07/02/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας- Τη Δευτέρα η απόφαση

Ιουλίου 02, 2022 0
Υπό τη σκέπη της Περιφέρειας ο ΣΜΑ Ηγουμενίτσας- Τη Δευτέρα η απόφαση

Την ώρα που το τοπίο στη διαχείριση απορριμμάτων έχει πάρει φωτιά, φαίνεται ότι αυτή δεν σβήσει ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.
Μπορεί η κυβέρνηση με ένα άρθρο να αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, όμως οι Δήμοι χαράσσουν τον δικό τους δρόμο.
Οι πιέσεις άλλωστε για λύση στα προβλήματα είναι τεράστιες.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι αυτός που κάνει την αρχή για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης υπό την σκέπη της Περιφέρειας.
Άλλωστε το είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Γιάννης Λώλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

(Διαβάστε αναλυτικά: Με την Περιφέρεια για τον ΣΜΑ…)

Όπως είπε λοιπόν έτσι και γίνεται. Τη Δευτέρα το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας και ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι η «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων: Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου, Πάργας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίηση της πράξη: «ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΣΜΑ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

Συνέχεια...

Νομιμοποιήθηκαν οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις σε Πλαταριά και Σαγιάδα...

Ιουλίου 02, 2022 0
Νομιμοποιήθηκαν οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις σε Πλαταριά και Σαγιάδα...

Εγκρίθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, όπς έκανε γνωστό η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. κα. Ρεγγίνα Δηλαβέρη οι νομιμοποιήσεις των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Πλαταριάς και Σαγιάδας, αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 86 του Ν.4504/2017.

Παράλληλα, έχουν εκδοθεί επίσης οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την λειτουργία των ανωτέρω υφιστάμενων λιμένων (ΑΔΑ:6ΛΧΜΟΡ1Γ-2ΛΘ και ΨΦΜΗΟΡ1Γ-Α2Π).

Οι λιμένες αυτοί εξυπηρετούν ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σκάφη καθώς και διερχόμενα σκάφη αναψυχής κυρίως την θερινή περίοδο.

Οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις Πλαταριάς αποτελούνται από: 
α) παραλιακό κρηπίδωμα συνολικού μήκους 214μ, 
β) τον υπήνεμο μώλο συνολικού μήκους 40μ, 
γ) τον προβλήτα συνολικού μήκους 70μ και 
δ) τον προσήνεμο μώλο συνολικού μήκους 330μ.

Οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις Σαγιάδας αποτελούνται από: 
α) το δυτικό λιμενίσκο-καταφύγιο (προσήνεμος, υπήνεμος μώλος και παραλιακό κρηπίδωμα) συνολικού μήκους 371μ, 
β) το βόρειο χερσαίο χώρο και 
γ) τον ανατολικό χερσαίο χώρο.

Οι νομιμοποιήσεις λιμενικών εγκαταστάσεων είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για την ανάπτυξή και περαιτέρω βελτίωση τους... (!!!)
Συνέχεια...

Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Σάββατο (2/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 02, 2022 0
Τα κρούσματα Covid-19 σήμερα Σάββατο (2/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 49
ΠΕ Θεσπρωτίας 69
ΠΕ Ιωαννίνων 189
ΠΕ Πρέβεζας 48

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.

Ημερήσια έκθεση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 15.839. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.708.210 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.128 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 177.679(4.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.276 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 37 (38.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 58 (61.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.734 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302 (ημερήσια μεταβολή -7.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 267 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...