11/28/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Εγκαινιάστηκε η 32η Έκθεση Χειροτεχνημάτων της “Φλόγας”

Νοεμβρίου 28, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εγκαινιάστηκε η 32η Έκθεση Χειροτεχνημάτων της “Φλόγας”

Τα εγκαίνια της 32ής Ετήσιας Έκθεσης Χειροτεχνημάτων, πραγματοποίησε η ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στο Πάνθεον της Ηγουμενίτσας, την Κυριακή το πρωί.

Τα εγκαίνια τέλεσε, στην πρώτη του παρουσία στην Ηγουμενίτσα, ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας, κ.κ. Σεραπίων, ο οποίος και έχει απευθύνει προσωπική έκκληση “ὥ­στε ἀ­γο­ρά­ζον­τας χει­ρο­τε­χνή­μα­τα ἀ­πό τήν ἔκ­θε­ση, νά συμ­βά­λει ἀ­πό τό ὑ­στέ­ρη­μά του στή λει­τουρ­γί­α τοῦ Σπι­τι­οῦ τῶν παι­δι­ῶν τῆς Φλό­γας, ὅ­που φι­λο­ξε­νοῦν­ται οἰ­κο­γέ­νει­ες ἀ­πό ὅ­λη τήν Ἑλ­λά­δα γι­ά ὅ­σο δι­ά­στη­μα τά παι­δι­ά ὑ­πο­βάλ­λον­ται σέ θε­ρα­πεί­α στά ὀγ­κο­λο­γι­κά τμή­μα­τα τῆς Ἀ­θή­νας”.

Στην έκθεση εκτός από κεντήματα, χειροτεχνήματα, υπάρχουν τοπικά προϊόντα που προσφέρουν διάφοροι φορείς και ιδιώτες καθώς και χειροποίητα δώρα που με αγάπη περισσή κατασκευάζουν μαθητές σχολείων και ευαισθητοποιημένοι φίλοι της Φλόγας.


Από το 1982 η Φλόγα φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Κάθε αγορά συμβάλλει στη λειτουργία του Σπιτιού των παιδιών της Φλόγας, που βρίσκεται στην Αθήνα, όπου σε τέσσερις ξενώνες φιλοξενούνται οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας. Στο σπίτι των Παιδιών της Φλόγας, λειτουργεί επίσης σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) ώστε τα παιδιά να μη χάνουν την επαφή τους με την εκπαίδευση.Παράλληλα σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ-“Χάρισε ζωή” θα μπορούν όσοι επισκέπτες της έκθεσης το επιθυμούν, να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών για να ενισχύσουν την ελληνική και παγκόσμια δεξαμενή για αναζήτηση συμβατού δότη για όποιον ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή, έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στο λιμάνι 43χρονος αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Νοεμβρίου 28, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη στο λιμάνι 43χρονος αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
Συνέχεια...