02/08/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ο Μάριος Κάτσης για το τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και την κάλυψη από τα ΜΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Ο Μάριος Κάτσης για το τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και την κάλυψη από τα ΜΜΕ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάριος Κάτσης για το τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία, την κάλυψη από τα ΜΜΕ, τη χειραγώγηση της ΕΡΤ και το νέο νομοσχέδιο για τα κανάλια 

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τόσο για την της ποιότητα της ενημέρωσης στη χώρα, όπως αυτή φάνηκε και από την κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων στην Ικαρία, όσο και για τη χειραγώγηση της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, καθώς και για το νέο σχέδιο νόμου που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τις εφημερίδες εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, και την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τα οπτικοακουστικά έργα. 

Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την ομιλία του κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, αφού τη στιγμή που ανακοίνωσε νέα σκληρότερα μέτρα και έκλεισε τους πολίτες στα σπίτια τους από τις 18:00 το απόγευμα, ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε, ως άλλος Λουδοβίκος, και τραπεζώθηκε με πλήθος ατόμων στη βεράντα σπιτιού βουλευτή του, στην Ικαρία. Είναι ασέβεια να επιβάλλεις σκληρά μέτρα, και ταυτόχρονα να κάνεις φαγοπότι με 30-40 κομματικά στελέχη, ντράπηκε και η ντροπή η ίδια κ. Μητσοτάκη, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 
Ενώ για το εν λόγω περιστατικό ξέσπασε σάλος στα social media, τα ΜΜΕ επέλεξαν να θάψουν την είδηση θυμίζοντας άλλες εποχές. Η είδηση δεν έπαιξε πουθενά για δύο μέρες, πλην του OPEN, ενώ τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για θερμή υποδοχή του Προθυπουργού στην Ικαρία, τόνισε ο Μάριος Κάτσης. 

Όσον αφορά την ΕΡΤ είπε πως, η δε ΕΡΤ έπαιξε μισή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για το γεγονός χωρίς να έχει παίξει την είδηση, ντροπή για τη δημόσια τηλεόραση. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση συνέχισε λέγοντας, την έχετε κάνει κομματικό όργανο. Μεταφέρετέ τη στο Μοσχάτο να τελειώνουμε! Η Βόρεια Κορέα και η Τουρκία είναι το πρότυπό σας; 

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στη συνέχεια της τοποθέτησης του εκθείασε το διεθνή τύπο που αναδεικνύει αμερόληπτα την ελληνική επικαιρότητα σε αντίθεση με τα εγχώρια ΜΜΕ, ευτυχώς που υπάρχει ο διεθνής τύπος, αν και την τελευταία φορά που ενημερωνόμασταν για τις ειδήσεις στην Ελλάδα από εκεί δεν ήταν καλά τα πράγματα στη χώρα, τόνισε. 

Σχολιάζοντας τον σφιχτό εναγκαλισμό των ΜΜΕ με την εξουσία και τον συνεπαγόμενο κίνδυνο για τη Δημοκρατία, ο Μάριος Κάτσης είπε πως, τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά, ο Economist σε άρθρο του κατατάσσει την Ελλάδα στην κατηγορία flawed democracy, δηλαδή της προβληματικής Δημοκρατίας, ενώ η χώρα κατατάσσεται 3η από το τέλος, στις 27 χώρες της ΕΕ σε μελέτη των Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τις εφημερίδες εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, επιτείνει την αλληλοεξάρτηση των ΜΜΕ από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Αν δεν σας στήριζαν λυσσαλέα τα ΜΜΕ η κυβέρνηση θα είχε ήδη πέσει, το γνωρίζεται αυτό και για αυτό συνεχίζετε να νομοθετείτε κατά παραγγελία. Με τα 2 βασικά άρθρα το 41 και το 43, παρά τις υποχωρήσεις, χαρίζετε τη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανοίγετε την κερκόπορτα σε 360 απολύσεις μόνιμου προσωπικού στα κανάλια, καθώς μειώνετε τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων από τους 400 στους 340. Τα κανάλια πήραν 22 εκατομμύρια ευρώ απευθείας ρευστό από τη λίστα Πέτσα, και ετοιμάζονται και για άλλα. Μακάρι να ήσασταν τόσο γαλαντόμοι στα μέτρα στήριξης που αφορούν τους πολίτες, σχολίασε ο Μάριος Κάτσης, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. 

Σχετικά με τη δημοπράτησης των αδειών για τα περιφερειακά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς η οποία πάει για το 2023, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υποκρύπτει σκοπιμότητα και πολιτική δειλία. Πρέπει να προχωρήσετε με βάσει τις διατάξεις του 4339 και να μη συνεχιστεί αυτό το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ως προς την κατάργηση του συστήματος διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΑ – ΠΣ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται, και με τι θα αντικαταστήσει η κυβέρνηση το πλαίσιο αυτό, στο οποίο είχαν συμφωνήσει οι εμπλεκόμενοι φορείς όταν είχε έρθει. 

Τέλος ως προς την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για ετήσια οικονομική συνεισφορά των πλατφορμών κατά παραγγελία υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό, του 1,5% του κύκλου εργασιών που αφορά στη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα, ο Μάριος Κάτσης ζήτησε να ανέβει έως το 4-5%, δίνοντας πραγματική ώθηση στην παραγωγή ελληνικών οπτικοακουστικών έργων. Επίσης ανέφερε πως το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να πηγαίνει στο ΕΚΟΜΕ, καθώς αυτό χρηματοδοτείται ήδη από το ΠΔΕ, αλλά στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Συνέχεια...

Φιλιάτες: Αναβάλλονται τα αυριανά rapid tests λόγω κακοκαιρίας

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Φιλιάτες: Αναβάλλονται τα αυριανά rapid tests λόγω κακοκαιρίας

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η αρχικώς προγραμματισμένη για άυριο 9/2 εθελοντική εξέταση για κορωνοϊό μέσα από τα αυτοκίνητα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί τελικώς στους Φιλιάτες την επόμενη Πέμπτη 18/2 στην κεντρική πλατεία Φιλιατών απέναντι από την Λέσχη αξιωματικών από τις 10.00 πμ έως τις 15.00 μμ. 

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εξέτασης με το αυτοκίνητό τους ή μηχανάκι, φορώντας μάσκα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας. 

Οι προερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα 1 για μετακίνηση στο 13033, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test. 
Επίσης test θα διενεργηθούν και σε πεζούς πολίτες με τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις. 

Συνέχεια...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Θανατηφόρο τροχαίο στην Άρτα

Χθες (7-2-2021) και ώρα 19:20, στο 146ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαινε ένας ακόμη 26χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 49χρονου και ο τραυματισμός των άλλων δύο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Συνέχεια...

Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 638 σε όλη τη χώρα με 25 θανάτους

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 638 σε όλη τη χώρα με 25 θανάτους

638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19) με 25 θανάτους, ανακοίνωσε σήμερα 8/2 η ελληνική κυβέρνηση, ενώ 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.
Στη Θεσπρωτία δεν ανιχνεύθηκαν νέα κρούσματα, ενώ σε όλη την Ήπειρο 8 συνολικά.

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 7
Π.Ε. Πρέβεζας 1

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνέχεια...

Παραδίδουν τα κλειδιά στην πλατεία...

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Παραδίδουν τα κλειδιά στην πλατεία...

Πριν από μερικούς μήνες ο κλάδος της εστίασης που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από την πανδημία γέμισε τις πλατείες με άδειες καρέκλες.
Ήταν μία από τις πιο πρωτότυπες διαμαρτυρίες που είχαν γίνει.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, στα Γιάννινα τουλάχιστον, η εστίαση βρίσκεται σε καραντίνα.
Κι επανέρχεται στην πλατεία.
Στην πλατεία των Ιωαννίνων την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 11 το πρωί, παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους..
Το ίδιο γίνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Μία διαμαρτυρία με αποδέκτη την Κυβέρνηση...

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση για τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών υγειονομικών Ρέντζιου και Γιαννακού

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση για τις διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών υγειονομικών Ρέντζιου και Γιαννακού

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΡΕΤΖΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις διώξεις των προέδρων των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου και των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτης Ρέτζιου στα δημόσια νοσοκομεία με βάση τον αυταρχικό νόμο - τερατούργημα 4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». 

Παιδιά της ηπειρώτικης αποδημίας (Γιαννάκος απ’ την Άρτα και Ρέτζιου απ’ τα Γιάννινα) αναδείχτηκαν στην προεδρία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχοντας την ευθύνη της οργάνωσης των διεκδικήσεων για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο αποτελεί την υγειονομική ασπίδα του Ελληνικού λαού. 

Μια τέτοια κινητοποίηση οργανώθηκε στις 24.9.2020 στο υπουργείο Υγείας. Για αυτή τη συγκέντρωση η ΕΛ.ΑΣ συνέταξε, ήδη, την πρώτη τρομοκρατική δικογραφία σε βάρος του Μ. Γιαννάκου, ενώ καλεί την Αφρ. Ρέτζιου για «ανωμοτί εξηγήσεις» στις 11.2.2021! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινά την εφαρμογή των αντιδραστικών διατάξεων για τις «υπαίθριες 
συναθροίσεις» - που θεσμοθετήθηκαν, όπως υποστήριξε, στο όνομα της προστασίας απ’ την πανδημία - σε βάρος των «ηρώων», όπως αποκαλεί προπαγανδιστικά τους υγειονομικούς, στην αντιμετώπιση της πανδημίας! Η προσχηματική επιχειρηματολογία για την θεσμοθέτηση τέτοιων διατάξεων θρυμματίζεται με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο απ’ την εφαρμογή τους. 

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά, που η ψυχίατρος Αφρ. Ρέτζιου δέχεται την «περιποίηση» της ΕΛ.ΑΣ. Στις 17.8.2019 εφημέρευε στην Ψυχιατρική Κλινική του «Θριάσιου Νοσοκομείου». Ζήτησε από αστυνομικό φρουρό, που συνόδευε κρατούμενο ασθενή να μην οπλοφορεί, λόγω επικινδυνότητας, μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική, όπου νοσηλεύονταν 34 ασθενείς. Η «απάντηση» ήταν η έφοδος αστυνομικών φρουρών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην κλινική για να συλλάβουν την Αφρ. Ρέτζιου! 

Λόγω συγκυρίας, οι «ανωμοτί εξηγήσεις» για την Αφρ. Ρέτζιου αποτελούν το αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας για την πρόσκλησή της προς τις γυναίκες να καταθέσουν για τις προσβολές σε βάρος των δικαιωμάτων τους. Η ίδια η κυβέρνηση εγκαλεί μια εργαζόμενη – και επιστήμονα γυναίκα - για να φιμώσουν τη φωνή της, επειδή μιλά για τα δικαιώματα όλων στην υγεία! 

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση ενώνει τη φωνή της με την κραυγή των αγωνιζόμενων υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας. Καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης η οποία με πρόσχημα την πανδημία στερεί από εργαζόμενους και νεολαία το δικαίωμα της διαμαρτυρίας απέναντι στη δική της αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και να εφαρμόσει τα κελεύσματα της άρχουσας τάξης. 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2021
Συνέχεια...

Τα μυαλά στα κάγκελα - Του Κων/νου Τζέκη

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Τα μυαλά στα κάγκελα - Του Κων/νου Τζέκη 

Οι περισσότεροι από τον πληθυσμό παγκοσμίως, πειθαρχούν στα μέτρα των Κυβερνήσεών τους και πείθονται στην εφαρμογή τους ή από ευσυνειδησία ή από τον φόβο της πιθανής παραβατικότητας και του προστίμου. Πάντως οι ενσυνείδητοι πολίτες είναι η πλειοψηφία και πάνω σ' αυτούς βασίζεται ο προγραμματισμός και η οικονομική και πολιτιστική άνοδος της χώρας. 

Μια μερίδα πολιτών αντιδρά και εμφανίζει συμπτώματα άρνησης και επιφυλακτικότητας σε κάθε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ή οποιασδήποτε αρχής, είτε πιστεύοντας σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, είτε είναι παρασυρόμενοι από πειστικούς αρνητές. 

Ο άνθρωπος εκτός των προσόντων του, είναι εκ της φύσεώς του καχύποπτος και σκεπτικιστής, πόσο μάλλον εκείνη η τάξη ανθρώπων που έχουν υποστεί ζημία από αποφάσεις των πολιτικών τους ταγών. Αν κάνουμε έναν απολογισμό θα δούμε τους πολίτες να ενθουσιάζονται και να ακολουθούν τα μεγάλα λόγια και τις πρωτότυπες έστω και ανεδαφικές προτάσεις και να μετανοούν σε ταχύτατο χρονικό διάστημα απογοητευμένοι και γιατί όχι αγανακτισμένοι. 

Εδώ βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι κάθε λογής θαυματοποιοί, οι δημιουργοί σεναρίων φαντασίας και οι μελλοντολόγοι. Ο λαός τους ονομάζει ψεκασμένους και αν δεν ψεκάσθηκαν μάλλον θα προτιμούσαν να έχουν ψεκασθεί. ο άνθρωπος λέει ο Ιγνάτιος Ραμονέ στο βιβλίο του "Η γεωπολιτική του χάους" σε ώρες ανασφάλειας και άγχους στρέφεται στους μελλοντολόγους, στις καφετζούδες και στα τυχερά παιχνίδια. 

Όσο μεγαλύτερο και ακατάληπτο είναι το σενάριο των εμφανιζόμενων σωτήρων, τόσο ευκολότερα ακολουθείται και ασπάζεται από εκείνους που είναι δεκτικοί σε τέτοια τερατώδη μηνύματα. 

Κάποιος εμφανίσθηκε ως μεσσίας από το πουθενά και κατείχε, όπως διακήρυττε τρισεκατομμύρια, τα οποία χάριζε στο κράτος και φυσικά σε όποιον κακόμοιρο ήταν βουτηγμένος στα χρέη. Μάλιστα για να γίνει περισσότερο "κατανοητός" ομιλούσε την καθαρεύουσα ώστε να μην την πολύ-καταλαβαίνουν οι λαβωμένοι συνάνθρωποί μας, διακήρυττε ότι κατείχε το μυστικό της ενέργειας από τον ήλιο και οι οπαδοί του δολοφόνησαν μια πρώην θαυμάστρια του για να μην αποκαλυφθούν τα κρυμμένα μυστικά. 

Άλλοι για μια ιδέα που την ονόμαζαν Πατρίδα, δημιούργησαν πολιτικό φορέα και μπήκαν στη Βουλή αλλά πρόδωσαν οι ίδιοι τις ιδέες τους. Με την ανοχή τους ή δεν ξέρω πως δολοφόνησαν ένα νεαρό μουσικό με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε ειρκτή. 

Στις παραπάνω δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκαν από χιλιάδες πιστούς και οπαδούς για να απογοητευθούν με το πρώτο φύσημα του αέρα. 

Στις μέρες μας οι αρνητές κάθε μορφής περιορισμού της ελευθερίας, έστω και για λόγους υγείας των ιδίων και του κοινωνικού συνόλου, αρνούνται να συμμορφωθούν με τις απαγορεύσεις με αποτέλεσμα να μην φορούν μάσκες, να μην συμμορφώνονται στους περιορισμούς κίνησης, να συμμετέχουν σε πάρτι, να κολάν τον ιό και να τον μεταφέρουν στους οικείους τους. 

Παράδειγμα η οικογένεια της Θήβας. Η μητέρα νοσηλεύτρια, ασφαλώς με εμπειρίες του ιού, ο πατέρας, ο γιος, η κόρη, όλοι τους αρνητές της επιδημίας, όπως δήλωσε ο γιος και ο θείος τους. Τώρα που ο ιός σακάτεψε την οικογένεια όλοι κραυγάζουν να συμμορφωθούμε με τα μέτρα. Όμως η ζημία έγινε. Όπως έγινε και η ζημία σε ιερωμένους που διαλαλούσαν ότι όποιος πιστεύει στον Θεό δεν προσβάλλεται από τον ιό!!! 

Άλλο παράδειγμα το ιατρικό προσωπικό της Πάτρας που εμβολιάσθηκε ένα ποσοστό μικρότερο του μισού και όταν κόλλησαν καμιά δεκαριά, ψάχνουν εμβόλια. 

Τι να πεις και ποιός θα σε ακούσει κύριε της Πολιτικής Προστασίας και σεις οι μεγαλοκαθηγητάδες. Δεν μπορεί κάποιο συμφέρον θα έχετε, σκέφτεται ο ψεκασμένος. Δεν βλέπουν, μονολογεί ο αρνητής, ότι με τα εμβόλια θέλουν να μας βάλουν τσίπς, για να μας κάνουν ότι θέλουν και να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση; Ποιοί; Ξέρω γω; Αυτοί. 

Μ' αυτό το αόριστο αυτοί φεύγει ο ψεκασμένος για να πείσει και άλλους αρνητές. Έως ότου βρει στο διάβα του τον ιό. 
Τότε θα φταίνε οι γιατροί που δεν διέγνωσαν έγκαιρα την πάθησή του και οι επιστήμονες που δεν βρήκαν έγκαιρα το εμβόλιο!!! 
Συνέχεια...

Δωρεάν rapid test από το αυτοκίνητο την Τρίτη στους Φιλιάτες

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Δωρεάν rapid test από το αυτοκίνητο την Τρίτη στους Φιλιάτες

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατών προχωρά στη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγονόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9/2/2021 από τις 10.00 πμ έως τις 15.00 μμ απέναντι από την Λέσχη αξιωματικών στην κεντρική πλατεία. 

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εξέτασης με το αυτοκίνητό τους ή μηχανάκι, φορώντας μάσκα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας. 

Οι προερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα 1 για μετακίνηση στο 13033, να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test. 
Επίσης test θα διενεργηθούν και σε πεζούς πολίτες με τα απαραίτητα μέτρα και αποστάσεις. 
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα αναβληθεί και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/2/2021 στο ίδιο μέρος και ίδια ώρα. 

Συνέχεια...

Ζητείται Ιχθυολόγος εκκολαπτηρίου για άμεση εργασία

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Ζητείται Ιχθυολόγος εκκολαπτηρίου για άμεση εργασία

Ζητείται Ιχθυολόγος εκκολαπτηρίου με εμπειρία για άμεση εργασία. 
Βιογραφικό στο email: ntsanis@europrawn.com
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8-14/2)

Φεβρουαρίου 08, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8-14/2) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 8 έως 14 Φεβρουαρίου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

08/02/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

09/02/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

10/02/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

11/02/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12/02/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

14/02/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα