03/12/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στην αυριανή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα

Μαρτίου 12, 2021 0
Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας στην αυριανή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα
Το Σάββατο 13/3 12:00 στη πλατεία δημαρχειου Ηγουμενίτσας. Στο Δρόμο σπάμε τη τρομοκρατία..

Η κυβέρνηση φουσκώνει την οργή - Μαζικό κίνημα για την ανατροπή

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες από την Νέα Σμύρνη και τις γύρω γειτονιές που έδωσαν ηχηρή απάντηση στον τραμπουκισμό και την απάνθρωπη βία που ασκεί όλο αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε αγωνιζόμενους σε κάθε διαμαρτυρία και αντίσταση, αδιακρίτως και σε απλούς πολίτες όπως το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη και εν συνεχεία η πλήρης πολιτική του κάλυψη από τους Μητσοτάκη Χρυσοχοίδη, χωρίς να ξεχνάμε τον ρουφιάνο Κυρανάκη, που ζήλεψε την δόξα του Μπογδάνου και είπε να τον ακολουθήσει στον χαφιεδισμό του...

Ας προσπαθούν εδώ και ώρες τα κανάλια να παρουσιάσουν ως "θύμα" τις βάρβαρες δυνάμεις καταστολής δείχνοντάς μας για ώρα τον τραυματία αστυνομικό και χρεώνοντας στους διαδηλωτές το..άφαντο ασθενοφόρο. Δυστυχώς δεν υπήρχε μήνες τώρα η ίδια ευαισθησία για τους εκατοντάδες τραυματισμένους και συλληφθέντες διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, επιτέθηκε με κρότου λάμψης και χημικά διαλύοντας μια πορεία χιλιάδων ανθρώπων. Τώρα προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες της για την αύξηση της οργής που αναπτύσσεται στο κόσμο και ειδικά στη νεολαία το παίζει θύμα για να συμψηφίσει την βάρβαρη τρομοκρατία των πραιτοριανών της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί με την βία της καταστολής και με την βία των στρατευμένων και καλοταισμένων καναλαρχών να επιβάλλει την χρεοκοπημένη πολιτική της. Την εγκληματική πολιτική της στην υγεία, που ήδη προκαλεί ένα τρομαχτικό νέο κύμα πανδημίας με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, την οικονομική ανέχεια, την διάλυση της δημόσιας παιδείας, το παράλογο lockdown ακόμα και στην βόλτα. Με την διαρκή καταστολή συσσωρεύει διαρκώς την οργή που αρχίζει πια να εκδηλώνεται με τρόπο εκκωφαντικό. Ο Μητσοτάκης ζητάει «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία» την ώρα που βομβαρδίζει τον Ελληνικό λαό με συνεχή αντιλαϊκά νομοσχέδια διαλύοντας την δημόσια υγεία και παιδεία, καταργώντας εργατικά και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Το διάγγελμά του ήταν μια πίεση για συναίνεση και χαμήλωμα των τόνων από την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Στο χέρι μας είναι να μην περάσουν αυτές οι πιέσεις.

Μπροστά στα εντεινόμενα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τον λαό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, να κλιμακώσουν τον μαζικό και οργανωμένο αγώνα για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία.
Συνέχεια...

Διαδικτυακή ομιλία "Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης"

Μαρτίου 12, 2021 0
Διαδικτυακή ομιλία "Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Μαρτίου, η διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία με θέμα «Βία κατά των γυναικών και τρόποι αντιμετώπισης» που διοργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή των Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. 

Τη συζήτηση συντόνιζε η κα Νικολέτα Λάμπρου, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Βασιλική Τσώτου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας και η κα Σταυρούλα Μπραΐμη, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηπείρου. 
Την ομιλία ξεκίνησε η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στις μορφές της βίας κατά των γυναικών και στην αντιμετώπιση των περιστατικών μέσω της υπηρεσίας της ενώ η κα Παρασκευή Τσαγγάρη, Ανθυπαστυνόμος από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στον χειρισμό των περιστατικών από την πλευρά της αστυνομίας. Στη συνέχεια, ο κος Χρήστος Ντάλλας, δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο και η κα Πολυξένη Κουρή, Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ιωαννίνων αναφέρθηκε στις διεξόδους που μπορεί να βρει μια κακοποιημένη γυναίκα.

Όλοι οι ομιλητές αλλά και οι συμμετέχοντες μέσω των παρεμβάσεων που έκαναν, τόνισαν την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, από την παιδική ακόμα ηλικία, για την αξία του ατόμου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το βασικό μήνυμα της ομιλίας ήταν «Σπάμε τη σιωπή», στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις κακοποιημένες γυναίκες να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να μιλήσουν στους ειδικούς και να ζητήσουν βοήθεια.

Παραθέτουμε κάποια χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας: 2665029071, email: pronoia@1345.syzefxis.gov.gr

Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας: 2665029614, email: gaev.adthesprotias@astynomia.gr

Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων: 15900, email: sos15900@isotita.gr

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων: 2651077449, email: ioannina@isotita.gr

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις του να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 16 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 12, 2021 0
Θεσπρωτία: 16 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (92) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

70 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 26 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων

7 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως ακολούθως:

· Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριά - οβελιστήριο) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αύριο στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική

Μαρτίου 12, 2021 0
ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Συγκέντρωση αύριο στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην  κρατική τρομοκρατία και την κυβερνητική πολιτική
Συγκέντρωση Σάββατο 13-03-2021, ώρα 12.00, στην Ηγουμενίτσα στην Πλατεία Δημαρχείου ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική

Εντεινόμενος αυταρχισμός, αστυνομοκρατία, αντιδραστικές ανατροπές, σήψη-παρακμή και εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με κλιμάκωση της κυβερνητικής πολιτικής σκλήρυνσης και πόλωσης

Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και χαιρετίζουμε όλο αυτόν τον κόσμο, που καθημερινά βγαίνει στους δρόμους και διαδηλώνει ενάντια σε αυτή την πολιτική

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, από τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών και άλλων κινητοποιήσεων σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας (Νέα Σμύρνη, Πανόρμου) και στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τον προκλητικό χειρισμό μιας δυσώδους πραγματικότητας στους χώρους της Τέχνης και του Αθλητισμού και την εκδικητική πολιτική εξόντωσης -τελικά- του Δ. Κουφοντίνα, μέσα στο σταθερό πλαίσιο της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αποτελούν στοιχεία της κλιμακούμενης επιχείρησης ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Δεξιάς.

Με τα νοσοκομεία (χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια και ΜΕΘ) να λυγίζουν, με τα σχολεία (χωρίς εκπαιδευτικούς) πέντε μήνες κλειστά, τη φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται, τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, με τα αλλεπάλληλα «λοκντάουν» τα κρούσματα να αυξάνονται και το «επιτελικό κράτος» να καταρρέει, αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, να βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ».

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η περίοδος χάριτος -που διασφάλισε με την καταχρηστική εκμετάλλευση της πανδημίας- τελειώνει, βέβαιη πως η ογκούμενη κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, ανήσυχη γιατί ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτών των αγώνων είναι η νεολαία, ο προοδευτικός κόσμος, η Αριστερά και οι κομμουνιστές, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Με τον «αέρα» της κυρίαρχης δύναμης, με την αντιπολίτευση να ταυτίζεται επί της ουσίας μαζί της και να περιορίζεται σε παραγωγή επικοινωνιακών εντυπώσεων, με τα ΜΜΕ απολύτως ελεγχόμενα σε ρόλο συντεταγμένου προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να δημιουργήσει όρους ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας και επιβολής.

Παρήγορο φαινόμενο είναι η απάντηση λαού και νεολαίας σε αυτή την πολιτική, με αλλεπάλληλες μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, που έσπασαν και τις κυβερνητικές χουντοαπαγορεύσεις, μέσα από την δραστηριοποίηση συλλόγων και συνδικάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς και μέσα από την πραγματοποίηση αρκετών Γενικών Συνελεύσεων.

Ένα άλλο ελπιδοφόρο γεγονός των κινητοποιήσεων αυτών είναι ότι έβαλε στο περιθώριο διασπαστικές, ιδιοκτησιακές και σεχταριστικές λογικές και πρακτικές.

Αποδείχτηκε επίσης πως η δράση μιας ελάχιστης μειοψηφίας, που στις πλάτες των χιλιάδων κόσμου, ξεδιπλώνει την τυφλή προβοκατόρικη δράση της, προσφέρει τελικά τα προσχήματα για να συκοφαντηθούν οι κινητοποιήσεις αυτές και δίνει την αφορμή στην κυβέρνηση να εξαπολύσει την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία.

Η δική μας η ελπίδα, η ελπίδα της νεολαίας και τους λαού μας, που στενάζει εδώ και μια δεκαετία από τα βάρη των μνημονίων και της καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκεται στον δρόμο του μαζικού, ενιαίου και συλλογικά οργανωμένου αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξιοποιώντας τα καταλληλότερα κάθε φορά μέσα πάλης, το λαϊκό - φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει μέσα από τους συλλόγους και τα συνδικάτα, μέσα από Γ. Σ., τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Μόνο έτσι μπορεί να σπάσουν και οι απαγορεύσεις και να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει !
Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών - εκπαιδευτικών τώρα !
Δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλο το λαό !
Ενιαίος, παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου - Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα !

Συγκέντρωση Σάββατο 13-03-2021, ώρα 12.00, στην Ηγουμενίτσα στην Πλατεία Δημαρχείου ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική
Συνέχεια...

Παράταση μιας εβδομάδας του lock down στη Θεσπρωτία - Στο βαθύ κόκκινο και τα Γιάννενα

Μαρτίου 12, 2021 0
Παράταση μιας εβδομάδας του lock down στη Θεσπρωτία - Στο βαθύ κόκκινο και τα Γιάννενα

Από το πρωί του Σαββάτου (13.3) μέχρι και τις 22 Μαρτίου, θα μπουν σε αυστηρή επιτήρηση οι εξής περιοχές
Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής
Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
Δήμος Ιωαννιτών
Δήμος Μετσόβου
Δήμος Κατερίνης
Δήμος Χανίων
Δήμος Σκιάθου

Που συνεχίζεται το lockdown
Πέρα από τις οκτώ περιοχές που θα μπουν κι αυτές στο καθεστώς του σκληρότερου lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παραμένουν σε αυτό η Αττική, η Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμα περιφέρειες και δήμοι της χώρας, λόγω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων που παρουσιάζουν.

Συγκεκριμένα, παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.
Συνέχεια...

6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.405 σε όλη τη χώρα με 49 θανάτους και 521 διασωληνωμένους

Μαρτίου 12, 2021 0
6 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 2.405 σε όλη τη χώρα με 49 θανάτους και 521 διασωληνωμένους

Κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας 4
Π.Ε. Θεσπρωτίας 6
Π.Ε. Ιωαννίνων 18
Π.Ε. Πρέβεζας 7

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7.39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.
Συνέχεια...

Η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Μαρτίου 12, 2021 0
Η Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων Θεσπρωτίας καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα 
ΩΣ ΕΔΩ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3   12 :00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τις τελευταίες μέρες ξεδιπλώνεται με μεγαλύτερη ένταση η κυβερνητική βία και η κατασταλτική μανία ενός κράτους που αστυνομοκρατείται όλο και περισσότερο. Ο νεοφιλελεύθερος ολοκληρωτισμός είναι εδώ και προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο εξαπολύοντας μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής, κυρίως της νεολαίας.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας έχει αποτύχει παταγωδώς, ρίχνει τις ευθύνες της εγκληματικής της πολιτικής, τα βάρη και τις συνέπειες στις πλάτες μας και χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως πρόσχημα για περαιτέρω αντιδραστικοποίηση και αφαίρεση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας.

Στήνοντας το συγκεκριμένο αισχρό αφήγημα επιδίδεται σε έναν πρόστυχο ρεβανσισμό οδηγώντας στο θάνατο τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα για να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης στις διεκδικήσεις για ζωή. Η στάση της αυτή αποτελεί μια ιστορικών διαστάσεων πολιτειακή εκτροπή φεουδαρχικού αυταρχισμού, εξουσιαστικής αλαζονείας και στροφή στον ολοκληρωτισμό της ανισονομίας.

Για τους ίδιους λόγους και με την ίδια αισχρότητα στοχοποιεί τη νεολαία. Προσπαθεί να εξασφαλίσει με μεσαιωνικής έμπνευσης νομοθετήσεις και την επιβολή της σιδερένιας φτέρνας του Χρυσοχοίδη τους όρους μετατροπής των νέων σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα. Με το νομοσχέδιο Κεραμέως και την επιβολή αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ επιδιώκει τη φίμωση των ελευθεριών και την πλήρη υποταγή της γνώσης και της έρευνας στην κερδοφορία των διεθνών κέντρων καταλήστευσης του παραγόμενου πλούτου. Την ίδια στιγμή αποκλείει από το δικαίωμα στη μόρφωση τα παιδιά των φτωχοποιημένων στρωμάτων.

Η συνταγή για την επιβολή των σχεδίων της έγινε ακόμη πιο αισθητή την τελευταία εβδομάδα: απαγορεύσεις, πρόστιμα, ξύλο και αστυνομική τρομοκρατία σε όποιον διεκδικεί, σε όποιον προσπαθεί να ξεγελάσει τον καταναγκαστικό εγκλεισμό με μια βόλτα στην πλατεία, στις γειτονιές, στους δρόμους. Ακόμη και εισβολές στα σπίτια και απαγωγές νέων διαπράττει. Η προκλητικά κλιμακούμενη επίθεση στο ΑΠΘ με τη συνέργεια του πρύτανη και ενάντια στη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας, των φοιτητών και της κοινωνίας που υπερασπίζεται τη δημόσια παιδεία και τις ελευθερίες και οι ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις μελών της κυβέρνησης για νομιμότητα και τα διαγγέλματα τύπου διαστρέβλωσης της πραγματικότητας βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση. Όμως, η νεολαία, οι γειτονιές, η κοινωνία ολόκληρη βράζει από οργή και αγανάκτηση. Απαντά με τις καθημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και απαιτεί:

* ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
*ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ
*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
*ΤΕΡΜΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
*ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
*ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΙΑ- ΣΧΟΛΕΣ
*ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
*ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
*ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ- ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ
*ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Συνέχεια...

Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 12, 2021 0
Κρούσματα κορωνοϊού στην εταιρεία φύλαξης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τουλάχιστον 7 θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 3 ημέρες, σε άτομα τα οποία εργάζονται στην εταιρεία secyrity που έχει αναλάβει τη φύλαξη στη πύλη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr.

Άλλα τόσα άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, ενώ η εταιρεία έχει μεταφέρει προσωπικό από την Κέρκυρα και την Πάτρα, ώστε να συνεχιστεί το έργο της στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η μεγάλη διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους, μαρτυράει πως είτε δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα, είτε δεν τηρήθηκαν σωστά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίστας, για λογαριασμό του οποίου εργάζεται η συγκεκριμένη εταιρεία security.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Μεταλλαγμένα κρούσματα covid-19 και στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 12, 2021 0
Μεταλλαγμένα κρούσματα covid-19 και στη Θεσπρωτία 

Ο «χάρτης» των μεταλλάξεων στην Ήπειρο.. Δείγματα με στελέχη Βρετανίας και Νοτίου Αφρικής

Μεγάλη είναι η διασπορά μεταλλάξεων σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και η Ήπειρος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 400 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 13 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2021.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Φθιώτιδας και Ρόδου.
Από τον έλεγχο των 400 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 371 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 2 δείγματα με το στέλεχος υπό διερεύνηση (Variant Under Investigation – VUI) B.1.1.318.

Από τα 371 δείγματα με στελέχη VOC, τα 368 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 3 δείγματα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 139 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 21 Δεκεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου 2021.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.047 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) (Πίνακας 4) και 51 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα.

Τα 51 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 43 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής και ένα από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μεταλλάξεις Μεγάλης Βρετανίας έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα σε δύο κρούσματα από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε τρία κρούσματα από τη Θεσπρωτία, σε 11 κρούσματα από το Νομό Ιωαννίνων και σε τέσσερα από το Νομό Πρέβεζας.
Επίσης μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας έχει εντοπιστεί και σε τέσσερα δείγματα που είχαν σταλθεί από τα Γιάννινα και προέρχονται από πολίτες που έχουν διακομισθεί από την Αλβανία.

ΠΗΓΗ: www.epiruspost.gr
Συνέχεια...

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: "Κοροϊδία στο λαό της περιοχής με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων"

Μαρτίου 12, 2021 0
Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: "Κοροϊδία στο λαό της περιοχής με τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων"

Ευθεία κοροϊδία απέναντι στο λαό της περιοχής, οι «ενέργειες» της Περιφέρειας Ηπείρου, του ΦΟΔΣΑ και των Δημάρχων για το έργο της κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) .

Όπως είναι γνωστό, όσο οι ΣΜΑ δεν ολοκληρώνονται τόσο οι Δήμοι επιβαρύνονται με δαπάνες για τη μεταφορά των σκουπιδιών τους μέχρι το εργοστάσιο επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι (καύσιμα, λειτουργικά έξοδα και έξοδα συντήρησης των απορριμματοφόρων, μισθοδοσίες εργαζόμενων που αντί να κάνουν αποκομιδή κάνουν δρομολόγια 4 και πλέον ωρών για να μεταβούν και να επιστρέψουν στους Δήμους). Είναι δε, τόσο μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση που κάποιοι Δήμοι αδυνατούν να μεταφέρουν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο και τα οδηγούν ανεπεξέργαστα για ταφή στους ΧΥΤΥ.

Κάθε μέρα καθυστέρησης του έργου επιβαρύνει οικονομικά τους Δήμους της Ηπείρου και τελικά τα λαϊκά στρώματα μέσω των ανταποδοτικών τελών που τους επιβάλλουν.

Αντί η Περιφέρεια Ηπείρου να σπεύσει να τελειώσει το έργο, έχει επιδοθεί σε παζάρια με τον ΦΟΔΣΑ και τους Δημάρχους, εκβιάζοντας εκατέρωθεν για το ποιος θα κάνει την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ όταν θα τεθούν σε λειτουργία. Συμφωνούν όλοι στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας και τσακώνονται δήθεν για το διαγωνισμό, για το ποιος θα κάνει τη δοκιμαστική λειτουργία, πόσα χρόνια θα διαρκεί η κάθε σύμβαση με τους ιδιώτες κοκ. Ο ενδοαστικός ανταγωνισμός έχει ξεχειλίσει για το ποιος όμιλος θα θησαυρίσει στις πλάτες του ηπειρώτικου λαού!

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου στην προσπάθεια να αναδείξουμε το χορό των εκατομμυρίων γύρω από τη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και δύο (2) μήνες ζητήσαμε αντίγραφα ουσιωδών εγγράφων για την πορεία του έργου. Η Περιφέρεια μέχρι και σήμερα συνεχίζει να μην χορηγεί τα αντίγραφα των συμβάσεων και τα πρακτικά της κοινής επιτροπής παρακολούθησης και μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις, μας προώθησε δύο υπηρεσιακά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι μόνο για τους ΣΜΑ Μετσόβου, Άρτας Ιωαννίνων και Ζίτσας έχει γίνει προσωρινή παραλαβή. 

Για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας έχει εκδώσει ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο δεν έχει γίνει προσωρινή παραλαβή της κατασκευής του ΣΜΑ, και ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο έχει γίνει προσωρινή παραλαβή του εξοπλισμού, άρα μένει να διευκρινιστεί τι εμποδίζει την προσωρινή παραλαβή του έργου. 

Και τέλος για τους ΣΜΑ Πωγωνίου, Δ. Καραϊσκάσκη και Πρέβεζας δεν έχει γίνει καν παραλαβή του εξοπλισμού!
Και όσο η Περιφέρεια Ηπείρου καθυστερεί να παραδώσει τους ΣΜΑ, τόσο ο ΦΟΔΣΑ δίνει με μικρο-συμβάσεις τη μεταφορά του υπολείμματος με τιμές ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπονταν στο διαγωνισμό που ακύρωσε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη.

Κι ενώ οι Δήμοι δεν μπορούν καν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στο εργοστάσιο, πληρώνουν συνολικά 5,2 εκατ. το χρόνο στην ΤΕΡΝΑ για την περίφημη εγγυημένη ποσότητα.

Ακόμα δηλαδή και τον καιρό που διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο λαός πληρώνει για χρυσάφι τα σκουπίδια

Αυτή είναι τα πράσινα «new deal» Kυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ίδιοι επιχειρηματικοί όμιλοι κολοσσοί, που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων εμπλέκονται στην αλλαγή των δικτύων οδοφωτισμού με led, στα μεγάλα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα που ξεφυτρώνουν στην περιοχή μας. Αυτά τα συμφέροντα κάνουν τους Δημάρχους να στοιχίζονται πίσω από στρατόπεδα. Εδώ όμως ξεκινούν και τελειώνουν οι ανησυχίες τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τις λαϊκές ανάγκες. Όσο η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ανταποδοτική και πεδίο τεράστιας κερδοφορίας τόσο ο λαός θα πληρώνει το μάρμαρο, τόσο θα φορτώνονται στις πλάτες του τέλη και φόρος για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Να σταματήσουν τώρα τα παζάρια και οι εκβιασμοί. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να λειτουργήσει το έργο χωρίς εργολάβους και επιχειρηματίες. Με σταθερές σχέσεις εργασίας και διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Συνέχεια...

Δήμος Σουλίου: 9 φάκελοι για χρηματοδότηση μεγάλων έργων στο “Αντ. Τρίτσης”

Μαρτίου 12, 2021 0
Δήμος Σουλίου: 9 φάκελοι για χρηματοδότηση μεγάλων έργων στο “Αντ. Τρίτσης” 
9 φακέλους για διάφορα έργα υποδομών και προμήθειες, θα υποβληθούν από το δήμο Σουλίου στο για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Τα έργα μεταξύ άλλων αφορούν βελτιώσεις ύδρευσης, διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης, δράσεις πολιτικής προστασίας, δράσεις ηλεκτροκίνησης, συντήρηση, επισκευή και διαμόρφωση ανοιχτών αθλητικών χώρων και προαύλιων σχολείων, καθώς και πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Σουλίου, εγκρίνει την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ως εξής:

1) με την υπ. αριθ. πρωτ. 14573/24-07-2020 πρόσκληση AT01 με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», όπως αυτή τροποποιήθηκε με το υπ. αριθ. πρωτ. 22725/11-12-2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Σουλίου».

2) με την υπ. αριθ. πρωτ. 14574/24-07-2020 πρόσκληση AT03 με τίτλο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», όπως αυτή τροποποιήθηκε με το υπ. αριθ. πρωτ. 22723/11-12-2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων».

3) με την υπ. αριθ. πρωτ. 18214/24-07-2020 πρόσκληση AT04 με τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Διαχείριση Βιοαποβλήτων-Δημιουργία Πράσινων Γωνιών Δήμου Σουλίου».

4) με την υπ. αριθ. πρωτ. 19576/19-10-2020 πρόσκληση ΑΤ08 με τίτλο «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Ψηφιακές εφαρμογές Δήμου Σουλίου».

5) με την υπ. αριθ. πρωτ. 14577/24-07-2020 πρόσκληση AT09 με τίτλο «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Πολιτική Προστασία – Προστασία της Δημόσιας Υγείας – Τεχνική Βοήθεια», όπως αυτή τροποποιήθηκε με το υπ. αριθ. πρωτ. 22719/11-12-2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Επέκταση δικτύου ακαθάρτων Παραμυθιάς».

6) με την υπ. αριθ. πρωτ. 18213/29-09-2020 πρόσκληση ΑΤ10 με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Συντήρηση, επισκευή και διαμόρφωση ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων και αύλειων χώρων σχολείων του Δήμου Σουλίου».

7) με την υπ. αριθ. πρωτ. 14578/24-07-2020 πρόσκληση AT11 με τίτλο «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος)» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», όπως αυτή τροποποιήθηκε με το υπ. αριθ. πρωτ. 22718/11-12-2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σχολικών και δημοτικών κτιρίων Δήμου Σουλίου».

8) με την υπ. αριθ. πρωτ. 18215/29-09-2020 πρόσκληση AT12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον», με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Ηλεκτροκίνηση στο Δήμο Σουλίου».

9) με την υπ. αριθ. πρωτ. 20003/27-10-2020 πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο «Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021» στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», με τίτλο πρότασης του Δήμου Σουλίου: «Η συμβολή του Σουλίου στον αγώνα για την επανάσταση του 1821».

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα