10/13/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής και στη Θεσπρωτία για το κρυμμένο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Έρευνες της αντιτρομοκρατικής και στη Θεσπρωτία για το κρυμμένο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής


Η «Χρυσή Αυγή» είχε τελικώς κρυμμένο μεγάλο οπλοστάσιο για να προχωρήσει σε μαζικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων και σε άλλες έκνομες ενέργειες που δεν μπόρεσε να εντοπίσει η ΕΛΑΣ ή επρόκειτο για μία παραπληροφόρηση αλλά και «παιγνίδι σκοπιμοτήτων» στο εσωτερικό του ακροδεξιού μορφώματος;

Το ερώτημα αυτό επανέρχεται στην επικαιρότητα, ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου που όρισε την «Χρυσή Αυγή» ως «εγκληματική οργάνωση». Καθ’ ότι την περίοδο 2013-2014 είχε πραγματοποιηθεί μυστική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (σ.σ. που είχε το κύριο βάρος για την εξάρθρωσή της) σε τουλάχιστον 10 σημεία σε όλη τη χώρα- στην Αττική, στη Θεσπρωτία, στα Ιωάννινα, στην Κορινθία κι αλλού- προκειμένου να βρεθεί κρυμμένος οπλισμός της. Κι αυτό, όπως προέκυπτε από αναλυτικές καταθέσεις τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων «υπό προστασία». Κάτι όμως που δεν συνέβη, αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά αν ακόμη και σήμερα μπορεί να υπάρχουν «αόρατες» γιάφκες της ακροδεξιάς οργάνωσης και ποια μπορεί να είναι η τυχόν μελλοντική χρήση τους.
Σε κατάθεση του λοιπόν, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε αναφέρει «με εντολή ενός ηγετικού μέλους από τους “πυρήνες” στον Πειραιά μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες κα σε αποθήκη η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, πίσω από τις αποθήκες της εταιρείας (σ.σ. μνημονεύει τα όνομα της εταιρείας) κοντά στην Αττική Οδό. Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο άνθρωπος αυτόν από τον «πυρήνα». Επί πολλές ημέρες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή Αμμο Σούρεζα, του Ασπροπύργου, σχετικά κοντά στην 4η έξοδο της Αττικής οδού για να εντοπισθεί η εν λόγω αποθήκη. Χωρίς όμως αποτέλεσμα….

«Οπλα σε μοναστήρια»
Άλλος προστατευόμενος μάρτυρας είχε καταθέσει ότι «σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεωνές είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή βουλευτή του κόμματος». Με βάση αυτή την κατάθεση υπήρξε έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε δύο εγκαταλελειμμένα μοναστήρια στο όρος Φωκάς, πάνω από τα χωριά Κοντόσταβλο και Αηδόνια, ωστόσο δεν βρέθηκαν όπλα. Όμως στελέχη της ΕΛΑΣ εξέταζαν το ενδεχμενο ο οπλισμός από εκεί να είχε μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Επιπλέον εκτεταμένοι έλεγχοι για οπλοστάσια της «Χρυσής Αυγής» υπήρξαν στη Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα όπου φέρεται να είχε προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες ο πρώην βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς. Ακόμη ελέγχθηκε εκτενώς αν είχαν σχέση με τη «Χρυσή Αυγή» και τα άγνωστα σχέδιά της μεγάλος αριθμός όπλων που βρέθηκαν, τον Οκτώβριο του 2013 στην κατοικία και σε κοντέινερ επιχειρηματία. Για αυτόν τον συσχετισμό φέρεται να υπήρχαν σχετικές καταθέσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν στην συνέχεια. Ακόμη είχε εξετασθεί ενδελεχώς κατάθεση άλλου μάρτυρα που σημείωνε ότι «κάθε Σαββατοκύριακο κάναμε εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας». Μία αναφορά όμως που και γι αυτή δεν υπήρξε επαλήθευση.
Σημειώνεται πάντως ότι στο πλαίσιο συνολικών ερευνών της ΕΛΑΣ σε 26 περιπτώσεις -στο Πέραμα, στον Βύρωνα, στον Αγιο Παντελεήμονα, στην Πάτρα, τα Χανιά, στο Ηράκλειο, στην Ιεράπετρα, στην Καβάλα, τις Σέρρες κλπ- βρέθηκαν 19 πιστόλια, 30 τουφέκια και καραμπίνες, πάνω από 2.000 φυσίγγια, 27 αεροβόλα, 69 μαχαίρια (πεταλούδες, σουγιάδες, κλπ), 31 γκλομπ, 12 σπρέι, 7 σιδερογροθιές και πλήθος άλλων αντικειμένων (από χειροπέδες ασύρματους, καπνογόνα μέχρι τσεκούρια, σπαθιά και ούτω καθεξής), τα οποία ωστόσο δεν θεωρούντο ότι σχετίζονταν με τα τυχόν «κεντρικά οπλοστάσια» της οργάνωσης.

Στρατιωτική εκπαίδευση
Είναι ακόμη ενδεικτικό ότι σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις μελών της «Χρυσής Αυγής» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (σ.σ. μερικές είχαν ξεκινήσει και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) είχαν καταγραφεί συνομιλίες όπου δραστήριο μέλος της οργάνωσης σημείωνε «φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα στους δικούς μας να μην υπάρχουν τίποτα πράγματα παντού». Για να του απαντήσει ο συνομιλητής του: «Ναι, έχει πέσει σύρμα, αλλά σκέψου ότι εγώ έχω έναν καραγκιόζη μέσα στο σπίτι και δεν μ’ αφήνει να τα βγάλω».
Μνημονεύεται τέλος ότι σε σημειώματα και έγγραφες εντολές που δίνονταν σε μέλη των «πυρήνων» της «Χρυσής Αυγής» υπήρχαν αναφορές για εκπαίδευση με όπλα κι ότι «θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης (ΣΣ κατηγορούμενου για την δολοφονία του Π. Φύσσα) κι είναι προαιρετικό να υπάρχει φούμο».
Η στρατιωτική εκπαίδευση όμως προέβλεπε και γενική νυχτερινή επιφυλακή για αντεπίθεση με όπλα εναντίον του «άγνωστου εχθρού». Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης: «ώρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό (πεζοπορία έρπινκ και κάλυψη από τον εχθρό με τα όπλα. Όλα, οι συναγωνιστές και τα όπλα, θα ντυθούν από φύλλα και θα φτιάξουν από τη φύση φούμο». Επιπλέον υπήρχε αναφορά για «ένα ακόμα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας». Σημειώνεται ότι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη εκπαίδευση μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές σημαντικών μελών της.

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr

Συνέχεια...

Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Παραμυθιά: Ξανά επισκέψιμος ο πύργος της Κούλιας

Ο Δήμος Σουλίου ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά την τοποθέτηση Αρχαιολόγου με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Πύργος Κούλια που βρίσκεται στην Παραμυθιά, θα παραμένει επισκέψιμος κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ έως και 14:00 μ.μ. 
Ο χώρος θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες και τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού COVID-19”

O πύργος της Κούλιας
Ο ύψους 26 μέτρων πύργος, σημείο αναφοράς για την Παραμυθιά, μετά από τις εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης που πραγματοποίησε το 2014 ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με την 8η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων και την ΔΚ Παραμυθιάς, ανακατασκευάστηκε μετα από δεκαετίες παρακμής.
Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αφορούν τόσο την αισθητική, με φωτισμό, καθαρισμό, επισκευές του εσωτερικού και των τριών ορόφων, όσο και την πρόσβαση, παραμένοντας ωστόσο το πρόβλημα της προσέγγισης λεωφορείων. Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί πίνακες της 8ης εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων που αναδεικνύουν το έργο της υπηρεσίας στο πέρασμα των χρόνων.
Η Κούλια χρονολογείται στο β’ μισό του 18ου αιώνα. Ανήκει στον τύπο της οχυρής πυργόμορφης κατοικίας και συνδέεται μορφολογικά και αρχιτεκτονικά με οχυρές κατοικίες, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα δείγματα οχυρωματικής κατοικίας στη βορειοδυτική Ελλάδα και είναι το μοναδικό προπύργιο του κάστρου του Αγίου Δονάτου που έχει διασωθεί από τα αρκετά που υπήρχαν στην περιοχή. Χτισμένη σε περίοπτο σημείο η Κούλια εξασφάλιζε τη δυνατότητα στον εκάστοτε ιδιοκτήτη να ελέγχει ολόκληρο τον κάμπο της Παραμυθιάς και τη γύρω περιοχή.
Πρόκειται για πυργόσχημη κατασκευή, πενταόροφη, εξωτερικών διαστάσεων 7,80 Χ 7,67μ. Έχει τετράγωνη κάτοψη και το ύψος της φθάνει τα 26μ. Στεγάζεται με θόλο. που καλύπτεται με τετράρριχτη στέγη
Συνέχεια...

Κατάκτηση της 3ης θέσης για το Α΄Δημοτικό σχολείο Ηγ/τσας στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in Schools”

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Κατάκτηση της 3ης θέσης για το Α΄Δημοτικό σχολείο Ηγ/τσας στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό “F1 in Schools”
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ 3ης ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας,πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια ,μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης τον Απρίλιο του 2017,στο διαγωνισμό “F1 in Schools”, κατέκτησε την 3η θέση πανελλαδικά το 2020.

Με το Πρόγραμμα “F1 in Schools” οι μαθητές εκπαιδεύονται με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, πάνω σε θέματα: Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της, Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Μηχανικών Κατασκευών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Παράλληλα κατανοούν έννοιες όπως: η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων, οι Δοκιμές Ελέγχου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθητές μαθαίνουν: να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους, να λειτουργούν ως ομάδα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν business plan, να διαχειρίζονται έργα, να γνωρίζουν το marketing και την προώθηση προϊόντων, καθώς και την ιδέα του Επιχειρείν, να αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας, επικοινωνίας, καθώς και να συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο, να συνεργάζονται με ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιοχής τους Στάδια Υλοποίησης: στο F1 in Schools οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3 έως 6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου, κατασκευαστής F1 μοντέλου, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών & διαχείρισης πόρων και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν. Τέλος, το F1 in Schools ενθαρρύνει τους μαθητές να μαθαίνουν ενεργητικά, να συνεργάζονται μεταξύ τους, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με φορείς από τον επιχειρηματικό χώρο.
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του ολοήμερου προγράμματος αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό τους κ. Χειμώνα Γεώργιο για τη συμβολή του σε αυτό το Project.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν: 
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, 
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 
ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, 
ΚΑΤΣΙΟΥ ΑΛΙΚΗ, 
ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ & 
ΤΖΙΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιoς
Συνέχεια...

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 16ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 16ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ με τίτλο: «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τον άνθρωπο», που διεξήχθη διαδικτυακά, στις 8-9 Οκτωβρίου.Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος B’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος, συμμετείχε ως συντονιστής και σχολιαστής της 8ης συνεδρίας με θέμα «Προσυμπτωματικός έλεγχος μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων», κατά την οποία αναπτύχθηκε η αξία της πρόληψης και ο τρόπος με τον οποίο συμβάλλουν σε αυτή τα ΚΕΠ Υγείας.
Παράλληλα η υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κα Νικολέτα Λάμπρου με την ομιλία της «Η προσαρμογή των δράσεων προληπτικού ελέγχου του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας στην εποχή του κορωνοϊού» ανέπτυξε τον τρόπο, με τον οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν τα Κέντρα Πρόληψης των Δήμων στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία που βιώνουμε.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει να προάγει την πρόληψη της υγείας και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας 

Εργαζόμενες- εργαζόμενοι, Νέοι και νέες, μαθητές, συνταξιούχοι 
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει και καταδικάζει την προχθεσινή απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους μαθητές έξω από το Υπουργείο Παιδείας που ζητούσαν το αυτονόητο: μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία τους! 
Καθώς επίσης και την επίθεση στη συγκέντρωση-διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και των Σωματείων τους έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ίδια μέρα το απόγευμα. 
Δυο μέρες πριν ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι τους με αφορμή την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής μιλούσαν για νίκη της δημοκρατίας. 
Υποκριτές και Φαρισαίοι! 
Μιλάνε για Δημοκρατία και την ίδια στιγμή επιστρατεύουν τον αυταρχισμό και την καταστολή, τα γκλομπς και τα δακρυγόνα ενάντια στα παιδιά μας, ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγρότες, ενάντια σε όποιον αποφασίσει να σηκώσει το κεφάλι και να φωνάξει: φτάνει πια ως εδώ, πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά. 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι 
Τα χρόνια 2009- 2019, τα τρία μνημόνια που φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια της ανάπτυξης, μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε τη στάση μας από εδώ και μπρος. 
Θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε τον πήχη των αναγκών μας προς τα κάτω ή θα τον ανεβάσουμε εκεί που πρέπει; 
Το σύνθημα: τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής όλα ανατρέπονται αν σηκωθείς, πήρε σάρκα και οστά την περασμένη Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στα μαζικότερα συλλαλητήρια, τα οποία και χαιρετίζουμε, σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. 
Είναι η τρανταχτή απόδειξη για την τεράστια δύναμη που διαθέτουμε αποτελεί την πραγματική ετυμηγορία για να πεταχτούν οι φασιστό-ναζιστές στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει. 
Ναι μπορούμε να πιστέψουμε σε αυτήν την τεράστια και ακατανίκητη δύναμη μας που βρίσκει την έκφραση της μέσα στον οργανωμένο μαζικό αγώνα. 
Αυτή η μεγάλη αλήθεια γίνεται ολοφάνερη μπροστά μάτια μας κάθε φορά που εμείς, οι φτωχοδιάβολοι αποφασίζουμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. 
Έχοντας μπούσουλα μας αυτή την αλήθεια συνεχίζουμε τον αγώνα μας. 

Παίρνουμε μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 19:30, για να απαιτήσουμε: 
· μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
· ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. 
· σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη. 
· πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, του δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
· μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το λαό. 
· καμία μείωση μισθού αξιοπρεπές εισόδημα για όλους. 
· επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. 
· αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους. 
· κατάργηση των νόμων απαγόρευσης των διαδηλώσεων και περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. 
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! 

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας 
Τρίτη 13 Οκτώβρη ώρα 19.30 στον ΟΤΕ 

ΤΩΡΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Συνέχεια...

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Οκτωβρίου 13, 2020 0
Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 12 /10/ 2020. 
 Αριθμός Πρωτ.: 115 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Σούλι) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την 

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ, 
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες : 
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες. 

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας. 

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.- 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα