03/01/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Θεσπρωτία: 11 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 01, 2021 0
Θεσπρωτία: 11 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (28-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (93) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

66 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 30 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

10 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

17 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ως ακολούθως:
· Πρόστιμο (10.000) ευρώ σε κατάστημα (αίθουσα ψυχαγωγίας-μαζικής εστίασης) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για εξυπηρέτηση και παραμονή πελατών στον χώρο του καταστήματος καθώς και 16 συνολικά παραβάσεις με επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε πελάτες για -κατά περίπτωση- μη χρήση μάσκας και περιορισμό κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Σφοδρή επίθεση Παπαρούνα σε Κάτση - Παρελθόν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Μαρτίου 01, 2021 0
Σφοδρή επίθεση Παπαρούνα σε Κάτση - Παρελθόν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος Συντονιστής της Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Παύλος Παπαρούνας προς το Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριο Κάτση, στην τοποθέτησή του στην τελευταία νομαρχιακή συνδιάσκεψη, όπου ήταν και η τελευταία του από αυτό το πόστο.

Ο κ. Παπαρούνας μίλησε και είπε όσα κράταγε μυστικά όλα αυτά τα χρόνια για την ...ωραία ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Θεπσρωτίας.
Το τι άλλο μπορεί να υποδηλώνει αυτή η στάση του, είναι κάτι που θα μάθουμε σύντομα...

Τοποθέτηση στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη
20-2-2021

Νομίζω ήρθε ο καιρός να πούμε ο καθένας τη δική του αλήθεια όπως την έζησε, όχι για να βγάλουμε τα απωθημένα μας, αλλά για να κατανοήσουμε τις πραγματικές συνθήκες και να λάβουμε τα μέτρα μας για το μέλλον.

1). Όταν ανέλαβε η νέα ΝΕ ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο και το περιβάλλον ναρκοθετημένο. O βουλευτής με την προηγούμενη κατηγορηματική του δήλωση ότι η νομαρχιακή έπρεπε να παραιτηθεί, είχε δημιουργήσει πολωτικό κλίμα. Η προσπάθειά του να ελέγξει τα πάντα και ό,τι γίνονταν σε κομματικό και κυβερνητικό επίπεδο, προφανώς για το προσωπικό του συμφέρον, ταλαιπώρησε την Οργάνωση.

Από την επιλογή του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών μέχρι τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων υπήρξε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή του.

Η αντιπαράθεση του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΟΛΗΓ Αντρέα Νταή έφτασε την Οργάνωση στα όρια της διάλυσης. Δεν υπήρξε συνεδρίαση που να μην είχε, με ένταση, αναφορά στα σχετικά με το λιμάνι. Δημιουργήθηκαν δύο μέτωπα που είχε από όλα. Συγκρούσεις, κατηγορίες, υπονομεύσεις, αλληλοκαρφώματα, ένας εξοντωτικός πόλεμος. Στα μάτια των συντρόφων φάνταζε πολυτέλεια, ειδικά για ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα πεπραγμένα στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε καμία συζήτηση, κάποιοι έκαναν τη δουλειά τους, αποσπάσεις, μετακινήσεις κτλ και κανέναν δεν απασχόλησε. Όταν πήραμε την εξουσία είχαμε πάνω από το 80% των εργαζομένων και όταν φύγαμε δεν βρίσκαμε ούτε έναν εργαζόμενο για τα ψηφοδέλτια της ΠΟΕΔΗΝ. Σε μένα απευθύνθηκαν να τους κάνω το ψηφοδέλτιο και όχι σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι όλα «έβαιναν καλώς».

Η αντιμετώπιση των συντρόφων από το περιβάλλον του βουλευτή υπήρξε επιλεκτική. Όσοι τον στήριζαν τους εξυπηρετούσε, τους άλλους τους έδειχνε φανερά τη δυσαρέσκειά του. (Μέχρι και καταγγελία ότι είπαν να φύγει σύντροφος από το γραφείο τους είχα).

Για να μην μακρηγορώ αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και στη λειτουργία της Οργάνωσης, γιατί πολλοί σύντροφοι δεν ήθελαν να βγουν σε περιοδείες με το βουλευτή, ενώ κυριάρχησε η άποψη ότι και μείς λειτουργούμε με βάση το συμφέρον μας.

Συμπέρασμα: η δύναμη που δώσαμε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πολιτικών μας αντιπάλων από κακή αντίληψη και διαχείριση φάνταζε να χρησιμοποιείται εναντίον μας.

2) Η Νομαρχιακή μέχρι σήμερα δεν είχε καμία αρμοδιότητα. Ποτέ δεν εισακουστήκαμε στις προτάσεις μας, ποτέ δεν ενημερωθήκαμε. Χαρακτηριστικά αναφέρω τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, τα επενδυτικά έργα του λιμανιού, τα μεγάλα έργα στην Θεσπρωτία. Η δουλειά που έγινε με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου αγνοείται. Παρεμπιπτόντως ήταν ότι πιο συλλογικό και ουσιαστικό έγινε. Ακόμα και ποιος θα μας εκπροσωπήσει στην βουλή, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που αποφάσισαν για το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου τα μέλη, τώρα ορίστηκαν άνωθεν με αδιαφανή κριτήρια. Ρωτάω, κριθήκαμε πιο ανώριμοι;

3) Δυστυχώς και με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, συντηρήθηκε και αναπτύχθηκε το πελατειακό σύστημα και η οικογενειοκρατία από το βουλευτικό γραφείο, ενώ κανένα όφελος δεν είχε το κόμμα. Απλώς δημιουργούνταν βουλευτική πελατεία. Κανένας από αυτούς που εξυπηρετήθηκαν δεν πέρασε την πόρτα των οργανώσεων. Η άποψη των συμπολιτών μας ήταν ότι δεν άλλαξε τίποτα, μόνο τα ονόματα. Από τα 10-15 άτομα που περνούσαν από τα γραφεία «για υπόθεσή τους» σήμερα δεν περνάει κανένας.

4) Δεν βοήθησαν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής στη καθημερινή λειτουργία. Υπήρχαν μέλη που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στις συνεδριάσεις. Δεν μιλάμε να χρεωθούν κάτι. Αν και υπήρχε τακτικότατη ενημέρωση ελάχιστοι τη διάβαζαν και έρχονταν στις συνεδριάσεις για να πάρουμε αποφάσεις. Κατά κανόνα αυτοί που δεν συμμετείχαν έκαναν και την πιο σκληρή κριτική. Οι περισσότεροι αρκούνταν μόνο στη συζήτηση. Όποιος/α θελήσει να είναι μέλος στην νέα ΝΕ θα πρέπει από τώρα να ξεκαθαρίσει σε ποιόν τομέα θα αναλάβει την ευθύνη. Πρέπει να γίνει ανανέωση. Η ανανέωση όμως από μόνη της δεν λέει τίποτε. Βλέπετε την πολλά υποσχόμενη τοπική νεολαία μας που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και κίνητρα να ασχοληθεί κάποιος με την οργανωμένη πάλη.

5) Τις πολιτικές μου θέσεις σχετικά με τη διεύρυνση, ανασυγκρότηση, μετασχηματισμό θα τις δημοσιοποιήσω στην πορεία προς το Συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση για τα τοπικά δεδομένα (για να καταλαβαινόμαστε) αν εγγραφούν από τους 10.000 ψηφοφόρους μας 500 και τριπλασιάσουμε τη δύναμή μας, αλλά από αυτούς δεν συμμετέχει κανένας σε κοινωνικά κινήματα και μαζικούς χώρους δεν ξέρω τι θα έχουμε πετύχει. Καταγραφή των ψηφοφόρων μας μόνο;

6) Πιστεύω ακράδαντα ότι λύση χωρίς την εφαρμογή του καταστατικού, χωρίς θητείες σε όλα τα όργανα, βουλευτές, ΚΕ, ΝΕ, ΟΜ δεν μπορεί να υπάρξει. Διαφορετικά δημιουργούνται στεγανά που θα εξακολουθούν να υπερασπίζονται στενά προσωπικά συμφέροντα.

Δεν αρκεί το κόμμα να λέει ότι «υπήρξαν αλαζονικά φαινόμενα που πλήγωσαν τους πολίτες» και να μην παίρνει κανένα μέτρο για να μην ξαναεμφανιστούν. Στα μάτια των συντρόφων φαντάζει ότι δεν επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε όλοι για έναν κοινό σκοπό.

7) Κάνοντας την αυτοκριτική μου, δεν βοήθησα όσο έπρεπε να περιοριστούν αλαζονικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο να μην κάνουμε ζημιά στην κυβέρνηση και να ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες, να μην συγκρουστώ με συντρόφους, δεν ανέδειξα και δεν κατήγγειλα συμπεριφορές που πλήγωναν τη συλλογική μας ταυτότητα.

8) Με βάση αυτά και υποστηρίζοντας στην πράξη τις απόψεις μου δεν θα είμαι υποψήφιος για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Σαν απλό μέλος του κόμματος ή μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης για όσο το κόμμα κρίνει ότι θα παραμείνω, θα προσπαθήσω να παρεμβαίνω. Άποψη μου είναι, ότι δεν αρκεί να πάρουμε την εξουσία αλλά και πως αυτή θα διαχυθεί στην κοινωνία. Χωρίς τις δεσμεύσεις κάποιου οργάνου θα μπορώ να δημοσιοποιώ τις θέσεις μου και να καταγγέλλω στάσεις και συμπεριφορές αναλαμβάνοντας την προσωπική μου ευθύνη.

Ο κοινός σκοπός, η ανατροπή αυτής της σκληρής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, παραμένει σταθερή μας επιδίωξη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας.
Συνέχεια...

14 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.176 σε όλη τη χώρα με 30 θανάτους και 406 διασωληνωμένους

Μαρτίου 01, 2021 0
14 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.176 σε όλη τη χώρα με 30 θανάτους και  406 διασωληνωμένους

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 8
Π.Ε. Θεσπρωτίας 14
Π.Ε. Ιωαννίνων 19
Π.Ε. Πρέβεζας 1

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.176, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 192.270 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.534 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 406 (70.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.347 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή -11.00%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 292 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

Του Θανάση Βενέτη: "Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι" - Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση

Μαρτίου 01, 2021 0
Του Θανάση Βενέτη*: "Όταν κυβερνούν οι ά(χ)ρι(η)στοι" - Η περίπτωση της Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση 

Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας ο υποφαινόμενος και της ζητάω ενημέρωση! Τι πιο απλό; Τι πιο κατανοητό; Και η απάντηση; "Με έστειλε ο Περιφερειάρχης και θα ενημερώσω μόνο αυτόν".

Τάδε έφη Σταυρούλα Μπραΐμη, χθες, 28 Φεβρουαρίου 2021 στον Αρίλλα Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Νομού Θεσπρωτίας τον οποίο εκπροσωπεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, όταν ρωτήθηκε γιατί επισκέφθηκε το χωριό μας και το έργο που γίνεται σε συγκεκριμένη παραλία.

Και φυσικά, τι το περίεργο για μία εκλεγμένη εκπρόσωπο να είναι αυθάδης και αλλαζών; Τίποτα. Τους έχουμε συνηθίσει. Αλλά, το να είναι και άσχετη περί της νομοθεσίας που ορίζει, μεταξύ άλλων, και τη θέση της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί εδώ και πάνω από δεκαετία, δεν το λες και... αδιάφορο!

Και αυτό είναι που προκύπτει από τον παρακάτω διάλογο:
-Κυρία Μπραΐμη, είναι ενήμερη η Κοινοτική Αρχή για την επίσκεψή σας;

-Σας παρακαλώ, Κυριακή σήμερα και άφησα το σπίτι μου και την ησυχία μου για να έρθω εδώ. Ειδοποίησα τον πρόεδρο της Κοινότητας.

-Κυρία Μπραΐμη, είμαστε χωριό με σχεδόν 2.000 κατοίκους. Δεν έχουμε πρόεδρο Κοινότητας. Έχουμε Συμβούλιο της Κοινότητας. Ενημερώθηκε το Συμβούλιο;

-Και αυτός ο πρόεδρος που έχετε τι είναι; Δεν είναι πρόεδρος της Κοινότητας;

-Θα εννοείται τον πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Μπραΐμη. Σε χωριά πάνω από 300 κατοίκους έχει πάψει να υπάρχει πρόεδρος Κοινότητας από το 2010 με τον "Καλλικράτη".

-Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος και ξέρω καλά τους νόμους. Δεν θα μου πείτε εσείς τι ισχύει και τι λέει ο νόμος.

-Και όμως, όπως φαίνεται, αγνοείτε το νόμο κυρία Μπραΐμη

Πιεσμένη και φανερά εκνευρισμένη η κα. Μπραΐμη, ενώ ετοιμάζεται να φύγει, παίρνει τηλέφωνο κάποιον γνωστό της πρόεδρο Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και τον ρωτάει σχετικά. Όταν αυτός της λέει ότι είναι "πρόεδρος Κοινότητας", "πανηγυρίζει" θριαμβευτικά!

-Ορίστε! Το λέει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Παραμυθιάς! Άλλωστε, τι σημασία έχει το πώς αποκαλείται;

-Σημασία έχει τι αρμοδιότητες έχει και όχι πως αποκαλείται κυρία Μπραΐμη. Να διαβάσετε το σχετικό νόμο.

-Εσείς να διαβάσετε το νόμο.

Και... αποχώρησε η κα. Μπραΐμη. Στην ουσία, απέφυγε να απαντήσει στο γιατί ήταν εκεί και τι συμπέρασμα έβγαλε (που θα ήταν το επόμενο εύλογο ερώτημά μου) και αποκάλυψε ότι έχει άγνοια νόμου. Του νόμου για την αυτοδιοίκηση την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί!

Αυτούς έχουμε! Αυτοί μας αξίζουν;

Θανάσης Βενέτης
Μέλος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας,

Υ.Γ. Σας παραθέτω το άρθρο 8 του νόμου 4555/2018 (Κλεισθένης) το οποίο φαίνεται να αγνοεί η κ. Μπραΐμη. Ας διαψεύσει τον πιο πάνω σημερινό διάλογό μας. Δεν τον έχω καταγράψει και μπορεί να το κάνει αν της το επιτρέπει το ήθος της.

«Άρθρο 8
Κοινότητες - Όργανα διοίκησης κοινοτήτων

1. Όργανα των κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων, με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είναι:
α) Το συμβούλιο της κοινότητας.
β) Ο πρόεδρος του συμβουλίου της κοινότητας.

2. Το συμβούλιο της κοινότητας αποτελείται από πέντε (5) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από τριακόσιους έναν έως δύο χιλιάδες (301-2.000) κατοίκους, από επτά (7) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από δύο χιλιάδες έναν έως δέκα χιλιάδες (2.001-10.000) κατοίκους, από έντεκα (11) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από δέκα χιλιάδες έναν έως πενήντα χιλιάδες (10.001-50.000) κατοίκους και από δεκαπέντε (15) μέλη σε κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) και άνω κατοίκους.
Συνέχεια...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην εκδικητική πολιτική του κράτους και της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Όχι νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα"

Μαρτίου 01, 2021 0
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην εκδικητική πολιτική του κράτους και της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Όχι νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα"
Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού), βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αυτή η εγκληματική κυβέρνηση τού το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. Τελευταίο δείγμα η χουντικού τύπου εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, όπου με αγριότητα έσπασαν την φοιτητική κατάληψη, ρίχνοντας χημικά, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες φοιτητές.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ
Συνέχεια...

7 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φιλιατών - Οι 2 στη ΜΑΦ

Μαρτίου 01, 2021 0
7 ασθενείς με covid-19 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Φιλιατών - Οι 2 στη ΜΑΦ

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών στα νοσοκομεία της περιοχής.

Η πίεση είναι ήδη αισθητή στα Νοσοκομεία Φιλιατών και Άρτας αλλά και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Ωστόσο σε καλά επίπεδα παραμένει το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο για όσο διάστημα δεν καταγράφονται σημάδια αποκλιμάκωσης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι διακομιδές από την Αλβανία ενώ όσοι παραμένουν για νοσηλεία –κυρίως Έλληνες μειονοτικοί από τη γείτονα- είναι πολύ λίγοι.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών πέντε ασθενείς νοσηλεύονται σε κλίνες και δύο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (1-7/3)

Μαρτίου 01, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (1-7/3)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 1 έως 7 Μαρτίου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

01/03/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ

02/03/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

03/03/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

04/03/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

05/03/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

06/03/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα