10/06/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Ο Γιώργος Καλφόγλου τοποθετείται για το δημοσίευμά μας για τη ΔΕΥΑΗ

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Ο Γιώργος Καλφόγλου τοποθετείται για το δημοσίευμά μας για τη ΔΕΥΑΗ

Θέση παίρνει ο δημοτικός σύμβουλος (και εκ νέου υποψήφιος) και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Καλφόγλου, σχετικά με το δημοσίευμά μας για το έργο δημοσιότητας της ΔΕΥΑΗ.

Όπως αναφέραμε και στο δημοσίευμά μας, (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ) η απόφαση για να δοθούν 10 χιλιάδες ευρώ για την προβολή έργων της δημοτικής επιχείρησης, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ. 

Δηλαδή συμφώνησαν όλα τα (παρόντα) μέλη του Δ.Σ. όπως και ο κ. Καλφόγλου, ο οποίος είναι μέλος ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή που μας έστειλε ο κ. Καλφόγλου, αναφέρει: 

"Με έκπληξη παρακολούθησα σε τοπικά site, ότι κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας με έργα και δράσεις του κ Μήτση (Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας) διαφημίζοντας τον ίδιο!

Ο σκοπός ήταν καθαρά προσωπικός χρησιμοποιώντας το βέβαια για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
Το ΔΣ της ΔΕΥΑ (όπου είμαι μέλος) θεωρήσαμε ότι το φυλλάδιο θα παρουσιαστεί ως ένα συνολικό έργο της ΔΕΥΑ και της υπηρεσίες που παρείχε στους καταναλωτές κι όχι ως μια προεκλογική διαφήμιση!

Προσωπικά, θεώρησα ότι ήταν ένα φυλλάδιο το οποίο θα αναδείκνυε το τι έχει γίνει μέχρι τώρα από έργα και πράξεις στην ΔΕΥΑ και ΜΟΝΟ με καλή πίστη το ψήφισα.
Δεν περίμενα ποτέ όμως ότι θα γίνει η χρήση του για αυτοπροβολή του κ Μήτση.

Δράτοντας της ευκαιρίας, θα ήθελα να αναφερθώ στα έργα που ΔΕΝ έγιναν αυτά τα εννιά (9) χρονιά.

Κι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερης ποιότητας νερό, φθηνότερο νερό και σίγουρα έργα στοχευμένα και προς πολλές κατευθύνσεις.

Ενδεικτικά:

1) Πηγές Σκέφαρης 


Οι πήγες αυτές ανήκουν στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας δυστυχώς όμως, έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως μιας και έχουν μετατραπεί σε ποτίστρες για ζώα πχ αγελάδες. Οι πήγες βρίσκονται σε υψόμετρο 120 μετρά και παρέχουν νερό 350 κυβικά περίπου την ώρα.

Συνεπώς, θα μπορούσανε, όπως τα προηγούμενα σαράντα (40) χρόνια πριν δηλαδή διαλυθεί το δίκτυο λόγω παλαιότητας να υδρεύσουν περιοχές όπως τη Νέα Σελεύκεια, το Καστρί, το Μαυρούδι και κατά το ήμισυ την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Ενα έργο το ποιο θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα της ΔΕΥΑ γιατί θα υπήρχε φυσική ροή ύδατος εξαιτίας του ότι η δεξαμενή βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από την πόλη της Ηγουμενίτσας (80 μέτρα).

Ετσι, καταφέρνει κανείς να μην κάνει χρήση δέκα (10) αντλιοστασίων τα οποία δουλεύουν μέρα-νύχτα αντλώντας νερό χαμηλότερης ποιότητας από ένα νερό το οποίο είναι πηγαίο και δεύτερον, καταναλώνοντας ρεύμα με άμεσο αντίκτυπο το τιμολόγιο του καταναλωτή.

2) Πηγές Σαράτη

Ενα δίκτυο παλαιωμένο σαράντα (40) και πλέον ετών το οποίο είναι πάνω από 70% αμίαντο, εγκαταλειμμένο δίκτυο, το νερό χάνεται στη διαδρομή προς την κεντρική δεξαμενή της Ηγουμενίτσας.

Η δεξαμενή ειρήσθω εν παροδω είναι ετοιμόρροπη επικίνδυνη και σε κακή κατάσταση.

3) Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Ηγουμενίτσας

Last but not least

- Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό έργο σχετικά με τα ύδατα που προέρχονται από το βουνό της Ηγουμενίτσας.
- Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής (πυρκαγιά σε ζώνη μίξης δάσους - οικισμού) η μη απορρόφηση των νερών της βροχής αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πλημμύρας με μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθούν φερτά υλικά ιδίως στα κατάντη κατοικημένης περιοχής.
Με μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί όπως η Θεσσαλία.

Τέλος, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι στόχοι της ΔΕΥΑ δεν είχαν κατεύθυνση την πρόληψη από φυσικές καταστροφές, την μείωση της τιμολόγησης του νερού ούτε της ποιότητας.

Καθυστερήσανε πολλά έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν όπως το δίκτυο ύδρευσης της Πέρδικας και πολλά αλλά δίκτυα τα οποία είναι παλαιωμένα.

Ακόμη, πολλές δεξαμενές είναι σε κακή κατάσταση συντηρημένες επίσης, επικρατεί στο εσωτερικό της υπηρεσίας ένα άρρωστο κλίμα κι αυτό έχει επ’ ακόλουθο την μη ορθή λειτουργία της.

Καλές οι αφίσες και τα σποτάκια αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ο καταναλωτής το καταλαβαίνει.

Εν κατακλείδι, η νέα Δημοτική Αρχή με τον Παναγιώτη Νταή δήμαρχο θα επαναπροσδιορίσει τόσο τη δομή όσο και τους στόχους – δράσεις για να μπορέσουμε επιτέλους να φτιάξουμε μια ΔΕΥΑ Σύγχρονη, Ανθρώπινη, Αναπτυσσόμενη και Βιώσιμη.

Συνέχεια...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη λειτουργία των Δήμων

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας για το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη λειτουργία των Δήμων

«Μαζί με το λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ

Για το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τη λειτουργία των δήμων

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στη βουλή ότι «Οι εκλογές του Οκτώβρη καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα». Και ότι «είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση (...) είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Δηλαδή οι Δήμοι και Περιφέρειες προορίζονται να παίξουν ακόμα πιο αποφασιστικό ρόλο στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της στρατηγικής της ανάπτυξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Με την ψήφιση του αντιλαϊκού νομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών παίρνει μέτρα για την εφαρμογή τους. Δημιουργεί τους κατάλληλους μηχανισμούς για τη «στεγανοποίηση» των δήμων από τις λαϊκές διεκδικήσεις και την προώθηση «φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος», όπως προβλέπουν τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης με πρώτο την παραπέρα εμπορευματοποίηση υπηρεσιών.

Ο νόμος (πια) προβλέπει τη δημιουργία υπερ-οργάνων σε δήμους και Περιφέρειες που προέρχονται από τη συγχώνευση των οικονομικών επιτροπών και αυτών της ποιότητας ζωής. Σε αυτά οι παρατάξεις δημάρχου (και περιφερειάρχη) θα έχουν την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ τους δίνονται και επιπλέον αρμοδιότητες (υποβολή αιτημάτων πρόσληψης, έγκριση κάθε είδους προγραμματικής σύμβασης, διαγραφή χρεών κ.ά.), μετατρέποντας σταδιακά τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία.

Συμπληρωματικά σε αυτό, υποβαθμίζεται η ζωντανή λειτουργία των Συμβουλίων, αφού προβλέπονται κυρίως τηλεσυνεδριάσεις, ενώ περιορίζεται η δυνατότητα να φέρουν θέματα και ψηφίσματα εκτός ημερήσιας διάταξης οι άλλες παρατάξεις, με τον επικεφαλής παράταξης να μπορεί να προτείνει μέχρι ένα θέμα, που και αυτό για να συζητηθεί θα πρέπει να το δεχτεί η πλειοψηφία.

Καταργούνται τα ΝΠΔΔ, κοινωφελείς υπηρεσίες και οι σχολικές επιτροπές. Οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στο δήμο, χωρίς να διασφαλίζονται η απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας των υπηρεσιών όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτές, ενώ ενισχύονται οι αναπτυξιακοί οργανισμοί και οι ανώνυμες εταιρείες, δείχνοντας και ποιος είναι ο στόχος του νομοσχεδίου. Σημειώνεται ότι τα ΝΠΔΔ (όπως το ΠΑΚΠΟ στο δήμο μας) αφορούν από τους παιδικούς σταθμούς, αθλητισμό, πολιτιστικούς οργανισμούς, μέχρι τα ΚΔΑΠ - ΑμεΑ, υπηρεσίες που μένουν «στον αέρα».

Οσο για τις κοινωφελείς υπηρεσίες μεταφέρονται αυτοδίκαια, όπως λέει το νομοσχέδιο, στο δήμο, όμως όχι και το προσωπικό, γιατί η κατανομή θα γίνει με απόφαση του γραμματέα της οικείας αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η δε κατάργηση των σχολικών επιτροπών συνοδεύεται με την ανάθεση του όλου έργου της συντήρησης των σχολικών κτιρίων και αναγκών στους διευθυντές, που εξαιτίας της υποχρηματοδότησης θα αναγκαστούν να αναζητούν χορηγούς, υλοποιώντας έτσι το σχετικό νομοσχέδιο της πρώην υπουργού Παιδείας Κεραμέως.

Ακόμα, ως επιστέγασμα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η δημιουργία κόμβου παρακολούθησης για τη χάραξη πολιτικών και την παρακολούθηση και αξιολόγηση των επιδόσεων των ΟΤΑ με βάση την πολιτική του κόστους - οφέλους.

Με το νόμο καταργούνται η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής και δημιουργείται μια νέα επιτροπή που στην ουσία θα διοικεί το δήμο η οποία θα αποτελείται από 5 η 7 η 9 μέλη όπου θα ισχύουν:

ΣΩΜΑ            ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΛΩΝ    ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ       % ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

 ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ     25                              15                          60,00% (*)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ                      9                                6                           66,67%

ΕΠΙΤΡΟΠΗ                      7                                5                           71,43% ( **)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ                      5                               4                           80,00%


Δηλαδή με το 43% επί των ψηφισάντων, η πλειοψηφία του δημάρχου στην δημοτική επιτροπή μπορεί να φθάσει έως και στο 80%.

Άρα ανάμεσα στα άλλα αντιλαϊκά αλλοιώνεται περαιτέρω η επιλογή του λαού κατασκευάζοντας ακόμα πιο πλαστή πλειοψηφία για παντοδύναμη δημοτική (και περιφερειακή) αρχή, που θα υλοποιεί απρόσκοπτα τους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς με κρίσιμες αρμοδιότητες, τις οποίες αφαιρεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο έχει το 60% η παράταξη του δημάρχου.

Ούτε αυτούς δεν εμπιστεύονται!!!

Καθόλου παράξενο για ένα κράτος που είναι εχθρικό προς τα λαϊκά συμφέροντα.

Εξ άλλου ο νόμος ψηφίστηκε από 158 βουλευτές της Ν.Δ. δηλαδή το 52,67% της βουλής. Οι οποίοι όμως εκλέχθηκαν από το 40,56% ψηφισάντων, που αντιπροσωπεύουν το 53,76% του εκλογικού σώματος (δηλαδή ούτε το 25% του λαού).

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση το νόμο Χατζηδάκη για να κηρυχτεί μια απεργία σε ένα εργασιακό χώρο, πρέπει να υπερψηφισθεί από το 50% + 1 από το σύνολο των εργαζομένων.

Για να γνωρίζουμε γιατί ψηφίζουμε και πως ξέρουμε πως αξιοποιείται η ψήφος μας.

Να και γιατί χρειάζεται ο λαός να χρησιμοποιήσει το όπλο της ψήφου, να καταδικάσει τις αντιλαϊκές πολιτικές στηρίζοντας το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, ενισχύοντας το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τη μόνη εγγύηση στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των ολίγων.

Να γεμίσουν οι κάλπες τόσο στον δήμο μας όσο και την περιφέρεια Ηπείρου με τα ψηφοδέλτια "Λαϊκής Συσπείρωσης". Τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα.
Ηγουμενίτσα 06-10-2023


(*) Μπορεί να εκλεγεί η Δ.Α. με 43%+1 ψήφο από την πρώτη Κυριακή και να έχει το 60% των Δ.Σ.

(**) Αυτό ισχύει μέχρι σήμερα στο δήμο μας για την οικονομική επιτροπή και την «ποιότητας ζωής».
Συνέχεια...

Από σήμερα ο Λάμποβος - Σύντομος οδηγός για το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Από σήμερα ο Λάμποβος - Σύντομος οδηγός για το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου

Πως, που, πότε...

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα και στο διάβα των ετών έχει υπάρξει όχι μόνο εμπορική έκθεση, αλλά και κοινωνικό γεγονός για όλη την Περιφέρεια Ηπείρου και όχι μόνο.

Ο λόγος για τον Λάμποβο της Παραμυθιάς που συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον εκθετών και καταναλωτών και που αναμένεται για άλλη μια χρονιά, να σημειώσει μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας. Συνολικά θα υπάρξουν 420 θέσεις εμπόρων.

Πότε

Ο Λάμποβος ξεκινά σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ατύπως μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Η λειτουργία της εμποροπανήγυρης θα αρχίζει από τις 08:00 π. μ. και θα σταματά πριν τα μεσάνυχτα. Η ώρα παύσης της θα καθορίζεται από τους εμπόρους από κοινού, ανάλογα με την υπάρχουσα κίνηση των επισκεπτών.

Που

Ο Λάμποβος θα διεξαχθεί και φέτος, στη δυτική είσοδο της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα:

Στον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου από την οδό Σαμουήλ μέχρι την διασταύρωση του οικισμού Αγίου Δονάτου, στην πλατεία Γαλατά και στην αρχή της Κωσταντίνου Καραμανλή μέχρι και την πλατεία Bvlgari. Το λούνα παρκ θα βρίσκεται στο σχολείο Bvlgari.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο περιφερειακός Αγίου Δονάτου, θα παραμείνει κλειστός από την διασταύρωση με την οδό Σαμουήλ μέχρι και τον κόμβο Γαλατά.

η Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα παραμείνει κλειστή από παλιό Δημαρχείο μέχρι και το κόμβο Γαλατά. Εκτός κυκλοφορίας θα είναι το τμήμα της ανόδου της οδού Καραχάλιου (ανάμεσα από τα φανάρια της λαϊκής αγοράς και της πλατείας Μ. Παραμυθιώτη).

Επίσης, η Κωνσταντίνου Καραμανλή θα είναι κλειστή από το τέλος της (διασταύρωση με τον περιφερειακό Αγίου Δονάτου) μέχρι και τον πεζόδρομο από τις 18:00 έως τις 23:00

Το Παρκινγκ του κτιριου Bvlgari θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Τέλος η οδός Αγ. Νικολάου θα μονοδρομηθεί (μόνο άνοδος) στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Αγ. Δονάτου και Ομήρου.

Υπενθυμίζουμε ότι η τροφοδοσία των καταστημάτων στον πεζόδρομο θα γίνεται με οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

Που παρκάρουμε:

Στο διαμορφωμένο πάρκινγκ του Λαμπόβου πριν από τον κόμβο Γαλατά
Από τον κόμβο της ΕΟ Αρχαγγέλου – Νεράιδας στην δυτική είσοδο της Παραμυθιάς μέχρι και την αρχή της εμποροπανήγυρης καθώς και στην αρχή της οδού προς Ελευθεροχώρι.
Στο Περιφερειακό Αγίου Δονάτου μέχρι και την οδό Σαμουήλ.
Στην οδό 49 Προκρίτων.
Στον Περιφερειακό Γεννηματά

Υποστήριξη

Στην είσοδο της εμποροπανήγυρης και σε όλη τη διάρκεια του Λαμπόβου, θα υπάρχει υπηρεσία της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ

Εντός της εμποροπανήγυρης και μπροστά από το ΚΤΕΛ, θα βρίσκεται το περίπτερο της δημοτική αρχής με την παρουσία της επιτροπής Λαμπόβου

Εντός της εμποροπανήγυρης θα υπάρχει παρουσία ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας.


Χρήσιμα τηλέφωνα

Δημαρχείο: 2666360100
Αστυνομία: 2666022222
ΕΚΑΒ: 2666360000
Κέντρο υγείας: 2666022124
Πυροσβεστική: 2666024135
ΚΤΕΛ: 2666022311
Τaxi: 2666022100

Συνέχεια...

Τη Δευτέρα η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς - Οι υποψήφιοι και η διαδικασία

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Τη Δευτέρα η εκλογή νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς - Οι υποψήφιοι και η διαδικασία

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία των Αρχιερέων για την εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς.

Στη σχετική λίστα αναμένονται 5 υποψήφιοι και πιο συγκεκριμένα:

- O Μητροπολίτης Βρεσθένης, Θεόκλητος Κουμαριανός
- Ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, π. Σεραπίων Μιχαλάκης
- Ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σπυρίδων Κατραμάδος
- Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχ. Ιάκωβος Αθανασίου
- Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φαναρωμένης Λευκάδος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακας

Σχετικά με τη διαδικασία:

Η εκλογή μητροπολιτών διεξάγεται με μυστική ψηφοφορία σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, κάθε εκλογέας μητροπολίτης αναγράφει στο ψηφοδέλτιο του τα ονόματα τριών εκλογίμων. Από τους τρεις πρώτους σε αριθμό ψήφων υποψηφίους σχηματίζεται τριπρόσωπο δελτίο από το οποίο εκλέγεται στην δεύτερη φάση με σχετική πλειοψηφία ο ένας.

Μετά την εκλογή τελείται το Μικρό Μήνυμα και οι συνοδικοί μητροπολίτες κατέρχονται στο συνοδικό παρεκκλήσιο για να τελεσθεί το Μεγάλο Μήνυμα.

Αφού ανακοινωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων η εκλογή, η τέλεση του Μεγάλου Μηνύματος και η χειροτονία του νέου μητροπολίτου και εφ’ όσον δεν είναι ήδη αρχιερέας εκδίδεται μέσα σε 10 ημέρες το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεώς του. Αυτό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μόλις κοινοποιηθεί στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως, ο νέος μητροπολίτης δίδει διαβεβαίωση. ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, την διαβεβαίωση περί της εκπληρώσεως των αρχιερατικών καθηκόντων του. Μετά ακολουθεί η ενθρόνιση κατά την εκκλησιαστική τάξη.

Συνέχεια...

Δημήτρης Γκαμπρέλας: Η αγάπη για τη Θεσπρωτία μας ενώνει!

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Δημήτρης Γκαμπρέλας: Η αγάπη για τη Θεσπρωτία μας ενώνει!

Αγαπητοί συντοπίτες μου, φίλες και φίλοι,
Αυτή την Κυριακή ζήτω τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου και στον συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμανη "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου".
Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάδειξη και την ουσιαστική ανάπτυξη της Θεσπρωτίας μας.

Σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας για ένα νομό αντάξιο της ιστορίας και των δυνατοτήτων του.

Για μια καλύτερη και φωτεινότερη Θεσπρωτία, τη Θεσπρωτία που μας αξίζει!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Δημήτρης Γκαμπρέλας


Συνέχεια...

Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Το ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΕΡΗΜΩΣΗ, ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΟΙ ΠΛΗΜΥΡΕΣ…

Δεν διαχειριζόμαστε την πολιτική τους, την ανατρέπουμε με τους αγώνες, το λαό και την Αριστερά!

Συμπολίτες/σσες. 
Οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες) πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει μια διαρκή φτώχεια, ανεργία και συνολική υποβάθμιση της ζωής του, αποτέλεσμα της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. 

Μαζί οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι πλημμύρες που φέρνουν τη σφραγίδα της εμπρηστικής πολιτικής όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Μιας πολιτικής που καθορίζεται από τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, που με υποτέλεια υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις, που εκτός από το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας και την ιδιωτικοποίηση των πάντων, έχει οδηγήσει στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της.

Αυτήν την πολιτική ενστερνίζονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, με το κεντρικό κράτος μέσα από αλλεπάλληλες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης),να τους έχει μεταβιβάσει όλες τις «επαχθείς» κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς πόρους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους. 

Τα πάντα υποτάσσονται στην πολιτική της «ανταποδοτικότητας» και της «κερδοφορίας». Ο πρόσφατος νόμος «Βορίδη» διαμορφώνει ένα ακόμη πιο αντιδημοκρατικό τρόπο αυτοδιοικητικών εκλογών(όριο 3% για εκλογή) και πιο ασφυκτικό, συγκεντρωτικό πλαίσιο, με ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, εμπορευματοποίηση – συρρίκνωση βασικών κοινωνικών δομών και φοροεπιδρομή.

Σχολικά κτίρια, παιδικοί σταθμοί, πρόνοια, ύδρευση, ρέματα, δρόμοι, δόμηση, απορρίμματα έχουν μπει στον Προκρούστη των περικοπών και της επιβολής πρόσθετων φόρων και ανταποδοτικών τελών, που λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, συρρικνώνουν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και τις εμπορευματοποιούν μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα). 

Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν ακριβά τις ήδη χιλιοπληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες της πρόνοιας, της πρωτοβάθμιας υγείας, της εκπαίδευσης. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ολοένα και πιο πολύ εξαρτώνται από τις χρηματοδοτήσεις των ΕΣΠΑ, που έχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, θεσμικό πλαίσιο και παραλήπτες. Όλο και περισσότερο μέσα από σκοτεινές διαδρομές διαπλοκής, καταλήγουν να υπηρετούν την κερδοφορία εργολάβων-επιχειρηματιών, σε έργα «βιτρίνα» που δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τα Σχολεία είναι αντιμέτωπα με την μειούμενη χρηματοδότηση, ενώ ο αντισεισμικός έλεγχος παρα­πέμπεται στις καλένδες. Οι πλατείες, και οι παραλίες γίνονται αντικείμενο εμπορευματικής αισχροκέρδειας.

Οι Δήμοι έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής έκφρασης που στήριζαν κάποτε τις ανάγκες των πολιτών, έχουν μετατραπεί σε αμορτισέρ εκτόνωσης της λαϊκής οργής, σε πιο συγκεντρωτικά και ρουσφετολογικά όργανα για τον πολίτη. Όσο για την απόδοση των εσόδων που εισπράττει για λογαριασμό των Δήμων το κεντρικό κράτος, αυτά πήγαν στο «Υπερταμείο», για να καλύψουν τη βουλιμία των δανειστών.

Οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι, βρίσκονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του «Παρατηρητηρίου», οργάνου ελέγχου των δανειστών (δημοσιονομική πειθαρχία των μνημονίων), με εξοβελιστέα τα έργα αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής-αντιπυρικής προστασίας, λαϊκής-σχολικής στέγης, υγείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, συντήρησης οδικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις όταν απαξιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συμπολίτισσες/τες. 
Θα ζητήσουν την ψήφο συνδυασμοί που αυτοπαρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι» με επικοινωνιακά τσιτάτα, μεταγραφές, προεκλογικές υποσχέσεις με τα ίδια ξαναζεσταμένα, προγράμματα. Οι περισσότεροι πήραν το «χρίσμα» άμεσα ή έμμεσα από τα κόμματα της ολιγαρχίας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας- για να διεκδικήσουν την ψήφο μας και να την ερμηνεύσουν αύριο ως επικρότηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που διεκδικούν το ρόλο του επίδοξου διαχειριστή της κυβερνητικής πολιτικής στο επίπεδο Αυτοδιοικησης. Συνεπώς το τοπίο για την παρέμβαση της Πραγματικής Αριστεράς και άλλων λαϊκών αγωνιστών είναι δυσμενές και ναρκοθετημένο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ παρεμβαίνει στις εκλογές για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το λαό, για την κατάδειξη των υπευθύνων που δεν είναι άλλοι από την πολιτική της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της ,την πολιτική της εξάρτησης και υποτέλειας και κυρίως παρεμβαίνει για την ανάδειξη της ανάγκης του μαχητικού, ενωτικού αγώνα που να μπορεί να διεκδικεί, να κατακτά λύσεις και να δίνει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό και τη χώρα .

Να καταδικάσουμε τους εκπροσώπους της αντιδραστικής δεξιάς και του φασισμού!

Να αποδοκιμάσουμε τους εκφραστές της συναίνεσης και υποταγής.

Καλούμε φίλους, αγωνιστές, δημοκράτες να ρίξουν ΛEYKO στις κάλπες.

Συνέχεια...

Μάγδα Τάτση: "Η 8η Οκτωβρίου είναι ημέρα ευθύνης για κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη"

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Μάγδα Τάτση: "Η 8η Οκτωβρίου είναι ημέρα ευθύνης για κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη"

Ο κάθε ένας από εμάς αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της αλυσίδας που μπορεί να ανασύρει τη Θεσπρωτία από το τέλμα και τη στασιμότητα.

Είναι η στιγμή να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!
Είναι η στιγμή να Αλλάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο!

Η Αλλαγή είμαστε Όλοι εμείς,Μαζί!

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Τάτση Μαγδαληνή,

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Π.Ε Θεσπρωτίας με τους Ορίζοντες Ηπείρου
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Οι ..."καλυτερότεροι" των Φιλιατών;;; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 06, 2023 0
Οι ..."καλυτερότεροι" των Φιλιατών;;; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Και στο Δήμο Φιλιατών η μάχη ως είθισται θα είναι αμφίρροπη.

Από τις δύο μόνο παρατάξεις, προγράμματα ακόμη δεν έχουμε δει. Κάτι γενικόλογες θέσεις για ανάπτυξη, για πρόοδο κλπ...

Σημαντικό ρόλο άλλωστε στις πιο μικρές κοινωνίες παίζουνε οι άνθρωποι, τα πρόσωπα. Άλλωστε, οι υπερήλικες που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, που να καθίσουνε να διαβάσουνε και να συγκρίνουνε προγράμματα;;;

Στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Πέτρου Κατσάρη, μας έκανε εντύπωση μια διατύπωση του λόγου του για τους υποψηφίους του, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα ότι "...χωρίς υπερβολή είναι οι καλυτερότεροι, ό,τι καλύτερο διαθέτει σε ανθρώπινο δυναμικό ο Δήμος Φιλιατών".

Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε μόνο και μόνο από τη διατύπωση, δεν ντράπηκαν;

Μπορεί οι υποψήφιοι σύμβουλοι του κ. Κατσάρη να είναι καλοί άνθρωποι και να του φέρουν αρκετούς σταυρούς, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κριτήριο για να πούμε ότι είναι οι ...καλυτερότεροι.

Αυτό θα το έλεγε μόνο η Αννίτα Πάνια στα παρατράγουδα ή ο Φατσέας στην τηλεοπτική σειρά...!

Το δυστύχημα για το Δήμο Φιλιατών, όπως και για πολλές μικρές επαρχιακές πόλεις, είναι πως το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό έχει φύγει εδώ και καιρό, είτε ως εσωτερικοί, είτε ως εξωτερικοί μετανάστες!

Οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έρχονται καν να ψηφίσουν, τους "καλυτερότερους", εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκαν να φύγουν...!

Ας σκέφτονται τουλάχιστον λίγο πριν μιλήσουν, έστω στις τελευταίες τους ομιλίες, γιατί προκαλούν!
Ή τουλάχιστον να διαβάζουν προηγουμένως τις ομιλίες που τους γράφουν...!

Διότι, το επίπεδο στην πολιτική ζωή των Φιλιατών, όπως και στην ποιότητα ζωής γενικότερα, είναι, όπως θα έλεγε ο Φατσέας, το χαμηλοτερότερο...!

(Δείτε στο παρακάτω βίντεο στο 14:40' την επίμαχη δήλωση... Γιατί όντως αν δεν το ακούσεις με τα αυτιά σου δεν το πιστεύεις, ότι μπορεί να ειπώθηκε...)

Συνέχεια...