07/12/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Η Πλαταριά από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 12, 2020 0
Η Πλαταριά από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πλαταριά είναι χωριό της Θεσπρωτίας σε μια ήρεμη τοποθεσία με τα γραφικά ταβερνάκια της, το λιμάνι και τις κοντινές παραλίες, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές  κι όχι μόνο. 
Είναι φημισμένη για τα χταπόδια της, τα οποία είτε μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ψαρέψει η να τα γευτεί στα εστιατόρια της περιοχής.

(Απολαύστε το βίντεο του epirustravel.eu)

Συνέχεια...

Το Δεύτερο Βραβείο απέσπασε ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 12, 2020 0
Το Δεύτερο Βραβείο απέσπασε ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύθηκε για την ολοκληρωμένη σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 2019, κατακτώντας δεύτερο βραβείο στην κατηγορία “Μικρές Πόλεις”. 
Η τελετή βράβευσης, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και η Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και στελεχών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος συνοδευόμενος από τον κ. Παντελή Καραπιπέρη, υπεύθυνο του γραφείου προγραμματισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας και την κα Χριστίνα Γόγολου, αρχιτέκτονα του Δήμου και μέλος της ομάδας ΣΒΑΚ του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 αποτελεί συλλογική προσπάθεια, πολιτών, φορέων και συλλόγων, προάγοντας ήπιους και συνεργατικούς τρόπους μετακίνησης, με κύριο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

(Δείτε στο 37' λεπτό του βίντεο τη βράβευση του Δήμου Ηγουμενίτσας)

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανέλαβαν επιτέλους υπηρεσία ναυαγοσώστες σε Δρέπανο - Μακρυγιάλι

Ιουλίου 12, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ανέλαβαν επιτέλους υπηρεσία ναυαγοσώστες σε Δρέπανο - Μακρυγιάλι

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση η διαδικασία ανάδειξης ναυαγοσωστικής σχολής για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας του Δρεπάνου. Τους λόγους που καθυστέρησε η διαδικασία τους αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας (Διαβάστε ΕΔΩ).
Τη ναυαγοσωστική κάλυψη ανέλαβε μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, η ναυαγοσωστική σχολή Ηγουμενίτσας Safe coast του Χρήστου Αλέξανδρου, από το Δήμο Ηγουμενίτσας, ο οποίος από τις 7/7/2020 είναι κι επίσημα διαχειριστής της παραλίας του Δρεπάνου, μετά την έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε με την ΟΛΗΓ Α.Ε.!

Στη διαδικασία που έγινε χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, λόγω του κατεπείγοντος κατέθεσαν προσφορές δύο σχολές.

Δεδομένου ότι κατέθεσε σημαντικά μικρότερη οικονομική προσφορά ανέλαβε από το Δήμο Ηγουμενίτσας τη ναυαγοσωστική κάλυψη στο Δρέπανο και στο Μακρυγιάλι.
Όπως αναφέρει η Σχολή θα καλύπτει από 11/7 έως 30/9 την παραλία με 5 ναυαγοσώστες κι έναν επόπτη συντονιστή, στους 5 πύργους που βρίσκονται στην παραλία, καθώς κι ένα ταχύπλοο, πλαισιωμένο με ναυαγοσώστη και χειριστή ταχυπλόου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα! 
Ας ελπίσουμε να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς ατυχίες και ευχόμαστε στα παιδιά καλή δύναμη για την εξυπηρέτηση των λουομένων με τα καλύτερα αποτελέσματα!

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης, όπως αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

Υ.Γ. 1 Τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο, είναι της Τατιάνας Στοιτσεβα από τη σελίδα "Ηγουμενίτσα η δική μας πόλη"

Υ.Γ. 2 Για το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε επόμενο ρεπορτάζ, δεδομένου ότι αρκετοί συμπολίτες μας το έχουν ζητήσει!

Συνέχεια...

Ομιλία Μ. Κάτση στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου

Ιουλίου 12, 2020 0
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα 10/7/2020 
Αριθ.Πρωτ. 81 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Για τη συνάντηση με το Δήμαρχο Σουλίου 

Την Τετάρτη 8 Ιούλη 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση το Δ..Σ του Συλλόγου με το Δήμαρχο Σουλίου για θέματα που αφορούν τους εργαζομένους του Δήμου. 

Παγία θέση του Συλλόγου μας, είναι οι εργαζόμενοι να εργάζονται για τη θέση που προσλήφθηκαν, με βάση τα καθήκοντα που προβλέπονται από την ειδικότητά τους κι όχι σε αλλότρια καθήκοντα. Οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού για κάλυψη αλλότριων καθηκόντων είναι παράτυπη και αυθαίρετη. Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει την καταλληλότητα ή όχι ενός υπαλλήλου στην τέλεση των καθηκόντων του είναι ο γιατρός εργασίας και αυτός θέτει και το πλαίσιο μέσα στο οποίο δύναται να τελεστεί. 

Αναδείξαμε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις διοικητικές υπηρεσίες και την ανάγκη στελέχωσης αυτών με μόνιμο προσωπικό. Στο προσεχές μέλλον λόγω των συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων αλλά και της κινητικότητας, ο Δήμος Σουλίου κινδυνεύει με κλείσιμο των υπηρεσιών του. Πρέπει άμεσα ο Δήμος να προβεί στη διαμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας αναδεικνύοντας τα πραγματικά κενά σε όλες τις υπηρεσίες και να προβεί στη στελέχωση τους με όλους τους νόμιμους τρόπους. 

Αναδείξαμε την ανάγκη της επίσπευσης των διαδικασιών ένταξης του νομικού προσώπου ΑΡΩΓΗ στο Δήμο και την ανάγκη δημιουργίας βρεφικών τμημάτων. 
Επισημάναμε επίσης την άμεση καταβολή των αναδρομικών του ανθυγιεινού επιδόματος σε εργαζόμενους της ΑΡΩΓΗΣ. 

Επίσης στην άμεση καταβολή των υπερωριών, βραδινών και αργιών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και την ύδρευση, διαφορετικά ο Σύλλογος θα κηρύξει απόχη από κάθε υπερωριακή απασχόληση πέραν του ωραρίου. 

Ο κ. Καραγιάννης δεσμεύτηκε για την καταβολή των οικονομικών αξιώσεων που του τέθηκαν καθώς έχουν ήδη εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σχετικά με την ένταξη της ΑΡΩΓΗΣ στο Δήμο, ανέφερε πως η διαδικασία σταμάτησε λόγω κρίσεως κορωνοϊού και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα επισπεύσει τις διαδικασίες. 
Για τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων ανέφερε πως η εύρεση κατάλληλου χώρου στην Παραμυθιά δεν καρποφόρησε, ενώ η ύπαρξη κατάλληλου χώρου και υποδομών στον Παιδικό Σταθμό Χόϊκας δεν έκανε δυνατή τη λειτουργία βρεφικού τμήματος εκεί, καθώς δε συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός αιτήσεων. 
Τέλος για τον ΟΕΥ ανέφερε πως έχει ήδη κάνει το σχεδιασμό του, πως έχει ζητήσει τις προτάσεις των διευθυντών και πως έχει θέσει χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Ιουλίου για την υλοποίησή του. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                              ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 
Συνέχεια...

Απάντηση της ομάδας ΤΟΒΕΑ του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τις ράμπες SEATRAC που είναι εγκατεστημένες στη Θεσπρωτία

Ιουλίου 12, 2020 0
Απάντηση της ομάδας ΤΟΒΕΑ του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τις ράμπες SEATRAC που είναι εγκατεστημένες στη Θεσπρωτία
(Δεν πρόκειται για ράμπα SEATRAC, στην Αγία Παρασκευή,  όπως αναφέρει η ομάδα ΤΟΒΕΑ του Πανεπιστημίου Πατρών)
Σχετικά με το άρθρο "Ράμπες ΑμΕΑ για τα μάτια... - Γράφει η Αγλαϊα Παπαζώη*" που δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα μηχανήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας ΔΕΝ είναι SEATRAC. Θα μας επιτρέψετε να σας δώσουμε λεπτομέρειες…!

Είμαστε η ομάδα της ΤΟΒΕΑ, τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών, μέσα από το οποίο αναπτύχθηκε το SEATRAC, αυτόνομη διάταξη ΑμεΑ στη θάλασσα, ελληνική πατέντα με ισχύ σε Ευρώπη και Αμερική! Η ομάδα μας τοποθετεί τα SEATRAC από το 2012! Φέτος είμαστε ήδη με πάνω από 60 ενεργές παραλίες, δείτε χάρτη. Στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν τοποθετηθεί SEATRAC στα εξής σημεία: Ηγουμενίτσα (Δρέπανο), Ηγουμενίτσα (Σύβοτα), Πρέβεζα (Αμμουδιά), Πρέβεζα (Καστροσυκιά). 
Η Περιφέρεια Ηπείρου χρηματοδοτεί για 4η συνεχόμενη χρονιά τις εγκαταστάσεις! Έχουμε άψογη συνεργασία για ακόμα μία χρονιά και τα άτομα που τα χρησιμοποιούν έχουν αναρτήσει δημοσιεύσεις στην ομάδα Facebook ΑμεΑ Δικαίωμα στη Θάλασσα με τις εμπειρίες τους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ατόμων με αναπηρία και βγαίνουν από το σπίτι τους, επισκέπτονται τις παραλίες και κολυμπούν αυτόνομα!
Στο άρθρο αναφέρεται η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καταλαβαίνουμε την απογοήτευση και αγανάκτηση τους. Όμως, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα μηχανήματα αυτά ΔΕΝ είναι SEATRAC. Έχουν εμφανιστεί δημοσιεύματα φέτος με τα νέα αυτά μηχανήματα και την κατάσταση τους:


Σας παρακαλούμε πολύ δημοσιεύστε μία διόρθωση για το άρθρο αυτό!

Με εκτίμηση,
Περσεφόνη Μπέρτζου
Marketing Manager
Σημείωση ιστολογίου: Δημοσιεύουμε την απάντηση της ομάδας ΤΟΒΕΑ ως απάντηση στο άρθρο της κας. Αγλαϊας Παπαζώη, Γραμματέως του συλλόγου ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, όπως οφείλουμε.
Δημοσιεύσαμε το άρθρο της κας. Παπαζώη, όπως δημοσιεύουμε και όλα τα άρθρα ή δελτία Τύπου των Συλλόγων της περιοχής. Ομολογούμε ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν το έχουμε ψάξει ακόμη δημοσιογραφικά. Σε επόμενο χρόνο δεσμευόμαστε για ένα αναλυτικό ρεπορτάζ, ώστε να καταγράψουμε όλα τα στοιχεία! 
Ευχαριστούμε την ομάδα ΤΟΒΕΑ για την άμεση και εμπεριστατωμένη απάντησή της!

Συνέχεια...

Συνελήφθη ημεδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας με 94 κιλά κάνναβης - Τράκαρε στην προσπάθειά του να διαφύγει (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 12, 2020 0
Συνελήφθη ημεδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας με 94 κιλά κάνναβης - Τράκαρε στην προσπάθειά του να διαφύγει (+ΒΙΝΤΕΟ)Συνελήφθη, στις 10-07-2020 το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, ανωτέρω ημεδαπός οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, εγκαταλείποντας στο σημείο το όχημα και διαφεύγοντας πεζός. 
Μετά από έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν έμφορτο με ναρκωτικά και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας καθώς και αστυνομικός σκύλος περιπολίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στο Ράγιο Θεσπρωτίας ο κατηγορούμενος, ο οποίος και συνελήφθη. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
· 77 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 94 κιλών και 450 γραμμαρίων, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, 
· ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,2 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα, 
· το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών. 
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Συνέχεια...

Η Αγιά Σοφιά κάστρο της πληγωμένης και ρημαγμένης Ρωμιοσύνης - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Ιουλίου 12, 2020 0
Η Αγιά Σοφιά κάστρο της πληγωμένης και ρημαγμένης Ρωμιοσύνης - Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Τώρα, που έρχεται και ξανάρχεται στο προσκήνιο η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ξεπηδούν οι μνήμες από ένα παλαιότερο ταξίδι-προσκύνημα στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία μιας ομάδας Ελλήνων.
Και αυτές οι μνήμες, δείχνουν ότι η Αγιά Σοφιά, ό,τι και να κάνουν οι Τούρκοι, παραμένει όχι μόνο σύμβολο της οικουμενικής Ορθοδοξίας και του παγκόσμιου πολιτισμού, αλλά και κάστρο απόρθητο της πληγωμένης και ρημαγμένης Ρωμιοσύνης. Τώρα, γιατί πληγώθηκε και ρήμαξε η Ρωμιοσύνη, ως ελπίδα, ως ιδέα και ως αξία, είναι πολλά και βαθιά τα αίτια. Και πονάνε... Όποιος βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, σίγουρα θα μαγευτεί από το Βόσπορο. Και, όμως, όλη η γοητεία του Βοσπόρου φεύγει από τα μάτια, αμέσως μόλις αντικρύσει κανείς την Αγία Σοφία…
Αυτό το εμβατήριο της Ορθοδοξίας… Αυτός ο ναός θαύμα της αρχιτεκτονικής… Ανερμήνευτο έργο και απαράμιλλο καλλιτέχνημα του Ισιδώρου και του Ανθεμίου. Αλλά, πού είναι τα μαρμάρινα κωδωνοστάσια, «τα τετρακόσια σήμαντρα και οι εξηνταδυό καμπάνες» και οι χίλιοι ιερείς της;... Ωστόσο έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις την χρυσοΰφαντη πορεία της ιστορίας και της δόξας της, το αρχέγονο κάλλος της, κλείνοντας, έστω και για μια στιγμή, τα μάτια σου. Και μέσα σε ονειροφάνταστη αίγλη, αφού περάσεις δύο νάρθηκες και εννέα μεγαλοπρεπείς πυλώνες εισέρχεσαι στο ναό, και μένεις έκπληκτος από το απίστευτο θέαμα. Ατενίζεις ένα χώρο, προορισμένο για είκοσι τρεις χιλιάδες ανθρώπους. Προβάλλουν 107 πολύχρωμοι και φαντασμαγορικοί κίονες της Αιγύπτου, της Φρυγίας, της Λακωνίας, της Θεσσαλίας, της Λιβύης.
Όλοι μονολιθικοί, με σκαλιστά, δανδελόπλεκτα κιονόκρανα, με το μονόγραμμα του Ιουστινιανού και της Θεοδώρα. Ακόμη αποθαυμάζεις τα πολύτιμα μάρμαρα και τους θεσπέσιους λίθους. Και κάτω ακριβώς από το θόλο, τον ονειρώδη τρούλο, με σαράντα παράθυρα στη βάση του, ένα απίστευτο θαύμα τολμηρής τέχνης, σου αρπάζει την προσοχή ο άμβωνας με την ανταύγεια του αργύρου και του ελεφαντοστού, με τη λάμψη του χρυσού. Και μπροστά σου το Άγιο Βήμα, ολόκληρο επενδυμένο με πλάκες αργύρου. Και ανάμεσα στις εικόνες αυτές σου έρχεται στ’ αυτιά το άκουσμα του δημοτικού τραγουδιού: «Σημαίνει ο Θεός,.
Σημαίνει η γη. Σημαίνουν τα επουράνια. Σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά το μέγα Μοναστήρι…». Και γεμίζει η ατμόσφαιρα από ζωηρούς εορταστικούς ήχους, από διθυραμβικές κωδωνοκρουσίες, από καμπάνες, που σημαίνουν αδιάκοπα τα «νικητήρια» και αφήνουν μια πρωτάκουστη, πανίσχυρη, θριαμβευτική αρμονία. Τι μαγεία να φαντάζεσαι, κατά τις ένδοξες και μεγαλοπρεπείς στιγμές της Πόλης, τον Αυτοκράτορα και τον Πατριάρχη να προχωρούν στην Αγία Σοφία δίπλα δίπλα, με ιεροπρεπές και αργό βάδισμα, στην αχανή εκκλησία, την κατάμεστη. Να ακούς τον ουράνιο βόμβο από τα πολυχρόνια, από των χερουβικών ύμνων την ιερή ψαλμωδία και η καρδιά σου να στρέφεται, και στην αγωνία της και στη χαρά της, γύρω από δύο πόλους μέσα στην Αγία Σοφία: Τον παντοκράτορα Ιησού Χριστό και την υπεραγία Μητέρα Του.
Αλλά έρχεται η στιγμή, που η καρδιά συνθλίβεται… Η πραγματικότητα σε επαναφέρει στο σήμερα και ένα δάκρυ βρέχει τα μάτια σου… Όμως, η Αγία Σοφία, παραμένει το σύμβολο του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού. Κάθε πιστός την κρατάει βαθιά στην ψυχή του. Και η πιστή ψυχή είναι πλατιά και ανθεκτική, ώστε να χωράει και τον πιο μεγάλο πόνο και να τον αντέχει, χωρίς να σπάζει…
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα