02/26/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην απεργία της Τετάρτης

Φεβρουαρίου 26, 2024 0
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην απεργία της Τετάρτης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας απευθύνει κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, για συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας μαζί με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ για τις 28 Φλεβάρη.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε:

· Τους χαμηλούς μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα.

· Την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τη δυσβάσταχτη φορολογία.

· Τις αυξήσεις κοροϊδία, την ίδια ώρα που οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των σούπερ μάρκετ, της Ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

· Την απαξίωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, όπως εκφράστηκε έναν χρόνο πριν στο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όπως εκφράζεται στα αλλεπάλληλα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.

· Τη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα για όσους μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο.

· Το ξεκλήρισμα των αγροτών και μικρών παραγωγών που έχουν δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και πουλάνε τα προϊόντα τους πάμφθηνα στους εμποροβιομήχανους.

· Το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

· Τις πολεμικές δαπάνες που αυξάνονται, την ώρα που για τον λαό και τις ανάγκες του δεν «περισσεύει» ούτε ευρώ.

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας. Η μέρα της απεργίας δεν επιλέχθηκε τυχαία, ούτε είναι μόνο συμβολική.

Απαίτηση των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που την οργανώνουν, και καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας. Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα. Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.

Πριν έναν χρόνο, εκατομμύρια λαού και νεολαίας συγκλόνισαν τη χώρα. Μέσα από τις μαζικές διαδηλώσεις ακούστηκε και στην Ηγουμενίτσα δυνατά το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Με το ίδιο σύνθημα κορυφώνεται η προετοιμασία της μεγάλης απεργίας στις 28 Φλεβάρη.

Γιατί η πολιτική του κέρδους, που βρίσκεται πίσω από την ακρίβεια και τους μισθούς – φιλοδωρήματα, πίσω από την ένταση της εκμετάλλευσης, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων, που ευθύνεται για το σημερινό «μακελειό» στους χώρους δουλειάς, με τα δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα, αλλά και για το χάλι στην Υγεία, είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη ζωή του λαού, όπως απέδειξε το έγκλημα στα Τέμπη.

Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Ηγουμενίτσας, όπως πριν έναν χρόνο. Κόντρα στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ που πολέμησαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια να παρθεί απόφαση για απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, λέγοντας «εμείς δε θα κάνουμε απεργία για τα Τέμπη», προτείνοντας απεργία τον Απρίλη.

Στις 28 του μήνα λοιπόν απεργούμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τις ζωές μας, ενάντια στην πολιτική που στηρίζει την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρέος και στους νεκρούς των Τεμπών, στους συγγενείς τους που ζητάνε δικαίωση.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30πμ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (26/2 - 3/3)

Φεβρουαρίου 26, 2024 0
Θεσπρωτία: Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (26/2 - 3/3)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 26 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2024 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  

ΗΜΕΡΑ     

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

26/02/2024

Φοινίκι - Δάφνη  - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα -  Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

 

ΤΡΙΤΗ

27/02/2024

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς -  Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

28/02/2024

 Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

 

ΠΕΜΠΤΗ

29/02/2024

 Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

01/03/2024

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι -  Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

 

ΣΑΒΒΑΤΟ

02/03/2024

 Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα