03/16/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Για τη μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε ο Ηγουμενιτσιώτης ιατρός Αναστάσιος Βασιάδης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Μαρτίου 16, 2024 0
Για τη μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε ο Ηγουμενιτσιώτης ιατρός Αναστάσιος Βασιάδης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Η ΣΥΝΟΔΟΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Ι.Σ. ΚΑΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Για τη μακροχρόνια προσφορά του τιμήθηκε ο Αναστάσιος Βασιάδης

Με θεματολογία τα επίκαιρα νομοθετήματα που αφορούν την Υγεία των πολιτών και το Ιατρικό επάγγελμα, συνήλθε στην Βέροια η 4 η Σύνοδος του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Οι εργασίες της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ», το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.
Πριν την έναρξη των εργασιών, τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΠΙΣ, και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων, προσφώνησε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του φιλοξενούντος την Σύνοδο Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Πρόδρομος Ισαακίδης.

Με θερμές ομιλίες τη Σύνοδο χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλειος Κοτίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η κα. Νίκη Καρατζιούλα ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη και η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας κα. Σοφία Κατή.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αφού με τη σειρά του προσφώνησε όλους τους παρευρισκόμενους, επιφύλαξε ειδική τιμητική αναφορά στον παρευρισκόμενο Ιατρό κ. Αναστάσιο Βασιάδη, επισημαίνοντας την μακρά παραγωγική του συμμετοχή και προσφορά στην Ιατρική Κοινότητα, ως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ως μετέχοντος στις διοικήσεις και δράσεις των Ιατρικών Εργασιακών Οργανώσεων, ως επί μακρόν μέλους του Διοικητικού Συμβούλιου του ΠΙΣ στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος, ως εκπροσώπου του ΠΙΣ στις Διοικήσεις Νομικών Προσώπων, ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής και ως Προέδρου του ΤΣΑΥ και ως μέλους και επικεφαλής των Αντιπροσωπειών του ΠΙΣ στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME).

Ολοκληρώνοντας την τιμητική του αναφορά ο κ. Α.Εξαδάκτυλος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον κ. Α. Βασιάδη, καλλιτεχνική σύνθεση με θέμα τον κλάδο ελαίας και την επιγραφή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καλώντας τον στην συνέχεια στο βήμα.

Ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης αφού προσφώνησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους επισήμους, αναφέροντας τον ιδιαίτερο συμβολισμό κάθε παρουσίας, καλωσόρισε στη Βέροια τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων με τους οποίους τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και κοινών ιατρικών αγώνων και δράσεων.


Κατά την ομιλία του ο κ. Α. Βασιάδης συγχάρηκε και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΠΙΣ για την επιλογή της Βέροιας ως τόπου πραγματοποίησης της μείζονος και επίκαιρης σημασίας Συνόδου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδος, που αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο, λόγω των τρεχουσών νομοθετικών εξελίξεων που σχετίζονται με την Υγεία των πολιτών, ενώ θερμά συγχαρητήρια απεύθυνε και στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας για την επιτυχή και ένθερμη διοργάνωση και υποστήριξη της Συνόδου και των συνοδών δραστηριοτήτων της.
Ο κ. Α. Βασιάδης ευχαρίστησε ειδικότερα το Δ.Σ. του ΠΙΣ, για την τιμή που του επιδαψίλευσε στον τόπο του, κάνοντας στην συνέχεια μια ιστορική αναδρομή, αναφερόμενος στις διαχρονικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Υγεία των πολιτών και την βελτίωση των συνθηκών ιατρικής απασχόλησης στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις οποίες συμμετείχε με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους.

Επικεντρώνοντας δε στην ομιλία του την τρέχουσα νομοθετική κινητικότητα, επισήμανε την αναγκαιότητα της συστηματικής οργάνωσης της Ιατρικής Κοινότητας, της συσπείρωσης και της ενότητας όλων των Ιατρών, της τεκμηριωμένης διεκδίκησης και της κοινωνικής στήριξης.
Ο κ. Α. Βασιάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος επιτυχία στις εργασίες της Συνόδου και την λήψη καλών αποφάσεων για την Υγεία των πολιτών και τις συνθήκες απασχόλησης των Λειτουργών της.

Η Σύνοδος συνεχίστηκε με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΙΣ σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Ιατρική Κοινότητα και ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. και των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων.
Στην ευρεία θεματολογία που απασχόλησε την Σύνοδο συμπεριλήφθηκαν τα φαινόμενα βίας στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, η εργασιακή εξουθένωση των Ιατρών των Νοσοκομείων λόγω υπερβάλλοντος εργάσιμου χρόνου που θέτει σε επικινδυνότητα την ασφάλεια των ασθενών, το θέμα της δωρεάς οργάνων προς μεταμόσχευση, τα άρθρα του πρόσφατου υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας που αφορούν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η εφαρμογή των διατάξεων περί απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία και η νομοθετική προοπτική άσκησης ιδιωτικού έργου από τους Ιατρούς ΕΣΥ, που βρίσκει αντίθετη την Ολομέλεια των Προέδρων.

Στο περιθώριο της Συνόδου οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ, είχαν την ευκαιρία με την οργανωτική προετοιμασία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, να περιηγηθούν στα βυζαντινά μνημεία της Βέροιας, να απολαύσουν την φιλοξενία ορεινού χωριού της περιοχής, να συμμετάσχουν στον ετήσιο χορό των Υγειονομικών Ημαθίας όπου τιμήθηκαν αποχωρήσαντες από το επάγγελμα Ιατροί και να μυηθούν στο δρώμενο «Μπούλες και Γενίτσαροι» στην Νάουσα.
Συνέχεια...

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Τάσος Ζαφείρης ενημερώνει για την ανακύκλωση στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 16, 2024 0
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Τάσος Ζαφείρης ενημερώνει για την ανακύκλωση στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Από την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας δεχόμαστε δεκάδες ερωτήματα αναφορικά με τη διαδικασία της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Η κυριότερη απορία είναι αν όντως και σε τι βαθμό υλοποιούνται ολοκληρωμένες δράσεις ανακύκλωσης εντός των ορίων του Δήμου.

Με αφορμή τους ανωτέρω προβληματισμούς, παραθέτουμε τα εξής μετρήσιμα στοιχεία:

Τον Ιανουάριο του 2024, συλλέχθηκαν από τους «μπλε» κάδους ανακύκλωσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) Ιωαννίνων 6.690 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Το Φεβρουάριο του 2024, συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κ.Δ.Α.Υ. Ιωαννίνων 20.050 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, κάτι που συνιστά σαφή βελτίωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ποσότητες που μεταφέρθηκαν τους συγκεκριμένους μήνες χαρακτηρίζονται καλής ποιότητας καθώς το υπόλειμμα που επιστράφηκε από το Κ.Δ.Α.Υ. ήταν εξαιρετικά μικρό. Συνεπώς, η διαδικασία δείχνει ότι εφαρμόστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Συνολικά το 2023, μεταφέρθηκαν στο Κ.Δ.Α.Υ. Ιωαννίνων 883.480 κιλά. Από αυτές τις ποσότητες όμως επεστράφησαν 411.630 κιλά υπολείμματος δηλ. μη ανακυκλώσιμων υλικών. Πρέπει να τονιστεί πως το υπόλειμμα υποχρεούμαστε ως δήμος να το μεταφέρουμε με δικά μας οχήματα στο Χ.Υ.Τ.Α. Ελληνικού (Δήμος Βορείων Τζουμέρκων). Επίσης, για το υπόλειμμα ο Δήμος χρεώνεται με το τέλος ταφής απορριμμάτων, το οποίο επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό και εν τέλει τους ίδιους τους δημότες, μέσω της διαδικασίας των ανταποδοτικών τελών.

Πέραν αυτού, τα προαναφερθέντα στατιστικά στοιχεία αναδεικνύουν τη δυσπιστία των δημοτών όσον αφορά τη διαδικασία της ανακύκλωσης (καθώς φαίνεται ότι απορρίπτονται στους κάδους ανακύκλωσης και σύμμεικτα απορρίμματα) αλλά και την έλλειψη έγκυρης ενημέρωσης όσον αφορά την κυκλική οικονομία, καθώς όπως προαναφέρθηκε –εκτός της κυρίαρχης οικολογικής συνιστώσας– τα χαμηλά επίπεδα ανακύκλωσης συνδυάζονται, εκτός από την περιβαλλοντική επιβάρυνση και με δυσμενείς οικονομικές συνέπειες για τους δήμους.

Είμαστε όμως πλέον στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τηρείται πρόγραμμα ανακύκλωσης στο δήμο Ηγουμενίτσας και να καλέσουμε τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά και συνειδητά σε αυτό. Υπάρχουν όμως, οι εξής πέντε βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται ώστε να είναι επιτυχημένη η ανακύκλωση είναι οι εξής:

1. Στο νοικοκυριό διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα απορρίμματα.

2. Διπλώνουμε τις μεγάλες συσκευασίες (π.χ. χαρτοκιβώτια).

3. Αδειάζουμε εντελώς τα υλικά συσκευασίας από τυχόν υπολείμματα.

4. Πετάμε τα υλικά συσκευασίας χύμα στους μπλέ κάδους και όχι μέσα σε δεμένη σακούλα

5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Ευελπιστούμε πως στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα βελτιωθούν οι δείκτες στον τομέα της ανακύκλωσης συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μετατροπή του δήμου Ηγουμενίτσας σε έναν οργανισμό με «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Συνέχεια...

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Μαρτίου 16, 2024 0
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Κυριακές, υπερωρίες και Καθαρά Δευτέρα ανοιχτά, να ματώνουν οι εργαζόμενοι και να αυξάνονται τα κέρδη των αφεντικών!

Η καθαρά Δευτέρα είναι αργία!

Τα Lidl ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα, μέρα που επί σειρά ετών έχει καθιερωθεί ως αργία για το εμπόριο.

Η απόφαση για άνοιγμα καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα, έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Mr Jumbo ότι «έχουμε πολλές αργίες στην Ελλάδα και θα πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές», δήλωση που ανοίγει το δρόμο στους μεγαλοεργοδότες του εμπορίου για ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποιεί για ακόμη μια φορά το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που της έχουν εξασφαλίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, όπως και την απουσία κλαδικών συμβάσεων. Στόχος της να επιβάλει εργασία, όλες τις μέρες της εβδομάδας, ακόμα και στις αργίες, με ότι όρους θέλει.

Δεν θα τους περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, να περνάμε τις γιορτές και τις αργίες με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους μας. Δεν τις χαρίζουμε στα αφεντικά. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο να μας ξεζουμίζουν 365 μέρες το χρόνο, για να μετράνε αυτοί κέρδη κι εμείς τσακισμένα κορμιά. Φτάνει πια με το «δουλειά όποτε και όσο θέλουν οι εργοδότες»!

Το υπουργείο εργασίας, που με τόση ευκολία μεταθέτει την Πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα, να πάρει τώρα απόφαση έτσι ώστε να μην ανοίξει κανένα κατάστημα την Καθαρά Δευτέρα!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κανένας μόνος! Επικοινώνησε, οργανώσου στο σωματείο σου, εκεί είναι η δύναμη μας! Να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα, για ζωή που μας αξίζει!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα το τριήμερο (Σαββατοκύριακο & Καθαρά Δευτέρα)

Ηγουμενίτσα: Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση ναρκωτικών

Μαρτίου 16, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Σε διαθεσιμότητα οι δυο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση ναρκωτικών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν πριν από λίγο, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της μεταφοράς περισσότερων από 102 κιλών ναρκωτικών.

Σε βάρος των δυο διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, διαδικασία ανεξάρτητη από την ποινική αντιμετώπιση των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται.


Υπενθυμίζεται οτι οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών που υπερβαίνει τα 100 κιλά και μάλιστα με το περιπολικό όχημα. Συνελήφθη επίσης ένας Αλβανός υπήκοος που φέρεται να εμπλέκεται στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Το απόγευμα οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα απο τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη στις 9.30 το πρωί.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr
Βάσω Γκόρου
Συνέχεια...