04/06/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Covid-19: Δραματική αύξηση πανελλαδικά - Σταθερή στη Θεσπρωτία

Απριλίου 06, 2021 0
Covid-19: Δραματική αύξηση πανελλαδικά - Σταθερή στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 46
ΠΕ Πρέβεζας 3

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.309, εκ των οποίων 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 281.570 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.773 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.532 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 751 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.788 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526 (ημερήσια μεταβολή +20.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές του Δήμου Φιλιατών

Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τα ισχύοντα μέτρα έως 12/4/2021

Απριλίου 06, 2021 0
Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τα ισχύοντα μέτρα έως 12/4/2021

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την νέα απόφαση (ΦΕΚ 1308/Β/03.04.2021) που αφορά τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00. Το ΦΕΚ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (www.e-thesprotias.gr/)

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βρίσκεται πλέον στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και ισχύουν τα ακόλουθα:

Μετακινήσεις: Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 επιτρέπεται από τις 05:00 έως και τις 21:00 καθημερινά. Ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες μετακινήσεις: δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου, και ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και κατά τη Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

Ωράριο λειτουργίας: Προαιρετικό από τις 07:00 έως και τις 20:30 με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τις επιχειρήσεις τροφίμων με υπηρεσίες διανομής (delivery) που δύνανται να λειτουργούν έως τις 1:00.

Αυξημένου κινδύνου:
Γενικά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις με ραντεβού. Εξαίρεση ισχύει για τις τράπεζες και ταχυμεταφορές, ΕΛΤΑ κλπ κοινής ωφελείας όπου δεν μπορεί να προγραμματισθεί ραντεβού. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρων.

Στο άρθρο 1 παράγραφος 3 του συνημμένου ΦΕΚ (σελ. 15883-15887) αναφέρονται λεπτομερώς οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που αναστέλλεται η λειτουργία τους και οι εξαιρέσεις κατά περίπτωση.

Συνοπτικά:
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ τη λειτουργία τους οι:

- Βρεφικοί / Βρεφονηπιακοί σταθμοί

- Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπάρ

- Εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ-καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering με ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Α) όσες λειτουργούν εντός ξενοδοχείων και για τα οποία ισχύουν ειδικά μέτρα και Β) όσες παρέχουν προϊόντα σε πακέτο (take away), διανομής προϊόντος (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτηση (drive-through) χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό & τον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους.

- Παιδότοποι / παιδικές χαρές

- Γυμναστήρια

- Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο με ΕΞΑΙΡΕΣΗ: μόνο όταν αυτό πραγματοποιείται εντός των ορίων της περιφέρειας της φορολογικής έδρας του πωλητή, κι εφόσον περιλαμβάνεται στην γεωγραφική ισχύ της άδειάς του

- Κομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, θεραπείες με υπεριώδεις κι υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κλπ με ΕΞΑΙΡΕΣΗ:

· Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής (ΚΑΔ 96.02)

· Υπηρεσίες διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01)

· Υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση (ΚΑΔ 96.04.10.02)

· Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής & φροντίδας του σώματος (ΚΑΔ 96.04.10.06)

· Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων (ΚΑΔ 96.09.19.08)

Με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 επιπλέον άτομο για κάθε 25τ.μ.

Απόσταση 2 μέτρων

Προσέλευση μόνο κατόπιν ραντεβού

Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο

Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος plexiglass ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών

Ημερήσια τήρηση καταλόγου ραντεβού

Προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 20:30.

- Υπηρεσίες πίστας καρτ

- Σχολές ερασιτεχνών και επαγγελματιών οδηγών με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τις ανάγκες εκπαίδευσης κι εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών (και για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας) και έως τις 20:30, τηρούμενων αποστάσεων 1,5 μέτρων και έως 5 εκπαιδευόμενους. Αναστέλλεται και η διενέργεια εξετάσεων (θεωρητικών και πρακτικών) υποψηφίων οδηγών).

- Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, καφενεία με τεχνικά-μηχανικά παιχνίδια, ιντερνετ καφέ.

- Υπηρεσίες διαχείρισης και λειτουργίας κατασκηνωτικών χώρων.

Οι μετακινήσεις με οχήματα ΕΔΧ και ΕΙΧ επιτρέπονται με μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού, με εξαίρεση την επιβίβαση ανηλίκων τέκνων ή ατόμων που χρήζουν βοήθειας από δεύτερο άτομο. Για λοιπές περιπτώσεις συμβουλευτείτε το ΦΕΚ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ με προϋποθέσεις :

- Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμικών προϊόντων, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· 1 άτομο / 25 τ.μ. κύριου χώρου καταστήματος (δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι)

· Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων & 2 μέτρων στα σουπερ & μινι μάρκετ στην αναμονή ταμείου

· Υποχρέωση Ανάρτηση επιγραφής στην είσοδο με τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εκτός του καταστήματος

· Υποχρέωση καθημερινής απολύμανσης καλαθιών / καροτσιών

· Ωράριο λειτουργίας προαιρετικό από τις 7:00 έως τις 20:30 με ΕΞΑΙΡΕΣΗ των ανωτέρω επιχειρήσεων που λειτουργούν διανομή προϊόντων delivery και οι οποίες μπορούν να λειτουργούν μόνο ως προς αυτό έως τις 1:00.

- Λιανικό Εμπόριο, εφόσον λειτουργούν: α) με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως αγοράς/ προεπιλογής (click away) για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος, β) με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού (click inside) για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (οδηγίες εφαρμογής στο πεδίο 25 του Πίνακα της συνημμένης απόφασης).

ΕΞΑΙΡΕΣΗ: α) τα περίπτερα που μπορούν να λειτουργούν 24 ώρες, και β) οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών ΜΟΝΟ για εξοφλήσεις λογαριασμών – ανανεώσεις υπολοίπων – επισκευές συσκευών που θα λειτουργούν χωρίς ραντεβού.

Προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 20:30.

- Συνεργεία αυτοκινήτων και Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

· Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30

· Λειτουργία μόνο κατόπιν ραντεβού & υποχρέωση τήρησης σχετικού ημερήσιου καταλόγου

· Εως 9 άτομα αναμονή

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Τα πρόστιμα για:

- Παραβίαση αναστολής λειτουργίας/κανόνων υγιεινής-απολύμανσης / ορίων πελατών, εκκινούν από τις 2.000€ και μπορούν να ανέλθουν έως και τις 50.000€ αναλόγων των τ.μ. της επιχείρησης

- Υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, 1.000€

- Παραμονή πελατών σε εσωτερικό - εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων take away, 3.000€ για την επιχείρηση και 300€ για τους πελάτες

- Μεταφορές, 150€ σε οδηγό και επιβάτες

- Την Μη τήρηση καταλόγου ραντεβού κλπ, από 500€ εως 2.000€

- Την Μη ανάρτηση ενημέρωσης επιτρεπόμενου αριθμού πελατών, 300€ έως 600€

- Μη χρήση μάσκας, 300€.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Το "κουτί" η μόνη παρέα; - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Απριλίου 06, 2021 0
Το "κουτί" η μόνη παρέα; - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Καθόταν η γιαγιά στο παραθύρι,
έξω την κίνηση παρατηρούσε,
σκεφτόταν τη ζωή που πέρασε,
αναρωτιόταν και μελαγχολούσε.

Θυμότανε τα χρόνια τα παλιά,
σπίτια γεμάτα με ανθρώπους,
φωνές και γέλια από παιδιά!
Τότε οι άνθρωποι είχαν άλλους τρόπους.

Μικροί-μεγάλοι, με σεβασμό τρέχαν κοντά τους,
για να προλάβουν κάθε τους επιθυμία
κι οι γέροι ευτυχισμένοι, τους ευχόταν,
να πορευτούν μέσ' στη ζωή με ευτυχία!

Θυμάται πόσο ήτανε ευτυχισμένη,
τα όμορφα τα χρόνια τα παιδικά της,
γιατί ώρες πολύ όμορφες περνούσε,
μαζί με τον παππού και τη γιαγιά της.

Μα ήρθαν δύσκολοι, περίεργοι καιροί,
που οι νέοι "εξαφανιστήκαν",
είτε από ανάγκη ή επιλογή,
κι οι γέροι, μοναχοί τους αφεθήκαν.

Και τώρα, ολομόναχοι οι γέροι,
με το "κουτί" κάνουν παρέα,
κοντεύουν να ξεχάσουν να μιλούν
κι απ' το "κουτί" μαθαίνουνε τα νέα!

Σκληρή κι απάνθρωπη η νέα εποχή,
τους νέους έχει εγκλωβίσει,
δεν χαίρονται όσο πρέπει τη ζωή
κι οι γέροι, μόνοι τους έχουν καταλήξει!

Μα όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί,
ας ρίξουν μια ματιά και στους γονείς τους,
γιατί όταν έρθει ο καιρός, ας το σκεφτούν
και τα παιδιά τους θα ασχοληθούν μαζί τους.

Και το κουτί θα συνεχίσει τη δουλειά του,
δεν θά 'ναι όμως η μόνη συντροφιά τους,
αφού θα έχουν την πιο όμορφη φροντίδα
και θα περνούν χρόνο καλό με τα παιδιά τους!!

Eλένη Κύρκου- Σαφάκα
Συνέχεια...

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. για την Υγεία

Απριλίου 06, 2021 0
Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. για την Υγεία

Η ΕΠΕΚΕ και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουν ξεκινήσει και διοργανώνουν Περιφερειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Προγράμματος Υγείας και τη διαβούλευσή του με τους υγειονομικούς, τους ασθενείς και τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Επιτροπές της Ηπείρου συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 18.00, δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

“Με τους Υγειονομικούς, τους ασθενείς & τις τοπικές κοινωνίες σχεδιάζουμε το νέο ΕΣΥ & τη Δημόσια Υγεία στη χώρα»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ για το «ΝΕΟ ΕΣΥ» και θα μιλήσουν οι:

Ανδρέας Ξανθός (Βουλευτής, Τομεάρχης Υγείας),
Πάνος Καλαράς (Συντονιστής Τμήματος Υγείας) και
Σταμάτης Βαρδαρός (Πρώην Γ.Γ. Υπ. Υγείας).

Στη δημόσια αυτή εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν, να συζητήσουν και να κάνουν προτάσεις, υγειονομικοί, συνδικαλιστές, φορείς του χώρου της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλόγων ληπτών υγείας καθώς επίσης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου, μέσα από μια διαδικασία άμεσου διαλόγου, ή υποβολής ερωτήσεων.

Η εκδήλωση-διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα επικοινωνίας του Zoom, και θα προβληθεί ζωντανά (live streaming) για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν ή και να υποβάλουν ερωτήσεις, από τις σελίδες των νομαρχιακών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Facebook και συγκεκριμένα:

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων https://www.facebook.com/syrizaioanninon
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας https://www.facebook.com/syrizaartas/
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Θεσπρωτίας https://www.facebook.com/syrizathesprotias
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πρέβεζας https://www.facebook.com/syrizaprevezas/
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. για τον εμβολιασμό";

Απριλίου 06, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας: "Πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. για τον εμβολιασμό";

Για το χρόνο έγκρισης των αιτήσεων χορήγησης προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. προκειμένου να μπορούν εμβολιαστούν τα άτομα που δεν έχουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ρωτά ο Βασίλης Γιόγιακας τους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρει ότι, ένα μήνα μετά την ψήφιση διάταξης για τη δυνατότητα χορήγησης, κατόπιν αίτησης, προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. αποκλειστικά για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, είναι άγνωστο αν έχει ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. σε άτομα που ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες τρέχουσας προτεραιότητας για εμβολιασμό. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Υγείας
κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτήσεων χορήγησης προσωρινού Α.Μ.Κ.Α.»

Με το Άρθρο 248 του Ν.4782/2021 (ΦΕΚ 36 Α’/9-3-2021) παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) να αιτείται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας emvolio.gov.gr τη χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., αποκλειστικά για τον προγραμματισμό της διενέργειας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού. Παρέχεται επίσης εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μετανάστευσης και Ασύλου για τον καθορισμό με κοινή απόφαση των ειδικότερων κατηγοριών δικαιούμενων προσώπων, του χρόνου απενεργοποίησης του προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. και κάθε άλλης συναφούς λεπτομέρειας.

Περίπου ένα μήνα μετά την ψήφιση της παραπάνω διάταξης είναι άγνωστο εάν έχει ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α., ενώ καταγράφονται διαμαρτυρίες ατόμων - κυρίως Ελλήνων ομογενών συνταξιούχων - που ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες τρέχουσας προτεραιότητας ότι δεν έχουν ακόμα προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους αν και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Έχει ξεκινήσει η χορήγηση προσωρινού Α.Μ.Κ.Α. σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 248 του .4872/2021 και, αν όχι, πότε αναμένεται,

- Εάν ήδη χορηγείται προσωρινό Α.Μ.Κ.Α., ποιο είναι το μέσο διάστημα αναμονής, από την υποβολή της σχετικής αίτησης μέχρι τη χορήγησή του, εφ’ όσον εγκριθεί η αίτηση.
Συνέχεια...

94 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις χθες στην Ήπειρο

Απριλίου 06, 2021 0
94 πρόστιμα για μάσκες και μετακινήσεις χθες στην Ήπειρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες 5-4-2021 από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 94 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

72 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 26 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

22 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα