05/16/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Σε υπηρεσίες της Παραμυθιάς οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μαΐου 16, 2023 0
Σε υπηρεσίες της Παραμυθιάς οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κρίσιμες υπηρεσίες της Παραμυθιάς ήταν στο επίκεντρο των επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι 3 υποψήφιοι βουλευτές Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, σε Δημαρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας και ΕΚΑΒ, συνοδευόμενοι απο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας..

Αρχικά οι Χρήστος Κάτσιος, Αγγελική Μέμμου και Μαγδαληνή Τατση, βρέθηκαν στο Δημαρχείο Σουλίου οπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη οπου και τέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης που σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες και την έλλειψη πόρων, δημιουργούν μια σειρά απο αλυσιδωτά προβλήματα. Επίσης εγινε εκτενή ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα του παραγωγικού τομέα που έχει προκύψει από την διακοπή της ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ της περιοχής. Τέλος ο Δήμαρχος Σουλίου αναφέρθηκε στις δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.


Στην συνέχεια οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της πολης οπου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή της υπηρεσίας, Αστυνόμο Β' Μαρκο Μαρκουσάκη, οπου και συζητήθηκαν μια σειρά απο θέματα που άπτονται σε ζητήματα ασφάλειας πολίτων. Οι 3 υποψήφιοι Βουλευτές, συνεχάρησαν τον Διοικητή και το προσωπικό για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν όπως την πρόσφατη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ειχε προβεί σε ληστείες εξοπλισμών των ΤΟΕΒ αξίας πάνω απο 200.000 ευρώ.

Επόμενη στάση των υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ηταν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Παραμυθιάς, οπου σε συζητήσεις με το προσωπικό βάρδιας καθως και με τον προϊστάμενο, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα αύξησης του προσωπικού με την αντιπυρική περίοδο να εχει ξεκινήσει, με ότι αυτο μπορεί να σημαίνει για την ευαίσθητη αυτή υπηρεσία της πολιτικής προστασίας.

Τέλος οι 3 υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκαν το κέντρο υγειας και το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, οπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των υπηρεσιών, ενω εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την συνολική εικόνα αλλά και για την διαχείριση της πανδημίας.

Συνέχεια...

Μ. Κάτσης για B. Γιόγιακα: "Η μεγαλειώδης συγκέντρωση προκάλεσε πανικό και επιστράτευσε τα ψέματα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 16, 2023 0
Μ. Κάτσης για B. Γιόγιακα: "Η μεγαλειώδης συγκέντρωση προκάλεσε πανικό και επιστράτευσε τα ψέματα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του κόσμου όλων των αποχρώσεων, στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα είναι φανερό ότι προκάλεσε μεγάλο πανικό στον κ. Γιόγιακα προσωπικά. Τον κατανοώ: Δεν είναι λίγο να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.

Η χθεσινή ανακοίνωσή του είναι γεμάτη από το μόνο πολιτικό προσόν που διαθέτει: Ψέμα και εξαπάτηση. Ας συγκρίνει κανείς την ανακοίνωσή του με το παρακάτω βίντεο όπου τον διαψεύδουν τόσο οι Υπουργοί της κυβέρνησης που στήριζε με παλαμάκια αλλά και ο ίδιος του ο εαυτός! Αυτός που ξέχασε να πει για τη Θεσπρωτία δεν ήταν ο Α.Τσίπρας που μίλησε εκτενώς, αλλά ο Κ.Μητσοτάκης που δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα τοπικά ζητήματα στην ομιλία του στην Παραμυθιά, λες και δεν μας βλέπει καν! Ο κ. Μητσοτάκης έχει «γραμμένο» τον κ. Γιόγιακα και κατ’επέκταση όλους τους Θεσπρωτούς και αυτό το καταλάβαμε πολύ καλά την 4ετία που πέρασε.

Εάν ο κύριος Γιόγιακας πίστευε αυτά που έγραψε θα ερχόταν σε debate να μας τα πει δημόσια, αλλά δεν τόλμησε.

Σε λίγες μέρες ο Θεσπρωτικός λαός θα ξεμπερδεύει με το ψέμα και την ανικανότητα και θα δώσει ισχυρή εντολή για ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση του νομού με όραμα τη δίκαιη ανάπτυξη για όλες/ους!

4 χρόνια ΝΔ στη Θεσπρωτια, 4 χρόνια οπισθοδρόμηση και αδιαφορία. ΩΣ ΕΔΩ!!
Συνέχεια...

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 16, 2023 0
Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα

Οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν είναι ικανές να κρύψουν την στρατηγική τους συμπόρευση.

Όσο και αν προσπάθησε ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα να αναδείξει τις διαφορές με την ΝΔ για να ενισχύει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην μονοεδρική Θεσπρωτία πλάθοντας το γνωστό αφήγημα της «προοδευτικής» κυβέρνησης, οι διαφορές αυτές δεν είναι ικανές να κρύψουν τη στρατηγική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα γεγονότα όμως διαλύουν αυτή την ψεύτικη διαχωριστική γραμμή:

· Για το ξεπούλημα του λιμανιού από την ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει ότι η πώληση του λιμανιού ολοκληρώθηκε μεν από την Ν.Δ. αλλά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο ράφι του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική τους συμπόρευση στο στόχο να γίνει το λιμάνι και γενικότερα η χώρα μας κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας για να στηριχτούν οι στόχοι του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να κρύψει τη στρατηγική τους συμπόρευση απέναντι στο ΝΑΤΟ μετατρέποντας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων και «μαγνήτη» αντιποίνων.

· Στους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν μπορεί να κρύψει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν ως κορώνα στο κεφάλι τους την ΚΑΠ της ΕΕ που στόχο έχει την συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια και γι΄αυτό η κάθε αναθεώρηση της όπως και η τελευταία βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, οι οποίες στήριζαν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών - κτηνοτρόφων. Και επειδή οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν τρώνε κουτόχορτο, όταν ακούνε για επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ από το ΣΥΡΙΖΑ φυσάνε και το γιαούρτι.

· Για ττην παιδεία δεν μπορεί να κρύψει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τους μαθητές σαν αριθμούς, που θα καλύπτουν κενές θέσεις στα ΑΕΙ ανάλογα με τα «θέλω» των επιχειρήσεων και το πορτοφόλι των οικογενειών τους. Η ΝΔ επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ώρα που μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προτείνει διαφορετικό “κόφτη” με μόλις 10 επιλογές στο μηχανογραφικό! Μίλησε για τα Πανεπιστήμια και για το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος της μετάφρασης και διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα όμως δεν ανέφερε κουβέντα για τις ανάγκες των φοιτητών που δεν μπορούν να σπουδάσουν, για το γεγονός ότι χρυσοπληρώνουν τη σίτιση, τη στέγαση, για την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, για την αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

· Για τις υποκλοπές δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική σύμπλευση με την ΝΔ στο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που δεν εξαιρεί κανέναν από τις παρακολουθήσεις, έγιναν 100.000 υποκλοπές σε βάρος του λαό τα τελευταία 10 χρόνια. Ούτε λέξη δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ, που ξεκίνησαν το 2016, επί κυβέρνησής του, και συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα.

· Για τη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική συμπόρευση με την ΝΔ για τα 350 προαπαιτούμενα που είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και για νέα μέτρα λεηλασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος που απαιτούνται για την αποπληρωμή του δανείου.

· Για τους πλειστηριασμούς δεν μπορεί να κρύψει την στρατηγική σύμπλευση με την ΝΔ στο αντιλαϊκό πλαίσιο που σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών και διαμορφώνει το έδαφος για να εμφανίζονται οι διάφοροι "Πάτσηδες". Εξ άλλου είναι γνωστή η φράση του Αλέξη Τσίπρα ''Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί''.

· Για τις ιδιωτικοποιήσεις που προχωρεί παραπέρα η ΝΔ θυμίζουμε ότι ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης ήταν αυτός που εισηγήθηκε τη σχετική οδηγία της ΕΕ για τον διαχωρισμό των τραίνων από τις γραμμές που οδήγησε στο να δοθεί το «φιλέτο» σε ιδιώτες με τα γνωστά επακόλουθα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ως κυβέρνηση εγκαινίασε το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη συμπορευόμενος με την ΝΔ στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε «στο κλαρί» του Υπερταμείου τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις διαχείρισης νερού (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ).

Ο κ. Τσίπρας, για να αθωώσει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, έφτασε στο σημείο να στρέψει τα βέλη του ενάντια στην "οικογενειοκρατία" και έκανε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το κρατικό αεροπλάνο για την προεκλογική του δραστηριότητα.

Η στρατηγική συμπόρευση με την ΝΔ έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να έχει ψηφίσει το 50% των αντιλαϊκών νόμων της ΝΔ. Αυτή η στρατηγική συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για μια ανάπτυξη με κίνητρο το κέρδος και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών είναι υπεύθυνη και για την ερήμωση των χωριών μας στην οποία αναφέρθηκε. Είναι υπεύθυνη για την χαμοζωή που ζουν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες, στις μεταφορές, στον τουρισμό - επισιτισμό, στα εμπορικά καταστήματα, σε άλλους κλάδους και για τους οποίους ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει.

Τέλος για το ποιος θα πανηγυρίσει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να του υπενθυμίσουμε τα πανηγύρια που γίνανε μετά την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Όπως και το πόσο γρήγορα αυτό το ΟΧΙ μετατράπηκε σε ΝΑΙ, που οδήγησε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου από κοινού με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Οι αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, οι ριζοσπάστες του νομού μας, ο κόσμος έχει νιώσει βαθιά απογοήτευση και θυμώνει με αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ο κόσμος όλος που δεν θέλει να ξαναζήσει μια “μούφα” προοδευτική κυβέρνηση ήρθε η ώρα στις 21 Μάη με δυνατό ΚΚΕ, να κάνει τη διαφορά. Γιατί όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Ηγουμενίτσα 16/5/2023
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: "Πήξαμε" στην αφρικανική σκόνη - Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Μαΐου 16, 2023 0
Θεσπρωτία: "Πήξαμε" στην αφρικανική σκόνη - Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Αυξημένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα των νότιων και δυτικών περιοχών της χώρας, του Ιονίου και της Ηπείρου...

Χαρακτηριστική εικόνα τις τελευταίες ημέρες και στη Θεσπρωτία, με τα αυτοκίνητα και τους κοινόχρησους χώρους, καλυμμένους από την αφρικανική σκόνη..

Άρρωστος καιρός...

"Άρρωστος καιρός", αναφέρουν οι περισσότεροι, δεδομένου ότι συνδυάζονται αυξημένες θερμοκρασίες που φθάνουν μέχρι και τους 30 βαθμούς κελσίου, με νεφώσεις και περιοδικές βροχοπτώσεις οι οποίες βρέχουν αφρικανική σκόνη...

Την μετέφεραν προς την περιοχή οι νοτιάδες που έπνευσαν στο Ιόνιο.

Η σκόνη που ταξιδεύει από την Αφρική μεταφέρει βαρέα μέταλλα και στοιχεία όπως μόλυβδο, αρσενικό, μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο κ.α. 

Τα σωματίδια της αφρικανικής σκόνης που φτάνουν στην Ελλάδα είναι τα μικρότερα και τα ελαφρύτερα, διότι τα βαρύτερα καθιζάνουν στη διαδρομή. 

Όσο πιο μικρό είναι το μέγεθος ενός σωματιδίου τόσο ευκολότερα συνδέεται με άλλα βλαβερά μόρια που προέρχονται από τους ρύπους των αυτοκινήτων σε μια πόλη, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο βλαβερά. 

Επίσης, όσο πιο μικρό είναι το μόριο ενός αιωρούμενου σωματιδίου (πχ<10μm) τόσο ευκολότερα εισέρχεται μέσα στον πνεύμονα και επομένως τόσο περισσότερο ερεθιστικό και βλαβερό είναι.

Τι μπορεί να προκαλέσει η Αφρικανική σκόνη;

Η σκόνη μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των αναπνευστικών νοσημάτων από τα οποία πάσχουν οι ασθενείς. Για παράδειγμα όσοι πάσχουν από άσθμα (παιδιά ή ενήλικες) ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια συχνά χειροτερεύουν τις μέρες αυτές καθώς η σκόνη είναι ιδιαίτερα ερεθιστική τους πνεύμονες. 

Πιο ευαίσθητοι είναι οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς που πάσχουν και από άλλα νοσήματα (π.χ. καρδιολογικά) και όσοι δεν λαμβάνουν σωστά τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις ημέρες που υπάρχει Αφρικανική σκόνη αυξάνονται τα κρούσματα θανάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όμοια οι επισκέψεις στους ιατρούς. 

Ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος;

Δύσπνοια, βήχας, βάρος ή πόνος στο στήθος, συριγμός, που δεν περνάνε με την αγωγή «ανακούφισης» που έχει δοθεί σε κάθε ασθενή ανάλογα με το νόσημα του.

Για τους ασθενείς, θα πρέπει να αποφεύγεται κάθε άσκοπη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους και οπωσδήποτε την άσκηση τις μέρες αυτές όσοι:

-πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα και κυρίως από άσθμα και ΧΑΠ
-οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα
-οι ηλικιωμένοι
-Να λαμβάνουν κανονικά την φαρμακευτική τους αγωγή (όσοι πάσχουν από καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα)

Να ενημερώσουν αμέσως τον πνευμονολόγο ή τον καρδιολόγο τους εάν εμφανίσουν συμπτώματα όπως δύσπνοια, βήχα, βάρος ή πόνο στο στήθος, συριγμό.


Συνέχεια...

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στη μονοεδρική Θεσπρωτία...! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 16, 2023 0
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στη μονοεδρική Θεσπρωτία...! (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πράγματι θερμή υποδοχή επεφύλλασαν οι θεσπρωτοί  στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα, το μεσημέρι της Δευτέρας (15.5.2023).

Πλήθος κόσμου, από όλες τις μεριές της Θεσπρωτίας, αλλά και από όλους τους πολιτικούς χώρους (αυτό αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς) του επεφύλαξε θερμή υποδοχή.

Στη μισάωρη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας από τη θεσπρωτική πρωτεύουσα, αφού κατακεραύνωσε το καθεστώς Μητσοτάκη, πανελλαδικά, αλλά και τοπικά, έθεσε το δικό του δίλημμα στους πολίτες της Θεσπρωτίας, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι αν την επόμενη Κυριακή η Θεσπρωτία έχει προοδευτικό βουλευτή ή βουλευτή των γνωστών συμφερόντων...! 

Με ιδιαίτερη αναφορά στη δημογραφική ...γήρανση της Θεσπρωτίας και στο γεγονός ότι πλέον αποτελεί μονοεδρική εκλογική περιφέρεια, τόνισε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε μικρά και μεγάλα έργα, μέσω της χρηματοδότησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, την  κατάργηση του τμήματος ΑΕΙ και του ξεπουλήματος του λιμανιού, χωρίς διαφάνεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς να παραλείψει την αναφορά στους Βορειοηπειρώτες...!

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα που αφορούν τη Θεσπρωτία...!


"Πολίτες της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας, γνωρίσατε 4 χρόνια από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκατάλειψη και απαξίωση. 4 χρόνια τώρα, ο νομός σας έχει βγει στην πραγματικότητα, έξω από το χάρτη.

Και θέλω να πω δυο λόγια για όσα γίνανε ή για όσα δεν έγιναν αυτά τα 4 χρόνια, αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω....;;;

Να ξεκινήσω από το λιμάνι σας, που ξεπουλήσανε χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα που ζητάμε τη σύμβαση παραχώρησης και τα έχουν κάνει όλα μέσα στην αδιαφάνεια και δεν λένε τι ακριβώς πουλήσανε και τι ακριβώς δώσανε;;;

Δεν μας λένε για ποιον λόγο, παρά τις υποσχέσεις, δεν υλοποιούν την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης;

Για το νέο πανεπιστημιακό τμήμα το οποίο ιδρύθηκε το 2018 και το έκλεισαν το 2019 και έμεινε η Ηγουμενίτσα χωρίς τμήμα, χωρίς νέα παιδιά, μια πόλη χωίς νέα παιδιά;

Να θυμηθούμε την εγκατάλειψη των δομών υγείας; Που εμείς ενισχύσαμε το νοσοκομείο με μαγνητικό τομογράφο, με ΤΕΠ και παρά το γεγονός της πανδημίας έχει λιγότερο προσωπικό και δεν μπορεί να λειτουργήσει;

Να θυμηθούμε τους παραγωγούς, τους καλλιεργητές που δεν πήρανε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε τις προβλεπόμενεες αποζημιώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ; 

Αλλά πλέον το ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν να μείνουν στον τόπο τους, γιατί πως θα αντέξουν το κόστος της παραγωγής που έχει εκτοξευθεί;

Αν συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αντέξουν το κόστος;;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να πούμε για τον τόπο σας, είναι ένας τόπος που δημογραφικά γερνάει. Τα χωριά στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου,  είναι χωριά που γίνονται φαντάσματα όσο περνάει ο καιρός, διότι οι άνθρωποι στην περιφέρεια δεν μπορούν να μείνουν αν δεν έχουν εισόδημα, μέλλον, προοπτική...

Και η μεγάλη κοροιδία για τους Βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας, που ο κ. Σαμαράς τους έκοψε τις συντάξεις, την αποκαταστήσαμε όταν ήμασταν στην κυβέρνηση και 4 χρόνια τώρα είναι παγωμένη. Και τώρα προεκλογικά τους ανοίξανε μια πλατφόρμα να κάνουνα δηλώσεις..

Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Θεσπρωτίας και θέλω να τους πω ότι για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς στις πιο δύσκολες συνθήκες κάναμε ό,τι μπορούσαμε να ξαναβάλουμε στο χάρτη αυτό το νομό, και κάναμε ό,τι μπορούσαμε όχι μόνο με μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και με μικρά καθημερινά έργα..

Αν υπάρχει ακόμη και σήμερα μια μπουλντόζα που λειτουργεί στο νομό σας, είναι επειδή εμείς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν 4 χρόνια, έδωσε χρηματοδότηση στην τοπική αυτοδιοίκηση...

4 χόνια τώρα όμως δεν έγινε τίποτε, και το χειρότερο, αποκλείσανε τη Θεσπρωτία από τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, διότι, δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι όλοι οι πόροι να πηγαίνουν σε λίγους και ισχυρούς...

Νομίζω ότι όσο έρχεται η ώρα της αλλαγής, ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο...

Και κάτι ακόμη! Ο νομός σας έγινε μονοεδρική περιφέρεια, εξαιτίας της δημογραφικής γήρανσης. Την επόμενη Κυριακή θα είναι στην ελληνική βουλή, βουλευτής ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ!

Και θέλω να απευθυνθώ σε όλους εκείνους, σε όσους έχουν δίλημμα τι θα ψηφίσουν και θέλουνε να μείνουνε μακρυά από τα δύο μεγάλα κόμματα...

θέλω να τους πω, ότι το βράδυ της επόμενης Κυριακής, ποιοι θα είναι στους δρόμους της Θεσπρωτίας και της Ηγουμενίτσας και θα πανηγυρίζουνε;

Θα πανηγυρίζουνε οι δημοκρατικοί πολίτες της Ηγ/τσας ή θα πανηγυρίζουνε τα γνωστά συμφέροντα; 
Τα καρτέλ, οι προνομιούχοι, τα ρουσφέτια ή όσοι ευνοήθηκαν 4 χρόνια τώρα ενώ ο λαός σας είδε το εισόδημά του να συρρικνώνεται και να μην μπορεί να βγάλει την 3η βδομάδα του μήνα;

Εγώ σας καλώ, αυτές τις 6 ημέρες που μείνανε να κινητοποιηθείτε, σπίτι με σπίτι, καφενείο με καφενείο, χωριό το χωριό, ώστε την επόμενη Κυριακή να πανηγυρίζει ο δημοκρατικός λαός της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας. 
Γιατί θα στείλει δημοκρατικό, προοδευτικό βουλευτή στη βουλή!

Σας ευχαριστώ για αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που δίνει παράσταση νίκης και εδώ στη Θεσπρωτία...!"

(Δείτε στο παρακάτω βίνεο την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα...)

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Μαΐου 16, 2023 0
Βασίλης Γιόγιακας: Πέντε πράγματα που «ξέχασε» να πει ο κύριος Τσίπρας στην Ηγουμενίτσα

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ψευδολογίες, οι ανακρίβειες και οι υπερβολές στις οποίες κατέφυγε ο κύριος Τσίπρας κατά την ομιλία του σήμερα στην Ηγουμενίτσα είναι αναρίθμητες. Στέκομαι αρχικά σε 5 από αυτές, που αφορούν τον τόπο μας:

Για το τμήμα του πρώην ΤΕΙ:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάργησε το τμήμα του ΤΕΙ στη Θεσπρωτία, προβλέποντας στα χαρτιά ένα νέο τμήμα που δεν λειτούργησε ποτέ, αφού γι’ αυτό έπρεπε να αποφασίσει - και να προβλέψει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό - το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το «τμήμα – φάντασμα», λοιπόν, ψηφίστηκε στο γόνατο για να κατευνάσει τις τοπικές αντιδράσεις εν όψει των εκλογών. Χωρίς μελέτη, χωρίς γνωμοδότηση της αρμόδιας Ανώτατης Αρχής, και χωρίς να πάρει το «πράσινο φως» από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέβλεπε άλλωστε ο ίδιος ο «νόμος Γαβρόγλου».

Για τη χερσαία ζώνη:
Είμαστε σε σημείο σήμερα να συζητάμε για την οριστική και χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα στους δήμους, γιατί κάποιοι έκαναν τα τελευταία 4 χρόνια αυτά που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες. Η απόδοση στην τοπική κοινωνία έχει προβλεφθεί στη σύμβαση παραχώρησης και οι σχετικές διατάξεις έχουν από καιρό δοθεί στη δημοσιότητα.

Για το Νοσοκομείο Φιλιατών:
Από το φθινόπωρο του 2019 στο Νοσοκομείο Φιλιατών έγιναν 32 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, 103 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, λειτούργησε για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Αιματολογικό, Νευρολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο, ενώ αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο.

Για τα έργα στους δήμους:
Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε τα χρήματα για να γίνουν έργα 14 εκατομμυρίων ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε αφήσει «στον αέρα» αφού δεν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση! Οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου χρηματοδοτήθηκαν συνολικά με 28 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη σύνταξη των Βορειοηπειρωτών:
Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας βγήκε η ΚΥΑ και προβλέφθηκαν τα χρήματα ώστε περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες ομογενείς να μπορούν να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, και χωρίς τις περικοπές που προβλέπονταν αρχικά, λόγω του χρόνου μόνιμης και νόμιμης διαμονής τους στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας μπέρδεψε τη σύνταξη με την πλατφόρμα για επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, επίδομα που η σημερινή κυβέρνηση επίσης αύξησε.


Ασφαλώς δεν περιμέναμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και σοβαρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έκανε τέσσερα χρόνια τώρα, θα το κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές;
Συνέχεια...