02/06/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC

Φεβρουαρίου 06, 2023 0
Η επίσκεψη Κάτση-Πολάκη στον εισαγγελέα έφερε την κινητοποίηση της Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής MARC

Τα συνεχή δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια Krikel, ΚΥΡΑ ΑΕ, Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική, Marc και «όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου» τους τελευταίους μήνες του 2022 δεν είχαν προκαλέσει αντίδραση της Δικαιοσύνης και χρειάστηκε να πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης, όπως σχολίασε σε μια καυστική ανάρτησή του στα social media o δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Τερζής.

«Αργά χθες το απόγευμα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα. Ήταν από την οικονομική εισαγγελία. Μου ζήτησαν να πάω να καταθέσω για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια των εταιρειών Krikel, KYΡΑ Α.Ε., Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική και της δημοσκοπικής Marc που είχε αποκαλύψει η ΕΦ.ΣΥΝ. Όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου δηλαδή καθώς η υπόθεση συνδέεται με εταιρείες του Λαβράνου (υποκλοπές), του Γεράκη (δημοσκοπήσεις) κλπ.

Τα δημοσιεύματα κατά κύριο λόγο έγιναν τους τελευταίους μήνες του 2022. Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες μια επίσκεψη στον οικονομικό εισαγγελέα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Μάριου Κάτση όπου κατατέθηκε αναφορά για το θέμα. Κάπως έτσι θεωρώ ότι κινήθηκε η έρευνα. Από μόνη της φαίνεται δεν μπορούσε, μάλλον δεν διαβάζουν εφημερίδες στις εισαγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως θα πάω και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα. Και είναι πολλά. Και χρειάζονται απαντήσεις. Και θα δούμε...», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Συνέχεια...

Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ το θέμα των χρεών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ

Φεβρουαρίου 06, 2023 0
Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ το θέμα των χρεών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών

Θέμα: Για τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς προς τη ΔΕΗ

Μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα βρίσκονται οι 3.500 παραγωγοί που καλλιεργούν στην πεδιάδα της Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου και κινδυνεύουν να μην ποτίσουν τα χωράφια τους, περίπου 28.000 στρέμματα, καθώς η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος λόγω χρεών του αντίστοιχου ΤΟΕΒ και τα αντλιοστάσια σταμάτησαν να λειτουργούν εδώ και ενάμιση μήνα.

Το πρόβλημα των χρεών του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς δεν είναι σημερινό και έχει επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά οι αγρότες της περιοχής εισέπρατταν μόνο υποσχέσεις.

Η απαράδεκτη αύξηση του ετήσιου παγίου από τα 4 στα 10 ευρώ ανά στρέμμα, που προχώρησε η διορισμένη διοίκηση από την περιφέρεια Ηπείρου, δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα.

Σε συνθήκες αύξησης της τιμής της ΚWh (κιλοβατόρας) κατά 68%, υπολογιζόμενης της κρατικής επιδότησης, τα χρέη του ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ αυξήθηκαν φτάνοντας το 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου, καθώς είναι φανερό ότι έχουν αυξηθεί τα χρέη των αγροτών στον ΤΟΕΒ λόγω της αδυναμίας τους να καταβάλλουν τα τέλη τους εξαιτίας και της συνολικότερης εκτόξευσης του κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους.

Οι δυσκολίες επιβίωσης των αγροτών είναι αντικειμενικές και γι αυτό πραγματοποιούν μεγάλες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

- Να κουρευτούν τα χρέη του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς στο ύψος εκείνο που να εξασφαλίζει διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικών, υπερημερίας κλπ.) των παραγωγών – μελών του ΤΟΕΒ και διαγραφή χρεών των αγροτών προς τον ΤΟΕΒ σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με βάση εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. για εισοδήματα κάτω από 12.000 ευρώ,

- Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος με πλαφόν 0,07 ευρώ ανα κιλοβατώρα,

- Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας και ο Φ.Π.Α.,

- Να προβλεφθεί επιδότηση του αγροτικού ρεύματος έως 3.000 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο ώστε να καλύπτεται κατά 50% το κόστος του ρεύματος των βιοπαλαιστών αγροτών,

- Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης των αντλιοστασίων,

- Να αντιμετωπιστούν συνολικά τα προβλήματα του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και όλων της χώρας με ευθύνη του κράτους κεντρικά.

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Μανωλάκου Διαμάντω
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (6 - 12/2)

Φεβρουαρίου 06, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (6 - 12/2)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 6 έως 12 Φεβρουαρίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

06/02/2023

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

07/02/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

08/02/2023

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

09/02/2023

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10/02/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

12/02/2023

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα