρουν άλλη ανάγνωση και να πούνε, Ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Φυσικά, τότε θα είναι το οριστικό τέλος αυτού του κόμματος.
Μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με την αριστερά με ένα, δύο ή και τρία κόμματα;;
Κατά την άποψή μου θα έλεγα ΝΑΙ μπορεί, σε ένα πολιτικό πλαίσιο σύγκλισης σε μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναδείξει τα πραγματικά γεγονότα που θα αποφέρουν τις απαραίτητες ενέργειες και να καταστεί σαφές ότι η μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση να έχει ως βάση τη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης ως πρώτο κόμμα.

Επειδή ακόμη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής (κακώς κατ εμέ) θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της νέας ηγεσίας.

Με αφορμή αυτού του κειμένου μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, όσο αναφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας ότι ΔΕΝ θα θέσω καμιά υποψηφιότητα στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ούτε ως μέλος της Νομαρχιακής ούτε ως συνεδρος αλλά ΟΥΤΕ ως υποψήφιος Βουλευτής.

Το ξεκαθαρίζω αρχής εξ' αρχής για να μην υπάρχουν διάφορες παρερμηνείες.
Βέβαια να συμπληρώσω επίσης αυτό που συμβαίνει πιθανόν σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος έτσι και στη Θεσπρωτία, υπάρχουν οι προεδρικοί και αυλικοί που μοιράζουν θέσεις και υποσχέσεις.
Δεν είχα την ατυχία να βρίσκομαι ποτέ σε αυτή τη θέση.
Όσο δεν αφήνουν τα φαντάσματα που δεν υπάρχουν, τόσο η συρρίκνωση της βάσης θα είναι ορατή και πάλι. Ο χρόνος θα δείξει!!

Καλή επιτυχία στους υποψήφιους που έχουν δεσμούς και συναλλαγές με τη Δεξιά!!
Οι θέσεις που υπηρετούν οι κομματικοί "ογκόλιθοι " πρέπει να είναι θέσεις που να εκφράζουν την κοινωνία και όχι το προσωπικό τους "βόλεμα"
Καλή επιτυχία!
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Απριλίου 15, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 65
ΠΕ Θεσπρωτίας 16
ΠΕ Ιωαννίνων 134
ΠΕ Πρέβεζας 47

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η εξέδρα του SIROKOS σας περιμένει σήμερα κι αύριο για ένα απολαυστικό γεύμα δίπλα στη θάλασσα...

Απριλίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Η εξέδρα του SIROKOS σας περιμένει σήμερα κι αύριο για ένα απολαυστικό γεύμα δίπλα στη θάλασσα...

Σήμερα κι αύριο (Παρασκευή και Σάββατο 15-16 Απριλίου) το εστιατόριο θαλασσινών SIROKOS στα Πλατάνια της Ηγουμενίτσας, σας περιμένει στην εξέδρα του, δίπλα στη θάλασσα να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και πλούσιο μενού θαλασσινών (νηστίσιμων) εδεσμάτων...


Επίσης μπορείτε να απολαύσετε ψαρόσουπα με φιλέτο λαβράκι ως πιάτο ημέρας. Με ένα τηλεφώνημα από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα, η θάλασσα έρχεται σπίτι σας...!Δείτε αναλυτικά το πλούσιο μενού του SIROKOS


Εθν. Αντίστασης 122 Ηγουμενίτσα
Τηλ. παραγγελιών 2665022550
Ώρες λειτουργίας 12-6μ.μ.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού "υιοθέτησαν" την παραλία μπροστά από το σχολείο τους (+ΦΩΤΟ)

Απριλίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού "υιοθέτησαν" την παραλία μπροστά από το σχολείο τους (+ΦΩΤΟ)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ WWF ΕΛΛΑΣ "ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ"

Το «Υιοθέτησε μια παραλία» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ερευνητική καταγραφή και καταπολέμηση της παράκτιας ρύπανσης με πρωταγωνιστές τους πολίτες του αύριο. Φέτος το σχολείο μας έγινε μέλος του προγράμματος με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο μείζον πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στις ακτές της χώρας μας. 


Το πρωί της Τετάρτης 13 Απριλίου οι μαθητές των τμημάτων Ε1-Ε2 και Β1-Β2 μαζί με τους εκπαιδευτικούς Ματενόγλου Ελισάβετ, Θεολόγου Στέφανο, Μυριούνη Δωροθέα, Αλεξάνδρα Ζάχου και Γιαννακού Μαρία πραγματοποίησαν συλλογή και καταγραφή των απορριμάτων στην αστική παραλία της Ηγουμενίτσας που βρίσκεται απέναντι από το σχολείο μας. 

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος και μάλιστα σε μία μικρή παραλία που εκ πρώτης όψεως φαινόταν καθαρή. Ελπίζουμε μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία» να μεταδώσουμε στην κοινωνία μας το όραμα μας για καθαρές θάλασσες και ακτές.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος
Συνέχεια...

Σε ισχύ από το Σάββατο το θερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας και του Μουσείου

Απριλίου 15, 2022 0
Σε ισχύ από το Σάββατο το θερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας και του Μουσείου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι από το Σάββατο, 16.4.2022, το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων Π.Ε. Θεσπρωτίας, διαμορφώνεται ως εξής: 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-20:00 Τρίτη: κλειστό 

Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων 
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30 Τρίτη: κλειστός 

Αρχαιολογικός χώρος Ελέας 
Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-15:30 Δευτέρα-Τρίτη: κλειστός 

Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Πύργου Ραγίου και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς 
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) - τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr. 

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού. 

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας 
Ιωάννης Χουλιαράς 
Aρχαιολόγος
Συνέχεια...

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας έφτιαξαν βίντεο μήνυμα για την προστασία των δασών

Απριλίου 15, 2022 0
Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας έφτιαξαν βίντεο μήνυμα για την προστασία των δασών

Οι μαθητές του τμήματος Γ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, θέλοντας να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, δημιούργησαν ένα βίντεο για να περάσουν το μύνημα της προστασίας των δασών!

Συνέχεια...

Φιλιάτες: "Επιστρατεύτηκαν" οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι για να λειτουργήσει το ταχυδρομείο...

Απριλίου 15, 2022 0
Φιλιάτες: "Επιστρατεύτηκαν" οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι για να λειτουργήσει το ταχυδρομείο...

Την περίφημη ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Άδωνι βλέπουν με τα μάτια τους οι Φιλιαταίοι τον τελευταίο καιρό. Μετά την κατάργηση των δύο τραπεζικών καταστημάτων (ακόμη και των ΑΤΜ) ήρθε η σειρά του ταχυδρομείου.

Αφού προχώρησε η διαδικασία της εθελουσίας εξόδου πριν λίγους μήνες, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Φιλιάτες, έμεινε χωρίς προσωπικό. Το κατάστημα Φιλιατών χρειάζεται τουλάχιστον δύο άτομα προσωπικό, ένα για διανομή και ένα για τη λειτουργία του καταστήματος, και αυτό μόνο για την πόλη των Φιλιατών, δεδομένου ότι η εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών, γίνεται μέσω πρακτορείων.

Τους τελευταίους μήνες για να καλυφθεί το κενό, εργαζότανε ένας διανομέας με σύμβαση έργου η οποία έληξε πρόσφατα χωρίς να ανανεωθεί, ενώ ένας ακόμη υπάλληλος ερχότανε από το κατάστημα της Ηγουμενίτσας ή της Παραμυθιάς για να λειτουργεί το κατάστημα και να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται.

Πλέον όμως, με τη λήξη της σύμβασης έργου του μοναδικού διανομέα, το κατάστημα υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί τεράστιος όγκος φακέλων και ο κόμπος έφτασε στο χτένι...!

Έτσι, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, οι συνταξιούχοι ταχυδρόμοι των Φιλιατών (Γ. Μπεράτης, Κ. Μάνος και Κ. Λιόντος) με δική τους πρωτοβουλία επέστρεψαν ΑΤΥΠΑ στα καθήκοντά τους για λίγες ημέρες ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Φιλιατών, λίγο πριν το Πάσχα όπου υπάρχει και μεγαλύτερη κίνηση.

Οι ανευθυνουπεύθυνοι
Ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, όπως σχεδόν και σε όλα τα ζητήματα, έκανε μια ερώτηση στη βουλή για τα μάτια του κόσμου και άφησε τους φιλιαταίους στην τύχη... Μόνο που ο κόσμος θέλει απαντήσεις από το βουλευτή και όχι ερωτήσεις. 

Αφού ψήφισε το νόμο για τον "εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ" βάσει του οποίου οδηγήθηκε σε εθελούσια έξοδο το μόνιμο προσωπικό, αδιαφόρησε και για τη στοιχειώδη λειτουργία του καταστήματος. Αυτό που ουσιαστικά έκανε με το νόμο η κυβέρνηση, ήταν να απαλλάξει από προσωπικό την υπηρεσία, ώστε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση και να μη βρουν οι ιδιώτες που θα τους χαριστούν τα ΕΛΤΑ μόνιμο προσωπικό... Τα συμφέροντα των ολιγαρχών εξυπηρετεί η κυβέρνηση και ο Β. Γιόγιακας και όχι των ακριτών της Θεσπρωτίας! 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, παρότι ταξιδεύει συχνά - πυκνά στην Αθήνα μαζί με το Β. Γιόγιακα και επισκέπτεται υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, βγάζει ανακοινώσεις που δείχνουν το πλούσιο έργο του, μόνο που οι δημότες Φιλιατών, δεν το βλέπουν στην πράξη... Ήρθε η ώρα που τα ψέμματα και οι κάλπικες υποσχέσεις γίνονται αντιληπτά από όλους!

Οπότε χρησιμοποιεί το αριστερό του άλλοθι, τον αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα στο facebook, Δημήτρη Τσότση να βγάζει ανακοινώσεις και να παρακαλάει την κυβέρνηση για αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Και δεν είχαν καν την ευαισθησία, αντί να γράφουν αρλούμπες στο facebook, να πάνε να βάλουν ένα χεράκι μπας και εξυπηρετηθεί ο κόσμος αυτές τις ημέρες, αλλά κάθονται στα γραφεία τους και παριστάνουν τους άρχοντες την ώρα που όσοι άνθρωποι έχουν μείνει στο Φιλιάτι βράζουν από αγανάκτηση...!
Αλλά, τόσοι είναι...!

Όπως, όμως, ψάχνουν τους φακέλους οι πολίτες στα ΕΛΤΑ, έτσι θα ψάχνουν κι αυτοί τους φακέλους στην κάλπη...! Μόνο αυτό τους νοιάζει άλλωστε!


Υ.Γ. Σήμερα Παρασκευή 15/4 επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Διευθυντή των ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας, Αλέξη Παππά, που είναι αρμόδιος και για το υποκατάστημα Φιλιατών, για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο θέμα. Τον πετύχαμε όμως στους Φιλιάτες, όπου είχε πάει και ο ίδιος για να εξυπηρετήσει τον κόσμο και δεν μπόρεσε να μας μιλήσει... Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ΕΛΤΑ. Σήμερα κινδυνεύει το κατάστημα των Φιλιατών, αλλά σύντομα το πρόβλημα θα φανεί και στο κατάστημα της Ηγουμενίτσας, το οποίο λειτουργεί με 2 διανομείς για όλη την πόλη...! 

Κ.Τ.

Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 15, 2022 0
Β. Γιόγιακας: "Περισσότερα κίνητρα και δυνατότητες στους ανέργους μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν κατάλληλη δουλειά δίνονται στους ανέργους, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά».

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στις αλλαγές που γίνονται στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης όπως το επίδομα των 300 ευρώ σε κάθε μακροχρόνια άνεργο που θα συμφωνήσει να κάνει με τη βοήθεια εργασιακού συμβούλου έναν «οδικό χάρτη» για την εύρεση κατάλληλης εργασίας, τις δουλειές που θα μπορεί να προτείνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο σύμφωνα με το προφίλ του, στη συνέχιση της καταβολής σε όσους βρίσκουν δουλειά του 50% του επιδόματος ανεργίας μέχρι να λήξει η περίοδος καταβολής του. Υπογράμμισε ότι, με τις αλλαγές στους παρόχους επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, οι άνεργοι θα μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας με πιο στοχευμένα προγράμματα.

Αναφερόμενος σε άλλες διατάξεις ο κ. Γιόγιακας στάθηκε στις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης προκειμένου να αξιοποιήσει την περιουσία της και να είναι δυνατή η κατασκευή και η αγορά ακινήτων με σκοπό να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των νέων. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία τροπολογίας με την οποία προβλέπεται η έκδοση των κυρίων συντάξεων με γρήγορη διαδικασία, βάσει στοιχείων του ηλεκτρονικού συστήματος «Άτλας» και της δήλωσης του ασφαλισμένου.

«Προφανώς η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανεργία, να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες δουλείες δεν εξαντλείται σε ένα νομοσχέδιο. Ούτε πανηγυρίζουμε για τη χαμηλότερη ανεργία τα τελευταία περίπου 12 χρόνια, παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. Από τη μείωση στις εισφορές εργαζομένων και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την επιδότηση της πρόσληψης ανέργων, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και την έγκριση σημαντικών επενδύσεων, η προσπάθεια είναι συνεχής και πολυμέτωπη. Το οφείλουμε, όχι μόνο σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί, αλλά πολύ περισσότερο, σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους οποίους άλλωστε απευθυνόμαστε.», σημείωσε ο βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Με τις διατάξεις που συζητούμε σήμερα απευθυνόμαστε πρώτα απ’ όλα στους ανέργους.
Αυτούς θέλουμε να ενισχύσουμε.
Με επίγνωση των θεμάτων τους.
Με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Με κοινή λογική.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν στους ανέργους.
Για να τους πούμε ότι θα έχουν περισσότερα κίνητρα, περισσότερα εργαλεία ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, και μάλιστα κατάλληλη δουλειά.
Είναι το νέο, ψηφιοποιημένο, ατομικό σχέδιο δράσης.
Ένα είδος «συμβολαίου» με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, με το προφίλ του ατόμου που ψάχνει δουλειά, τους επαγγελματικούς στόχους του, τις ενέργειες και τον χρόνο που χρειάζονται.

Είναι το επίδομα των 300 ευρώ για κάθε άνεργο - με προτεραιότητα τους ανέργους πάνω από 5 χρόνια - που θα συμφωνήσει να κάνει ατομικό σχέδιο δράσης, δηλαδή να επανασυνδεθεί με τον δημόσιο φορέα απασχόλησης.

Είναι ο εργασιακός σύμβουλος, που ενεργοποιείται για να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να πετύχει τους στόχους του ατομικού σχεδίου δράσης.

Είναι, επίσης, οι προσφερόμενες δουλειές σύμφωνα με το προφίλ και τους στόχους του ενδιαφερόμενου.

Και με το δικαίωμα του ενδιαφερόμενου να απορρίψει μέχρι και δύο κατάλληλες θέσεις, καθώς στην τρίτη άρνηση θα διαγράφεται από το μητρώο ανέργων και θα χάνει το επίδομα ανεργίας για δύο χρόνια.

Είναι, ακόμη, το επίδομα ανεργίας που γίνεται επίδομα εργασίας:

Γιατί όσοι βρίσκουν δουλειά ενώ παίρνουν επίδομα ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος μέχρι να λήξει η περίοδος καταβολής του.

Απευθυνόμαστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στους ανέργους για να τους πούμε ότι θα μπορούν να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν γνώσεις και ικανότητες που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Ότι, γι‘ αυτό το λόγο, βλέπουμε την κατάρτιση όχι ως τυπική διαδικασία, όχι ως μια επιδοτούμενη «υποχρέωση που πρέπει να βγει».
Αλλά ως μια κίνηση ουσίας, που βοηθά τον ενδιαφερόμενο να βρει κατάλληλη δουλειά, και την επιχείρηση κατάλληλο εργαζόμενο.
Με αυτό το σκοπό υψώνουμε τον πήχη της ποιότητας και της αξιολόγησης όσων παρέχουν επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Προβλέποντας την πληρωμή των παρόχων, αλλά και των συμμετεχόντων, βάσει της ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Και την πιστοποίηση των ωφελούμενων από αναγνωρισμένο φορέα ώστε να έχει ενισχυμένο αντίκρισμα, να «μετράει» στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα ο ενδιαφερόμενος θα έχει σε έναν ατομικό, ηλεκτρονικό, φάκελο δεξιοτήτων όλη την εικόνα των καταρτίσεων και των πιστοποιήσεών του, και θα παίρνει μέσω αυτού «μονάδες επιχορήγησης» για κατάρτιση.

Απευθυνόμαστε στους ανέργους και τους καταρτιζόμενους, για να τους πούμε κάτι ακόμη:
ότι θα έχουν ολοένα καλύτερα, ολοένα επίκαιρα, ολοένα στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης.

Γιατί προβλέπουμε μηχανισμούς με τους οποίους θα εντοπίζονται έγκαιρα οι ανάγκες της αγοράς εργασίας και οι δεξιότητες στις οποίες θα προσαρμόζεται η επαγγελματική κατάρτιση.
Μαζί με όσους αναζητούν εργασία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απευθυνόμαστε σε χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους, για να τους πούμε ότι βάζουμε τις βάσεις για να βοηθήσουμε στο θέμα της στέγης.
Δίνονται στην διάδοχο του ΟΑΕΔ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, διάφοροι τρόποι να αξιοποιήσει την περιουσία της και να είναι δυνατή η κατασκευή και η αγορά ακινήτων με σκοπό να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες των νέων.

Να πω με την ευκαιρία ότι ο κύριος Υπουργός έδωσε πρόσφατα ένα στίγμα σύγχρονης στεγαστικής πολιτικής, μιλώντας για υιοθέτηση ευρωπαϊκών πρακτικών όπως το επίδομα επιτοκίου, το επίδομα ενοικίου και η καταβολή χαμηλού ενοικίου και στη συνέχεια η δυνατότητα αγοράς του ακινήτου.

Με τις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου απευθυνόμαστε επίσης στις – αρχικά μεγαλύτερες - επιχειρήσεις για να τους πούμε ότι θα μπορούν να προσφέρουν πιο ελκυστικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους που είναι νέοι γονείς, καθώς θα επιδοτούνται για να δημιουργήσουν στις εγκαταστάσεις τους χώρους φύλαξης παιδιών από έξι μηνών έως δυόμισι χρονών, ένα πρόγραμμα με πρωτεργάτη την κυρία Συρεγγέλα.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στην τροπολογία του Υπουργού Εργασίας με την οποία απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας που περιμένουν τη σύνταξή τους αλλά και σε εκείνους που πρόκειται να καταθέσουν τα χαρτιά τους:

Οι κύριες συντάξεις θα βγαίνουν με διαδικασία fast track.
Με λίγα λόγια, ο ΕΦΚΑ υποχρεούται στο εξής να εκδίδει τις νέες συντάξεις μέσα σε τρεις μήνες.
Αν ο χρόνος αυτός παρέλθει, οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να εκδώσουν την απόφαση, θα ελέγχουν μόνο δυο πράγματα: τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος «Άτλας» καθώς και τα πρόσθετα στοιχεία που έχει προσκομίσει ο ίδιος ο ασφαλισμένος για τον χρόνο ασφάλισής του.
Οι εκκρεμείς συντάξεις, από την άλλη, θα βγαίνουν με τη λεγόμενη «σύνταξη εμπιστοσύνης», με μια ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία:

Θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία του συστήματος «Άτλας» και τα στοιχεία που έχουν υποβάλει στον ΕΦΚΑ οι ασφαλισμένοι, αλλά με βάση και τη δήλωση του ασφαλισμένου για τον πρόσθετο ασφαλιστικό χρόνο χωρίς αυτή να συνοδεύεται απαραίτητα από αποδεικτικά.Και στις δύο περιπτώσεις, οι συντάξεις θα ελέγχονται εκ των υστέρων και σε διάστημα μέχρι 5 χρόνια από την έκδοσή τους.

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να πω ότι προφανώς η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανεργία, να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες δουλείες δεν εξαντλείται σε ένα νομοσχέδιο.
Ούτε πανηγυρίζουμε για τη χαμηλότερη ανεργία τα τελευταία περίπου 12 χρόνια, παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Από τη μείωση στις εισφορές εργαζομένων και τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, μέχρι την επιδότηση της πρόσληψης ανέργων, την αδειοδότηση των επιχειρήσεων και την έγκριση σημαντικών επενδύσεων, η προσπάθεια είναι συνεχής και πολυμέτωπη.
Το οφείλουμε, όχι μόνο σε όσους μας έχουν εμπιστευθεί, αλλά πολύ περισσότερο, σε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, στους οποίους άλλωστε απευθυνόμαστε.Συνέχεια...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη διέλευση ΝΑΤΟικού κομβόι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Απριλίου 15, 2022 0
Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας καταγγέλλει τη διέλευση ΝΑΤΟικού κομβόι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο εβδομάδες, που αποβιβάζονται ΝΑΤΟικά οχήματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία. Κυριακή και Δευτέρα το Βρετανικό κομβόι κατευθύνθηκε προς το γειτονικό κράτος όπου διεξάγεται άσκηση των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών με συμμετοχή αρκετών χωρών.

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ορμητήριο των Αμερικανονατοικών φονιάδων, για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σχεδιασμούς. Έχουν άλλωστε μετατρέψει όλη τη χώρα (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Άκτιο κλπ) σε μία απέραντη βάση εφόρμησης στη βάση του ανταγωνισμού τους με τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. Τη στιγμή που διεξάγεται η επέμβαση του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θέλουν την απόλυτη ευθυγράμμιση των εξαρτημένων κρατών, όπως η Ελλάδα, με αποτέλεσμα την ΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας και την εκτίναξη των κινδύνων για το λαό μας.

Οι πολιτικές της εξάρτησης και μάλιστα του βαθέματος από τις ΗΠΑ, εφαρμόστηκαν κατά γράμμα από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και ο λαός μας βιώνει στο πετσί του τα αποτελέσματα κάθε μέρα. Για το σύστημά τους, όμως δεν είναι αρκετά όλα αυτά! Θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.
Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Απριλίου 15, 2022 0
Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Στις 18 Απριλίου 2022, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 19:00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη εργαζομένων.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Παροχή γνώμης επί του σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης και του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Α.Σ.Δ.Σ.Α.Π. Περιφέρειας Ηπείρου οικονομικού έτους 2022.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εξέταση αιτήματος Προέδρου του Ιδρύματος «Ηλία Ι. Σάρρα» κ. Ιωάννη Η. Σάρρα και λήψη σχετικής απόφασης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Κατ’ εξαίρεση διάθεση οχημάτων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παροχή γνώμης επί της Μ.Π.Ε. για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των συνοδών του έργου, με ονομασία «ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ», συνολικής ισχύος 50 MW, στη θέση «Μουντζούρα» Κοινότητας Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας και στην Κοινότητα Αμπελιάς της ΔΕ Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου-Νικολάου Βασιλική – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Τροποποίηση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
-Εισηγήτρια: Τσώτου-Νικολάου Βασιλική – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση κατά χρήση έκτασης εμβαδού 1.266,36 τ.μ. του αγροκτήματος Συβότων, για κοινωνικό σκοπό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. β του Ν.4061/2012.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Αναμόρφωση (3η) προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2022.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Κήρυξη έκπτωτου του Τζίμα Σπυρίδωνα και κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της εκμίσθωσης έκτασης δημοτικής έκτασης εμβαδού Ε=5.987,42τ.μ. από το με αριθμό διανομής 425 τεμάχιο Αγροκτήματος Πλαταριάς έτους 1960 στην Τ.Κ. Πλαταριάς της Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, για ανέγερση Σταβλικών Εγκαταστάσεων, λόγω μη σύναψης και υπογραφής συμβολαιογραφικού συμφωνητικού.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Κατ’ αρχήν απόφαση επί της αιτήσεως της “Καραφέρη Μαρία και ΣΙΑ ΕΕ” – εκμισθώτρια καταστήματος “Κεντρικό Δρεπάνου”, για κατασκευή πισίνας στο εκμισθωθέν ακίνητο.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή παραίτησης μελών Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» και αντικατάστασή τους.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Αποδοχή παραίτησης μέλους Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και αντικατάστασή του.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Συνέχεια...

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Απριλίου 15, 2022 0
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξή της στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, όπως και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας που επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί τόλμησαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας δίκαια αιτήματα τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, οι πρόσφατες μαζικές και ενωτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ενόχλησαν ορισμένους βαστάζους της Δημοτικής Αρχής και με την ανοχή αυτής, αν όχι την εντολή της, τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσης των αγώνων των εργαζομένων και συκοφάντησης-τρομοκράτησης των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Με αφορμή τη χρησιμοποίηση συμβολικά λίγων οχημάτων του Δήμου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στοχοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας Σπύρος Υφαντής, με καταγγελία σε βάρος του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εν συνεχεία κλήση σε απολογία από τη Δημοτική Αρχή μαζί και με άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Είναι προφανές πώς η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να σπιλώσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, να υπονομεύσει τους αγώνες των εργαζομένων για να μπορέσει χωρίς σοβαρά εμπόδια να εφαρμόσει το σχέδιο που υπαγορεύεται από την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα για εκχώρηση Αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα. Γνωστό το σχέδιο και ο τρόπος για την εφαρμογή του. Έχουν όμως, γνώση οι... Φύλακες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας τη στήριξη της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσπρωτίας τονίζει πώς οι εργαζόμενοι, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται, ούτε ποτέ θα σταματήσουν να διεκδικούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων και η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας τα περίεργα τερτίπια της και τις απεργοσπαστικές της επιδιώξεις και ας ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου από το να... κυνηγάει τους εργαζόμενους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα