12/08/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Β. Γιόγιακας προς Υφυπουργό Οικονομικών στη Βουλή: "Να συνεχίσει να λειτουργεί η Εθνική Τράπεζα στους Φιλιάτες"

Δεκεμβρίου 08, 2020 0
Β. Γιόγιακας προς Υφυπουργό Οικονομικών στη Βουλή: "Να συνεχίσει να λειτουργεί η Εθνική Τράπεζα στους Φιλιάτες"

Αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση, είπε ο κ. Ζαββός

Να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό σε Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή. 

«Σας μεταφέρω και με τη σημερινή διαδικασία το ερώτημα που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο μυαλό και τα χείλη αρκετών συμπολιτών μου… Αναρωτιούνται γιατί κλείνει το μοναδικό κατάστημα τράπεζας σε ένα Δήμο με τη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση στη χώρα. Με 72 κοινότητες και οικισμούς, που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε στην πρωτολογία του ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Στις τοποθετήσεις του ο Υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι αναζητούνται ρεαλιστικά οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς πρόβλημα. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ώστε να διασφαλιστεί κατά το μεγαλύτερο δυνατό σημείο η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών για τις ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαββός.

«Ας μην καταδικάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτές τις περιοχές σε κοινωνική και οικονομική απομόνωση. Ακόμα, λοιπόν, κι αν μπορούσε κανείς να ακούσει μια επιχειρηματική λογική πίσω από αυτή την απόφαση, ακόμα ψάχνει ένα δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, από μια τράπεζα που στηρίχθηκε από τα χρήματα όχι μόνο των πελατών της αλλά και όλων των φορολογουμένων» υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη δευτερολογία του, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του καταστήματος.
Συνέχεια...

Ένταξη του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας»

Δεκεμβρίου 08, 2020 0
Ένταξη του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας» 

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το έργο με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 103.000,00€ (74.400€ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και 28.600€ με ιδίους πόρους του Δήμου). 

Το έργο αφορά σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στοχεύει στο να γίνουν τα σχολικά κτίρια φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ είσοδο, κίνηση, περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στέκεται έμπρακτα δίπλα στις σχολικές κοινότητες, επενδύοντας σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για μαθητές και μαθήτριες. Με την κατάθεση ώριμων φακέλων, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για έργα που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. 

Συνέχεια...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για 6 Δεκέμβρη: ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ!!!!

Δεκεμβρίου 08, 2020 0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για 6 Δεκέμβρη: "ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ"!!! 
6 του Δεκέμβρη 2012 ο Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το χέρι του μπάτσου Κορκονέα. 

6 του Δεκέμβρη 2020 μέρα μάχης ενάντια στην κρατική καταστολή και το κράτος των καπιταλιστών δείχνει το αντιδραστικό του πρόσωπο για μία ακόμη φορά μέσω των δυνάμεων καταστολής. 
Μέρα μνήμης και μάχης επέλεξε για μία ακόμη φορά να χτυπήσει το μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας που επέλεξε να δείξει την αντίθεσή του στις απαγορεύσεις και να διαδηλώσει. 

Σε όλη τη χώρα οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς αψήφησαν τις απαγορεύσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας συγκεντρώθηκαν σε πλατείες -όπως και στην Ηγουμενίτσα- διαμαρτυρήθηκαν με κάθε τρόπο και έσπασαν την απαγόρευση για μία ακόμη φορά. Από τα Χανιά μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από τον Βόλο μέχρι την Πάτρα. 
Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τα χέρια αστυνομικού ο Αλέξης Γρηγορόπουλος οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν με βίαιο τρόπο στη διάλυση συγκεντρώσεων και στην προσαγωγή όσων συμμετείχαν σε αυτές. Βία ενάντια στο λαό και προσαγωγές ακόμα και των μάχιμων δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη όταν οι χρυσαυγίτες Παπάς και Λαγός κυκλοφορούν ελεύθεροι(!), συνδικαλιστών γιατρών όπως ο Μιχάλης Ρίζος (εντατικολόγος) όπου οι ασθενείς του τον περιμένουν και το κράτος τον οδηγεί στα κρατητήρια. 

Καταγγέλλουμε τις χουντικής έμπνευσης αποφάσεις για απαγόρευση των κινητοποιήσεων, τον αντιδραστικό χαρακτήρα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ, την εντολοδόχο από τους καπιταλιστές κυβέρνηση. 
Τον τρόμο τους δείχνουν με κάθε τέτοια ενέργεια. Το φόβο τους μπροστά στο καζάνι που βράζει. 
Υποσχόμαστε πως δε θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί», πως θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους, πως θα είμαστε πάντα στη μάχη μέχρι την τελική τους πτώση και την επικράτηση των δικών μας αναγκών, για Ελευθερία, υγεία, παιδεία, για ζωή με αξιοπρέπεια. 

Τ Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας 7 του Δεκέμβρη 2020 
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: "Η Δημοτική Αρχή, μας καλεί για….ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"!

Δεκεμβρίου 08, 2020 0
Γ. Γόγολος: "Η Δημοτική Αρχή, μας καλεί για….ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 
Γιάννη. Κ. Γόγολου 

Η Δημοτική Αρχή, μας καλεί για….ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ! 

Υπάρχουν ενέργειες της Δημοτικής Αρχής που αναγκαστικά μπαίνεις στη διεργασία να αναρωτηθείς: 
Πώς άραγε το σκέφθηκαν; 
Πού τρέχει ο λογισμός τους; 

Το γεγονός είναι, ότι η Δημοτική Αρχή στις 2 Νοεμβρίου με απ´ ευθείας ανάθεση, προχώρησε σε διαφημιστική καταχώρηση – καμπάνια σε Κυριακάτικο θεματικό έντυπο, για τις 29 Νοεμβρίου 2020, (που τελικά διατέθηκε μια εβδομάδα μετά) πληρώνοντας το ποσό των 2.480 € από ίδιους πόρους. Δηλαδή από τα χρήματα των συμπολιτών μας. (ΑΔΑ: 68ΛΖΩΡΙ-71Ζ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 14648 / 02.11.2020) 
Εν μέσω πανδημίας… 
Εν μέσω lock down… 
Εν μέσω καταγραφής εκατό (100) και πλέον νεκρών την ημέρα στη χώρα μας 

Σε ποιον πραγματικό χρόνο βρίσκονται τα μυαλά όσων εισηγήθηκαν και έλαβαν αυτή την απόφαση με το συγκεκριμένο κείμενο στην καταχώρηση; 

Ποιος «πεφωτισμένος» συνεργάτης του κ. Δημάρχου συνέταξε το κείμενο που εμπεριέχεται στην καταχώρηση; (Διαβάστε απόσπασμα: Εδώ, ο μεζές είναι κερασμένος με τα τσίπουρα... και διαφορετικός σε κάθε «σειρά» για να χορταίνεις ….Το μεσημέρι υπάρχει η μεσημεριανή σιέστα, την οποία ευλαβικά τηρούν ακόμη οι κάτοικοι με διακοπή των εργασιών τους μέχρι τις 5 το απόγευμα..) 

Μόνο μια «μεθυσμένη» από την εξουσία Δημοτική Αρχή θα διέθεσε τα χρήματα των πολιτών, για διαφημιστική καταχώρηση προσκαλώντας επισκέπτες για χειμερινό τουρισμό στο Δήμο μας, καλώντας τους για τσίπουρα και σιέστα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Αναρωτιόμαστε: 
Είναι τόσο άσχετοι με το θέμα του τουρισμού; Είναι τόσο ανάλγητοι που δεν βλέπουν τι ακριβώς βιώνουν οι συμπολίτες μας; 

Σε ποιους επισκέπτες απευθύνεται η καταχώρηση αυτή την περίοδο και με αυτό το κείμενο; Άραγε πιστεύουν πως περιγράφοντας μια καθημερινή συνήθεια ορισμένων προσώπων της Δημοτικής Αρχής (τσίπουρα και μεσημεριανός ύπνος) θα αναδείξουν το Δήμο Ηγουμενίτας ως χειμερινό τουριστικό προορισμό; 

Ούτε τον οδηγό κατάρτησης των προγράμματων τουριστικής προβολής των Δήμων από την ΕΕΤΑΑ που εκπονήθηκε το 2020 δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν; Δεν γνωρίζουν ότι οι καταχωρήσεις σε έντυπα θεωρούνται ήδη ξεπερασμένες και δεν αποδίδουν; (Εγχειρίδιο Τουριστικής Προβολής ΕΕΤΑΑ για τους ΟΤΑ σελ. 89) 

Αν ο κ. Δήμαρχος ήταν επιχειρηματίας τουρισμού και όχι δημόσιος υπάλληλος, θα ξόδευε 2.480 € για αυτού του είδους τη διαφήμιση της επιχειρησής του σε περιοδικό; 

Γιατί στην ανάθεση της δαπάνης αναφέρεται ως τιράζ του εντύπου οι 80.000, όταν η κυκλοφορία του συγκεκριμένου εντύπου κυμαίνεται στις 30.000 σύμφωνα με το επίσημο δελτίο κυκλοφορίας των εφημερίδων; 

Σ σ σ σ …συμπολίτες μη μιλάτε …μην κάνετε κριτική… 
Η Δημοτική Αρχή είναι πολύ μπροστά… 

Με αυτόν το τρόπο γίνεται η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στο Δήμο Ηγουμενίτσας! 
Άλλωστε ποιος ξέρει καλλίτερα από …τσίπουρα και σιέστα; 
Στην υγειά μας !!! 
Συνέχεια...

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού

Δεκεμβρίου 08, 2020 0
Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού 

Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο αφορά και την Ήπειρο. Συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ προβλέπεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ νέα επιδείνωση προβλέπεται από το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής (11-12-2020). 

Επίσης θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφώρ θα πνέουν στα πελάγη με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (10-12-2020). 
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων Δήμων/φορέων/υπηρεσιών, ως και των πολιτών.
Συνέχεια...