09/09/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Δωρεάν προληπτικός Έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Δωρεάν προληπτικός Έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας 

O Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέσα από την Δομή των ΚΕΠ Υγείας του διοργάνωσε από τις 7/9/2020 έως και τις 08/09/2020 δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής. 
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο κ. Βασίλειο Γιόγιακα, κατόπιν ορισμού του από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας. Εξετάστηκαν συνολικά 18 πολίτες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα 1 από αυτούς στάλθηκε για περαιτέρω διερεύνηση. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: 
«Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας για ακόμη μια φορά τεκμηριώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ρόλο του ως σημαντικότατο εργαλείο πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου. Και εν μέσω πανδημίας συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ενώ διοργανώνονται προγράμματα διαγνωστικού ελέγχου του ΕΔΔΥΠΠΥ σε νοσήματα, των οποίων η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές. Ευχαριστώ θερμά τον Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Βασίλειο Γιόγιακα που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του ΚΕΠ Υγείας, προχωρώντας σε δωρεάν υπερηχογράφημα των συμμετεχόντων στην δράση δημοτών». 
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές αποδεδειγμένα, στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των πολιτών για τη διατήρηση της καλής υγείας. Είναι πολύ θετική η ανταπόκριση των δημοτών δίνοντάς μας δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.» 
Πλήθος Δημοτών χρησιμοποιεί σήμερα τις υπηρεσίες του λογισμικού των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Για να ενημερώνεστε και εσείς για τις προληπτικές εξετάσεις που αφορούν στην ηλικία και στο φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας κάντε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και δημιουργήστε το δικό σας προφίλ. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Βουλευτής με ενοίκια δημοσίου...!

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Βουλευτής με ενοίκια δημοσίου...!

Ο «γαλάζιος» Βασίλης Γιόγιακας έχει βρει τον τρόπο να εκμισθώνει το ακίνητό του στην Ηγουμενίτσα

Νεοφιλελεύθερος μεν, κρατικοδίαιτος δε ο βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος είτε ως νομάρχης είτε ως εκπρόσωπος της εθνικής αντιπροσωπείας βρίσκει τον τρόπο να μισθώνει σε υπηρεσίες του δημοσίου το ακίνητο 473,9 τ.μ. που διαθέτει στην Ηγουμενίτσα. Καλύτερο όλων ότι το ίδιο ακίνητο μισθωνόταν και κατά το παρελθόν στο δημόσιο, καθεστώς που έπαψε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 5.6.2020 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιοποιεί την έκβαση της «δημόσιας προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου/ων για τη στέγαση των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Νομού Θεσπρωτίας».
Εντύπωση προκαλεί ότι επιλέχτηκε η οδός της δημόσιας προφορικής δημοπρασίας αντί του διαγωνισμού για τη στέγαση υπηρεσιών που απαιτούν τη μίσθωση δύο κτιρίων. Δηλαδή επιλέχτηκε δημοπρασία-πακέτο, ενώ η διαδικασία αποσκοπούσε στη μίσθωση ενός ακινήτου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κοινού με το ΚΕΣΥ (πρακτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια) και στη μίσθωση ακόμη ενός κτιρίου για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην ιδιάζουσα δημοπρασία κατατέθηκαν δύο προσφορές. Η πρώτη αφορούσε τη στέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με το ΚΕΣΥ και απορρίφθηκε λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το ακίνητο στο οποίο ήδη στεγάζονται οι εν λόγω υπηρεσίες. Η δεύτερη προσφορά ανήκει στον υιό του Β. Γιόγιακα –λόγω ανηλικότητας εκπροσωπήθηκε από τη σύζυγο του βουλευτή– και σχετιζόταν με τη στέγαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ουσιαστικά επρόκειτο για τον μοναδικό ενδιαφερόμενο.
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Καταλληλότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, το ακίνητο της οικογένειας του βουλευτή της ΝΔ «πληροί τους όρους της διακήρυξης» με μόνη προϋπόθεση τη διαμόρφωση «17 χώρων γραφείων και μιας τουαλέτας με προδιαγραφές ΑμεΑ». Ως εκ τούτου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε την προσφορά αντί μηνιαίου μισθώματος 1.200 ευρώ (πλην νόμιμων κρατήσεων) για πέντε έτη με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε χρόνια. Το συμβόλαιο υπογράφηκε στις 14.8.2020.

Επί ΣΥΡΙΖΑ ξενοικιάστηκε, επί ΝΔ επαναμισθώθηκε
Έως τις 31.1.2018 το συγκεκριμένο ακίνητο της οικογένειας Γιόγιακα μισθωνόταν για τη στέγαση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Με πρωτοβουλία του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση αλλά και της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συντελέστηκε η μετεγκατάσταση του κέντρου σε δημόσιο κτίριο λόγω της ένταξής του στο ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης των δομών υγείας μέσω αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων της περιοχής.
Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι λίγο πριν από τη μετεγκατάσταση του κέντρου ψυχικής υγείας ο Β. Γιόγιακας είχε προσπαθήσει να καλοπιάσει –εντός κοινοβουλίου– σημαίνον στέλεχος του υπουργείου
Υγείας, εκφράζοντάς του συμπάθεια αλλά και προθυμία διαφοροποίησης από τη σκληρή κριτική που δεχόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τους… κακεντρεχείς, οι κολακείες συνοδεύτηκαν με αναφορές για το επίμαχο ακίνητο, με την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής της συμπολίτευσης να μην κρίνεται ικανοποιητική. Αλλωστε η μετεγκατάσταση του κέντρου συνιστά από μόνη της απόδειξη.

Εγκαίνια τρία χρόνια μετά τη μίσθωση
Το ακίνητο 473,9 τ.μ. μισθώθηκε από το δημόσιο για πρώτη φορά στις 25.5.2006 με σκοπό την εγκατάσταση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας. Ω του θαύματος, την περίοδο εκείνη ο Β. Γιόγιακας διατελούσε νομάρχης Θεσπρωτίας. Το μηνιαίο μίσθωμα είχε οριστεί στις 2.200 ευρώ για πέντε έτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, η λειτουργία του κέντρου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008, ενώ τα εγκαίνια διεξήχθησαν –παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου– το 2009. Δηλαδή για παραπάνω από δύο χρόνια το δημόσιο κατέβαλλε στον νομάρχη μισθώματα που ξεπερνούν συνολικά τις 60.000 ευρώ χωρίς το κέντρο να λειτουργεί; Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, «η τελική δαπάνη για τη διαμόρφωση του κτιρίου ανήλθε στο ποσό περίπου των 113.000 ευρώ, ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός που περιλαμβάνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γραφεία, βιβλιοθήκες κ.λπ. ανήλθε στο ποσό περίπου των 88.000 ευρώ». Ποιος πλήρωσε αυτά τα λεφτά;
Αξίζει να προστεθεί ότι στις 15.2.2012 διεξάχθηκε νέος διαγωνισμός για τη στέγαση του κέντρου ψυχικής υγείας. Η μία και μοναδική προσφορά κατατέθηκε από τον ίδιο τον Β. Γιόγιακα, ο οποίος εκπροσώπησε το παιδί του. Ο βουλευτής της ΝΔ ανανέωσε την εκμίσθωση του ακινήτου αντί 1.720 ευρώ τον μήνα, με την κατάσταση αυτή να διατηρείται έως το 2018.

Η απάντηση Γιόγιακα
Το Documento επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για τον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ακίνητο του δημοσίου. «Η διαδικασία αυτή τρέχει ενάμιση χρόνο» είπε και πρόσθεσε: «Το μίσθωμα ήταν 2.200 και τώρα είναι 1.200 ευρώ». «Ερχεστε ύστερα από 15 χρόνια και μου λέτε πράγματα που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και κατέληξαν στο αρχείο» υποστήριξε και έκρινε ότι δεν εγείρεται κανένα ζήτημα ηθικής τάξεως, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και τι πρέπει να κάνει ένας αιρετός; Να μην κάνει τίποτε;». Οταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις σε σχέση με τα ερωτήματα που εξέφρασε επικαλέστηκε και πάλι το γεγονός ότι μόνο το δικό του κτίριο πληρούσε τα κριτήρια, δίνοντας την εντύπωση ότι εξυπηρέτησε το κοινό καλό. Διευκρίνισε δε ότι οι 113.000 ευρώ πληρώθηκαν από το δημόσιο. «Γι’ αυτό έγινε η καταγγελία από πολίτη και μπήκε στο αρχείο» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr
Συνέχεια...

Οι αντιμασκιστές της Ηγουμενίτσας...

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Οι αντιμασκιστές της Ηγουμενίτσας...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ηγουμενίτσα και σε όλη τη χώρα για τις μάσκες στα σχολεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου.
Οι γονείς ζητούν να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους στα σχολεία. 
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα 6 Σεπτεμβρίου 2020 της Κυριακής, από γονείς και οπαδούς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στις εκπαιδευτικές δομές. 
Με σύνθημα «όχι στις υποχρεωτικώς μάσκες στα σχολεία» γονείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου
c8ad2db3db77b401fb41b1b591aa2c31_XL


Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Ερώτηση Βασίλη Γιόγιακα για τη χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Ερώτηση Βασίλη Γιόγιακα για τη χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου

Τη λειτουργία της προβλεπόμενης με νόμο ηλεκτρονικής βάσης ώστε να μπορούν οι Δήμοι να δίνουν νέες άδειες υπαίθριου εμπορίου ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου επιτρέπεται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του συστήματος, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί πολλά σχετικά αιτήματα προς εξέταση σε Δήμους - όπως στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Απευθύνει επίσης ερώτημα - εφ’ όσον η πλήρη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεν είναι εφικτή το αμέσως επόμενο διάστημα - αν εξετάζεται η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται με διάταξη νόμου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ηλεκτρονικής βάσης για τη χορήγηση αδειών υπαίθριου εμπορίου»

Με το Άρθρο 58 του Ν. 4497/2017, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για την αδειοδότηση επιχειρήσεων υπαίθριου εμπορίου τηρείται ηλεκτρονική βάση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ) στην οποία περιλαμβάνονται τα μητρώα πωλητών, υπαίθριων αγορών και κυρώσεων.
Τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία του ΟΠΣΠΑ ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι την έκδοση της οποίας εγγράφονται και καταχωρούνται στο Σύστημα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι όλης της Χώρας καθώς και πλήρη στοιχεία των υπαίθριων αγορών.

Στην παρ. 4 του Άρθρου 59 του παραπάνω νόμου αναφέρεται ότι η έκδοση νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου οποιασδήποτε μορφής καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών επιτρέπονται μόνο μετά την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ, η οποία ανακοινώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω εγκύκλιας οδηγίας. Προβλέπεται ωστόσο ότι με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού μπορεί να επιτραπεί η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου καθώς και η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών και πριν την πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ.

Εν αναμονή της εφαρμογής της αμέσως προηγούμενης διάταξης έχουν συσσωρευθεί προς εξέταση σε Δήμους - όπως συμβαίνει στον Δήμο Ηγουμενίτσας - αιτήματα χορήγησης αδειών υπαίθριου εμπορίου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Πότε σχεδιάζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική βάση για το υπαίθριο εμπόριο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΠΑ),
- Εάν - εφ’ όσον η πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ δεν είναι εφικτή το αμέσως επόμενο διάστημα - εξετάζεται η έκδοση νέων αδειών υπαίθριου εμπορίου με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του Άρθρου 59 του Ν. 4497/2017. Συνέχεια...

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
118532256_588973171778966_2184170658969340457_n

Τα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ξεκινάνε την Τρίτη 01/09.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού πατινιού..

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή  ηλεκτρικού πατινιού..

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος την 18/19-08-2020 αφαίρεσε από γκαράζ εξοχικής κατοικίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας δίτροχο ηλεκτροκίνητο πατίνι. 
Το κλεμμένο πατίνι κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως. 
Συνέχεια...

Η Ελένη Ευθυμίου Βρακά νέα αντιδήμαρχος Φιλιατών

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Η Ελένη Ευθυμίου Βρακά νέα αντιδήμαρχος Φιλιατών

Με απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπύρου Παππά ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Φιλιατών για τον επόμενο χρόνο.
Ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν, όσον αφορά τα πρόσωπα. Στη θέση τους και με τις ίδιες αρμοδιότητες παραμένουν οι κ.κ. Πέτρος Κατσάρης, Μιχάλης Πανταζάκος και η κα. Παππά - Μάλλιου Ουρανία, ενώ η ουσιαστική αλλαγή είναι η προσθήκη στο σχήμα των αντιδημάρχων της κας. Ευθυμίου Βρακά Ελένης η οποία αναλαμβάνει τις ουκ ολίγες, αλλά και δύσκολες αρμοδιότητες που είχε μέχρι προχθές ο κ. Δημήτρης Τσότσης.
Ο κ. Δημήτρης Τσότσης παραμένει (άμισθος) αντιδήμαρχος, παροπλισμένος όμως, καθώς οι αρμοδιότητες που του μεταβιβάστηκαν αφορούν -κυρίως- την επικοινωνία και προβολή του Δήμου Φιλιατών...! 
Βέβαια, ο Δήμος Φιλιατών, παρά τις όποιες αλλαγές, συνεχίζει σε εσωστρεφές κλίμα καθώς ούτε μια ανακοίνωση δε μπορεί να εκδώσει σχετικά με σημαντικές λειτουργίες του Δήμου. Ούτε καν τους νέους αντιδημάρχους δεν ανακοίνωσε. Απλώς, έτυχε και την εντοπίσαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ...! Κατά τα άλλα έχουνε και ειδικό συνεργάτη για θέματα επικοινωνίας, όσο -πλέον- και αρμόδιο αντιδήμαρχο επικοινωνίας και προβολής...!
Τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία...!!!

Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου Φιλιατών, έχει ως εξής:

«Ορισμός Αντιδημάρχων» 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ: 187/2020 

Ο Δήμαρχος Φιλιατών ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 
Α) Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Φιλιατών με αντιμισθία, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάσει αρμοδιότητες ως εξής: 

1) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κατσάρη Πέτρο του Ηλία και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών, έργων και μελετών και τον Προγραμματισμό, τον συντονισμό και την παρακολούθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη και σωστή υλοποίηση των έργων που εκτελεί ο Δήμος Φιλιατών. 
• Πολεοδομικά και Χωροταξικά θέματα. 
• Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου. 
• Λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. 
• Την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών. 
• Την εποπτεία του γραφείου κίνησης. 
• Θέματα αθλητισμού και νεολαίας 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία των δικτύων ΔΕΗ, ΟΤΕ, τηλεοπτικών σταθμών. 
• Την εποπτεία για την καλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

2) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Παππά-Μάλλιου Ουρανία του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των οικονομικών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των προσόδων, ΤΑΠ και τελών Καθαριότητας – Φωτισμού, Ελέγχου Δημοτικής Περιουσίας, Ταμειακής Βεβαίωσης Εισπράξεων Κοινοποιήσεων φορολογητέας ύλης, Προϋπολογισμού, Απολογισμού, Εκκαθάρισης Δαπανών, προμηθειών, Λογιστηρίου – Διπλογραφικού, Ταμείου, Διαχείρισης υλικών και αποθεματικού εξοπλισμού γραφείων. 
• Εποπτεία και υποστήριξη της λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών . 
• Την Οργάνωση και διαχείριση συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. 
• Έλεγχος υλοποίησης διαδικασιών για τη διασφάλιση της διαφάνειας 
• Κληροδοτήματα 
• θέματα παιδείας – Σχολείων – Πολιτισμού. 
• Έκδοση αδειών και τέλεση πολιτικών γάμων. 
• Τη διοικητική εποπτεία και υποστήριξη των Νομικών Προσώπων. 
• Την διοικητική εποπτεία και υποστήριξη της υπό εκκαθάριση ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ. 

3) Την Δημοτική Σύμβουλο κα. Ευθυμίου-Βρακά Ελένη του Χρήστου και της μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. 
• Την εποπτεία για θέματα προγραμματισμού και ανάπτυξης. 
• Διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις. 
• Ευθύνη για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων. 
• Την εποπτεία της λειτουργίας νεκροταφείων. 
• Θέματα πρασίνου – παιδικών χαρών και καθημερινότητας 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών: 
• Την εποπτεία και ευθύνη των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων των Διοικητικών Υπηρεσιών, Γραμματεία οργάνων Διοίκησης, Ληξιαρχείου, Δημοτολογίου, Δημοτικής Κατάστασης, πρωτοκόλλου & Διεκπεραίωσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Την έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των Δημοτών. 
• Την έκδοση των πράξεων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού. 
• Την χορήγηση αδειών του προσωπικού. 
• Τη λειτουργία του ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 
• Τη λειτουργία των υπηρεσιών Αλλοδαπών και μεταναστών. 
• Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο άνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες εκτός από βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας και χρηματικών ενταλμάτων. 
• Συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατών και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Φιλιατών 
• Ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να του μεταβιβάσει με απόφασή του ο Δήμαρχος που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατών. 

4) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πανταζάκο Μιχαήλ του Βασιλείου και του μεταβιβάζει καθ ́ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
• Λειτουργία υπηρεσιών άρδευσης και αρδευτικών έργων . 
• Εποπτεία της λειτουργίας ΤΟΕΒ. 
• Διαχείριση βοσκοτόπων του Δήμου. 
• Διαχείριση, αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου. 
• Θέματα πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργειες) 
• Εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια υπηρεσία. 
• Τον έλεγχο καταστημάτων και επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
• Την έκδοση πάσης φύσεως αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης , εκμετάλλευσης οργανισμού, φορέα. 
• Θέματα υγείας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. 
• Θέματα τουρισμού και τουριστικής προβολής του Δήμου. 
• Θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, σημάνσεων οδών και ονομασίας οδών. 
• Εποπτεία διαχείριση και λειτουργία της Λαϊκής αγοράς του Δήμου 
• Εποπτεία και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων 

και κατά τόπο τις εξής αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας: 
• Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες την δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Τη λειτουργία των διοικητικών Υπηρεσιών, την εποπτεία του προσωπικού των υπηρεσιών αυτών καθώς και την υπογραφή των εντολών για τις προμήθειες των υλικών που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των έργων και των εργασιών των ανωτέρω υπηρεσιών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την Εποπτεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας. 
• Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας 
• Η υπογραφή με εξουσιοδότηση του Δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων τα οποία εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Σαγιάδας. 
• Η συνεργασία με τους Προέδρους των Συμβουλίων Κοινοτήτων και τους Προέδρους των κοινοτήτων στη δημοτική ενότητα Σαγιάδας, για την επίλυση των προβλημάτων τους. 
• Την εποπτεία θεμάτων συντήρησης και επέκτασης ηλεκτροφωτισμού στην Δημοτική Ενότητα Σαγιάδας. 
• Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας που αφορά τη δημοτική ενότητα Σαγιάδας και την οποία μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφαση του ο Δήμαρχος. 

Β. 
5) Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσότση Δημήτριο του Βασιλείου ως άμισθο Αντιδήμαρχο του Δήμου Φιλιατών, με θητεία από 2/9/2020 έως 1/9/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας και προβολής του Δήμου Φιλιατών καθώς επίσης και υπεύθυνος για θέματα που αφορούν την έδρα του Δήμου και την συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατών. 

Γ. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. 

Δ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του. 

Ε. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος. 

ΣΤ. Τις κατά τόπο αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου Ευθυμίου-Βρακά Ελένης, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος Κατσάρης Πέτρος, ενώ τις κατά τόπο αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πανταζάκου Μιχαήλ, που απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί η Αντιδήμαρχος Παππά- Μάλλιου Ουρανία. 

Ζ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία. 

Σημειώνεται ότι : Οι παραπάνω Αντιδήμαρχοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει: α) Να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. β) Να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος. γ) Να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό) που έχουν σε σχέση με θέματα του Δήμου. δ) Να ενθαρρύνουν και να προωθούν κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και λειτουργίας του Δήμου. ε) Να συνεργάζονται μεταξύ τους, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά, σε μία ημερήσια και σε δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες του Νομού, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». 
Επίσης να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, να αποσταλεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Φιλιατών και να λάβουν γνώση, όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι Φιλιατών και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων αυτού. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
Συνέχεια...

Λειτουργία του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής νοσοκομείου Φιλιατών 2020-2021

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Λειτουργία του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής νοσοκομείου Φιλιατών 2020-2021

«Λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΩΝ για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021» 

Κατόπιν τροποποίησης και συμπλήρωσης της υπ΄αρ. Γ6α/Γ.Π. 38396/10-07-2020 Απόφασης , όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3235/4-08-2020, σας ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, θα εγγράψει καταρτιζόμενους για το Α΄ εαρινό εξάμηνο κατάρτισης, η λειτουργία του οποίου αρχίζει το Φεβρουάριο του 2021. 
Για πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής καθώς και για κάθε άλλη ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 -1400 με τη Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΓΚΟΓΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Δώρη Δήμα για το σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο στην Κύπρου

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Τοποθέτηση Δώρη Δήμα για το σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο στην Κύπρου

Προς: τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας 
Τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας 
Τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Ηγ/τσας. 
Τα τοπικά ΜΜΕ 

Κ. Δήμαρχε 
Παραλάβαμε σήμερα Δευτέρα 07/09/2020 ηλεκτρονικά την εισήγηση με θέμα: ″Εφαρμογή πιλοτικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων″, με το οποίο θα συνεδριάσει η επιτροπή διαβούλευσης την Παρασκευή 11/09/2020 «δια περιφοράς». Προφανώς η Λ.Σ. θα τοποθετηθεί αναλυτικά για το θέμα εάν και όταν έλθει για συζήτηση στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Ωστόσο επιτρέψτε μας κάποιες παρατηρήσεις κύρια για να παρθούν υπό όψη από τα μέλη της επιτροπής. 
Από την εισήγηση προτείνονται αλλαγές που θα επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινότητα του συνόλου των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης. Ένα τέτοιο σοβαρό θέμα είναι δυνατόν να συζητείται δια περιφοράς; Τι σόι διαβούλευση είναι αυτή χωρίς λόγο και αντίλογο και με συνοπτικές διαδικασίες; Χωρίς την γνώμη των κατοίκων και φορέων. Γιατί τέτοια βιασύνη; Σε τι συνίσταται το επείγον της υπόθεσης; Πότε θα πάρουν χαμπάρι οι κάτοικοι του τι γίνεται; Όταν δούνε τα «έργα»; Στην συνείδηση των κατοίκων δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί ποτέ μια τέτοια απόφαση. Για αυτό πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία. 
Σας έχουμε εκφράσει τόσο σε σας, όσο και στους συνεργάτες σας τις ενστάσεις, τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μας για τα σχεδιαζόμενα όταν το πληροφορηθήκαμε, πριν ακόμα δούμε την εισήγηση. Υποσχεθήκατε ότι θα «παγώσετε» το θέμα για το δούμε καλύτερα. Η ενέργεια σας , να το φέρετε στη επιτροπή διαβούλευσης δείχνει ότι είστε αποφασισμένος να το προχωρήσετε, μολονότι έχουν τοποθετηθεί δημόσια εναντίον φορείς της πόλης (ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ………..) 
Η επιχειρηματολογία ότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί το κυκλοφοριακό δεν στέκει πουθενά. Η Κύπρου εκτός από την εμπορική δραστηριότητα συγκεντρώνει τα περισσότερα φαρμακεία, όλα σχεδόν τα φροντιστήρια της πόλης, φούρνους, ιατρεία κλπ. Είναι ο πιο ζωντανός δρόμος της Ηγουμενίτσας. ‘Ίσως ο μόνος. Πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλες αυτές λειτουργίες χωρίς την περιορισμένη στάθμευση ακόμα και το διπλοπαρκάρισμα αφού η πόλη στερείται χώρων στάθμευσης. Από αυτόν τον δρόμο περνούν επίσης όλα τα βαρέα οχήματα προς Αλβανία (για Μαυρομάτι), οι νταλίκες για τον κάμπο (μανταρίνια..) και τις ιχθυοκαλλιέργειες. Σε αυτόν τον δρόμο σκοπεύετε κατασκευάσετε και ποδηλατόδρομο. Αν είναι δυνατόν!!!! Πιστεύουμε ότι πιο λογικό και πιο πρακτικό είναι να ξεσηκωθούμε όλοι και να διεκδικήσουμε τον περιφερειακό της πόλης, που έχει καταντήσει σαν «της Άρτας το γιοφύρι». Αλήθεια μπορεί το ΣΒΑΚ, για το οποίο σας βράβευσαν οι «πράσινοι» ηγέτες της Ε.Ε., να μπει ποτέ σε εφαρμογή χωρίς την κατασκευή του περιφερειακού; Μπορείτε να πεζοδρομήσετε την Εθνικής Αντίστασης, όπως αποφασίσατε, χωρίς τον περιφερειακό; 
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις καταργούνται θέσεις στάθμευσης. Τις έχετε μετρήσει άραγε πόσες; Που θα πάνε όλα αυτά τα αυτοκίνητα; Τι μέτρα παίρνετε; Που θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης για αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης; Μήπως έπρεπε και για αυτό να υπήρχε πρόβλεψη στην μελέτη; 
(Σ.Σ. οι λιγοστοί υπάρχοντες χώροι στάθμευσης ανήκουν στην ΟΛΗΓ Α.Ε. που έχει «βγει στο σφυρί», ο νέος ιδιοκτήτης σίγουρα θα τους αξιοποιήσει επιχειρηματικά κατά το δοκούν.) 
Είναι αλήθεια ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, υποστηρίζει τις τοπικές αρχές, στο να πραγματοποιήσουν τέτοιες ρυθμίσεις. Άλλωστε δεν προωθούνται μόνο στην Ηγουμενίτσα. Ο δήμος της Αθήνας «πρωτοπορεί» σε αυτό, με τον πολύ συζητημένο «μεγάλο περίπατο» στην Πανεπιστημίου. Αυτό που δεν λέτε είναι για ποιόν λόγο γίνονται και ποιόν ωφελούν. Είναι αποδεδειγμένο ότι ευνοούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και super market που βρίσκονται κατά κανόνα εκτός πόλης. Έτσι οι μικρομαγαζάτορες , που είδαν τον τζίρο τους κατά το lockdown να πηγαίνει στις πολυεθνικές είτε μέσω των πολυκαταστημάτων είτε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, να οδηγηθούν πιο γρήγορα στο λουκέτο. Είναι άσχετο αυτό από τις γνωστές κατευθύνεις της Ε.Ε.; 
Μας κάνει εντύπωση ότι επικαλείστε τον covid-19 για να προωθήσετε τα σχέδια αυτά. Λέτε μάλιστα ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά και βλέπουμε. Αλήθεια θα μετρήσετε πρώτα τα λουκέτα των μαγαζιών και μετά βλέπουμε; Πόσες μπορεί να είναι οι αντοχές τους μετά και το lockdown; Δεν γνωρίζετε ότι ο πελάτης που φεύγει δύσκολα ξαναέρχεται; Αν συνεχίσουν και λόγω των προτεινόμενων ρυθμίσεων οι καταναλωτές να αγοράζουν από τις πολυεθνικές πότε θα επιστρέψουν στα μικρομάγαζα; Άλλωστε πως θα μπορούν να τα επισκεφθούν; Με τα ποδήλατα άραγε; 
Ο ποδηλατόδρομος θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες για μετακίνηση η θα είναι μόνο για βόλτα; Έχετε σκεφθεί πως θα εξυπηρετούνται τα φαρμακεία που διανυκτερεύουν, οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια, οι ασθενείς που επισκέπτονται τα ιατρεία; 
Η Λ.Σ. υπερασπίζεται την «ενεργή μετακίνηση», δηλαδή ποδηλασία και περπάτημα, σαν τους καλύτερους τρόπους κίνησης στην πόλη. Το έχουν αποδείξει οι εκλεγμένοι κομμουνιστές Δήμαρχοι όπως στην Πάτρα από την οποία μπορούμε να πάρουμε παράδειγμα και τεχνογνωσία. Ωστόσο είμαστε αντίθετοι σε αποσπασματικά μέτρα που υπηρετούν άλλους σκοπούς. Εξάλλου στην πόλη μας υπάρχει εμπειρία από τέτοιες «πράσινες» παρεμβάσεις. 
Την δεκαετία του 1990 μετά από αγώνες ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος της Γρ. Λαμπράκη για να μπορεί ο καταναλωτής ανενόχλητος να κάνει τα ψώνια του μαζί με την βόλτα του. Για να αναβαθμιστεί ο κατεξοχήν εμπορικός δρόμος της πόλης μας. Σήμερα ο δρόμος αυτός μόνο για πεζούς δεν είναι. Για δε τους ΑΜΕΑ, αλλά και τις μανάδες με τα καροτσάκια αδιάβατος. Έχει καταλειφθεί από τραπεζοκαθίσματα. Το ίδιο και οι κάθετοι σε αυτόν «πεζόδρομοι». Λίγα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν σε αυτόν, κύρια ιδιόκτητα, ενώ πολλά παραμένουν ανοίκιαστα. Σε λίγο θα εγκαταλειφθούν και τα σπίτια, αφού είναι αδύνατον να ζήσει κάποιος μέσα σε αυτό το κομφούζιο. Αναβαθμίστηκε άραγε η ποιότητα ζωής στην πόλη; 
Την δεκαετία του 2000 πλάτυναν τα πεζοδρόμια στην πόλη μας με τα ίδια επιχειρήματα. Τότε ο ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αντέδρασε προβλέποντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα προκαλούσε αυτή η διαπλάτυνση. Αυτά τα προβλήματα που επικαλείται σήμερα η εισήγηση σας. Το έργο έγινε. Μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι διευκόλυνε την κυκλοφορία των πεζών; Τα πεζοδρόμια στην πόλη μας παρουσιάζουν την ίδια περίπου εικόνα με τον κεντρικό πεζόδρομο. Όπου δεν υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα, υπάρχουν εμπορεύματα. Ποιός ωφελήθηκε τελικά; 
Στην πόλη μας υπάρχουν και λειτουργούν ποδηλατόδρομοι. Είναι αλήθεια ότι οι κάτοικοι τους κάνουν χρήση. Κατά το lockdown πλημμύρισαν από κόσμο. Πράγμα που δείχνει την αναγκαιότητα τους. Σε ποια κατάσταση όμως βρίσκονται; Στην 49 Μαρτύρων και σε αυτόν στο ΤΕΙ στριμώχνονται μαζί πεζοί και ποδήλατα, έτσι που ούτε να περπατήσει μπορεί κάποιος, ούτε να ποδηλατήσει εύκολα. Πιο εύκολα ποδηλατείς ανάμεσα στα αμάξια παρά εκεί. Στον παραλιακό ποδηλατόδρομο εκτός από πεζούς και ποδήλατα έχουμε και τα τραπεζοκαθίσματα που αναιρούν στην ουσία την χρήση του. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ποδηλατόδρομοι για βόλτα, αλλά όχι για καθημερινή μετακίνηση, πολύ περισσότερο για άσκηση. 
(Σ.Σ. ο υπογράφων χρησιμοποιεί καθημερινά ποδήλατο για τις μετακινήσεις του στην πόλη και περπατά για άσκηση ανελλιπώς. Μικρό το μέρος και γνωριζόμαστε.) 

Άρα αν θέλει η Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει από κάπου, ας βάλει μια τάξη στην υφιστάμενη κατάσταση. Τότε ίσως μπορέσει να μας πείσει για τις «οικολογικές και πράσινες» προθέσεις της. 
Κλείνοντας πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η διαδικασία και να ανοίξει η κουβέντα για τι πόλη θέλουμε και πως θα την αποκτήσουμε. 

Διάλογος με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών και όχι «αξιοποίησης» των προγραμμάτων της Ε.Ε. που έγιναν για άλλο σκοπό. Αν κάποιο από αυτά βοηθάει στα παρά πάνω προφανώς πρέπει να το αξιοποιήσουμε. 

Ηγουμενίτσα 7/9/2020 
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας 

Συνέχεια...

Παραχωρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Παραχωρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 

Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας καλεί τα σωματεία που θα κάνουν χρήση τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη φετινή περίοδο 2020-2021 να καταθέσουν τα αιτήματα τους έως τις 15-9-2020 στο τμήμα Αθλητισμού με ΦΑΞ: 2665360019 ή email: pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr για την καλύτερη οργάνωση και επαναλειτουργία των γηπέδων λόγω του COVID-19 από την 01/10/2020. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου 
Συνέχεια...

Συνάντηση Προέδρου ΟΛΗΓ με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΚΕ

Σεπτεμβρίου 09, 2020 0
Συνάντηση Προέδρου ΟΛΗΓ με Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΚΕ

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Ζερβόπουλο 

Με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπυρίδωνα Ζερβόπουλο συναντήθηκε την 4η Σεπτεμβρίου 2020, η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Λ.ΚΕ. σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο λιμανιών αλλά και σε ζητήματα οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Γραφείο Τύπου ΟΛΗΓ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα