11/19/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Σε ποιες δομές και περιοχές της Θεσπρωτίας έχει πραγματοποιήσει ελέγχους ο ΕΟΔΥ

Νοεμβρίου 19, 2020 0
 Σε ποιες δομές και περιοχές της Θεσπρωτίας έχει πραγματοποιήσει ελέγχους ο ΕΟΔΥ 

Ξεπερνούν τους 45. 000 οι έλεγχοι των ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ στην Ήπειρο 

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες περισσότερους από 45.000 ελέγχους για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Οι περισσότεροι (40.600) έχουν διενεργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, με δεδομένο ότι κατά το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου εμφανίζει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση. 
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας έχουν διενεργηθεί έλεγχοι στις κάτωθι δομές και περιοχές: 

ΚΟΜΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
  • Γηροκομείο Ηγουμενίτσας (2 φορές) 
  • Γηροκομείο Φιλιατών 
  • Ξενοδοχείο Φιλοξενίας Ανηλίκων στο Γραικοχώρι 
  • Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών 
  • Κάμπος Κεστρίνης (Εργάτες γης) 
  • Τ.Κ. Μορφατίου Θεσπρωτίας, όπου πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατοίκους του Μορφάτι και των γύρω περιοχών. 
Πέραν αυτών μια ΚΟΜΥ σταθμεύει στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας για ελέγχους σε όσους αφικνούνται από άλλα λιμάνια. 
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πραγματοποιούνται επαναληπτικοί έλεγχοι ανελλιπώς σε όλες τις δομές ανά περίπου 15 ημέρες. 
Συνέχεια...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Έφαγε τα μούτρα της η κυβέρνηση - Ακυρώσαμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό"

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: "Έφαγε τα μούτρα της η κυβέρνηση - Ακυρώσαμε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό"
ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! 
ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ! 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων των σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στο γιορτασμό του πολυτεχνείου που είχε συμβολικό χαρακτήρα. 
Χαιρετίζει τη συμβολική κινητοποίηση έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει το λαό, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. 

Βροντοφωνάξαμε ξανά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, ΕΞΩ ΟΙ Η.Π.Α., ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ. Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Η υπόσχεση και η απόφαση μας ότι θα τιμήσουμε τα επίκαιρα συνθήματα τηρήθηκε στο έπακρο. 

Σκύλιασε το αστικό κράτος και ο μηχανισμός καταστολής που κατέφυγε για ακόμα μια φορά στην βία και την καταστολή. 

Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. 

Αντί να θωρακίσουν τα νοσοκομεία, να πάρουν μέτρα προστασίας στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στοιβάχτηκαν χιλιάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα για να ξυλοφορτώσουν εργαζόμενους, να τους στοιβάξουν σε κελιά ελάχιστων τετραγωνικών. 

Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους έκαναν κουρελόχαρτο την απόφαση της κυβέρνησης. 

Οι οργανωμένοι αγώνες και τα συνδικάτα δεν μπαίνουν στο γύψο. 

Ο στόχος τους να επιβάλλουν τις ανατροπές του αιώνα εν μέσω πανδημίας, με επιβολή σιγής νεκροταφείου, δεν θα περάσει. 

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με το μαστίγιο θα τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων του. 

Οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις 
την Πανεργατική – Πανελλαδική 
Απεργία στις 26 Νοέμβρη.
Συνέχεια...

Συμμετοχή δυο (2) νέων από το Δήμο Ηγουμενίτσας στη Δράση της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021»: «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Συμμετοχή δυο (2) νέων από το Δήμο Ηγουμενίτσας στη Δράση της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021»: «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821» 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της Δράσης της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» με θέμα «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», με σκοπό τον εορτασμό της 200ης επετείου από την Επανάσταση του 1821, καλεί νέους και νέες της περιοχής μας να αποτελέσουν μέρος της ομάδας 200 ατόμων από όλη τη χώρα, που θα σταλεί στο εξωτερικό και θα λειτουργήσει, ως πρεσβευτής του τόπου μας. 

Ειδικότερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως ένας από τους Δήμους που έχει συμμετάσχει με υποβολή προτάσεων στην Πλατφόρμα «1821-2021: 200 χρόνια Σύγχρονη Ελλάδα» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κλήθηκε να προτείνει 2 νέους (1 αγόρι και 1 κορίτσι), ηλικίας 18-21 ετών, κατάλληλους να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο εξωτερικό. Οι 200 νέοι που θα έχουν τελικά την ευκαιρία να προβάλουν τον τόπο μας, θα επιλεχθούν από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και θα υπογράψουν σχετικό συμφωνητικό. 

Στο πλαίσιο της Δράσης οι επιλεγέντες νέοι, που θα χωριστούν σε πέντε (5) ομάδες των 40 ατόμων, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές διαδρομές (15ήμερης διάρκειας έκαστη), ταυτισμένες με την Επανάσταση, να επισκεφτούν μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, πινακοθήκες, να συναντήσουν τοπικούς φορείς και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Επισημαίνεται ότι κάθε ομάδα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ. καλύπτονται από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό με τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους. 

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί τους νέους και τις νέες της περιοχής που πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής: 

να είναι Δημότες Ηγουμενίτσας 

ηλικιακά κριτήρια: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021, να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000) 

έχουν Απολυτήριο Λυκείου 

έχουν Ταυτότητα ή Διαβατήριο 

διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση Αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Γ1/C1. Η πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας θα εκτιμηθεί ως πρόσθετο προσόν. 

έχουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο 

να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2020, την πρότυπη αίτηση συμμετοχής ( https://igoumenitsa.gr/images/new/2020/10-12/aitisi-greece-2021.docx ) και ένα βιογραφικό σημείωμα στο info@igoumenitsa.gr του Δήμου Ηγουμενίτσας. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να καλούν στο τηλέφωνο 2665361270, είτε να απευθύνονται ηλεκτρονικά στο info@igoumenitsa.gr

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω Επιτροπής που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων και κατόπιν συνέντευξης, θα επιλέξει 2 νέους και νέες που θα αποστείλει, ως πρόταση εκπροσώπησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Δράση της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021, η οποία είναι και η τελική αρμόδια για την επιλογή των νέων από όλη την Ελλάδα. Επιδίωξη της Επιτροπής είναι όλοι οι Δήμοι που υπέβαλαν πρόταση, να έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Δράση. 

Στόχος όλων μας είναι να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας, όπως της αξίζει.
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: Με 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται το έργο των Κόμβων Πέρδικας

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Β. Γιόγιακας: Με 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται το έργο των Κόμβων Πέρδικας

Την πίστωση ποσού 1.000.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προς το Δήμο Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Κόμβων Πέρδικας (Βουνίστρα, Πλατύ Πηγάδι, Είσοδος Πέρδικας)» ενέκρινε με απόφασή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Η αναβάθμιση του οδικού άξονα που ξεκινά από την Ηγουμενίτσα και διέρχεται όλο το παραλιακό μέτωπο θα είναι ευεργετική, και για την καθημερινότητά μας, και για τον τουρισμό μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Κώστα Καραμανλή που αποκρίθηκε θετικά στηρίζοντας ένα έργο - ανάσα για την περιοχή μας», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.
Συνέχεια...

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού

Νοεμβρίου 19, 2020 0
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Κ.Ο. θΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Η Κ.Ο. Θεσπρωτίας καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής κατά διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Σε όλη την Ελλάδα και στην Θεσπρωτία, τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στην Παραμυθιά, οργανώθηκαν εκδηλώσεις που τηρούσαν υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό δεν εμπόδισε την κυβέρνηση και την αστυνομία να απαντήσουν πανελλαδικά με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών. Στην συγκέντρωση της Αθήνας υπήρξαν προπηλακισμοί βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. 

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. 

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. 
Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Οι συγκεντρώσεις γίνανε και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. 
Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ – ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ 
και 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ 

Ηγουμενίτσα 17/11/2020 
Συνέχεια...

Αίτημα Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τη λειτουργία του υποκαταστήματος Εθνικής Τραπέζης Φιλιατών

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Αίτημα Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τη λειτουργία του υποκαταστήματος Εθνικής Τραπέζης Φιλιατών

ΠΡΟΣ
Eθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.
Υπόψη Διοικητή & Δ.Σ.

ΘΕΜΑ: "Αναστολή λειτουργίας Καταστήματος Εθνικής Τράπεζας στην πόλη των Φιλιατών" 

Αξιότιμοι Κύριοι, 
Σχετικά με την επικείμενη αναστολή λειτουργίας του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη των Φιλιατών Θεσπρωτίας, σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας την αντίθεσή μας σε αυτή σας την απόφαση, που πέραν της αλγεινής εντύπωσης που δημιουργεί, προκαλεί παράλληλα και πολλά ερωτήματα. 

Αλγεινή εντύπωση διότι, το Κατάστημα Φιλιατών είναι πλέον το μοναδικό πλήρως λειτουργικό Τραπεζικό Κατάστημα στην έδρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φιλιατών, υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων του Δήμου (της έδρας και απομακρυσμένων χωριών) αλλά και μεταναστών μας στο εξωτερικό, λειτουργεί στην έδρα του Δήμου που φιλοξενεί τους δύο εκ των τριών πιο δυναμικών παραγωγικών κλάδων της Θεσπρωτίας, της Ιχθυοκαλλιέργειας και των αγροτικών προϊόντων (κυρίως εσπεριδοειδών), αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εργάτες γης (συλλογή εσπεριδοειδών) και τις τραπεζικές τους συναλλαγές, και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, με την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση (εξαιτίας πλέον της πανδημίας), ο Οργανισμός σας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε και από την δυναμική αυτού του Δήμου, πλέον αποφασίζει να αναστείλει την λειτουργία του Καταστήματός της εκεί. 

Ερωτήματα διότι, μετά τα προαναφερόμενα, και ως το μοναδικό πλέον πλήρως λειτουργικό τραπεζικό κατάστημα στον Δήμο, πως είναι δυνατόν να μην δύναται να ανταπεξέλθει οικονομικά ή έστω να λειτουργεί με την ελάχιστη δυνατή ζημία για τον Οργανισμό, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τον υποχρεώνει στην πλήρη αναστολή της λειτουργίας του; 

Σε κάθε περίπτωση, κε Διοικητά και αγαπητά μέλη του ΔΣ, θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η συγκεκριμένη ενέργειά σας, αφενός υποβαθμίζει άμεσα και ανεπίστρεπτα την ευρύτερη ακριτική περιοχή των Φιλιατών, αποστερώντας την από κάθε αναπτυξιακό εργαλείο που θα μπορούσε να διατηρήσει ακμαία την όποια ελπίδα ανάκαμψης κι αφετέρου αποστερεί από τον Οργανισμό σας την αίσθηση της οικογενειακής τράπεζας που εκπροσωπεί το Εθνικό συμφέρον και στηρίζει την κάθε τοπική κοινωνία και οικονομία. Επίσης αυτή η ενέργεια θα συγκεντρώσει το πελατολόγιό σας στο ήδη υπέρμετρα επιβαρυμένο μοναδικό Κατάστημα που διατηρείτε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, σχηματίζοντας στον εξωτερικό του χώρο ντροπιαστικές “ουρές” πελατών σας που αναμένουν να εξυπηρετηθούν. Σκηνές που δεν συνάδουν με την ορθή και εύρυθμη λειτουργία ενός τραπεζικού ιδρύματος, και δεν αποκλείεται να αποτελέσουν σύντομα σημείο αναφοράς σε τοπικά και εθνικά δίκτυα των ΜΜΕ. 

Ως επιχειρηματίες προς επιχειρηματίες, σας καλούμε να εξετάσετε όχι μόνο τα οικονομικά χρονοδιαγράμματα που σας υποβάλλονται από τις υπηρεσίες σχεδιασμού σας, αλλά και τις άτυπες κι άγραφες υποχρεώσεις που ακολουθούν την λειτουργία του εκάστοτε καταστήματός σας, στην εκάστοτε περιοχή, και που σε τελική ανάλυση είναι αυτοί οι κανόνες που καθορίζουν και το προφίλ του Οργανισμού σας. 

Ευελπιστώντας ότι οι ανωτέρω αιτιάσεις μας, σε συνδυασμό με των υπολοίπων φορέων του νομού και του Δήμου που ήδη σας έχουν κοινοποιηθεί, να τύχουν ευνοϊκής ανταπόκρισης, και ότι θα αντιληφθείτε πως με τέτοιες πρακτικές υποβαθμίζετε και ουσιαστικά καταδικάζετε σε οικονομικό μαρασμό την ακριτική περιοχή των Φιλιατών, που ευρισκόμενη στην μεθόριο με την Αλβανία πρέπει, αν μη τι άλλο, να ενισχυθεί περαιτέρω. 

Σας καλούμε να εξαιρέσετε από την απόφαση αναστολής λειτουργίας το Κατάστημα Φιλιατών, διασφαλίζοντας την πλήρως στελεχωμένη και πενθήμερη λειτουργία του. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος 
Συνέχεια...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου στην Ηγουμενίτσα
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για την ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα 
της 17ης Νοέμβρη 2020 

Σε κάθε πόλη της χώρας, μικρή και μεγάλη, αγωνιστές, σωματεία, πολιτικοί φορείς αντιπάλεψαν με αποφασιστικότητα και τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης της υγείας την απόπειρα φίμωσης των επιτακτικών λαϊκών αιτημάτων για ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Στάθηκαν με σθένος απέναντι στην ωμή καταστολή. Αποτίσανε τιμή στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κρατώντας σφιχτά το νήμα των αγώνων του σήμερα. 

Ακριβώς επειδή φέτος υπάρχει το μεγάλο θέμα της Υγείας, δηλαδή ένας ΕΠΙΠΛΕΟΝ λόγος αγώνα και όχι λιγότεροι. Η απόδοση τιμής στους εξουθενωμένους υγειονομικούς, στους στοιβαγμένους νοσούντες, στους αποκλεισμένους από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, απαιτούν βροντερά «χειροκροτήματα και στεφάνια» που να αποτυπώνονται σε μπαλκόνια, δρόμους και πλατείες και όχι σε επικοινωνιακές κινήσεις. 

Η κυβέρνηση, απέναντι σε αυτό το κύμα αγωνιστικής έκφρασης, εξαπέλυσε όλες τις δυνάμεις και τα μέσα καταστολής με ξυλοδαρμούς, πρόστιμα, συλλήψεις, προπηλακισμούς και απειλές. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα (από τα τόσα της) της δήθεν προστασίας της υγείας του λαού. Η απαγόρευση και η καταστολή μόνο στόχο είχαν την προστασία της κυβέρνησης από την έκφραση μαζικής αγανάκτησης του λαού -που δεινοπαθεί, εξαθλιώνεται και πεθαίνει- με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. 

Και στην Ηγουμενίτσα, η βίαιη καταστολή εκδηλώθηκε με στυγνό τρόπο ενάντια σε αγωνιστές που διαδήλωναν τηρώντας τα αναγκαία μέτρα σε απογευματινή διαδήλωση τις 4:00 στη πλατεία Δημαρχείου μετά από κάλεσμα του εργατικού κέντρου, στο οποίο ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αξιοσημείωτη υπήρξε η προσπάθεια των οργάνων της «δήθεν» τάξης για τρομοκράτηση της νεολαίας που συμμετείχε στη διαδήλωση. Κατάληξη αυτού του πρωτοφανούς για την πόλη μας οργίου καταστολής ήταν η προσαγωγή επτά αγωνιστών (πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και η επιβολή προστίμων, βάση ενός Διατάγματος που ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διατύπωσε την αμφιλεγόμενη αντισυνταγματικότητά του. 

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και βιαιότητα που προωθεί η κυβέρνηση τόσο με χουντικής έμπνευσης νομοθετήματα όσο και με τα χουντοκρατούμενα κρατικά όργανα καταστολής. 
Η βία του κράτους και η καταστολή δε μας σταματά. Στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά παλεύοντας για ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΝΑΤΟ. 

Ένας μακρύς δρόμος, που έχει ανάγκη όλους και όλες μας, εάν αποτελεί βούληση του καθενός και της καθεμιάς να αναπνεύσουμε οι ίδιοι και ολάκερη η κοινωνία από την ασφυκτική πολιτική τους, η οποία στραγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι Νοέμβρηδες, δεν αποτελούν τριήμερα και επετείους, αποτελούν συμπύκνωση των διαρκών αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Καλούμε το εργατικό κέντρο, το δημοτικό συμβούλιο, τα συνδικαλιστικά όργανα να καταγγείλουν την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη πόλη μας, καθώς και τους πολίτες της πόλης να αντισταθούν στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, 18/11,2020
Συνέχεια...

Ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου από την πόλη της Ηγουμενίτσας

Νοεμβρίου 19, 2020 0
Ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου από την πόλη της Ηγουμενίτσας 

Η πόλη της Ηγουμενίτσας ανέλαβε για τα επόμενα δύο χρόνια την Προεδρία του Φόρουμ Πόλεων Αδριατικής & Ιονίου (Forum of Adriatic and Ionian Cities – FAIC) στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του Φόρουμ. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του Φόρουμ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Κυρίες και Κύριοι 
Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη της Ηγουμενίτσας η ανάληψη της Προεδρίας του Δικτύου των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου για τα επόμενα 2 χρόνια. 
Πρόκειται για ένα δίκτυο που υποστηρίζει την εδαφική συνοχή μεταξύ των πόλεων που ανήκουν στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, και έχει ως στόχους: 

  • την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, 
  • την υλοποίηση των διαδικασιών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, 
  • την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, 
  • ενεργοποιώντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες διασυνοριακής συνεργασίας και ενθαρρύνοντας τις ανταλλαγές μεταξύ των χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία. 
Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η με τεράστια επιτυχία διοργάνωση τα τελευταία χρόνια των Αθλητικών Αγώνων Νέων με μεγάλη συμμετοχή νέων αθλητών από τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου. Και θα πρέπει στο σημείο αυτό να συγχαρώ την πόλη της Ανκόνα και την ιδιαίτερα την Γραμματέα του Δικτύου, κυρία Ida Simonella και την Επιτροπή Αγώνων για την άψογη διοργάνωσή τους. 

Ως Πρόεδρος του Δικτύου δεσμεύομαι να παραμείνω πιστός στις αρχές και τις αξίες του Δικτύου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μεταξύ των Μελών αλλά και την εξωστρέφεια του Δικτύου, μέσω της συνεργασίας με άλλα ευρωπαϊκά δίκτυα αλλά και την διεκδίκηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων προς όφελος των μελών του Δικτύου. 
Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω την πόλη του Vasto για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα Προεδρία και να συγχαρώ την πόλη του Fano για την ανάληψη της Αντιπροεδρίας, καθώς και τις υπόλοιπες πόλεις που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου. 
Καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο μας»
Συνέχεια...

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Η απαγόρευση δεν πέρασε"

Νοεμβρίου 19, 2020 0
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Η απαγόρευση δεν πέρασε"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) 
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! 

Τα αγωνιστικά τμήματα λαού και νεολαίας σε όλη τη χώρα, έσπασαν το κλίμα φόβου και σιωπής, και όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στους πάνοπλους μηχανισμούς καταστολής, τα ΜΑΤ, τις αύρες κ.λπ., που έζωσαν τις πόλεις της χώρας. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΣΠΑΣΕ! 

To ίδιο και στην πόλη μας, χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές-νέους και νέες, εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους- που αψήφησαν την απαγόρευση κρατώντας τη φλόγα της εξέγερσης ζωντανή, και φέρνοντας το μήνυμα του Πολυτεχνείου, πλαισίωσαν τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία που ακολούθησε, πορεία στην οποία καλούσαν το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Μ-Λ ΚΚΕ. 

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που συντονισμένα καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απόφαση πλήρους απαγόρευσης των συναθροίσεων για τις μέρες του Πολυτεχνείου... 
Παρά την εμετική λασπολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δυσφημίσουν την απότιση φόρου τιμής στον αγώνα του Πολυτεχνείου... 

Παρά την ουσιαστική στήριξη της κυβερνητικής απόφασης να μην γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, από τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και από τη γραμμή του "συμβολικού" γιορτασμού που έδινε κι έπαιρνε τις προηγούμενες μέρες... 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! 

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής, βίας, προσαγωγών και συλλήψεων στο οποίο επιδόθηκαν οι δυνάμεις κρατικής καταστολής σε όλη τη χώρα . 
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην Ηγουμενίτσα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, που τους περικύκλωσαν και τους ακολουθούσαν κυνηγώντας τους και προχωρώντας τελικά σε 7 προσαγωγές . Η λύσσα με την οποία επιτέθηκαν ενάντια σε διαδηλωτές και συγκεντρωμένους που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αποδεικνύει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της υγείας του λαού. 

Στόχος της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί, ήταν και παραμένει το ξερίζωμα της μνήμης του Πολυτεχνείου, η απογύμνωση της επετείου από το αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό μήνυμά της. 
Ό,τι και να κάνει το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοί του, κυβερνητικοί και μη, το πνεύμα της εξέγερσης είναι ζωντανό. Και η απαγόρευση της 47ης επετείου θα βαραίνει για πάντα τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς υπαλλήλους του κεφάλαιου και των αμερικανονατοϊκών φονιάδων. 

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση καταγγελλίας της κρατικής καταστολής την Πέμπτη 6μμ στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας 

Κάτω τα χέρια από τα λαϊκά και δημοκρατικά μας δικαιώματα 

Πάλη για Δουλειά-Περίθαλψη-Ζωή με δικαιώματα 

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής 

Να αποσυρθούν τα πρόστιμα από τους αγωνιστές 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα