01/30/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Ιανουαρίου 30, 2024 0
Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας σχετικά με τις παρεμβάσεις σας στην τελευταία διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου.

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό για την νέα χρονιά δηλώνουμε ότι τον καταψηφίσαμε πολιτικά. Το πρόβλημά μας δεν είναι τόσο τα νούμερα. Αυτό ως προς το λογιστικό κομμάτι φαίνονται σωστά. Ούτε έχουμε πρόβλημα να υπερψηφίσουμε τροποποιήσεις που αφορούν αποδοχές πόρων, πληρωμές και κατασκευές έργων. Όμως πραγματικά και ο φετινός προϋπολογισμός είναι ευκαιρία για πανηγυρισμούς από την Δημοτική Αρχή; 

Ποιος ευθύνεται γι όλη αυτή την τραγική κατάσταση των δήμων, την υποστελέχωση, το ρήμαγμα των βασικών υποδομών πολιτικής προστασίας κ.α; Που είναι η κριτική τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης για τους ενόχους αυτής της πολιτικής; Και ο φετινός προϋπολογισμός είναι ένα μίζερο σχέδιο, copy paste από τις προηγούμενες χρονιές.

Πιο συγκεκριμένα: Συνεχίζεται και φέτος η πενιχρή κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους. Και αυτό γιατί ακόμη και αν παρατηρούνται κάποιες επιμέρους αυξήσεις σε πόρους, αυτές είναι πολύ πιο κάτω από τις συνεχώς μεγαλύτερες ανάγκες (σε προσωπικό, υποδομές, υλικά κ.α).

Ως ένα σημαντικό ποσοστό, ο προϋπολογισμός του Δήμου μας (και των περισσοτέρων της χώρας) είναι “εκθέσεις ιδεών” διότι άλλα προϋπολογίζονται και άλλα εκτελούνται (πολύ λιγότερα). Αυτό συμβαίνει επειδή το μεγαλύτερο μέρος των έργων αφορούν σε προγράμματα της ΕΕ που ναι μεν ψηφίζονται όμως το πότε ακριβώς θα εκτελεστούν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Συνεχίζεται η σκληρή δημοτική φορολόγηση των δημοτών μας μέσα από τα δημοτικά τέλη που ως γνωστόν αυξήθηκαν υπέρμετρα.

Απουσιάζει από τον προϋπολογισμό (όπως και από Τεχνικό Πρόγραμμα) ένα οργανωμένο σχέδιο αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας διότι η ουσιαστική πολιτική προστασία είναι εκτός σχεδιασμού τόσο όλων των τελευταίων κυβερνήσεων όσο και της ΕΕ.

Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι προϋπολογισμός του Δήμου μας αλλά ένα σχέδιο του “Οικονομικού Παρατηρητηρίου” που τον ελέγχει και τον εγκρίνει πριν ακόμη συζητηθεί.

Για μας «ρεαλιστικός» προϋπολογισμός είναι αυτός που έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες!

Επίσης καταψηφίσαμε τον καθορισμό αντιτίμου των προγραμμάτων άθλησης του Δήμου μας. Στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού πρέπει να υπάρχει η δωρεάν συμμετοχή των δημοτών ακόμη και αν πρόκειται για συμβολικό αντίτιμο διότι ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός είναι λαϊκή ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Είμαστε απέναντι σε κάθε λογική που καλλιεργεί την «κουλτούρα της ανταποδοτικότητας».

Τέλος τοποθετηθήκαμε θετικά σε ψήφισμα για την αποτροπή κλεισίματος του καταστήματος της Alpha Bank στην Παραμυθιά όμως θέσαμε εύλογα ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή. Σε περίπτωση που το ψήφισμα πέσει στο κενό (που είναι και το πιο πιθανό) ποια θα είναι η αντίδραση του δήμου; Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις; Η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο με αγώνες και πράξεις έχουμε αποτελέσματα και όχι μόνο με ψηφίσματα που μένουν στην θεωρία.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου
Θοδωρής Μπρέστας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή η ενημερωτική ημερίδα "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη Γυναίκα σήμερα"

Ιανουαρίου 30, 2024 0

 Ηγουμενίτσα: Την Παρασκευή η ενημερωτική ημερίδα "Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη Γυναίκα σήμερα"Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 30, 2024 0
Β. Γιόγιακας: "Όσοι πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντική εξέλιξη για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στη διευκόλυνση των πιο ηλικιωμένων ψηφοφόρων, των απόδημων Ελλήνων, των ετεροδημοτών και των εποχικών εργαζόμενων να ψηφίσουν χωρίς να μετακινηθούν. Υπογράμμισε επίσης ότι έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις οι οποίες εγγυώνται την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, τον μυστικό χαρακτήρα της ψηφοφορίας και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Χαρακτήρισε αυθαίρετη την αντίδραση ορισμένων κομμάτων με επιχειρήματα τα οποία, όπως είπε, «δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική» αφού παραβλέπουν ότι η επιστολική ψήφος εφαρμόζεται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες για δεκαετίες, χωρίς να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

«Η καθολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο αποδεικνύει τον σεβασμό σε μια θεμελιώδη ιδιότητα του πολίτη. Υπόσχεται να αναζωογονήσει την εκλογική διαδικασία και τη γνήσια έκφραση της λαϊκής εντολής, εφόσον αυτή νομιμοποιείται από την αυξημένη συμμετοχή. Όσοι πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της», σημείωσε ο βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η νομοθέτηση της επιστολικής ψήφου είναι, θεωρώ, η απαρχή μιας σημαντικής εξέλιξης για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους απόδημους Έλληνες, είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν, με αρχή τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, χωρίς πρακτικές δυσκολίες, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους.
Ένα βήμα που έρχεται σε συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και με τον οποίο καταργήθηκαν όλοι οι νομικοί περιορισμοί σε όσους Έλληνες επιθυμούν να ψηφίσουν από το εξωτερικό.

Η επιστολική ψήφος αποτελούσε, άλλωστε, ένα διαχρονικό αίτημα των εκτός Ελλάδας Ελλήνων, γι’ αυτό και γνωρίζουμε ότι υποδέχονται τη θεσμοθέτησή της με ικανοποίηση.
Αυτό επιβεβαίωσαν σε συνάντησή μας την περασμένη εβδομάδα και οι ομογενείς βουλευτές που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Πιστεύω μάλιστα ότι το παράδειγμα της εκλογικής μου περιφέρειας, της Θεσπρωτίας, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά της διπλής στόχευσης -εξωτερικής και εσωτερικής- που έχει αυτή η νέα, για τα δικά μας εκλογικά πράγματα, διαδικασία.

Είναι μια περιοχή από την οποία κατάγονται πολλοί συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό.
Μια περιοχή με υψηλό ποσοστό ηλικιωμένων και γενικότερα συμπολιτών μας με προβλήματα κινητικότητας, αρκετοί από τους οποίους ζουν σε δεκάδες ορεινά και απομονωμένα χωριά.
Με εποχικούς εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Και, ασφαλώς, με ετεροδημότες που ζουν μακριά, στην Αθήνα και αλλού, που, όσο και να θέλουν να συνδυάσουν τις εκλογές με μια επίσκεψη στα πάτρια εδάφη, δεν έχουν πάντα την άνεση να το κάνουν… Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει και για τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι μακριά από την οικογένειά τους…

Οι προσεχείς εκλογές για την Ευρωβουλή προσφέρουν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μια ιδανική ευκαιρία να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η επιστολική ψήφος.
Από τη μία, γιατί το ψηφοδέλτιο κάθε κόμματος είναι ενιαίο για όλη την επικράτεια, κάτι που απλοποιεί τη σχετική προεργασία.
Και από την άλλη, γιατί ο χρόνος των ευρωεκλογών είναι κάθε φορά γνωστός πολύ καιρό πριν, επιτρέποντας έτσι τον έγκαιρο προγραμματισμό.

Επίσης, επειδή κάποιοι πολίτες δεν έχουν ισχυρό κίνητρο να πάνε να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, ίσως είναι πιο κατάλληλες για να δούμε αν και κατά πόσο η επιστολική ψήφος μπορεί από μόνη της να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας τη συμμετοχή.

Η επιτυχία της επιστολικής ψήφου κρίνεται από την αποδοχή της στους ψηφοφόρους.
Και η αποδοχή της μεταξύ των εκλογέων κρίνεται και –αλλά όχι μόνο– από την αξιοπιστία της διαδικασίας.
Και εδώ, στις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητούμε, η αξιοπιστία διασφαλίζεται με τρόπο, θεωρώ, αδιαμφισβήτητο.
Έχουν ληφθεί όλες οι προβλέψεις οι οποίες εγγυώνται την εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος, τον μυστικό χαρακτήρα της ψηφοφορίας, την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Πέρα από την τήρηση των οκτώ προϋποθέσεων του αρμόδιου Γραφείου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, του ΟΑΣΕ, προβλέπονται πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας.
Οι προβλέψεις αυτές, θεωρώ, ότι απαντούν στις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με τη διαδικασία.

Γι’ αυτό και προκαλεί έκπληξη –αν όχι προβληματισμό- η αντίδραση ορισμένων κομμάτων που έσπευσαν, αυθαίρετα και προκαταβολικά, να υποσκάψουν την αξιοπιστία της επιστολικής ψήφου.
Με επιχειρήματα όπως ότι «υποβιβάζεται η συμμετοχή του λαού στις εκλογές» ή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «πάει να κάνει λαθροχειρία και καλπονοθεία».
Επιχειρήματα που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Και που παραβλέπουν ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία σε δεκάδες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, για δεκαετίες, χωρίς να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας…
Είναι ξέρετε, και αυτή η λογική που μάς έχουν συνηθίσει κάποιοι από την αντιπολίτευση, του «όλα ή τίποτα» ή του «ναι μεν, αλλά»…

Δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι η καθολική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο αποδεικνύει τον σεβασμό σε μια θεμελιώδη ιδιότητα του πολίτη.
Υπόσχεται να αναζωογονήσει την εκλογική διαδικασία και τη γνήσια έκφραση της λαϊκής εντολής, εφόσον αυτή νομιμοποιείται από την αυξημένη συμμετοχή.
Όσοι πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική, κοινοβουλευτική δημοκρατία θέλουμε η επιστολική ψήφος να πετύχει το σκοπό της.

Έχοντας πάντα επίγνωση ότι είναι ένας μόνο από τους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας με σκοπό να ενισχύσουμε τη δημοκρατία μας και τη συμμετοχή στους θεσμούς της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ VIDEO
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η Λ.Σ. για τη διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από τη Δημοτική Αρχή...

Ιανουαρίου 30, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Η Λ.Σ. για τη διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από τη Δημοτική Αρχή...

«Μαζί με το λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

Στην 2η/2024 Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας η οποία θα πραγματοποιηθεί την 31η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3) είναι στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη απόφαση σαν 19ο θέμα η «Καταχώρηση η μη 6 θέσεων ΤΑΧΙ έναντι καινούριου ΚΤΕΛ, περί της οδού Λυρικών Ποιητών με την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.(12μ. απόσταση από πινακίδα STOP και 5μ. απόσταση από την διάβαση».

Με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πάσχο.

Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα γνωρίζει την με αρ. πρωτ. 57108-15/12/2023 απόφαση του γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ακυρώνει την απόφαση του περιφερειάρχη για άδεια λειτουργίας του ΚΤΕΛ κατά το μέρος που καθορίζεται ο χώρος αυτός ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Άρα γεννιέται το ερώτημα, τι επιδιώκει η νέα Δημοτική Αρχή με τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος; Να διευκολύνει την λειτουργία «καινούριου ΚΤΕΛ» το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια, (και όχι για τυπικούς λόγους); Μα αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί!!

Σε ανακοίνωση μας στις 15/12/2023 αναφέραμε «…. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες των εκλεγμένων της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ τόσο στο δήμο της Ηγουμενίτσας όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο που αντιδράσαμε στην κατασκευή και λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο από το 2019, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που προσφύγανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην παράνομη αυτή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Η Λ.Σ. ζητήσαμε την ακύρωση αυτή γιατί όπως αναφέραμε σε ανακοίνωση στις 14/09/2023, για τη λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο «….Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ουΛύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων. Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει…..»

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

ΩΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ;…….»

Ο Δήμος της Ηγουμενίτσας θα έπρεπε να συμβάλλει στην εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης για απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το συγκεκριμένο χώρο. Η Καταχώρηση όμως των 6 θέσεων ΤΑΧΙ, για διευκόλυνση του παράνομου ΚΤΕΛ, αποτελεί επιδοκιμασία της παρανομίας. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Ας αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή τις ευθύνες για ό,τι συμβεί από τη λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο. Το «πάμε και όπου βγει» αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει παντού καταστροφές. Για αυτό είναι αναγκαίες οι μελέτες, τα χωροταξικά, τα ΓΠΣ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά αν συμβεί κάτι στο συγκεκριμένο χώρο, δεν θα πρόκειται για ατύχημα ή την «κακιά την ώρα».

Εμείς θα επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά “το ΚΤΕΛ πρέπει να πάει στον χώρο που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.

Καλούμε δε τους κατοίκους να μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να αγωνισθούν για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τον συγκεκριμένο χώρο.

Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει το Λαό.

Λαϊκή Συσπείρωση
Ηγουμενίτσα 29/01/2024

Συνέχεια...

Επισκέψεις της δημοτικής αρχής στις Δ.Ε. Συβότων και Πέρδικας

Ιανουαρίου 30, 2024 0
Επισκέψεις της δημοτικής αρχής στις Δ.Ε. Συβότων και Πέρδικας

Οι τακτικές επισκέψεις, αυτοψίες και επιτόπου συναντήσεις και επαφές με τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, ξεκίνησαν από την Πλαταριά – Σύβοτα και την Πέρδικα, τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, στις οποίες δίδεται ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Κλιμάκιο του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελούμενο από το Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή, τους Αντιδημάρχους Τάσο Ζαφείρη, Βασίλη Ντάσιο, Ηλία Παππά και Αλέξη Μητσέλο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ντίνο Μπόλωση και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, διενήργησε αυτοψίες σε συγκεκριμένα προβληματικά σημεία, συζήτησε τα άμεσα προβλήματα με τους Προέδρους και τα Μέλη των Συμβουλίων των Κοινοτήτων, αλλά και άλλους δημότες και μέσω των συζητήσεων αυτών τέθηκαν οι προτεραιότητες των επομένων μηνών. 


Στόχος η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, οδοποιία, κοινωνικές δομές κ.α.), η ολοκλήρωση και αποτελεσματική λειτουργία των έργων και υποδομών που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια, η πρώτη προσέγγιση για τα απαιτούμενα νέα έργα στην περιοχή, η προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο, η διαχείριση των χώρων που αποδόθηκαν στο Δήμο μετά την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.ΗΓ. κ.α. ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιούνται περιοδικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Β. Νταής

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (29/1 - 4/2)

Ιανουαρίου 30, 2024 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (29/1 - 4/2)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 29 Ιανουαρίου έως 4 Φεβρουαρίου 2024 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

29/01/2024

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

   30/01/2024

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

31/01/2024

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα - Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

01/02/2024

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρ - Δονάτος - Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

02/02/2024

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) -Χλωμός – Αχλαδιά

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

03/02/2024

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές - Πλακωτή - Πετροβίτσα - Ραβενή - Καλλιθέα - Χαραυγή - Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα