12/04/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη από το προσωπικό του Λιμενικού

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη από το προσωπικό του Λιμενικού

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας διοργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στο χώρο του Ιατρείου στον Επιβατικό Σταθμό  Τ1 του Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας
Δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να είναι σημαντικά για κάποιον συνανθρωπό μας και να σώσουν ζωές.
ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του ΕΠΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του ΕΠΑΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο!

Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οι μαθητές του ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα Αγγελική Τζοβάρα για το σεβασμό στα διαφορετικά άτομα, στα άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα και ικανότητες!!!

Ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της μελλοντικής καθημερινότητας των εφήβων, οι οποίοι, στην πορεία της ζωής τους, εκ των πραγμάτων, θα βρεθούν σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, με ποικίλες κουλτούρες. "...Πρέπει να γίνει μέρος της συνείδησης όλων μας η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας, σε επίπεδο καταγωγής, αρτιμέλειας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εργασίας και πολλών άλλων παραμέτρων. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι στη βάση μας ταυτόχρονα...", είπε μεταξύ άλλων.

Άκρως συγκινητική, η παρουσία της κας Βούλας Κατσούλη, μαθήτριας του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ηγ/τσας και πρωταθλήτρια στίβου Ελλάδος ΑμεΑ, σε δίσκο και ακόντιο!!!

Καταχειροκροτούμενη από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής, μας μίλησε για τη ζωή της, τις πολλαπλές δυσκολίες που συνάντησε και συναντά ακόμη, την "απουσία" της Πολιτείας αλλά και για το δικαίωμα όλων στη ζωή, για το οποίο και αγωνίζεται, χρόνια τώρα, με ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα!!!
Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν την καθήλωσε, απεναντίας την "πείσμωσε" και την έκανε πιο δυνατή, ώστε να παλεύει για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Έχοντας δίπλα της την οικογένειά της και καλούς φίλους να την ενθαρρύνουν, προσπαθεί συνεχώς καινούρια πράγματα στη ζωή της...
Έτσι, δοκίμασε τις δυνάμεις της στην οδήγηση, στην επίδειξη μόδας για ΑμεΑ, στον αθλητισμό, με εξαιρετικές μάλιστα επιδόσεις!!!

Επόμενος στόχος της, όπως ανέφερε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της εκδήλωσης κα Αλέκα Κοτσώνη, προλογίζοντάς την, είναι να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, αλλά και να σπουδάσει Ψυχολογία και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, κάτι που της ευχόμαστε ολόψυχα!!!
"...Πρόσβαση στο όνειρο έχουμε όλοι μας...", ανέφερε, από το ξεκίνημα κιόλας της ομιλίας της, η κα Ηρώ Στεφάνου, λογοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΔΙΕΚ Ηγ/τσας, η οποία συνοδεύει εθελοντικά τη Βούλα Κατσούλη σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις! 

Απευθύνοντας ερωτήσεις στη Βούλα, έβαλε, με βιωματικό τρόπο, και τους μαθητές στη συζήτηση, οι οποίοι πήραν δύναμη από τη δύναμη της Βούλας Κατσούλη, παροτρύνοντάς τους να μην λιγοψυχούν στη ζωή τους και να μην τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία...
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Την Κυριακή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Διεξήχθησαν την Κυριακή 1/12 οι αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας  για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Κοντός Ιωάννης 19 – εκλέγεται
Κούτσικος Χρήστος 4 – εκλέγεται
Φραγκίσκου Χαρίκλεια 4 – εκλέγεται
Προβιδάκη Αγγελική 3 – εκλέγεται
Τσόνου Μαγδαληνή-Μαρία 2 – εκλέγεται

Για τον ΠΦΣ (τακτικοί αντιπρόσωποι)
Κοντός Ιωάννης 19 – εκλέγεται
Φραγκίσκου Χαρίκλεια 8 – εκλέγεται
Προβιδάκη Αγγελική 5

(Αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι)
Κούτσικος Χρήστος 18- εκλέγεται
Τσόνου Μαγδαληνή-Μαρία 9 – εκλέγεται
Συνέχεια...

Φιλιάτες: Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου με δύο θέματα

Δεκεμβρίου 04, 2019 0

Φιλιάτες: Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου με δύο θέματα

Καλείστε σε συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Φιλιατών που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 8 ) για συζήτηση και διατύπωση γνώμης στα παρακάτω θέματα :
 
1ο ΘΕΜΑ :
Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 Δήμου Φιλιατών .

2ο ΘΕΜΑ :
Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020 Δήμου Φιλιατών.

 
Σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού είναι αναρτημένα, όπως έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών. 
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. (παρ. 1 του άρθρου 78 του Ν.4555/18.) 
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία . 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος Συνέχεια...

Απόψε η προβολή της ταινίας "Τα παράπονα στο Δήμαρχο" στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Απόψε η προβολή της ταινίας "Τα παράπονα στο Δήμαρχο" στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Θέατρο ΕΣΤΙΑ
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
8:30 μ.μ.

Σε μια πόλη της Σικελίας που ταλαιπωρείται από χίλια δυο προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν από αχαλίνωτη ατιμωρησία οι κάτοικοι εκλέγουν έναν δήμαρχο που υπόσχεται τάξη και νομιμότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η πόλη (και η Ιταλία) είναι κατεστραμμένη και ανέντιμη πέραν οποιασδήποτε προοπτικής για λύτρωση.
Συνέχεια...

Γιάννενα: Ενημέρωση των κυνηγών για την Αφρικανική πανώλη των χοίρων

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Γιάννενα: Ενημέρωση των κυνηγών για την Αφρικανική πανώλη των χοίρων

Η Περιφέρεια Ηπείρου, το Τµήµα Κτηνιατρικής ∆ΑΟΚ Π.Ε. Ιωαννίνων και η Ε’ Κυνηγετική Οµοσπονδία Ηπείρου (Ε΄ ΚΟΗ) διοργανώνουν την εσπερίδα: «Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ) και Ενηµέρωση των κυνηγών πάνω σε θέµατα που τους αφορούν».

Η ηµερίδα θα περιλαµβάνει τέσσερις θεµατικές ενότητες µε σύντοµες παρουσιάσεις :
- Ενηµέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων από την κτηνίατρο κα Χρυσάνθη Καραπέτσιου και Βιοασφάλεια στο κυνήγι και χειρισµός θηραµάτων από την κτηνίατρο κα Αγαθή Σκουλικαρίτη
- Ενηµέρωση για νοσήµατα που αφορούν τα θηράµατα από την κτηνίατρο κα Αικατερίνη Ντόντορου και την καταλληλότητα του κρέατος αυτών προς κατανάλωση, από την κτηνίατρο κα Ευθαλία Οικονόµου
- Πρώτες βοήθειες στους σκύλους κυνηγίου από τον κτηνίατρο κ. Ιωάννη Γουδετσίδη και βιοασφάλεια των σκύλων στο κυνήγι από την κτηνίατρο κα Γεωργία Παπαθανασίου
- Καθαρόαιµη εκτροφή και εκπαίδευση ιχνηλατών από τους κ.κ. Κων/νο Μελά και Ιωάννη Αµπατζίδη

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα Λιθαρίτσια (συνεδριακό κέντρο) στις 05-12-2019 ηµέρα Πέµπτη και ώρα 6.00 µ.µ.
Θα προλογίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριµάνης, οι κ. κ. Πρόδροµος Γαϊτανίδης, κτηνίατρος, Περιφερειακός Σύµβουλος και ο Νικόλαος Παπαγρηγορίου, Πρόεδρος Ε΄ ΚΟΗ.

Συνέχεια...

Στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόποι εξορίας σε ξερονήσια και στην ενδοχώρα για τους πρόσφυγες Νέες και πολλές «Αμυγδαλέζες» και «Μόριες» - Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόποι εξορίας σε ξερονήσια και στην ενδοχώρα για τους πρόσφυγες  Νέες και πολλές «Αμυγδαλέζες» και «Μόριες» - Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου 

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ήδη η πολιτική της μηδενικής ανοχής και της καταστολής είχε εφαρμοστεί από την κυβέρνηση και πριν από την ανακοίνωση των μέτρων. 
«Πρόβλημα εθνικής ασφάλειας» είναι για την κυβέρνηση το προσφυγικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Κυρ. Μητσοτάκη Αλ. Διακόπουλου («Η κοινωνική μας συνοχή μπορεί να επηρεαστεί από τις ενέργειες μιας τρίτης χώρας, αποτελεί τον ορισμό του προβλήματος εθνικής ασφάλειας»), που έδωσε και το στίγμα της έντασης της καταστολής μέσα από το οποίο σκοπεύουν να διαχειριστούν το ζήτημα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η διαχείριση του όλου προβλήματος έχει περιέλθει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Δημόσιας Τάξης). 
Πιο συγκεκριμένα προβλέπουν : 
«Φύλαξη των συνόρων με τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων», πράγμα που συνιστά ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, με την εμπλοκή μάλιστα των Ειδικών Δυνάμεων και τις προσλήψεις νέων συνοριοφυλάκων, για την αποτροπή της εισόδου των ξεριζωμένων, λες και η καταστολή στα σύνορα θα σταματήσει τους απελπισμένους. 
«Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου», πράγμα που σημαίνει άμεσες επιστροφές και αθρόες απελάσεις με συνοπτικές διαδικασίες 
«Λειτουργία κλειστών δομών σε νησιά ελεγχόμενων κέντρων στην ενδοχώρα» για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. 
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις κλειστές δομές και στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν, θα μπορούν να βγαίνουν μόνο με άδεια, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι πρόκειται για φυλακές, στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας αλλά και άλλων τέτοιων κέντρων που λειτουργούν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. 
Παρουσιάζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων μία κάτοψη ενός κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου, προέκυψε πως αυτό ήταν στο ακατοίκητο νησί Λέβιθα κοντά στη Λέρο. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έρχεται να υιοθετήσει τις ακραίες ρατσιστικές- εθνικιστικές κραυγές των Βελόπουλου-Μπογδάνου, που παραπέμπουν σε καταστάσεις του εμφυλίου, για τόπους εξορίας με αποθήκες ψυχών σε ξερονήσια, χωρίς υποδομές, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και σε νησιά που δεν τα φτάνει ούτε η άγονη γραμμή, ενώ και τα ελεγχόμενα κέντρα της ενδοχώρας αναζητούνται εκτός του ιστού των πόλεων, σε χαράδρες και σε ερημικά μέρη, σε παλιά εργοστασιακά και άλλα κτιριακά κουφάρια. 
«Μέτρα για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών», ψίχουλα δηλαδή για να χρυσώσουν το χάπι της άθλιας κατάστασης που βιώνουν, μαζί με τους πρόσφυγες, τα λαϊκά στρώματα στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. 
Δεν είναι τυχαίο που το ένα μετά το άλλο τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των νησιών αλλά και άλλοι φορείς αντιδρούν και απορρίπτουν συνολικά τα μέτρα της κυβέρνησης, γιατί ουσιαστικά έρχονται να κάνουν πιο αυστηρές τις διαδικασίες εξέτασης του ασύλου, να γεμίσουν τα νησιά με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης - 5.000 ανθρώπων το καθένα - στα οποία θα ζουν ακόμα και τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ διαιωνίζει τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και τον αποκλεισμό στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ξεριζωμένων, γιατί σε τελευταία ανάλυση αυξάνουν και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού. 
Οι άθλιες συνθήκες στα hot spots, τα τραγικά ναυάγια στο Αιγαίο, οι πνιγμοί στον Έβρο, τα δυστυχήματα στην Εγνατία και στις σιδηροδρομικές γραμμές, τα ασυνόδευτα παιδιά που αγνοούνται και οι θάνατοι βρεφών, αποτελούν εγκλήματα αυτής της πολιτικής, μια κατάσταση που διογκώνεται και από την εγκληματική δράση κυκλωμάτων διακινητών. Πέρα από αυτά που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα φύλλα του Λ. Δ. για τους αριθμούς στην Μόρια στη Μυτιλήνη, στη ΒΙΑΛ στη Χίο κ.α., είναι ενδεικτικό ότι σε μια δομή της Ν. Απολλωνίας Θεσσαλονίκης που φιλοξενούνται περίπου 1.300 πρόσφυγες, εκ των οποίων περίπου 300 - 350 παιδιά, δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε νοσηλευτής. 
Μετά από όλα αυτά είναι εμπαιγμός η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το αν οι «Μόριες» είναι καλύτερες από τις «Αμυγδαλέζες». Γιατί ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και ενισχύει την πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε και υλοποίησε ως κυβέρνηση τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ για τα περαιτέρω, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει μέτρα «αποσυμφόρησης» των νησιών που παίρνει η ΝΔ, δηλαδή μέτρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας 
Την ενίσχυση της πολιτικής αυτής υπηρετεί και η υπερπροβολή εκτεταμένων και «δραματικών» ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ για αντιπροσφυγικές ρατσιστικές ενέργειες, όπως αυτές στα Βρασνά, στην Πτολεμαΐδα, στην Αλεξάνδρεια και στα Διαβατά, ενώ θάβονται λαϊκές ενέργειες στήριξης των μεταναστών και αγώνες ενάντια στην πολιτική του εγκλωβισμού από την ΕΕ. 
Στα πλαίσια αυτά είχαμε προβολή της ολιγομελούς παράστασης με ξενοφοβικά-ρατσιστικά συνθήματα στον Έβρο ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και της καταστροφής από φασιστοειδή τμήματος του δικτύου ηλεκτροδότησης του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας, που έκοψαν κολόνα της ΔΕΗ με ρεύμα μέσης τάσης, λίγα μέτρα έξω από τη δομή. 
Όλοι αυτοί και τα ΜΜΕ δεν λένε το παραμικρό για την ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Συρία και σε άλλες χώρες, εξωραΐζουν την εγκληματική συνέχιση εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, αποσιωπούν την εφαρμογή της Συμφωνίας του Δουβλίνου, που θεωρεί τις χώρες «πρώτης γραμμής» (σαν την Ελλάδα) σαν αποκλειστικά υπεύθυνες για πρόσφυγες και μετανάστες, απαγορεύοντας τις λεγόμενες «δευτερογενείς μετακινήσεις», δηλαδή να μεταβούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. 
Οι πρόσφυγες - μετανάστες είναι «προϊόντα πολέμου», άνθρωποι ξεριζωμένοι, που η πλειοψηφία τους θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Δεν είναι λαθροεισβολείς, όπως θέλουν κάποιοι να τους παρουσιάσουν. Κανείς δεν παίρνει το παιδί του αγκαλιά για να διασχίσει βουνά και θάλασσες, διακινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή του, επειδή δεν έχει τι να κάνει. Ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με πόνο και δυστυχία στην ιστορία του την προσφυγιά και την μετανάστευση. Γι’ αυτό τα απαράδεκτα αυτά μέτρα πρέπει να απαντηθούν από το μαζικό λαϊκό κίνημα. 
Είναι αναγκαίο ο ελληνικός λαός να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, με το σύνθημα «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι», να ζητήσει να κλείσουν όλα τα «hot spots»-κέντρα κράτησης- φυλακές ανθρώπινων ψυχών στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα, τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, τη δημιουργία ανοικτών κέντρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους, να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ- Τουρκίας, αλλά και αυτές Δουβλίνου, Σένγκεν, να φύγουν ΝΑΤΟ, Βάσεις, FRONTEX και όλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί της ΕΕ. 
Πάνω απ’ όλα όμως να καταγγείλουμε τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, τους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και των άλλων επιθετιστών και να οργανώσουμε ένα πλατύ μέτωπο λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό. Συνέχεια...

Αναλαμβάνει Διοικητής στο Χατζηκώστα ο Δερδεμέζης - Κενή η θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Αναλαμβάνει Διοικητής στο Χατζηκώστα ο Δερδεμέζης - Κενή η θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τη λίστα με 31 νέους Διοικητής Νοσοκομείων ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση. Μέσα στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Σπύρος Δερδεμέζης, ο οποίος αναλαμβάνει τη διοίκηση του νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων, όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του. Ο κ. Δερδεμέζης είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Χατζηκώστα, επιθυμία που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Κενή η θέση στο Νοσοκομείο Φιλιατών
Κενή όμως μένει η θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Φιλιατών, μετά την αποχώρηση του κ. Δερδεμέζη, και αναμένεται εντός του μήνα να καλυφθεί με κάποιο από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσπρωτία. Ήδη τα πρώτα ονόματα έχουνε αρχίσει να κυκλοφορούν, χωρίς ωστόσο να έχουνε γίνει γνωστές οι διαδικασίες. Άλλωστε η ΝΔ έχει τόσους άριστους στο μητρώο στελεχών της που δεν χωράνε παρείσακτοι.
Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δούμε αν θα πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε...!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη - Παρήγγειλε κινητό μέσω ίντερνετ που δεν παρέλαβε ποτέ

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη - Παρήγγειλε κινητό μέσω ίντερνετ που δεν παρέλαβε ποτέ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού για απάτη. 
Ειδικότερα, 44χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς μετά από παραγγελία για αγορά ενός τηλεφώνου μέσω διαδικτύου, κατέθεσε την 17-09-2019 το χρηματικό ποσό των -653- ευρώ για την αγορά, χωρίς όμως να παραλάβει το κινητό τηλέφωνο
Συνέχεια...

Ανοιχτή επιστολή Ζάψα προς Πιτούλη

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Ανοιχτή επιστολή Ζάψα προς Πιτούλη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Κον Πιτούλη Θωμά, Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας 
Περιφέρεια Ηπείρου 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, 
επιχειρώ αυτόν τον δημόσιο λόγο, με την παρούσα, επειδή κι εσείς δημόσια αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου - με φωτογραφίσατε κατά την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου με θέμα το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ). 
Για την ακρίβεια στην τοποθέτηση σας με φωτογραφίζετε με τρόπο καθόλου κολακευτικό για να μην πω ότι ο λόγος σας προσιδιάζει σε ευθεία απειλή Κατά Προσωπικού. 
Σας είδα σε video και άκουσα, από το site Paramithia online, την τοποθέτηση σας αλλά και τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτή την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας. 
Μένω στην τοποθέτηση σας και στις αναφορές που με ενδιαφέρουν προσωπικά. 
Είπατε, στην απάντηση σας σε ερωτήσεις δημοτικών Συμβούλων, μεταξύ 47, 50’’ και 51 λεπτού της συνεδριάσεως: 
47:50’’ λεπτό «.. κατ’ αρχάς, δεν έγινε κατανοητό τίποτα από αυτά που είπα, γιατί... (δίνονται εξηγήσεις)». 
Ακολούθως αναφερθήκατε σε οικονομικά στοιχεία (δάνειο κ.α.): 
48:36’’ λεπτό «.. Έχουμε δεσμευτεί ως Περιφέρεια ότι θα καλύψουμε το κενό του ποσού που δύναται να προκύψει μετά τον τελικό έλεγχο τον οποίο θα κάνει ανεξάρτητη αρχή από το Υπουργείο». 
Και συνεχίζετε: 
48:52’’ λεπτό «Μνημονεύτηκαν δυο εκθέσεις - δεν ήθελα να μιλήσω είμαι αναγκασμένος να μιλήσω». 
49:00 λεπτό «δημοσιεύτηκαν δυο εκθέσεις .....» 
49:22’’ λεπτό «.. Οι δυο εισηγήσεις αυτές της επιτροπής την οποία δεν χαρακτηρίζω κυκλοφόρησαν δίκειν φεϊγβολάν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο κύριος που τις παρουσίασε κινδυνεύει με αγωγή. Γιατί .....» 
49:55’’ λεπτό «.. και μάλιστα έκαμε και το δεύτερο ατόπημα. Τα έδωσε σε εφημερίδες τοπικές για να τα κυκλοφορήσει λέγοντας πριν κουκουλωθούν...» 
50:05’’ λεπτό «.. Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν. 
Ούτε φοβήθηκα ποτέ. 
Και του διαμήνυσα ότι θα πάρει τα δέοντα.....» 
50:12’’ λεπτό «.. Δικηγόροι μπορούν να εξηγήσουν...» 
50:24’’ «.. Πώς κυκλοφόρησαν οι δυο εκθέσεις έξω; Τις οποίες εμείς δεν έχουμε παραλάβει ποτέ. Τις πήραμε στο περιφερειακό Συμβούλιο...». 

Κύριε Πιτούλη, τι δεν καταλαβαίνετε; 
Εσείς είστε ο επί εννέα (9) συναπτά έτη εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας, όπως και η Αντπεριφερειάρχης κ’ πρώην Δήμαρχος Δήμου Σουλίου κα Μπραϊμη, από 3/10/2019 με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μαθαίνουμε ότι ο Φορέας στον οποίον ηγείστε έλαβε στις 5/12/2014 δάνειο 490.000 χιλιάδων ευρώ έναντι ετήσιου τοκοχρεολύσιου 50.000 ευρώ και το δάνειο επί των ημερών σας δεν εξυπηρετείται! Επιπλέον, σας ζητούν να επιστρέψετε εντόκως μέρος (το υπόλοιπο) της δεύτερης δόσης ύψους 330.436 ευρώ! Οι ελεγκτές του Υπουργείου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνουν επικαλύψεις έργων και εισηγούνται την απένταξη του έργου «Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας» και την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις λειτουργιών του Φορέα. 
Και εγώ είμαι αυτός που ενημέρωσα, όπως είχα υποχρέωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο με δημόσια έγγραφα (εκθέσεις Επιτροπής του Υπουργείου) που φέρουν ηλεκτρονικές υπογραφές δημοσίων λειτουργών του Υπουργείου, τα οποία έγγραφα αποτελούν πλέον μέρος των πρακτικών της συνεδριάσεως του ΠΣ της 3ης Οκτωβρίου 2019, κατόπιν πρωτοβουλίας της Παράταξης μου και αναφέρονται στο ιστορικό και στα έργα και ημέρες του ΒΙΟ.ΠΑ Θεσπρωτίας, επί των ημερών σας. Η Παράταξη μου εξέδωσε δελτίο τύπου στις 4/10/19 για το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. με αναλυτική αναφορά στο θέμα και τις εξής επισημάνσεις: 
Ως παράταξη θεωρούμε ότι θα πρέπει να έρθουν όλα στο φως και η Περιφερειακή Αρχή να ενημερώσει το Σώμα για όλες τις ενέργειες, τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά και τις οικονομικές ή άλλες επιπτώσεις τους. 
Η παράταξη μας, το Κοινό των Ηπειρωτών, απείχε της ψηφοφορίας για την ανάδειξη εκπροσώπων και ζήτησε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ξεκαθαριστούν όλα τα ζητήματα. 
Γι αυτήν την ενέργεια μας με απειλείτε κε Πιτούλη, λέγοντας: 
.. θα πάρει τα δέοντα! 
Και.. ο κύριος που τις παρουσίασε (τις εκθέσεις των ελεγκτών) κινδυνεύει με αγωγή! 
Και.. (πως) έκανα και δεύτερο ατόπημα: «Τα έδωσε σε εφημερίδες τοπικές για να τα κυκλοφορήσει λέγοντας πριν κουκουλωθούν». 
Τολμήστετο, αναμένω με ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση σας, εκτός και αν ενδιαφερθεί η ίδια η δικαιοσύνη. 
Πάντως, την ψευδή έκφραση «πριν κουκουλωθούν» σας συμβουλεύω να την ξαναελέγξετε και να την πάρετε πίσω γιατί είναι όλως διόλου αναληθής και ποτέ δεν ειπώθηκε! Όλα τα άλλα είναι αληθή, η παράταξη μου κι εγώ τα κάναμε και είμαστε περήφανοι γι αυτό. 
Με εγκαλείτε κε Πιτούλη και την ίδια ώρα ομολογείτε ότι πήρατε τα επίμαχα έγγραφα από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ερωτώ, εάν δεν τα είχαμε καταθέσει εμείς στο Προεδρείο από που θα τα παίρνατε; Στην καλύτερη περίπτωση, έχετε πλημμελή ενημέρωση και για την δημοσιοποίηση των εγγράφων. Αποτέλεσαν συνοδευτικά του δελτίου τύπου της 4ης Οκτωβρίου και στοιχεία τεκμηρίωσης της παρέμβασης μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.), με την επισήμανση ότι: «το ιστορικό του ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ., το καταστατικό κ' ο ισολογισμός μας δόθηκαν από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη». 
Η αλήθεια σώζει κε Αντιπεριφερειάρχη. 
Εάν κάνατε λάθη παραδεχτείτετα, απολογηθείτε και θα τύχετε συγχώρεσης. Αναλάβετε την ευθύνη. 
Φέρτε εσείς το θέμα «ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έπραξε ο κος Καραγίαννης, νυν Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου, προς τιμήν του. Εκεί, στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασιστεί εάν θα καλύψουμε οικονομικά κενά (χρέη;) που δύνανται να προκύψουν, όπως υποστηρίξατε. 
Εμείς ότι έγγραφο έχουμε θα το φέρνουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γι αυτό εκλεγήκαμε. Και επιτρέψτε μου να αντιγράψω την γνωστή έκφραση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας: «δεν φταίει ο Ταχυδρόμος για την είδηση αλλά το γράμμα». 
Κύριε Πιτούλη, εξακολουθώ να διατηρώ στοιχεία εκτίμησης στο πρόσωπο σας παρά το ατόπημα σας να τοποθετηθείτε όπως τοποθετηθήκατε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, σε ότι με αφορά και περιμένω διόρθωση. 

Γιώργος Ζάψας 
Περιφερειακός Σύμβουλος & 
επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών»
Συνέχεια...

Ήπειρος: Από 7 Ιανουαρίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για επιχορηγούμενη 22μηνη απασχόληση ανέργων

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Ήπειρος: Από 7 Ιανουαρίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για επιχορηγούμενη 22μηνη απασχόληση ανέργων 

Από τις 7 Ιανουαρίου 2020, αρχίζει η υλοποίηση του Προγράμματος Επιχορήγησης επιχειρήσεων των τομέων αιχμής της Περιφέρειας Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα. 

Την πρόσκληση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» είναι ουσιαστικά «πιλότος» και για άλλες περιφέρειες της χώρας, καθώς είναι το πρώτο που εκπονεί Περιφέρεια στη χώρα μας. Στόχος του είναι η απόκτηση πραγματικής εμπειρίας από ανέργους με υψηλά τυπικά προσόντα, ώστε μετά τη λήξη του προγράμματος, να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στις επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν ή να αναζητήσουν εργασία σε άλλες του ιδιωτικού τομέα. 
Η ανταπόκριση που θα υπάρξει για την αξιοποίηση του προγράμματος, θα ληφθεί υπόψη και στις προτάσεις που θα υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ, όταν αυτό λάβει την τελική του μορφή, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης. 

Αιτήσεις από υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις 
Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (αγροδιατροφή, βιομηχανία της εμπειρίας, παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ, υγεία/ ευεξία) για το πλήρες μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων (μηνιαίες μικτές αποδοχές, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, και επίδομα αδείας) για 18 μήνες πλήρους απασχόλησης. 

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις νέες θέσεις απασχόλησης για επιπλέον τέσσερις (4) μήνες. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 07/01/2020 (ώρα 13:00), ενώ η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30/06/2020 (ώρα 15:00). 

Άμεση η αξιολόγηση των προτάσεων 
Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση και κάθε πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ολοκλήρωσης/ οριστικοποίησης υποβολής της αίτησης στο ΠΣΚΕ και υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί ο φυσικός φάκελος. 

Οι προϋποθέσεις πρόσληψης 
Ωφελούμενοι της Δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή οικονομικά μη ενεργά άτομα, για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: 

· Διαθέτουν έναν από τους παρακάτω τίτλους σπουδών/εκπαίδευσης: 
i. πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (χορηγείται στους αποφοίτους της τάξης μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.) μετά από πιστοποίηση, 
ii. δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (χορηγείται στους αποφοίτους Ι.Ε.Κ.), μετά από πιστοποίηση, 
iii. δίπλωμα/πτυχίο ανώτερης σχολής (τριτοβάθμια ανώτερη και όχι ανώτατη εκπαίδευση), 
iv. πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους (οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ), 
v. μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή διδακτορικό δίπλωμα (οι τίτλοι σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής θα πρέπει να έχουν χορηγηθεί από αναγνωρισμένα από τον Διεπανεπιστημιακό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ομοταγή-ισότιμα Ιδρύματα/Σχολές/Τμήματα). 
· είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπογραφή της σύμβασης, ή τρείς μήνες πριν την υπογραφή της σύμβασης δεν απασχολήθηκαν με μισθωτή σχέση εργασίας ή δεν είχαν εισοδήματα από άσκηση ελευθέριου ή άλλου επαγγέλματος και επιχειρηματικής δραστηριότητας, 
· είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η Πράξη και για το χρονικό διάστημα υποχρέωσης διατήρησης των θέσεων απασχόλησης. 
Στο επενδυτικό σχέδιο, που θα υποβληθεί από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, θα πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε κάθε επιχείρηση και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (πτυχίο, ειδικότητα) των ωφελουμένων και θα προκύπτει ότι το επενδυτικό σχέδιο βασίζεται και αφορά μόνο στον επιλέξιμο τομέα δραστηριότητας (ΚΑΔ). 

Κατανομή θέσεων πλήρους απασχόλησης 
Ανάλογα με τις υφιστάμενες θέσεις πλήρους απασχόλησης της επιχείρησης ισχύουν τα κάτωθι: 
· Επιχειρήσεις με προσωπικό 0-3 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο. 
· Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 3 έως 9 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως δύο (2) ωφελούμενους. 
· Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 9 έως 19 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως τρεις (3) ωφελούμενους. 
· Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 19 έως 30 θέσεις πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως πέντε (5) ωφελούμενους. 
· Επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 30 θέσεων πλήρους απασχόλησης μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έως έξι (6) ωφελούμενους. 

Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο Γιόγιακας πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι»

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Μάριος Κάτσης: «Η ΝΔ και ο Γιόγιακας πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» 

Ο Μάριος Κάτσης για τη χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δ.Σουλίου: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, σχετικά με την ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα έργα αναβάθμισης των γηπέδων στην Παραμυθιά θα βοηθήσουν πολύ την τοπική κοινωνία και τους νέους/νέες του τόπου μας αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους που τα ζητούσαν επίμονα από την Πολιτεία. Είχαμε δεσμευτεί για το έργο στους Παραμυθιώτες/σες ,καθώς ήταν ήδη έτοιμο και προεγκριμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού και καθυστερούσε η τελική υπογραφή από τον κ. Θεοδωρικάκο, για αυτό κατέθεσα πρόσφατα και σχετική ερώτηση στη Βουλή. 
Για αυτό το λόγο, η χθεσινή ανακοίνωση του συναδέλφου της πλειοψηφίας προκαλεί θυμηδία στους πολίτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής της κ. Γιόγιακας δεν τρώνε μόνο από τα έτοιμα που τους άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα πανηγυρίζουν και γκολ στο replay! Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια τους που 5 μήνες έχουν να παρουσιάσουν ένα απόλυτο μηδέν. 
Με το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έχουν πέσει επί ημερών μας πάνω από 20.000.000€ στη Θεσπρωτία. Η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έναν νομό που έχει παντού μπουλντόζες, ενώ εμείς το 2015 δεν παραλάβαμε ούτε μισό έργο σε εξέλιξη» . 
Όσο για την κυβέρνηση έχουμε μείνει άναυδοι! Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για την τελική τυπική υπογραφή της ένταξης ενός έργου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κατηγορεί το πρωτοπόρο πρόγραμμα που εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλει την κατάργησή του από το συνέδριο της ΚΕΔΕ γιατί δήθεν δεν έχει χρήματα κάνοντας ανάστατους όλους τους Δημάρχους. 
Εκτός αν θέλει να αλλάξει τον διαφανή τρόπο που δίνονταν τα έργα και να επαναφέρει το πελατειασμό δίνοντας έργα μόνο αφού οι εκάστοτε Δήμαρχοι προσκυνήσουν την αφεντιά του. Ή μήπως να τα χρησιμοποιήσει ως μαστίγιο και καρότο για τα περίφημα αντισταθμιστικά στο προσφυγικό. 
Εμείς πάντως ανησυχούμε για το πάγωμα ήδη ενταγμένων έργων, και περιμένουμε να δούμε τα δικά τους έργα στον απολογισμό όταν έρθει η ώρα.
Συνέχεια...

Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Μετονομασία οδού προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Βορειοδυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν τελετή μετονομασίας οδού προς τιμήν του Αρχικελευστή Λ.Σ. (Κ.Ε.Α.) Σωτηρίου Τατσάκη, ο οποίου τραυματίστηκε θανάσιμα την 6η Δεκεμβρίου 2009, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 στη συμβολή των οδών Ιονίου Πελάγους και Σωκράτους, έναντι του κτηρίου Τ1 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Συνεδριάζει σήμερα στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Παραμυθιά: Συνεδριάζει σήμερα στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 4η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης: 

ΘΕΜΑ 1o:

Αποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης
ΘΕΜΑ 2o:

Αποδοχή Επιχορηγήσεων Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2019.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης
ΘΕΜΑ 3o:

Καθορισμός ετήσιας επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ», για το έτος 2020.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης
ΘΕΜΑ 4o:

Ορισμός δικαιούχων αποζημίωσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και καθορισμός του ποσού της αποζημίωσης, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 1417/τ.β/25-04-2018 Φ.Ε.Κ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης
ΘΕΜΑ 5o:
Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου, για την Γενική Συνέλευση του δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων.-
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος
ΘΕΜΑ 6o:
Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.
Εισηγητής: κ. Δήμαρχος,
ΘΕΜΑ 7o:

Συγκρότηση οργάνου για τη διενέργεια σφράγισης και αποσφράγισης και την εκτέλεση των διοικητικών πράξεων όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Σουλίου και ορισμό μελών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Στεφάνου Κων/νος
ΘΕΜΑ 8o:

Σύσταση επιτροπής ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης
ΘΕΜΑ 9o:

Δ΄ Kατανομή πιστώσεως 32.840,00€ για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Δημητρίου Φώτιος
ΘΕΜΑ 10o:

Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σουλίου.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Δημητρίου Φώτιος

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου

Παππάς Κωνσταντίνος


Συνέχεια...

Δυναμικό παρόν έδωσε η ΔΩΔΩΝΗ στο Dairy Conference

Δεκεμβρίου 04, 2019 0
Δυναμικό παρόν έδωσε η ΔΩΔΩΝΗ στο Dairy Conference 

Το 1ο συνέδριο για το γάλα και τα γαλακτοκομικά στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ 

Δυναμική παρουσία είχε η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στο 1ο Dairy Conference, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΓΑΠ, για το γάλα και τα γαλακτοκομικά, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες τάσεις διατροφής, στις προοπτικές ανάπτυξης διεθνώς και στο θεσμικό πλαίσιο, την ιχνηλασιμότητα και τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτοκομικών στην εφοδιαστική αλυσίδα. 
Αποτελώντας την κατεξοχήν εταιρεία με τη Νο1 ΠΟΠ φέτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα, στελέχη της ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχαν στην ενότητα για τα ΠΟΠ Ελληνικά Γαλακτοκομικά προϊόντα με κύριο θέμα συζήτησης την “Αύξηση της αναγνωσιμότητας και ανάπτυξη των πωλήσεων του εθνικού προϊόντος Φέτα ΠΟΠ”. 
Συγκεκριμένα, στην ενότητα για την ελληνική ΠΟΠ φέτα, συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Βιτάλης Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ και Πρόεδρος της υπό σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας και ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας ΔΩΔΩΝΗ. 
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Ιωάννης Βιτάλης αναφέρθηκε στο πως θα μπορούσε να προστατευτεί η ελληνική ΠΟΠ φέτα, εστιάζοντας στην ανάγκη για άμεση, συλλογική δράση και ενεργοποίηση της πολιτείας, των αρμόδιων φορέων, των γαλακτοβιομηχανιών και των παραγωγών για την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ώστε να υπάρχει έλεγχος για το συγκεκριμένο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν μέσα από συγκεκριμένους κανόνες, που θα του δώσουν περαιτέρω αξία. 
Ο Δρ. Δημήτρης Γκίκας από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης και δημιουργίας ενός συστήματος ιχνηλασιμότητας της φέτας και της πρώτης ύλης, καθώς υπάρχει η σχετική τεχνολογία και μεθοδολογία που θα μπορούσε να επιτρέψει την παρακολούθηση της πορείας του γάλακτος και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της φέτας και συνεπώς την εξασφάλιση της ελληνικότητάς της και της αξίας της. 
Το 1ο Dairy Conference για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ελλάδα, εστίαζε στις παγκόσμιες τάσεις, σε insights για την ελληνική και διεθνή αγορά, στα ζητούμενα των καταναλωτών, στα ευρύτερα ζητήματα του κλάδου, στις νέες διατροφικές τάσεις, στις προκλήσεις, στο κανονιστικό πλαίσιο και σε λύσεις και εργαλεία που προσφέρουν δυνατότητες ανάπτυξης και δίνουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν. Στόχος του είναι να καθιερωθεί ως ένα σταθερό σημείο συνάντησης και διαλόγου όσων συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν. 

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Τετάρτη 4/12