02/06/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Πρόταση του Α. Μπέζα για ψήφισμα συμπαράστασης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Πρόταση του Α. Μπέζα για ψήφισμα συμπαράστασης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Να τεθεί σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισμα σχετικά με τις διεκδικήσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Θεσπρωτίας που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζήτησε η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα».

Ο επικεφαλής της Παράταξης Αντώνης Μπέζας ανέφερε σχετικά:

«Ό,τι δημιουργεί πρόβλημα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, έμμεσα δημιουργεί και στον καθένα από εμάς και συνολικά στην πατρίδα αφού ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της εθνικής και της τοπικής μας οικονομίας. Οφείλουμε να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για επιβίωση και να είμαστε στο πλευρό τους συνεισφέροντας με συγκεκριμένες ενέργειες, και σαν Αυτοδιοίκηση, στη στήριξη του εισοδήματός τους. Πιστεύω ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθούν οι εκπρόσωποί τους και ότι θα καταλήξουμε όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις σε ομόφωνο ψήφισμα».

Το ψήφισμα που προτείνει η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» έχει ως ακολούθως:

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας, συμπεριλαμβανομένης της μελισσοκομίας, είναι βασικός πυλώνας της πραγματικής οικονομίας της Θεσπρωτίας και μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την επανεκκίνηση και την αναβίωση της υπαίθρου μας ώστε να ανακοπεί στον νομό μας η οικονομική και δημογραφική συρρίκνωση των τελευταίων ετών.

2) Με βάση αυτή την προσέγγιση, συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσπρωτίας, καθώς η δρομολογημένη από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) περικοπή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων σε συνδυασμό με τις απώλειες παραγωγής λόγω της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης σε συνέχεια της υγειονομικής, έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και έχουν επιδεινώσει δραματικά θέση του αγροτικού κόσμου.

3) Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας καλεί την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα συμβάλλουν στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, όπως το ειδικό τιμολογιακό καθεστώς για το αγροτικό ρεύμα, η καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης στους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους και η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου Δικαιώματος Βασικής Ενίσχυσης που προβλέπεται από την ΚΑΠ, η μόνιμη επαναφορά της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου σε όλους τους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής, η βελτίωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με τη διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης για όλα τα προϊόντα ζωικής, φυτικής και μελισσοκομικής παραγωγής, η άτοκη ρύθμιση των κτηνο-πτηνοτροφικών δανείων που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η επαναφορά των 120 δόσεων στη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, η αναπλήρωση των απωλειών παραγωγής από την κλιματική αλλαγή (ελαιοκομία, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, μελισσοκομία), η ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ως το τέλος του 2024 και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ για τη φέτα και τα ελληνοποιημένα αγροτικά προϊόντα (κρέας και γάλα) με δημοσιοποίηση των παραβατών και των προστίμων.

4) Ειδικά για το Δήμο Ηγουμενίτσας, καλεί την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ηπείρου να προωθήσουν την ολοκλήρωση τεχνικών έργων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, όπως ο αναδασμός του κάμπου Μαργαριτίου και ο εκσυγχρονισμός και η ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης αλλά και νέα έργα αγροτικής υποδομής και προστασίας, όπως ο αγροτικός εξηλεκτρισμός, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον κάμπο Σπαθαραίων και η διαχείριση των υδάτων του Καλαμά για την αντιμετώπιση των πλημμυρών σε καλλιεργήσιμες γεωργικές εκτάσεις.

5) Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί επίσης ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του, και προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, θα πρέπει σταδιακά να προχωρήσει:

5.1) Στην καταγραφή όλων των γεωργικών γαιών/εκμεταλλεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και τη δημιουργία Δημοτικού Γεωργικού Μητρώου, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως σημαντικού εργαλείου για την πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για θέματα φυτοπροστασίας, χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν την αγροτική επιχειρηματικότητα.

5.2) Στην αξιοποίηση της "σχολάζουσας" ανεκμετάλλευτης δημοτικής περιουσίας, ιδιαίτερα των ελαιοπερίβολων, με άμεση δημοπράτηση των αγροτικών εκτάσεων που θα καταγραφούν σε κτηνοτρόφους- αγρότες για πολυετή μίσθωση και ταυτόχρονη εποπτεία για την καλή τους χρήση αλλά και στην εκμετάλλευση- καλλιέργεια των εκτάσεων που τελικά θα παραμείνουν στο Δήμο για την τροφοδοσία προνοιακών δομών όπως Γηροκομεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

5.3) Σε διανοίξεις και βελτιώσεις αγροτικών δρόμων πρόσβασης σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις και την προτεραιοποίηση των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

5.4) Στη συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς για επιμορφωτικά σεμινάρια και διαλέξεις στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα (με αυτοχρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από τον ΕΛΓΟ- Δήμητρα) και τη δημιουργία μόνιμου χώρου εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αγροτών στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

5.5) Στη συνεργασία με Πανεπιστήμια, ιδιωτικούς φορείς και τους άλλους Δήμους της Θεσπρωτίας για την πιστοποίηση Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης ή Ονομασίας Προέλευσης (πρωτογενή ή μεταποιημένα, όπως το ελαιόλαδο, τα εσπεριδοειδή ή τα αρωματικά φυτά) και τη δημιουργία «καλαθιού επώνυμων θεσπρωτικών προϊόντων».

5.6) Στην αναμόρφωση της λαϊκής αγοράς της Ηγουμενίτσας και την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της προς όφελος των τοπικών παραγωγών».

Συνέχεια...

Εξόρμηση στη Μουργκάνα την Κυριακή με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Εξόρμηση στη Μουργκάνα την Κυριακή με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Την Κυριακή 11/02/2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας (ΕΟΣΗ) θα εξορμήσει στη Μουργκάνα (1806 μ.) 
Θα πραγματοποιηθούν δυο πορείες.

Α’πορεία: Λιας- Σκυτάρι
Α+ , ώρες 5
Αρχηγός Δ.Σ

Β’ πορεία: Λιας- κορυφή (1806 μ.)
Β+, ώρες 8 περίπου
Αρχηγός, Ντόκος Βαγγέλης
Τηλ: 697 3435990

Αναχώρηση στις 07.30 π.μ από
Πάνθεον με λεωφορείο.

Σημείωση: Για τη συμμετοχή στις δυο πορείες απαιτείται ορειβατικό παπούτσι και χειμερινός ρουχισμός.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ντόκος Βαγγέλης Τηλ: 697 3435990 και Τσώλης Βασίλης,τηλ: 697 5101087
Συνέχεια...

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Ενημερωτική Εκδήλωση για τις νέες Δράσεις του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»:

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

στις: 07/02/24, ώρα: 18:30

στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου My Way Hotel & Events, Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook Page και YouTube Channel της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δίνοντας την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους από την περιοχή μας να συμμετάσχουν.

Επιπλέον, μέσω σχολίων κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μπορούν να θέσουν τυχόν ερωτήματα επί των δράσεων.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Συνέχεια...

Ο Σωτήρης Δημητρίου παρουσιάζει το βιβλίο του "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην Ηγουμενίτσα

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Ο Σωτήρης Δημητρίου παρουσιάζει το βιβλίο του "Ουρανός απ' άλλους τόπους" στην Ηγουμενίτσα

Οι Εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο ΜΗΤΣΕΛΟΥ σας καλούν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στη μουσική – λογοτεχνική παρουσίαση του βιβλίου του ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  "ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΠ’ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ".

Ο Θεσπρωτός συγγραφέας για το συγκεκριμένο έργο του κέρδισε το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2022.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Πολυφωνικό Συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντιστάσεως και η Θεατρική Ομάδα ΘΕΑΤΟ.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Άλκης Φάτσιος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Μαρία Αναγνωστοπούλου-Δημάκα, Χαρίκλεια Δήμου, Σωτηρία Καλλιά, Ναυσικά Λατσού, Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θεατρικό χώρο ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας που περήφανα οργανώνουν την πάλη τους για να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους.

Παράλληλα καταδικάζουμε όλες τις προσπάθειες καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων, από την κυβέρνηση της ΝΔ που έπεσαν στο κενό γιατί βρήκαν συσπειρωμένους και αποφασισμένους τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως στο κενό έπεσε η επιχείρηση της κυβέρνησης να «κατευνάσει τα πνεύματα» με την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, ανακοινώνοντας, προκλητικά, μέτρα - ψίχουλα, που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο αγώνας των αγροτοκτηνοτρόφων μας αφορά όλους και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά πρωτίστως την εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της περιοχής μας. Αυτό που βγάζει πραγματικά τους αγροτοκτηνοτρόφους στο δρόμο –και σήμερα και χθες απέναντι σε όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις– είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με «μοχλό» την ΚΑΠ της ΕΕ. Προβλήματα που δεν είναι ούτε προσωρινά ούτε συγκυριακά ούτε «εισαγόμενα».

Αυτές οι πολιτικές ευθύνονται για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής στα ύψη, όπως και για το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι παρατημένοι στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται πλήρως για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. Φέτος μάλιστα είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται ακόμη περισσότερο από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ.

Ο αγώνας εργατών και αγροτών είναι κοινός. Είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που θεριεύουν την ακρίβεια η οποία τσακίζει το εισόδημα όλων μας. Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων που νομοθετούν στηρίζοντας τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματιών, των τραπεζιτών, σφίγγοντας τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής τάξης, των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού συνολικά. 

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απαντάμε μαζικά, οργανωμένα, με τη δική μας συμμαχία και διεκδικούμε αιτήματα και λύσεις που θα δώσουν μια ανάσα στην καθημερινότητά μας. Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 28 Φλεβάρη με Γενική Απεργία.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων και στο δίκαιο αγώνα τους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για:

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 €/κιλοβατώρα. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια-κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

· Καμία μείωση στην τιμή, στο γάλα. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο, σε κάθε αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

· Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Συνέχεια...

Αντιδράσεις και από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας για τις μηδενικές μεταθέσεις

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Αντιδράσεις και από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας για τις μηδενικές μεταθέσεις

Την απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για μηδενικές μεταθέσεις στην επαρχία καυτηριάζει και η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο χώρο της αστυνομίας οι μεταφέρθηκαν και στο Αρχηγείο κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η ουσία χάνεται στην επικοινωνιακή πολιτική.

«Στην πραγματικότητα οι Επαρχιακές Διευθύνσεις στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού, οι ήδη υπηρετούντες συνάδελφοι επιβαρύνονται από την υπερεργασία αφού αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά, οι δε άλλοι που αδυνατούν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους (αναμένοντας επί σειρά ετών) ασφυκτιούν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, η ασφάλεια των πολιτών διακυβεύεται και όλο αυτό το ‘κοκτέιλ’ είναι απολύτως βέβαιο ότι αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.» σημειώνει.

Στην επιστολή της προς την ΠΟΑΣΥ και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ υπογραμμίζει: «Δεν εστιάζετε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που στην περίπτωσή μας είναι η ασφάλεια των πολιτών της Θεσπρωτίας. Όπως καλά γνωρίζετε, χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε ευημερία. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ και ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ στο Συμβούλιο, ότι οι πολίτες της επαρχίας είναι πολίτες ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ και στερήσατε την ΕΛΠΙΔΑ στον Έλληνα Αστυνομικό που τόσα χρόνια βρίσκεται μακριά από τον τόπο συμφερόντων του να υπηρετήσει σε αυτόν!!!»
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος στο λιμάνι με 101 διαβατήρια...! (+ΦΩΤΟ)

Φεβρουαρίου 06, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 45χρονος στο λιμάνι  με 101 διαβατήρια...! (+ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή προσωπικού του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 394 Π.Κ. “Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος” και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις”.


Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε ΙΧΕ όχημα με οδηγό τον 45χρονο στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα κάτω από τις μοκέτες και τα καθίσματα συνολικά 101 ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ο προαναφερθείς σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό. Από αυτά 56 ήταν δηλωμένα ως κλαπέντα – απωλεσθέντα, τα 4 ήταν πλαστά και τα 41 είναι έγγραφα άλλων προσώπων.


Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα έγγραφα, το ΙΧΕ όχημα, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των 8.200 κορωνών Δανίας και 5 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα