12/09/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Δεκεμβρίου 09, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία αύριο Κυριακή στο ΠΑΝΘΕΟΝ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Γονέων με τρία παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρες 9:30 - 14:00 στο ΠΑΝΘΕΟΝ, στην Ηγουμενίτσα.

Οι αιμοληψίες θα γίνουν από κινητή μονάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Οι αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε τράπεζα αίματος της Ελλάδος, ενώ χορηγείται και σχετική βεβαίωση, για όσους τη χρειαστούν.

Πληροφορίες: 6909 266 296 & 6945 751 665

Συνέχεια...

Παραμυθιά: Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για μαθητή που κινδύνευσε εξαιτίας απουσίας ασθενοφόρου

Δεκεμβρίου 09, 2023 0
Παραμυθιά: Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για μαθητή που κινδύνευσε εξαιτίας απουσίας ασθενοφόρου

Ανακοίνωση – Καταγγελία της κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Ένα ακόμη περιστατικό στην Παραμυθιά, έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά τα καθημερινά που συνθέτουν το σύγχρονο ΜΕΣΑΙΩΝΑ! Την Παρασκευή, ένας μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, σε ώρα μαθήματος παθαίνει κρίση επιληψίας και ενώ οι δάσκαλοι κάλεσαν αμέσως για ασθενοφόρο (ΕΚΑΒ) πήραν απάντηση μέσω … Ηγουμενίτσας. 

Το μοναδικό ασθενοφόρο στην Παραμυθιά είχε φύγει για Γιάννενα με αποτέλεσμα να περιμένουν εκείνο της Ηγουμενίτσας. Μισή ώρα μετά, με συνδρομή τοπικού γιατρού, αφού έκανε κύκλο λόγω έργων (!) το περιστατικό έλαβε αίσιο τέλος για το μαθητή. Δεν είναι ούτε αστεία ούτε και μικρά τα περιστατικά αυτά όμως για να περνάνε έτσι!

Η υποστελέχωση σε προσωπικό (όλων των ειδικοτήτων), οι ατελείωτες ελλείψεις σε υλικό εξοπλισμό (από μηχανήματα μέχρι ασθενοφόρα) είναι καθεστώς από άκρη σε άκρη της χώρας. Φυσικά, οι ντόπιοι παράγοντες κοροϊδεύουν και προκαλούν το λαό όταν μιλούν για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών και άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Την ίδια στιγμή που τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα και έξω από τη χώρα, μας λένε ωμά πως δεν τους ενδιαφέρει η ΖΩΗ μας. Να θυμίσουμε τι συνέβη έξω από το κλειστό (!) Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Δεν θα έχουμε νοσηλευτές, γιατρούς και μονάδες Υγείας χτυπώντας έτσι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δωρεάν περίθαλψη. Οι πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικά εκεί στοχεύουν.

Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο ή και δεύτερος οδηγός που να κάθεται επειδή δεν έχει πολλά περιστατικά. Να τελικά που έχει! ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ χρειάζονται και ακόμη περισσότερα και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις.

Η ομηρία της ανανέωσης των συμβάσεων των επικουρικών στο Φιλιάτι να σταματήσει και να μονιμοποιηθούν όλοι. Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια. Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα, αντίστασης στο Μεσαίωνα και να διεκδικήσουν από κοινού, λαός και Υγειονομικοί, το Δικαίωμα στην Πλήρη και Δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο 7ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Δεκεμβρίου 09, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή ο 7ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τo Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνδιοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον «7ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:30, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με συμβολική συμμετοχή 2€, που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, τον αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές, μια μικρή και μία μεγάλη.

Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου
Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-café Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αυξάνονται. Όλοι έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, ειδικά οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν με ανυπομονησία. 

Τα χρήματα, όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης της Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με τη χορήγηση τροφίμων (πακέτα αγάπης).

Σύνθημά μας: «Τρέχω - Προσφέρω Ένα Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης»

Τα σκουφάκια του Αϊ Βασίλη μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής θα διανέμονται:
για το κοινό σε σπιτάκια κατά τη διάρκεια δράσεων των εορτών
τους οργανωμένους (ομάδες-σύλλογοι, σχολές χορού, κ.α) στο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας από τον υπεύθυνο του κ. Αλέξανδρο Γιαννακό.
Πληροφορίες: 2665360019, ώρες γραφείου.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλές Γιορτές


Συνέχεια...

Διακοπή ρεύματος σήμερα κι αύριο σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα