12/28/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Glass

Δεκεμβρίου 28, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Glass

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με ένα πλήρες μενού στις 21:00, σε μια μοναδική μουσική ατμόσφαιρα και ένα New Year Party μετά τις 00:00!


Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο αγαπημένο σας The Glass!

Ένα πλήρες μενού, σε μια μια ιδανική μουσική ατμόσφαιρα και αλλαγή του νέου έτους στο χώρο μας!


Ακολουθεί New Year Party υπό τις μουσικές επιλογές του Dj Ghost!
Τηλ. κρατήσεων 6948 079 323


Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο!
Συνέχεια...

Η συμμετοχή Γόγολου καθιστά άκυρη τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου;;

Δεκεμβρίου 28, 2023 0
Η συμμετοχή Γόγολου καθιστά άκυρη τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου;;

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, η τελευταία για το 2023, θα μείνει σίγουρα στην αυτοδιοικητική ιστορία της περιοχής. Όχι μόνο για την απόφαση που πήρε να θυμηθεί μελέτες μετά από 15 χρόνια και να συγκροτήσει μέτωπο για να τις πληρωθεί ο τεχνικός σύμβουλος…

Θα μείνει στην ιστορία για έναν ακόμη λόγο..

Κι αυτός αφορά τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε απαρτία για την συνεδρίαση!

Δεκαπέντε και πλέον λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, απαρτία δεν υπήρχε. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ουσιαστικά έλυσε τη συνεδρίαση σημειώνοντας ότι θα προγραμματιστεί εκ νέου.

Μετά από ελάχιστα λεπτά εμφανίστηκε ένα ακόμη μέλος και έτσι οι παρόντες έφτασαν στους έντεκα οπότε και ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία.

Μεταξύ των παρόντων ήταν και ο Γιάννης Γόγολος.

Ο Γιάννης Γόγολος ήταν δημοτικός σύμβουλος Ηγουμενίτσας και οι παρουσίες του τα προηγούμενα χρόνια στις συνεδριάσεις της ΠΕΔ ήταν πραγματικά ελαχιστότατες...

Εδώ και μερικούς μήνες –από τον περασμένο Ιούλιο- έχει παραιτηθεί από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας και όπως προβλέπεται αντικαταστάθηκε.

Από την ώρα της παραίτησης, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, απώλεσε και τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου και όφειλε να έχει ήδη αντικατασταθεί.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, άγνωστο για ποιους λόγους.

Κατά πληροφορίες πάντα η παράταξη με την οποία εξελέγη δεν μερίμνησε να ενημερώσει την ΠΕΔ και να προχωρήσει η αντικατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Γόγολος μετείχε στη συνεδρίαση, μάλιστα τοποθετήθηκε εκτενώς παροτρύνοντας τους παριστάμενους να πάρουν μία πολιτική απόφαση.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε δύο εκατομμύρια για μελέτες.. Πρέπει να πάρουμε μία πολιτική απόφαση και αν υπάρχει ομιχλώδες τοπίο να το δούμε.. Αλλά δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός..» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Γόγολος.

Το σημαντικό όμως δεν αφορά την τοποθέτησή του, αλλά την ίδια τη συμμετοχή του…

Και η ΠΕΔ Ηπείρου οφείλει να απαντήσει αν όφειλε να είχε αντικατασταθεί ο Γιάννης Γόγολος εδώ και μήνες και γιατί αυτό δεν δρομολογήθηκε..

Επίσης όφειλε η παράταξη με την οποία εξελέγη στην ΠΕΔ να έχει ενημερώσει για την απαραίτητη αντικατάσταση..

Αν διέφυγε αυτό το βασικό στοιχείο τότε αποδεικνύεται με ακόμη πιο περίτρανο τρόπο ότι το μοναδικό ζητούμενο ήταν να υπάρξει μία απόφαση για τα συμφέροντα ενός ιδιώτη- τεχνικού συμβούλου..

Και στο βωμό του θυσιάστηκε ακόμη και η αξιοπιστία του ίδιου του οργάνου και το κύρος του θεσμού..

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι η ΠΕΔ οδηγήθηκε σε μία ταραχώδη συνεδρίαση, η οποία εκ προοιμίου είναι άκυρη!

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Δηλώσεις Αντώνη Μπέζα στην ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Φιλιατών

Δεκεμβρίου 28, 2023 0
Δηλώσεις Αντώνη Μπέζα στην ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Φιλιατών

Σε δηλώσεις του κατά την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ» και πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ανέφερε:

«Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ο Δήμος Φιλιατών βρίσκεται σε μια κατάσταση οπισθοδρόμησης. Η σημαντική μείωση, κατά 18%, του πληθυσμού του στην απογραφή του 2021 αποτελεί χαρακτηριστική απόδειξη αυτής της κατάστασης. Οι ευθύνες ανήκουν κυρίως στο κεντρικό κράτος. Ανήκουν όμως κατά ένα μέρος και σε μας τοπικά, που δεν σχεδιάσαμε σωστά, που δεν χαράξαμε μια νέα στρατηγική, που δεν καταλάβαμε τα νέα δεδομένα στην οικονομία και που δεν διεκδικήσαμε τεκμηριωμένα και αποφασιστικά. Δεν αρκούν κάποια «τυπικά» έργα υποδομής…

Το έργο του νέου Δήμαρχου Φιλιατών Βασίλη Τζίγκου, είναι επομένως πολύ δύσκολο. Του εύχομαι ολόψυχα να έχει μια γόνιμη και αποτελεσματική θητεία, καλή δύναμη, καλή αντοχή, υπομονή και αξιοπρέπεια. Και για τα μικρά, γιατί η διαχείριση της καθημερινότητας είναι η μητέρα των μαχών για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα μεγάλα, γιατί ο Δήμος Φιλιατών πρέπει να σταθεί όρθιος.

Για να σταθεί όμως όρθιος χρειάζεται συνεννόηση, συνεργασία και κοινή προσπάθεια. Εύχομαι λοιπόν και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, να κινηθούν την επόμενη πενταετία με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας. Οι εξουσίες πρέπει βέβαια να ελέγχονται, εδώ όμως υπάρχει ιδιαιτερότητα.

Το Φιλιάτι μας πονάει. Από την εποχή που ανοίξαμε το Τελωνείο Μαυροματίου και τη δίοδο της Πόβλας, που κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε τη μεγάλη επέκταση του Νοσοκομείου, που κρατήσαμε το 628 Τάγμα Πεζικού, που εντάξαμε την Μουργκάνα στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και που ανακαινίσαμε και ενισχύσαμε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, ο Δήμος Φιλιατών «μαραζώνει»… 

Δεν υπάρχει ούτε περιθώριο, ούτε χρόνος για άσκοπες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Τουλάχιστον στα μεγάλα!»
Συνέχεια...

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Φιλιατών και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Δεκεμβρίου 28, 2023 0
Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Φιλιατών και το νέο δημοτικό συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Φιλιατών, των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των νέων Προέδρων και Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. 

Τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίων.

Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος κ.Τζίγκος δεσμεύτηκε πως η νέα Δημοτική Αρχή θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και των δημοτών. “Το γραφείο μου θα είναι ανοικτό για όλους”, τόνισε ενώ υποσχέθηκε πως θα υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. “Δεν θα γίνει ο Δήμος πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου σε 24ωρη βάση το διάστημα από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο, καθώς και το τελωνείο στην Αμπελώνα για 1-2 ημέρες ως χρέος στους εναπομείναντες Έλληνες στη γείτονα χώρα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Σπύρος Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί ως Παράταξη της μειοψηφίας τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις βασικές προγραμματικές διακηρύξεις του Συνδυασμού του.


Παρέστησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, ο νεοκλεγείς δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης, και οι πρώην βουλευτές Ηλίας Βεζδρεβάνης, Αντώνης Μπέζας,  Μάριος Κάτσης.
Συνέχεια...