12/02/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

"Παγώνει" προς στιγμήν η απομάκρυνση των καταστημάτων στη Σαγιάδα

Δεκεμβρίου 02, 2023 0
"Παγώνει" προς στιγμήν η απομάκρυνση των καταστημάτων στη Σαγιάδα

Παράταση παίρνει ο… εξοστρακισμός των καταστηματαρχών από την παραλία της Σαγιάδας.

Το θέμα είχε ανακύψει πριν από μερικές εβδομάδες όταν οι λίγοι καταστηματάρχες που κρατούν ακόμη ζωντανό το ψαροχώρι της Ηπείρου, κλήθηκαν από τον ΟΛΗΓ να εγκαταλείψουν το χώρο και να αποσύρουν τις προσωρινές κατασκευές που αξιοποιούν με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο γραφικό λιμανάκι.

Η εξέλιξη δείχνει ότι επρόκειτο για μία βιαστική και μάλλον επιπόλαια κίνηση των αρμοδίων του ΟΛΗΓ που θέλησαν να δώσουν δείγματα γραφής στα νέα αφεντικά του Οργανισμού.

Όπως έγινε γνωστό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη (μέσω fcebook...) μετά από επίσκεψη που έκανε στη Σαγιάδα και συναντήσεις με τους καταστηματάρχες, στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο μηχανικών από τον Όμιλο Γκριμάλντι.

Σε συζητήσεις που έκαναν με τους καταστηματάρχες τους ενημέρωσαν ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται προς στιγμή να προβεί σε έργα ανάπλασης ή άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή οπότε δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των κατασκευών.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας προχώρησε σε ένα ακόμη καυστικό σχόλιο με αποδέκτη τόσο τον ΟΛΗΓ όσο και άλλους φορείς της περιοχής.

«Τίθεται το ερώτημα… Όταν απεστάλη το έγγραφο για άμεση απομάκρυνση τους και άρση των κατασκευών, μάλιστα λίγες μέρες πριν την πανηγυρική υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με παρουσία του ιδίου του πρωθυπουργού, αυτό έγινε κατόπιν εντολής του παρόχου ή με πρωτοβουλία καλής θέλησης προς τον πάροχο, από τον υπογράφοντα το έγγραφο;

Και μια υπενθύμιση … στην περίπτωση αυτή καθώς και για το πάρκιγκ στον παλιό λιμένα ουδέποτε τοποθετήθηκαν ή απάντησαν

Η σιωπή δεν είναι χρυσός σε όλες τις περιπτώσεις, είναι μάλλον δείγμα ενοχής» σχολιάζει ο Θωμάς Πιτούλης ο οποίος δημόσια έχει τοποθετηθεί για σοβαρά θέματα που ανακύπτουν με την αλλαγή καθεστώτος στο λιμάνι και χωρίς να συμμερίζεται το πανηγυρικό κλίμα που πολλοί θέλησαν να δημιουργήσουν στη Θεσπρωτία.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκρυβε σε κρύπτη του φορτηγού 360 πακέτα τσιγάρα - Συνελήφθη ο οδηγός, κατασχέθηκε το φορτηγό

Δεκεμβρίου 02, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Έκρυβε σε κρύπτη του φορτηγού 360 πακέτα τσιγάρα - Συνελήφθη ο οδηγός, κατασχέθηκε το φορτηγό

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι Εξωτερικού της Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη, στο στρώμα της καμπίνας του οδηγού, συνολική ποσότητα τριακοσίων εξήντα πακέτων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των χιλίων τετρακοσίων πενήντα πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (1.455,40€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Συνέχεια...