06/12/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Θ. Πιτούλης: "Ποινικό αδίκημα η διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό - Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία"

Ιουνίου 12, 2020 0
Θ. Πιτούλης: "Ποινικό αδίκημα η διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό - Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία"

Ενημερωτικό δελτίου για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσπρωτία 

Τα δείγματα που εστάλησαν από τις 10/6 (5 δείγματα) και στις 11/6 (5 δείγματα) βρέθηκαν όλα αρνητικά. 
Σήμερα 12/6 εστάλησαν για έλεγχο 5 δείγματα. 
Από την πρώτη ημέρα έναρξης των ελέγχων, έχουν ληφθεί 226 δείγματα εκ των οποίων 221 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 
Επίσης σήμερα 12/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 10 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 
Στις 11/6 κυκλοφόρησε από συντοπίτη μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ΨΕΥΔΗΣ ανάρτηση ότι «διαγνώστηκε θετικό κρούσμα στην Θεσπρωτία». 
Εφιστούμε την προσοχή προς όλους ότι η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων είναι ποινικό αδίκημα και έτσι θα αντιμετωπίζεται. 
Η επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη του Κορωνοιού COVID-19 στην Θεσπρωτία γίνεται μόνο από την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης
Συνέχεια...

Απόψε στο Verde...!

Των προτύπων η σημαία έχει χρώμα γαλανό - Του Πέτρου Τσάπε

Ιουνίου 12, 2020 0
Των προτύπων η σημαία έχει χρώμα γαλανό - Του Πέτρου Τσάπε

Του Πέτρου Τσάπε, 
αιρετού ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου

Πιστή και συνεπής στις ιδεολογικές της δεσμεύσεις η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, αυξάνει τον αριθμό των προτύπων σχολείων στη χώρα με απώτερο στόχο τη λειτουργία ενός προτύπου σε κάθε νομό. Θα φοιτούν σε αυτά μαθητές επιλεγμένοι με εξετάσεις και θα διδάσκουν επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θα αξιολογούνται διαρκώς για την παραμονή τους στο πρότυπο σχολείο. Με ομοιογενή πληθυσμό, καινοτόμα προγράμματα, διασύνδεση με τα ΑΕΙ και υψηλό ενδιαφέρον και εποπτεία θα προβάλλουν τα πρότυπα ως φάρους του εκπαιδευτικού μας συστήματος, επιφέροντας την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Στη διαβούλευση του νομοσχεδίου, με τίτλο «Αναβάθμιση των σχολείων και άλλες διατάξεις», πήραμε μια πρώτη γεύση της ατομιστικής προσέγγισης για τη σχολική επιτυχία. Οι μαθητές των προτύπων διαβεβαιώνουν ότι «Βάζουμε στόχους και παλεύουμε, έτσι έχουμε μάθει» και αλλού «Τα μαθητικά μας χρόνια τα χτίσαμε με κόπο και θυσίες. Ξενυχτίσαμε και ξενυχτάμε πάνω από ανοιχτά βιβλία, όχι από οθόνες υπολογιστών και ηλεκτρονικά παιχνίδια». Ενισχύοντας αυτήν την οπτική, οι γονείς αυτών των μαθητών επιβεβαιώνουν ότι «πρόκειται περί παιδιών ΑΡΙΣΤΩΝ με υψηλό αίσθημα ευθύνης». 
Καλούν την υπουργό να αποφύγει τη θέσπιση εξετάσεων από τα πρότυπα γυμνάσια προς τα πρότυπα λύκεια με τη συμμετοχή και μαθητών από τα υπόλοιπα σχολεία γιατί, όπως μας λέει γονέας ενός μαθητή προτύπου «Είναι σαν να έχω κατακτήσει το κύπελλο και να έρχεσαι εσύ που έχασες στον τελικό να μου πεις «άμα σου βαστάει, έλα να ξαναπαίξουμε. Όχι αγαπητέ, αυτοί ήταν οι κανόνες που συμφωνήσαμε, με αυτούς έπαιξες και έχασες. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τον τελικό». Αυτή είναι η ζωή «αγαπητέ», αγώνας, ανταγωνισμός, νίκη και ήττα. Προέκταση αυτής της οπτικής αποτελεί παλιότερη δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας μας: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».
Η νεοφιλελεύθερη ερμηνεία για τις διαφορετικές εκπαιδευτικές τροχιές των μαθητών και ειδικά για τις επιτυχίες των μαθητών στα πρότυπα παραπέμπει στον ατομικό παράγοντα, την ατομική ευθύνη. Η αριστεία είναι απότοκη κλίσεων, χαρισμάτων, ταλέντων, ζήλου και προσπάθειας του καθενός. Η αποτυχία συνδέεται με την ήσσονα προσπάθεια και την έλλειψη στόχων. Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, εξατομικεύεται και φυσικοποιείται η εκπαιδευτική πορεία. Αποσιωπάται όμως η καθοριστική επίδραση του κοινωνικού - οικονομικού παράγοντα, του μορφωτικού κεφαλαίου και άλλων παραμέτρων της μαθητικής επίδοσης και επιτυχίας. Σαν να εκτυλίσσονται όλα σε κοινωνικό κενό. Η αποδοχή μιας τέτοιας θεώρησης αποτρέπει από τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση των μαθησιακών προβλημάτων, αποθαρρύνει την ανάπτυξη πολιτικών για άμβλυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Ανάλογη άλλωστε είναι και η οπτική, ότι για την κακοδαιμονία της εκπαίδευσης αποκλειστικός παράγοντας είναι ο εκπαιδευτικός, παραβλέποντας αλληλένδετα θέματα όπως υποχρηματοδότηση εκπαίδευσης, σημασία της για το κράτος, κυβερνητικοί και υπουργικοί πειραματισμοί, κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών κ.α.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της δεξιάς ιδεολογίας έγκειται στην προσχώρηση στις αντιλήψεις της ακόμα και θυμάτων της, παιδιών αποκλεισμένων από το σχολείο. Η σχολική αποτυχία προσλαμβάνεται ως φυσική, άμεσα συνδεδεμένη με την ατομική ανεπάρκεια. Οι μαθητές μας, το επιβεβαιώνουν: «ήμουν τεμπέλης», «δεν τόχε η κούτρα μου», «δεν μου έκοβε δάσκαλε». Να, γιατί τα πρότυπα σχολεία θα λειτουργούν ως σχολεία για λίγους, παρέχοντας ερμηνευτικά εργαλεία για τη σχολική και κάθε είδους επιτυχία. Θα νομιμοποιούν την επιτυχία των αρίστων. Η τάξη και η αριστεία θα εξυμνούνται και θα επιδιώκεται η ποικιλόμορφη διεύρυνσή τους σε όλους τους θεσμούς του δημοσίου. Τα πρότυπα σχολεία λοιπόν, είναι κάτι περισσότερο. 
Ξαναφέρνουν από τα απώτερα μαθητικά χρόνια στη μνήμη το ποίημα του Γεράσιμου Μαρκορά:
Μη σας είναι ο ξένος πλούτος
εν’ αγκάθι στην καρδιά –
πέστε αζήλευτα: Είναι τούτος
εργασίας κληρονομιά.

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr
Συνέχεια...

Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας

Ιουνίου 12, 2020 0
Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών από την Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας

Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, αυξάνουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργούν ήδη σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail) και τηλεφωνικές γραμμές επαφής και εξυπηρέτησης των πολιτών.
Το αρμόδιο αστυνομικό προσωπικό θα κατευθύνει και θα εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες, παραπέμποντάς τους στις αρμόδιες υπηρεσίες ή θα τους παρέχει γενικές πληροφορίες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
(Οι τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν καθημερινά 08:00-18:00)
Ενημερωθείτε για τις γραμμές επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου.

Γραφείο Τύπου Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νση Ηπείρου 
Συνέχεια...

Στη γραμμή Brindisi-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα από τις 3/7 το GOLDEN BRIDGE

Ιουνίου 12, 2020 0
Στη γραμμή Brindisi-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα από τις 3/7 το GOLDEN BRIDGE

Στη γραμμή Brindisi-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα δρομολογείται από τις 3/7, το GOLDEN BRIDGE, βάση ανάρτησης της A-SHIP MANAGEMENT στα social media.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το εντυπωσιακό πλοίο, το οποίο αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται στο λιμάνι του Κατακόλου, θα παραμείνει στη γραμμή μέχρι τις 8/9.
Να θυμίσουμε, πως το GOLDEN BRIDGE, που μετασκευάστηκε το 2019 στην Ν.Ε.Ζ Περάματος, έχει μήκος 186.50m, πλάτος 24.80m, μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων, φιλοξενώντας στο εσωτερικό του 1500 επιβάτες και 500 Ι.Χ.
Συνέχεια...

Επανέναρξη λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων

Ιουνίου 12, 2020 0
Επανέναρξη λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και αρχαιολογικού χώρου Γιτάνων 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας για λόγους δημόσιας υγείας, σας ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα, 15.6.2020 το μουσείο θα επαναλειτουργήσει με θερινό ωράριο: 
Δευτέρα, Τετάρτη – Κυριακή: 8.00-16.00 
Τρίτη: κλειστό 

Επίσης, από τις 18.5.2020 έχει ανοίξει για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων, σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο λειτουργίας: 
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή, ώρες 8.30-15.30 
Τρίτη: κλειστός

Για την ασφαλή λειτουργία, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού. 
Συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε ότι το εκδοτήριο του αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων δε διαθέτει επί του παρόντος μηχάνημα POS, ως εκ τούτου το κοινό θα πρέπει να μεριμνήσει για την καταβολή του αντιτίμου του εισιτήριου (3 ευρώ ολόκληρο - 2 ευρώ μειωμένο). 
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. 

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας 
Ιωάννης Χουλιαράς 
Aρχαιολόγος 
Συνέχεια...

Για τα αιτήματά τους ενημέρωσαν το Μάριο Κάτση οι Τρίτεκνοι Θεσπρωτίας

Ιουνίου 12, 2020 0
Για τα αιτήματά τους ενημέρωσαν το Μάριο Κάτση οι Τρίτεκνοι Θεσπρωτίας

 ΣΥΝΑΝTHΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
κ. ΚΑΤΣΗ ΜΑΡΙΟ 

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Νομού Θεσπρωτίας, Βαρβέλη Άγγελου, με το Βουλευτή Θεσπρωτίας του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση Μάριο. 
Στη συζήτηση τέθηκε αρχικά το πάγιο αίτημα όλων των οικογενειών με τρία παιδιά που είναι η εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες. 
Στον κ. Κάτση έγινε παρουσίαση σχετικά με την δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου μας καθώς και εκτενή αναφορά στις δράσεις μας. 
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αιτήματα και οι δράσεις της ΟΠΟΤΤΕ προς τα Υπουργεία και φορείς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, όπως για τον Κοινωνικό Τουρισμό, Ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια ΚΤΕΛ, κλπ. 
Ο κ. Κάτσης τόνισε ότι τα αιτήματά μας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο είναι λογικά και δίκαια και δεσμεύτηκε για μελλοντικές του παρεμβάσεις. 
Η επικοινωνία μας με τον κ. Κάτση θα είναι συνεχής για να ενημερώνεται για τα προβλήματα και τα αιτήματα των Τρίτεκνων οικογενειών. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 11 (Κτίριο Ε.Ι.Ν.) Ηγουμενίτσα,  
Τηλ: 2665400630 - 6945751665 
e-mail: triteknoithesprotias@gmail.com 
Blog - site: triteknoi-thesprotias.blogspot.gr
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ράδιο αρβύλα τα περί επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ιουνίου 12, 2020 0
Ράδιο αρβύλα τα περί επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσπρωτία

Ράδιο αρβύλα αποδείχτηκε η φήμη που κυκλοφόρησε χθες στη Θεσπρωτία περί επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.
Οι ψίθυροι άρχισαν από το βράδυ της Τετάρτης, ότι δήθεν επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία. Οι ευφάνταστοι μανταταδόροι μάλιστα έδιναν και λεπτομέρειες για το υποτιθέμενο περιστατικό, ότι δήθεν κάποιος ομογενής ερχόμενος από τη Γερμανία, εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα κάποιος συμπολίτης έκανε και σχετική ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook, με τη βεβαιότητα της είδησης.
Έπρεπε να κυκλοφορήσει η φήμη, όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν για να διαπιστωθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Όπως ενημερωθήκαμε, τα 5 δείγματα που είχαν σταλεί την Τετάρτη από το νοσοκομείο Φιλιατών, ήταν όλα αρνητικά. Την Πέμπτη στάλθηκαν άλλα 5 δείγματα προς εξέταση στα Γιάννενα, τα οποία ήταν επίσης αρνητικά.
Επομένως η είδηση που κυκλοφόρησε ήταν ψευδής.
Στη Θεσπρωτία δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει.
Η βιασύνη ορισμένων να διαδώσουν τα νέα, χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, μόνο κοινωνική αναστάτωση προκαλεί.
Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι λέμε ή γράφουμε, όχι μόνο οι επαγγελματίες του Τύπου, αλλά και οι χρήστες των social media.
Η μόνη έγκυρη πηγή ειδήσεων είναι το δελτίο Τύπου που δημοσιεύει μέρα παρά μέρα η Π.Ε. Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνέχεια...