11/04/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Από την κινητοποίηση του ΕΚΘ για την Παλαιστίνη...

Νοεμβρίου 04, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Από την κινητοποίηση του ΕΚΘ για την Παλαιστίνη...

Το απόγευμα της Τρίτης, την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης διαδήλωσε ο λαός της Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που οργάνωσε το εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή και το κάλεσμα των συνδικάτων της Παλαιστίνης προς τη παγκόσμια εργατική τάξη για δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για ... "την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς"

Νοεμβρίου 04, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου  για ... "την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς"

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σχετικά με την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας.
(απόφαση Δ.Σ. αριθ. 260/2023)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς κυρίως αμάχους, γυναίκες και παιδιά. 

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις και ο αποκλεισμός της περιοχής, προκαλούν τεράστια ανθρωπιστική κρίση λόγω των πρωτοφανών ελλείψεων σε τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καύσιμα κ.τ.λ. Η χρήση βίας από όπου και αν προέρχεται, για την επίλυση διαφορών, αποτελεί μια απολύτως απαράδεκτη μέθοδο για τη σημερινή εποχή.

Για τους λόγους αυτούς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ζητά:

- Την άμεση εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός.

- Την ακώλυτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των «διαδρόμων» για την παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της περιοχής της λωρίδας της Γάζας.

- Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστική και ειρηνική επίλυση του προβλήματος, μακριά από πρακτικές τρομοκρατίας ή ακραίας κρατικής βίας, στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε. για τη δημιουργία δύο κρατών, με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού Κράτους, καθώς και της Παλαιστινιακής Αρχής ως της μόνης οντότητας που αντιπροσωπεύει γνήσια και δημοκρατικά τον παλαιστινιακό λαό, απομονώνοντας τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν δήθεν στο όνομά του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ Θ.Α.: Το ψήφισμα υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Λώλου, (ΝΔ) του κ. Νταή (ΠΑΣΟΚ) και του κ. Θ. Δημητρίου (ΣΥΡΙΖΑ). 

Καταψήφισε ο Δώρης Δήμας (ΚΚΕ) ο οποίος είχε θέσει προς ψηφοφορία, άλλο σχέδιο ψηφίσματος αλλά καταψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).


Συνέχεια...

Οι συνταξιούχοι της Θεσπρωτίας ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις...

Νοεμβρίου 04, 2023 0
Οι συνταξιούχοι της Θεσπρωτίας ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις...

Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή προπαγάνδα ,μέσα από τα ΜΜΕ, προσπαθεί να αντικαταστήσει τη γνώση μας, την εμπειρία μας, ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας.

Όμως όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ και κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα που μαυρίζουν την ζωή μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Οργανώσεων πήρε απόφαση να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μεγάλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα με κορύφωση την οργάνωση Πανελλαδικής Συγκέντρωσης στην Αθήνα 24/11/2023 ημέρα Παρασκευή στη Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12μ.μ.

Στα πλαίσια αυτά οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσπρωτίας, που οι ομοσπονδίες μας ανήκουν στην ΣΕΑ, αποφασίσαμε να οργανώσουμε συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα μας στην Ηγουμενίτσα.

Για αυτό σας καλούμε την Πέμπτη 9/11/2023 και ώρα 10:30 το πρωί στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

Να δώσουμε μαζικά το «παρών» ,να νικήσουμε την μοιρολατρία, την επικίνδυνη λογική του τίποτα δεν γίνεται. Η πείρα δείχνει πως ότι μέχρι σήμερα έχει κατακτηθεί είναι αποτέλεσμα αγώνων.

Όλοι και όλες να διεκδικήσουμε ότι με την βία μας έχει αφαιρεθεί, ότι έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.


Ηγουμενίτσα 3/11/2023
Σωματείο συν/χων ΙΚΑ Θεσπρωτίας
Σύνδεσμός συν/χων Δημοσίων Υπαλλήλων Θεσπρωτίας
Ένωση συν/χων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στο Ε.Σ.Υ. για ασθενείς με εγκεφαλικό" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 04, 2023 0
Β. Γιόγιακας: "19 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας στο Ε.Σ.Υ. για ασθενείς με εγκεφαλικό" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η ίδρυση και λειτουργία 19 Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια προβλέπεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή, με Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα. 

Οι αυτοτελείς αυτές υγειονομικές μονάδες θα λειτουργούν στο πλαίσιο της Νευρολογικής ή Παθολογικής Κλινικής ή του Τμήματος νοσοκομείου του Ε.Σ.Υ. και θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο παρέχοντας 24ωρη ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και δυνατότητες παρακολούθησης, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπευτικής παρέμβασης.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των εγκεφαλικών επεισοδίων στην οξεία φάση -μέσω των ειδικευμένων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας- μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θνητότητας και να αποτρέψει σημαντικό βαθμό αναπηρίας. 

Για τις ΜΑΦ για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια προβλέπεται ελάχιστο προσωπικό ανά 6 κλίνες το οποίο αποτελούν ειδικευμένοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας (όπως φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγοι). 

Τη διαχείριση των ασθενών με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο θα αναλαμβάνει 4μελής διεπιστημονική ομάδα με ειδικευμένους ιατρούς των κλινικών του νοσοκομείου (όπως Ακτινολόγους, Καρδιολόγους, Νευροχειρουργούς και Ιατρούς Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης). 

Το εθνικό δίκτυο των 19 ΜΑΦ μπορεί να επεκταθεί σε άλλα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Οι μονάδες αυτές θα στελεχωθούν με μετακινήσεις, αποσπάσεις και ανακατανομές κενών οργανικών θέσεων ενώ σχεδιάζεται η πρόσληψη Νευρολόγων και Νευροακτινολόγων Επεμβατικών καθώς και πανεπιστημιακών από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας. Πρόβλεψη υπάρχει επίσης για την κάλυψη των περίπου 190 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτούνται για την 24ωρη λειτουργία των ΜΑΦ με 6 κλίνες.

Αναφερόμενος στο γενικότερο θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό, ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε στις προσλήψεις οι οποίες είτε είναι σε τελική φάση -όπως των 4.000 νοσηλευτών– είτε έχουν δρομολογηθεί με σχετικές προκηρύξεις, επισημαίνοντας την ανάγκη να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες. «Κανείς, πόσο μάλλον όσοι από εμάς είμαστε γιατροί, δεν λέει ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου έχουμε αυτόματα ένα δίκτυο οργανωμένων μονάδων για τους ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, έτοιμο να λειτουργήσει. 

Αυτό που λέμε είναι ότι, με το νομοσχέδιο αυτό, μπαίνουν οι βάσεις, μπαίνει το πλαίσιο ώστε να έχουμε περισσότερες και καλύτερες μονάδες για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους ασθενείς με εγκεφαλικό», υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στο κλείσιμο της αρχικής του εισήγησης.

Κατά τη δευτερολογία του ο βουλευτής Θεσπρωτίας χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση της αντιπολίτευσης.: «από τη μία, εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν αυτές οι ΜΑΦ θα έχουν αρκετό προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου, όπως είπαν κάποιοι, να μην είναι απλώς ταμπέλες. 

Την ίδια στιγμή, όμως, που προβληματίζονται για το αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν έστω αυτές οι 19 προβλεπόμενες ΜΑΦ, ζητούν περισσότερες!», σχολίασε σχετικά. Τόνισε δε ότι προτεραιότητα είναι, πριν γίνει οποιαδήποτε επέκταση των ΜΑΦ, να διασφαλιστεί ότι αυτές που θα έχουν συσταθεί να έχουν επαρκές προσωπικό, κατάλληλους χώρους και εξοπλισμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΕΔΩ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας με τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Νοεμβρίου 04, 2023 0
Συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας με τον υφυπουργό Ναυτιλίας 

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ελλάδας, είχαν συνάντηση χθες 2/11/2023 με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά Ιωάννη στην Πρέβεζα παρουσία του βουλευτή Ν.Δ. του Νομού Πρεβέζης κ. Κυριάκη Σπύρο.


Από πλευράς της Ένωσης τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν το Λ/Χ Πρέβεζας καθώς και την ΑΕΝ Ηπείρου όπως πχ η ενίσχυση με υλικοτεχνικά καθώς και χερσαία και πλωτά μέσα του Λ/Χ Πρέβεζας, το κτιριακό πρόβλημα του Λ/Χ Πρέβεζας,η ενεργοποίηση διατάξεων που αφορά το Λιμενικό Σώμα αλλά και το πάγιο αίτημα μας αυτό του επιδόματος παραμεθορίου στις Λιμενικές Αρχές των Νομών Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του αφού εξήρε το έργο των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος μας δήλωσε ότι από την πλευρά του θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας.


Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.
Συνέχεια...