10/06/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση»

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Μ. Κάτσης: «Η ΝΔ ξεπουλά το λιμάνι και πανηγυρίζει για τα συμφέροντα του ιδιώτη – Κυβερνητικά ψέματα για τη χερσαία ζώνη που δήθεν θα παραχωρούνταν πριν την πώληση»
KATSIS

Με την απόφαση κατακύρωσης της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΗΓ Α.Ε την οποία ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε το καταστροφικό ξεπούλημα που σχεδίασε και εκτέλεσε η Νέα Δημοκρατία, σε βάρος της χώρας, της Θεσπρωτίας και του δημοσίου συμφέροντος.

Πλέον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η μαρίνα των Συβότων και της Πλαταριάς, το αλιευτικό καταφύγιο Σαγιάδας, αλλά και άγνωστο ακόμα και σήμερα μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, περνά στα χέρια του ιδιώτη για 84 εκ. ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του ξεπουλήματος, αρκεί να συγκριθεί με τα έργα κατασκευής που μόνο για τη Γ1 φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, κοστίζουν 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα συνολικά έργα των υποδομών που περνούν στον ιδιώτη, έχουν κοστίσει πολύ πάνω από 200εκ. ευρώ για τους Έλληνες πολίτες.

Το Δημόσιο χάνει ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα λιμάνια της χώρας, με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που όχι μόνο το έχει χρυσοπληρώσει, αλλά και που η προβλεπόμενη κερδοφορία του θα είναι πολλαπλάσια από το ποσό που θα λάβει για το ξεπούλημά του. Χάνει έτσι η χώρα μια κρίσιμη υποδομή απαραίτητη για τη χάραξη της εθνικής ναυτιλιακής πολιτικής στην Αδριατική και τη Μεσόγειο, σε μια χρονική συγκυρία που μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες κάνουν ακριβώς το αντίθετο: κρατικοποιούν εθνικές υποδομές για να χαράξουν πολιτική και να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή και οικονομική κρίση, που έχει μάλιστα ευρύτατες γεωπολιτικές διαστάσεις.

Επιπλέον, τρία χρόνια τώρα τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και η κυβέρνηση, όσο και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μας διαβεβαίωναν κάθε λίγο και λιγάκι ότι το σύνολο της χερσαίας ζώνης του λιμένα που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες θα αποδοθεί στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, και ότι αυτό θα γίνει σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, και ακόμα δε γνωρίζουμε ούτε τι θα πάρουν οι Δήμοι, ούτε τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει πράξη, ούτε φυσικά και το πότε. Μόνο ψέματα.

Οι πανηγυρισμοί στις ανακοινώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και του τοπικού βουλευτή της ΝΔ για να μας πείσουν ότι «το αντίτιμο ξεπέρασε κατά πολύ και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις», και πως «ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας», είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Πως αξιολογούν το αντίτιμο ως πολύ υψηλό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτίμησαν ποτέ την αξία του και δεν ανέφεραν ποτέ πόσα χρήματα προσδοκούσαν από την πώληση για να γίνει ασφαλής σύγκριση; Ποια ευημερία θα φέρει στον τόπο μας η απώλεια του μεγαλύτερου αναπτυξιακού εργαλείου της Θεσπρωτίας, από τη στιγμή που από τα 84 εκατομμύρια, η περιοχή μας δε θα πάρει ούτε ένα ευρώ ως αντισταθμιστικό όφελος, αλλά το σύνολο του ποσού θα πάει στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ; Τι να περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες από μία κυβέρνηση που τους κοροϊδεύει προκλητικά 3 χρόνια για το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης; Πως θα έρθει η «πρωτοφανής ανάπτυξη» χωρίς να προβλέπεται στο διαγωνισμό καμία ρητή δέσμευση για επενδύσεις από τον ιδιώτη; Πως εγγυάται επενδύσεις για τον ΟΛΗΓ, η ίδια κυβέρνηση που εκχώρησε το 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco χωρίς η εταιρεία να έχει πραγματοποιήσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις για τις οποίες είχε ενυπογράφως δεσμευτεί; Και τέλος, πως ακριβώς θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι και η οικονομία της περιοχής που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την ύπαρξη και τη δραστηριότητα του ΟΛΗΓ, από τη στιγμή που πλέον θα συναλλάσσονται(;) με έναν ιδιώτη που θα αναζητά την αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης του, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο; Σε ποιον άραγε θα λογοδοτεί ο ιδιώτης για αυθαιρεσίες και δραστηριότητες που θα ανακύψουν στο μέλλον;

Αντί λοιπόν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να «σκύψουν το κεφάλι», μπροστά σε αυτά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφική τους απόφαση για το ξεπούλημα του λιμανιού και των φιλέτων της παράκτιας ζώνης του Νομού, βγαίνουν και πανηγυρίζουν, όχι φυσικά για την ευημερία της Θεσπρωτίας, αλλά για την ευημερία και τα συμφέροντα του ιδιώτη «επενδυτή».
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Μαύρη μέρα για την Ηγουμενίτσα..."

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Γ. Γόγολος: "Μαύρη μέρα για την Ηγουμενίτσα..."

Μετά από την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του Λιμένος Ηγουμενίτσας, για το οποίο ο ελληνικός λαός πλήρωσε άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του λιμανιού και με ταμειακό απόθεμα 15 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ξεπουλήθηκε στο 1/6 της πραγματικής αξίας του, για τα επόμενα 60 χρόνια!

Η πώληση έγινε με τις ευλογίες του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, του βουλευτή Θεσπρωτίας (ο οποίος πανηγυρίζει για το κατόρθωμα αυτό) και της κυβέρνησης Μητσοτάκη χωρίς να αποδοθεί η χερσαία ζώνη στο Δήμο.

Καληνύχτα Κεμάλ, με αυτούς, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Με εκτίμηση
Γόγολος Κων. Ιωάννης
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τίμημα για τον ΟΛΗΓ, νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας"

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Β. Γιόγιακας: "Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το τίμημα για τον ΟΛΗΓ, νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ανάδειξη της κοινοπραξίας υπό τον Όμιλο Grimaldi ως Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας:

«Το τελικό τίμημα των 84.170.000 ευρώ για το 67% των μετοχών του Λιμένα ξεπέρασε κατά πολύ και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις ενώ διέψευσε όσους, αυθαίρετα και ιδεοληπτικά, μιλούσαν για “ξεπούλημα”.

Τόσο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και τα μικρότερα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό μπαίνουν σε μια νέα φάση ανάπτυξης, καθώς ο ανάδοχος δεσμεύεται να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο του ΟΛΗΓ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το δίκτυο μαρίνων Ηγουμενίτσα - Πλαταριά - Σύβοτα – Σαγιάδα, το επιχειρηματικό πάρκο, τις «πράσινες» υποδομές.

Μια πρωτοφανής, δυναμική ανάπτυξη που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Ηγουμενίτσας, θα τονώσει την εμπορική κίνηση της πόλης, θα αυξήσει το τουριστικό ρεύμα στην ευρύτερη περιοχή, θα δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις γύρω από τον θαλάσσιο τουρισμό, θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά.

Μαζί με τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα άλλα λιμάνια της Θεσπρωτίας, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για την ευημερία του τόπου μας! 

Αναμένουμε πλέον την ολοκλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, όπως έχει αποφασιστεί, εκείνα τα τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας!».
Συνέχεια...

Κατακύρωσαν στο Grimaldi τον ΟΛΗΓ με 84 εκ. ευρώ

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Κατακύρωσαν στο Grimaldi τον ΟΛΗΓ με 84 εκ. ευρώ

ΤΑΙΠΕΔ: Ανάδειξη Προτιμητέου Επενδυτή για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας A.E. (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.)

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.). 

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00. 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Συνέχεια...

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
H συζήτηση που άνοιξε σήμερα για τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων δεν γίνεται από τη σκοπιά των συμφερόντων των εμποροϋπαλλήλων αλλά αφορά τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων και τα απόνερα που δημιουργεί ο πόλεμος στην κερδοφορία τους που ήδη πληρώνουμε ακριβά!

Την ίδια στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση είναι σε ισχύ όλοι οι νόμοι που έχουν διαλύσει το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας. Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με ωράρια λάστιχο, τις Κυριακές. Ακόμα και η ψηφιακή κάρτα που τάχα θα έφερνε επανάσταση στην αγορά εργασίας και θα ήταν όπλο στα χέρια των εργαζόμενων έχει γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας για να σμπαραλιάζει το ωράριο μας.

Δε θα ματώσουμε άλλο, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Δε θα δεχτούμε:

· Καμία απόλυση συναδέλφου μας.

· Καμία μείωση μισθού! Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις.

· Καμία βλαπτική μεταβολή στο ωράριο και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Ούτε σκέψη για κατάργηση ρεπό, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Οκτώβρη, στις 7μμ στην Πλατεία Δημαρχείου.

Οργανώνουμε σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Δε θα σφίξουμε άλλο το ζωνάρι!

Δε θα προσαρμόσουμε τη ζωή μας και τις ανάγκες μας στα κέρδη τους!

Συνέχεια...

Παραμυθιά: Ξεκίνησε σήμερα ο Λάμποβος "Το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου" - Σύντομος οδηγός...

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Παραμυθιά: Ξεκίνησε σήμερα ο Λάμποβος "Το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου" - Σύντομος οδηγός...

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα (και όχι τον 19ο όπως συνηθίζεται να λέγεται) και στο διάβα των ετών έχει υπάρξει όχι μόνο εμπορική έκθεση, αλλά και κοινωνικό γεγονός για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς που συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον εκθετών και καταναλωτών και που αναμένεται για άλλη μια χρονιά, να σημειώσει μεγάλα νούμερα επισκεψημότητας. Συνολικά θα υπάρξουν 419 θέσεις εμπόρων.

Πότε

Ο Λάμποβος ξεκινά την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ατύπως μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Η λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 08:00 π. μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών.

Που

Ο Λάμποβος θα διεξαχθεί και φέτος, στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα:

Στον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου από την οδό Σαμουήλ μέχρι την διασταύρωση του οικισμού Αγίου Δονάτου, στην πλατεία Γαλατά και στην αρχή της Κωσταντίνου Καραμανλή μέχρι και την πλατεία Bvlgari. Το λούνα παρκ θα βρίσκεται στο σχολείο Bvlgari.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εως 16 Οκτωβρίου ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, θα παραμείνει κλειστός από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά.

Εως 16 Οκτωβρίου η Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα παραμείνει κλειστή από παλιό Δημαρχείο μέχρι και το κόμβο Γαλατά. Εκτός κυκλοφορίας θα είναι το τμήμα της ανόδου της οδού Καραχάλιου (αναμεσα απο τα φανάρια της λαϊκής αγοράς και της πλατείας Μ. Παραμυθιώτη).

Επισης, η Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο από τις 18:00 έως τις 23:00 από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα.

Το Παρκινγκ του Σχολείου Bvlgari θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Τέλος η οδός Αγ. Νικολάου θα μονοδρομηθεί (μόνο άνοδος) στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Αγ. Δονάτου και Ομήρου μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

Που παρκάρουμε:
Στο διαμορφομένο πάρκινγκ του Λαμπόβου πριν απο τον κομβο Γαλατά
Από τον κόμβο της ΕΟ Αρχαγγέλου – Νεράιδας στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς μέχρι και την αρχή της εμποροπανήγυρης καθώς και στην αρχή της οδού προς Ελευθεροχώρι.
Στο Περιφερειακό Αγίου Δονάτου μέχρι και την οδό Σαμουήλ.
Στην οδό 49 Προκρίτων.
Στον Περιφερειακό Γεννηματά

Υποστήριξη

Στην είσοδο της εμποροπανήγυρης και σε όλη την διάρκεια του Λαμπόβου, θα υπάρχει υπηρεσία της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ

Εντός της εμποροπανήγυρης και μπροστά από το ΚΤΕΛ, θα βρίσκεται το περίπτερο της δημοτική αρχής με την παρουσία της επιτροπής Λαμπόβου

Εντός της εμποροπανήγυρης θα υπάρχει παρουσία ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Δημαρχείο: 2666360100
Αστυνομία: 2666022222
ΕΚΑΒ: 2666360000
Κέντρο υγείας: 2666022124
Πυροσβεστική: 2666024135
ΚΤΕΛ: 2666022311
Τaxi: 2666022100

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή σύσκεψη πολιτών σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την ακρίβεια

Οκτωβρίου 06, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή σύσκεψη πολιτών σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ για την ακρίβεια

Ανακοίνωση - κάλεσμα πολιτών Θεσπρωτίας ενάντια στην ακρίβεια!

Τι μέλλον μας τάζουν; Βαρύ Χειμώνα - Ακρίβεια - Πολέμους
Τι διακηρύττουν με θράσος; Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

Κι άλλες αυξήσεις αναμένονται στο ρεύμα, σαν να μην έφταναν όλες εκείνες μέχρι σήμερα που ξεκίνησαν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι στα ύψη και τα ενοίκια είναι απλησίαστα. Κάθε λαϊκό σπίτι είτε ζορίζεται να ανταπεξέλθει είτε θα κληθεί να επιλέξει τη θέρμανση ή τα τρόφιμα!

Κοροϊδεύουν το λαό και τη νεολαία με επιδόματα επαιτείας και με “αυξήσεις” - ψίχουλα ...το Μάη!! σε μισθούς και συντάξεις ,την ώρα που οι τιμές καλπάζουν πολύ πιο πάνω κι από τον επίσημο πληθωρισμό του12%!

H κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν φταίει αυτή για τα κύματα ακρίβειας που έρχονται -λέει-λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κάνει ό,τι μπορεί για να μας “ανακουφίσει”!

Και την ίδια στιγμή εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα σ΄αυτόν τον άδικο πόλεμο των ισχυρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Με τις βάσεις, με τις κυρώσεις, με τις αποστολές στρατιωτικού υλικού -μέχρι και άρματα στέλνει- υλοποιώντας όσα απαιτούν τα αφεντικά της, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι.

Ακόμα, δηλώνει με περηφάνεια και κυνισμό ότι βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» (δηλαδή με τους φονιάδες)! Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά; Ποιος άλλος; Η φτωχολογιά της Ευρώπης κι η φτωχολογιά της χώρας μας!

Φταίνε λοιπόν και αυτοί και οι προηγούμενοι που μας κυβέρνησαν!

Με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με το χρηματιστήριο ενέργειας, με την επιδότηση των εταιρειών ενέργειας, έχουν στήσει όλους τους μηχανισμούς ληστείας και αρπαγής του πλούτου.

Είναι ψέματα και θράσος να λένε ότι πληττόμαστε όλοι! Το μεγάλο κεφάλαιο μέσα και έξω από τη χώρα κερδοφορεί πάνω στη φτώχεια του λαϊκού νοικοκυριού και θησαυρίζει μέσα από τη δουλειά των εργαζομένων που δίνουν κάθε μέρα μέχρι και τη ζωή τους.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, δεν θα συνηθίσουμε την εξαθλίωση και δεν θα προσαρμοστούμε στον σύγχρονο Μεσαίωνά τους.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να ξεπεράσουμε το μούδιασμα, την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ή την αναμονή για μια «άλλη κυβέρνηση» που υπόσχεται ότι θα μας σώσει....συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της αφαίρεσης δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όταν πίστεψαν στις δυνάμεις τους, μόνο τότε κατόρθωσαν να κερδίσουν και να βελτιώσουν τη ζωή και την εργασία τους μέσα από την ενότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση και τον αγώνα τους. Ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα των εργατών στη «Μαλαματίνα» και άλλων εργατικών χώρων.

Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε για

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις .

Να παρθούν πίσω οι ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Καλούμε σε νέα ανοιχτή σύσκεψη για να οργανώσουμε την προσπάθεια μας, την Πέμπτη 6/10/2022 στις 7.00 μμ στο Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα.

Συνέχεια...