02/25/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο

Φεβρουαρίου 25, 2024 0
Θολό το καθεστώς μίσθωσης για το Δρέπανο

Θολό προς το παρόν παραμένει το καθεστώς μίσθωσης αιγιαλού και παραλίας για το Δρέπανο. Θολή και η έκταση που θα έχουν οι μισθώσεις αυτές λόγω των περιορισμών που εισάγει το νέο νομοσχέδιο για τις περιοχές Natura όπως είναι χαρακτηρισμένη η συγκεκριμένη.

Το Δρέπανο και το Μακρυγιάλι μετά τις αλλαγές που επήλθαν με την χερσαία ζώνη περιλαμβάνεται στα τμήματα που έχουν αποδοθεί στο Δήμο.

Αυτό όμως δεν αρκεί ώστε να έχει ο Δήμος τον πρώτο και κύριο λόγο για τις μισθώσεις που θα γίνουν στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι οι μισθώσεις θα γίνονται από την Κτηματική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Ο Δήμος θα εισπράττει ένα μέρος των εσόδων, 30 ή 40% ενώ θα έχουν την ευθύνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη και την καθαριότητα.

Στην περίπτωση που υιοθετηθούν οι αλλαγές για τις προστατευόμενες περιοχές στην περίπτωση του Δρεπάνου θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές αφού θα μισθωθεί μόνο ένα μικρό μέρος της παραλίας ή ενδεχομένως και καθόλου.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και θα επανέλθουν με την οριστικοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Ποια θέση πήρε ο Μάριος Κάτσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Φεβρουαρίου 25, 2024 0
Ποια θέση πήρε ο Μάριος Κάτσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μετά από έντονες συζητήσεις και καυγάδες, με την απόφαση να μην προχωρήσουν τελικά σε εκλογή προέδρου.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου το λόγο έλαβε και ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που πρότεινε την αποτροπή προεδρικής εκλογής, όπως και τελικά αποφασίστηκε.

Βέβαια, καυγάδες ξέσπασαν και μεταξύ των μελών του κόμματος στη Θεσπρωτία, με βέλη εναντίον και του πρώην βουλευτή. Περισσότερα θα αναφέρουμε σε αυριανό μας δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κάτσης τόνισε: 

Φτάνει πια με την εσωστρέφεια και την αυτοαναφορικότητα, τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει
- Να δώσουμε αποφασισμένοι και ενωμένοι τη μάχη των ευρωεκλογών.

- Αντίπαλός μας είναι η δεξιά του Κ. Μητσοτάκη. Να δημιουργηθεί ρωγμή στην ηγεμονία του 41%.

- Το κυρίαρχο σώμα του Συνεδρίου να αποτρέψει την προεδρική εκλογή. 

Να σταθούν όλοι και όλες στο ύψος των περιστάσεων. Να μην απογοητεύσουμε άλλο τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες.

(Δείτε το βίντεο)
Συνέχεια...

Εργατικό ατύχημα στα έργα της ΔΕΥΑΗ στην Πέρδικα - Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου

Φεβρουαρίου 25, 2024 0
Εργατικό ατύχημα στα έργα της ΔΕΥΑΗ στην Πέρδικα  - Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα με συνάδελφο είχαμε την Παρασκευή 24 Φλεβάρη το πρωί στο νομό μας. Ατύχημα που ήρθε να συμπληρώσει το μακρύ κατάλογο των συναδέλφων που σακατεύονται στους χώρους δουλειάς.Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Πέρδικα σε έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ και του Δήμου Ηγουμενίτσας που εκτελούσε εργολάβος, όταν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μηχάνημα έργου (bobcat), πάτησε τον εργαζόμενο αλβανικής καταγωγής, και του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην κνήμη του αριστερού ποδιού.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου και νοσηλεύεται. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγ/των Θεσπρωτίας αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το συμβάν ενημέρωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας. 

Για το εργατικό ατύχημα ευθύνες έχει και η Δημοτική αρχή για έργα που γίνονται με ευθύνη της, για να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Το σημερινό εργατικό ατύχημα φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Θα χρειαστεί άμεσα να υλοποιηθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στον κλάδο των κατασκευών και συνολικά του ταξικού κινήματος για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να τα υλοποιήσει για να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους των αφεντικών.

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθεί το εργατικό ατύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

- Να δηλωθεί το εργατικό ατύχημα.
- Να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και να έχουν πλήρεις αρμοδιότητες, που δυστυχώς η κυβέρνηση τις έχει αφαιρέσει.
- Να ενταθούν οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
- Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
- Με ευθύνη της κάθε εργοδοσίας: Να αποκατασταθεί η υγεία του τραυματία και να αποζημιωθεί στο ακέραιο για όσο διάστημα χρειαστεί να λείψει από την εργασία του, για όλες τις θεραπείες που ενδεχομένως θα χρειαστούν.
- Ούτε σκέψη για φόρτωμα των ευθυνών στους εργαζόμενους, για επίκληση της "ατομικής ευθύνης" ή του "ανθρώπινου λάθους".
- Μπροστά οι ζωές μας και οι σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των εργοδοτών.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συνέχεια...

The Glass: Οι Trio tenoro live σήμερα μεσημέρι

Φεβρουαρίου 25, 2024 0
The Glass: Οι Trio tenoro live σήμερα μεσημέρι

Ένα μοναδικό μεσημεριανό Live παρέα με τους Trio Tenoro, την Κυριακή 25/02, από τις 15:30 μέχρι...!

Συνδυάζοντας υπέροχα μουσικά ακούσματα, τη μοναδική κουζίνα μας και φυσικά την πλούσια κάβα μας!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα