10/31/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Οκτωβρίου 31, 2020 0
Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για το Νοσοκομείο Φιλιατών 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΕΣΑ !!! 

Ενώ η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα και στην περιοχή μας, αποκαλύπτονται περίτρανα οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε υλικό – υποδομές όσο και σε εργαζόμενους – ανθρώπινο δυναμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι και τα δύο αποτελέσματα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή, με το αφήγημά της περί προσλήψεων και αναβάθμισης των δομών υγείας να καταρρέει καθημερινά. Τα παραπάνω γίνονται φανερά και στο Νοσοκομείο Φιλιατών όπου η εξέταση και η νοσηλεία υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών covid προσπαθεί να φορτωθεί στο ήδη υπάρχον προσωπικό !!! 

- Πανελλαδικές προσλήψεις με το σταγονόμετρο, κυρίως επικουρικού προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που μάλιστα, σε διάφορα νοσοκομεία (όπως και στο ΓΝΦ), παραμένει απλήρωτο. Την ίδια ώρα οι κενές θέσεις εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ υπολογίζονται στις 25.000. 

- Μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από τμήμα σε τμήμα σαν μπαλάκι, για να βουλώσουν τρύπες !!! όπως στο ΓΝΦ ,ενώ οι έκτακτες βάρδιες αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. 

- Συμπλήρωμα στα παραπάνω είναι και οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικά-εξοπλισμό. Σε έδαφος ήδη υπαρχόντων ελλείψεων στο ΓΝΦ, προστίθεται η λειτουργία δυο επιπλέον κλινικών (υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών για λοίμωξη από covid) ,κάνοντας την κατάσταση ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τους εργαζόμενους και για το λαό της Θεσπρωτίας. 

- Οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ που διακηρύσσουν ότι θα λειτουργήσουν τόσο πανελλαδικά, όσο και στο ΓΝΦ δεν γίνεται να έχουν υπόσταση χωρίς νέες προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού. 

Το κράτος και τα παπαγαλάκια του, που επικαλούνται καθημερινά την ατομική ευθύνη είναι αυτοί που ευθύνονται για την έλλειψη μέτρων προστασίας στο λαό και για τη διάλυση του υγειονομικού συστήματος. Προσπαθούν να πείσουν ότι για την εξάπλωση του ιού φταίμε εμείς, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία ,ενώ στην πραγματικότητα φταίνε αυτοί και το σάπιο σύστημα που υπηρετούν, με το χτύπημα στο δικαίωμα για ίση , πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και μια γροθιά!!! 
Η λύση λοιπόν μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις Αγώνα όλων των εργαζομένων. Μονό αν οι εργαζόμενοι μαζί με το λαό παλέψουμε, οργανωθούμε και αντισταθούμε θα καταφέρουμε να νικήσουμε! Όσοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων ας αναζητήσουν τη λύση στη συνδιαχείρηση και στους δικηγόρους, στις προτάσεις δήθεν βελτίωσης της κατάστασης και τελικά στον αποπροσανατολισμό !!! 

Να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ Γενική Συνέλευση των εργαζομένων , σε ανοιχτό-προαύλιο χώρο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. 

Να διεκδικήσουμε: 
  • Μαζικές Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού ΑΜΕΣΑ 
  • Να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα στους επικουρικούς εργαζόμενους 
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών 
  • Όχι στις μετακινήσεις εργαζομένων 
  • Ίση πλήρης και δωρεάν Περίθαλψη για όλο το λαό

Συνέχεια...

Γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Οκτωβρίου 31, 2020 0
Γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

28η Οκτωβρίου 1940. ¨Ωρα 5.30 πρωϊνή.
Στους Φιλιάτες, το 628 τάγμα πεζικού είχε διατάξει τους στρατιώτες να υποχωρήσουν και να πάρουν θέση στο βουνό Ντούλκα στον Παραπόταμο.
Οι πολίτες ήταν υποψιασμένοι και ανήσυχοι.
¨Ωρα 6η πρωϊνή πέφτει η πρώτη βόμβα με στόχο το στρατόπεδο του 628 τάγματος πεζικού,
κάνοντας τρομακτικό θόρυβο.
Σε λίγο, πέφτει η δεύτερη βόμβα με στόχο το ταχυδρομείο. Οι πολίτες βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους. Μαζί μ' αυτούς και ο πρόεδρος της τότε κοινότητας Φιλιατών, Παναγιώτης Κύρκος, 71 χρονών μαζί με το γιο του Δημήτριο Κύρκο 27 ετών.
Τότε πέφτει και η τρίτη βόμβα κι αφήνει επί τόπου νεκρό τον πρόεδρο και τραυματίζει σοβαρά το γιό του Δημήτρη, ο οποίος μεταφέρθηκε με τα τότε μέσα στα Γιάννενα, όπου μετά από λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή από την αιμορραγία.
Τον Παναγιώτη τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού του καποιες γειτόνισσες μέσα σ' αυτό το χαλασμό.
Έτσι ο Παναγιώτης Κύρκος και ο Δημήτρης Κύρκος ήταν τα πρώτα θύματα του άμαχου πληθυσμού, σ' αυτόν τον ηλίθιο πόλεμο.
Αυτά για να τα μάθουν οι νεότεροι και να αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη τους.
Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζω από τον πατέρα μου, τον Γεώργιο Παναγιώτου Κύρκο και από όλους τους παλιούς Φιλιατιώτες.

Ηγουμενίτσα 28 - 10 -2020
Ελένη Κύρκου - Σαφάκα. 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη για τις σχολικές μονάδες του Δήμου

Οκτωβρίου 31, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύσκεψη για τις σχολικές μονάδες του Δήμου 

Σύσκεψη με θέμα την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηγουμενίτσας συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος στο γραφείο του, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναβάθμισης του κινδύνου στην περιοχή μας από το επίπεδο 1 σε επίπεδο 2, καθώς και της επιβολής τοπικού lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωάννινων από όπου πηγαινοέρχονται καθημερινά εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την αύξηση των σχολικών καθαριστριών με ιδίους πόρους του Δήμου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση και κ. Γεώργιος Κοτσίνας, η Αντιδήμαρχος κα Βασιλική Τσώτου και οι Προέδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κωνσταντίνος Κιτσάτης και Γεώργιος Τσώνης.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα