11/12/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Μ.Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 12, 2021 0
Μ. Κάτσης: "Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε ως ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μάριος Κάτσης, σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και αφορά τις λίστες Πέτσα, περίεργες δημοσκοπήσεις όπως της Opinion Poll και υπόθεση χρηματοδότησης ΜΜΕ στο εξωτερικό μέσω της Enterprise Greece.

Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Με την πρόταση που καταθέσαμε για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ήρθε η ώρα να ελεγχθεί επιτέλους στο κοινοβούλιο, αυτό που εδώ και δυο χρόνια είναι στα χείλη κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση στον τόπο με τόσο ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ. Όπως και ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι “στον τοίχο” από τις αποτυχίες της και την ίδια την πραγματικότητα, επιστρατεύει το φοβερό επιχείρημα: Ναι, αλλά στις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε».

Συνόψισε, επίσης, το κρίσιμο ερώτημα που καλείται να εξετάσει η επιτροπή: «Aν η κυβέρνηση, δια μέσου των χρημάτων των φορολογούμενων και με την τακτική μαστιγίου και καρότου, χειραγωγεί την κοινή γνώμη και βλάπτει τη δημοκρατία».

Παραλλήλισε τον κ. Μητσοτάκη με τον εγκάρδιο φίλο του, κ. Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε από καγκελάριος της Αυστρίας μετά την καταγγελία ύπαρξης σκανδάλου χειραγώγησης της κοινής γνώμης, και διερευνάται για χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. «Εδώ η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ με τις λίστες Πέτσα, την καμπάνια του εμβολιασμού, και στην Enterprise Greece που έκανε εξαγωγή την εικόνα του “Πρωθυπουργού-Μωϋσή” σε ξένα έντυπα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης.

Όσον αφορά τις λίστες Πέτσα, κατήγγειλε τις πρακτικές «μπανανίας», με τις οποίες μοιράστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων, εν μέσω πανδημίας, με ένα τηλέφωνο στην εταιρία μεσιτείας μετά από εισήγηση κάποιου κυβερνητικού βουλευτή. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου δημόσιο χρήμα πήραν ανύπαρκτα site, κλειστά ΜΜΕ, site του αγαπημένου της κυβέρνησης Μένιου Φουρθιώτη με μηδαμινή επισκεψιμότητα, ενώ επίσης ΜΜΕ ίδιας αναγνωσιμότητας πήραν τελείως διαφορετικά ποσά, ανάλογα αν είναι υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, όπως το συγκρότημα «Liberal»-«Φιλελεύθερος» που πήρε συνολικά 180 χιλιάδες ευρώ και αμέσως μετά έκλεισε την εφημερίδα, έναντι π.χ. 40 χιλιάδων ευρώ που πήρε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Επιπλέον, κάποια αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, όπως το «Documento», αποκλείστηκαν εντελώς με το καταφανές ψέμα του κ. Πέτσα ότι αναπαράγει «ψεκασμένες» ειδήσεις, την ίδια στιγμή που αντιθέτως δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ που μιλούσαν για «τσιπάκια» και συνομωσίες για το εμβόλιο στη Β.Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή ήταν του κουμπάρου του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Μόνο το 1% των χρημάτων μοιράστηκαν στα μέσα που ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση, γεγονός που καθιστά καταφανή τη χειραγώγηση. Ενώ αναρωτήθηκε αν τα 19,74 εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας εμβολιασμού έπιασαν τόπο με τόσο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και πώς μοιράστηκαν αυτά στα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο θέμα των δημοσκοπήσεων, εστίασε στην από 31/05/2021 δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία έβγαλε αντίθετα ευρήματα με τα αντίστοιχα αυτής του Ευρωβαρομέτρου, με διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 18%, σε μια συγκυρία όπου η Κυβέρνηση βρισκόταν στριμωγμένη από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας. Από τη δημοσίευση της έρευνας δεν προέκυπτε ως όφειλε, ούτε ποιος την είχε παραγγείλει, ούτε εάν επρόκειτο για τακτική κυλιόμενη δημοσκόπηση. «Όλως τυχαίως», μάλιστα, αναπαράχθηκε ακαριαία από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, παρόλο που δεν έγινε για λογαριασμό κάποιου εξ αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τότε, κινήθηκε απολύτως θεσμικά, σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει ο «νόμος Ρουσόπουλου», ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη της για όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Η ΝΔ, ύστερα από έναν μήνα σιωπής, απέρριψε αδικαιολόγητα το αίτημα. «Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που είχε να κρύψει;», διερωτήθηκε ο Μάριος Κάτσης.

Στη συνέχεια, αφού τόνισε τις καταγγελίες στελεχών του ΚΙΝΑΛ εναντίον της Opinion Poll για παρέμβαση μέσω των ερευνών της στα εσωτερικά του κόμματος, ο Μάριος Κάτσης θύμισε: «κατήγγειλα δημοσίως πως ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll έχει και μια άλλη εταιρεία, την Reposition Strategy, η οποία πήρε με απευθείας ανάθεση από το ΕΔΥΤΕ, που είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έργο 270 χιλιάδων ευρώ για την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη του TRAVEL.GOV.GR», έργο που ελέγχεται για το υπέρογκο τίμημα, τη σκοπιμότητά του, και για το αν ήταν εικονικό. «Για ποιο λόγο, εδώ και τόσο καιρό που το θέμα είναι στη δημοσιότητα, το ΕΔΥΤΕ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ή ακόμα και η ίδια η Reposition Strategy, δεν έχουν πει κουβέντα;», τόνισε, για να συνεχίσει διερωτώμενος: «Mήπως τελικά η Opinion Poll είναι στο payroll του Μαξίμου και με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά, φιλοτεχνεί την εικόνα του Πρωθυπουργού και φτιάχνει κλίμα; Κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μήπως δεν είναι η μοναδική περίπτωση;». Κατά καιρούς δηλώσεις, όπως του αγαπημένου της ΝΔ κ. Καλογρίτσα που είπε ότι έδωσε τη δημοσκοπική GPO στον σημερινό Υπουργό κ. Θεωδωρικάκο να κάνει ό,τι θέλει, ή όπως του πρώην Υπουργού κ. Γιακουμάτου που είπε ότι η ΝΔ χρωστάει στις δημοσκοπικές εταιρίες χρήματα, αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις ότι το πεδίο των δημοσκοπήσεων οφείλει να εξεταστεί διεξοδικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ φαντασιώνονται μια Ελλάδα στην οποία δε θα γίνονται ευθείες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό από τους δημοσιογράφους, όπου η τέταρτη εξουσία θα κρατάει λιβανιστήρι αντί για μικρόφωνο, και που το Δημόσιο χρήμα θα είναι μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης τότε είναι βαθιά νυχτωμένος»

Δείτε το βίντεο


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Περισσότερα από 72 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου

Νοεμβρίου 12, 2021 0
Θεσπρωτία: Περισσότερα από 72 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου 

Στην κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν χθες (11-11-2021) το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, είχαν εντοπίσει, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «LUSSY», δύο ταξιδιωτικούς σάκους, κρυμμένους σε δύσβατη και θαμνώδη περιοχή της ελληνοαλβανικής μεθορίου.


Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν συνολικά 67 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 72 κιλών και 634 γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας και τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Συνέχεια...

Πολλά νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Νοεμβρίου 12, 2021 0
Πολλά νέα κρούσματα και σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 35
ΠΕ Θεσπρωτίας 33
ΠΕ Ιωαννίνων 162
ΠΕ Πρέβεζας 36

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.862, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 821.900 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.072 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.616 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 508 (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 423 (83.27%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (16.73%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.391 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 405 (ημερήσια μεταβολή -6.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 402 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 12, 2021 0
Σήμερα ο Γιώργος Τράγκας στην Ηγουμενίτσα

Στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη δυτική Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ και γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα ο Γ. Τράγκας μαζί με στελέχη του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με δημοσιογράφους, φίλους και μέλη
στο ΣΕΜΕΛΗ Wine Bar (Ελ. Βενιζέλου 4, Ηγουμενίτσα)  στις 18:30 μ.μ.
Συνέχεια...

Νέα Διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Νοεμβρίου 12, 2021 0
Νέα Διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
Στις 24/10/2021 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Στη νέα Διοίκηση εκλέχτηκαν οι:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ
ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΡΜΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΠΕΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΤΑΪ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΤΣΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στην πρώτη της συνεδρίαση στις 27/10/2021, η νέα Διοίκηση, καθόρισε τα καθήκοντα της ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΚΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΡΜΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΕΛΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ
ΠΕΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΙΤΑΪ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΤΣΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ.
28-10-2021
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα